Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

teşekkürler sardunya35 cevapladığın için kısmet inşallah 3.aya kalmam yaa asıl o zaman stress başlıyo zaten prolaktin 29 çıktı doktor yüksek değil yani ama stres yapma tam sınırmış cnm

evet canım stres yapmamalısın..prolaktinin diğer adı da stres hormonuymuş diye duymuştum..seninki fazla da yüksek değil,merak etme..umarım hepimiz bir gün istediklerimize kavuşuruz..allah anneliği tatmak isteyen herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin :) bende de pko var,fakat ben ilaç tedavisine başlamadım.daha doğrusu sadece metformin ve folik asit kullanıyorum şu anda..yine adetim gecikti,ama büyük ihtimalle pkodan gecikmiştir diye düşünüyorum..

cnm o bendede var ama tipik pko lu değilim ben adet düzensizliği yok bende çene altında tüylenme var onun içinde lazere gidiyom öle 4 5 tane kalın tüy onlar bitti sayılır kilo problemimde yok ama bu ayda olmazsa doktorumla konuştum bu şeker direncini kıran ilaçla klomenle başlıcam 3.aya kısmet olursa 59 kg 1.68 boyum var evlenirken 51 kg la evlendim 8 kg fazlam var yani 2 yılda onu vermek istiyorum aynen böle dedim doktora olur tabi kullanabilirsin dedi ee tabi takıntılı olunca insan kg konusunda böle oluyo işte hayırlısı cnm

bende de adet düzensizliği evlenmeden önce hiç yoktu..aynı boydaymışız ben de 1.68,kilom şu an 57..evlenmeden önce 50 kiloydum.şimdi dr. 58 in altına düşme bu senin normal kilon dedi..ben çok yürüyüş yapardım ve evlenmeden önce çok daha fazla hareketliydim,belki de o yüzden metabolizmam da hızlı çalışıyordu ve adetlerim hiç gecikmezdi.tüylenme var bende de hafiften..hayırlısı bakalım..kiloyu takma kafana pek bi fazlalığın yok..yani boyuna göre normal bence..inş. tedaviden en kısa zamanda cevap alırız :)

slm bayanlar bugün doktoruma gittim hormon sonuçlarıma baktı ve d.kntrol hapı yazmak istedi bende istemedim ve belirttide doktor ömür boyu kullanman lazım bu hapı diye bende forumdan okuduklarımdan sonra metformin ilacını sordum onu yazmam için dahiliye bölümüne gidip diyetisyene başvurmam gerekirmiş insülin direncimin ölçülmesi gerekirmiş o sonuçlara göre metformin ilacını yazıcak bakalım:2:

merhaba arkadaşlar bende pkoluyum 3 ay klomen tedavisi gördüm en son 5 kasımda adet gördüm çatlatma iğnesi oldugum halde yumurtam catlamadı ve 3.5 ay oldu dr gitmedim ve adet olmadım farlutal içtim ama oda fayda saglamadı hayıt otu civanpercemi içtim 5 gun ama oda mıde bulantısı yaptı bende dr gıtmekten korkuyorum vajıyım çünkü 2 3 kez ultrasonla baktırabildim ama oda çok zor simdide korkuyorum gitmiyorum adet olsam rahım film cektiricem ama olamadım sizler ne içiyorsunuz adet olmak için

geçmiş olsun canım..bana doktor insülin direncimi ölçmeden verdi o ilacı,bazı arkadaşlara da benim gibi tahlil yapılmadan verilmiş.ama en iyisi tabi ölçtürmen..

aynen cnm ya evlenmeden önce metabolizma çalışıyodu daha çok hareketliydim bende çalışıyodum ama evlenince işyerim çıkardı işten evli çalıştırmıyolardı çok zorlandım 2 yıl evde oturmak çok kötü alışık olmayınca hiç biyerde almadı işeyok çocuğun yok yeni evlisin ama gene rısk nezamnsa ozaman gerçekten tam kafayı yemek üüzereyken buldum iş çok değdi okadar beklememe ALLAH a şükür şuan iyiyim ee tabi düğün borcu cabası nerde çocuk düşüncem ben öle işe başladım şuan 10 ay olu anca bitti borçlar yani çok şükür bitti cnm zaten maaşım şimdi doktora gidiyo özele gidince sigorta hiç ilgilenmiyo zaten doktorlar bizim işlemler için yine özeline çağıracak yapçak bişey yok

geçmiş olsun canım..bana doktor insülin direncimi ölçmeden verdi o ilacı,bazı arkadaşlara da benim gibi tahlil yapılmadan verilmiş.ama en iyisi tabi ölçtürmen..

61 kiloyum boyum 168 birazcıkta zayıflamamı söyledi 1.5 sene önce 53 düm şuan ki halime inanamıyorum.Yarın randevu alıp diyetisyene başvurucam daha sonra o ilacı kullanıcam bakalım. gerçi doktorum bununda geçici yararı olucağını söyledi bıraktığın an tekrar adetlerin düzensizleşicek dedi hayırlısı...

hsyncns;
hayırlısı olsun şimdiden..bizim için her çözüm geçici..fakat ben şunu anladım ki karbonhidrattan uzak durup,sağlıklı ve dengeli beslenirsek,hareketli bir yaşam sürersek(yürüyüş egzersiz vs) ve stresi de mümkün olduğunca azaltırsak ancak bunlar bizim için çözüm olabilir.Çünkü bu genetik bir problem ve ben evlenmeden önceki halimi gözümde canlandırıyorum ve okuduğuma göre hepimiz de bir anda kilo almışız..tesadüf müdür bilinmez :)

moontorrent
haklısın işsizlik zor,ben de bi süre aradım..evde oturmaya alışık da değiliz...valla ben de artık hiçbir şey için ertelemeyeceğim diye karar aldım,bi zamanlar şunu da yapayım, şu borç bitsin,şu kurs bitsin,şu okul bitsin öyle yaparım bebek diyordum.ama hiç bir şey hayatımda tam düzene oturmayacak gibi o yüzden koyverdim gitti :) bu sefer de ben istiyorum ama bebek olmuyor..
bu arada kızlar benden kahverengi bir akıntı gelmeye başladı..sanırım regl olacağım..bu ay da boş geçti

sıkma canını sardunya35 ben en çok o kahverengi akıntının bende gelmemesine seviniyorum bide ilk jinekolojik muaneye gittiğimde rahim ağzı yaram varmış ondan kaynaklanabilir demişti kahverengi akıntı ama 2.ayım bu hiç öle leke gelmiyo artık cnm bu bile iyi bi gelişme yani kahverengi akıntının olmaması daha önce hep geliyodu pko yüzünden yumurtanın çatlamaması yüzünden öle leke geliyomuş dışarı atarken rahim ağzındaki hücerelerden geçerken o renge dönüşüyomuş diye biliyom

sağol canım...rahim ağzı yara vs yok bende,jinekolojik muayeneyi daha yeni oldum,olsa dr söylerdi..kahverengi akıntı kanamanın az olduğunu gösteriyormuş.yani kanama az olduğu için gelene kadar oradaki hücreler tarafından değiştiriliyormuş..hatta bu forumda hamileyken bile kahverengi akıntısı gelen çok kişi var..az önce konularda okudum..tabi hamileyken olanı düşük tehdidiymiş..

slm kızlar nabersizni ben bugun cok yogundum gelemdım nete nasılsınızz

hheeehhhh, aynen...artık insanlar allahtan daha bilinçli. artık erkek kısırlığını bile kabullenen erkekler var, tedavi oluyorlar...varikosel ameliyatı vs vs

artık insanlar allahtan daha bilinçli.bunu söylerken tam olarak ne demek istedin anlayamadım şayet Allah olmasa Allahtaki bilinçte olmasa sen ben milyarlarca insan nasıl var olmuş kainat nasıl işliyor merak konusu.sözlerimize çok dikkat etmeliyiz benceee!!!!!hangi manada demişsen bile hatta yalnışlıkla bile yazsan bu söz uçuruma getiren bi sözzzz.!!!!!!!!!!

selam reyyan.. bende seni düşünüyordum şimdi. kaç gündür yoksun. şeker hapına devammı? bu arada biricik senin söylediğin manada söylemedi. allaha şükürki insanlar daha bilinçlendi manasında söyledi. yani ben öyle anladım. sen bence daha önce biricik 'inançlarım çok kuvvetli değil ' dediği için bu kadar hassas davrandın... ama emin ol eşimin ve benimde inançlarımız çok kuvvetli değildi. oruç tutmam.3 tane dua bilirim. ama ta ki mucizevi bi şekilde hamile kalana kadar böyleydim. şimdi eşim 5 vakit namaz kılıyo. bu bebek bizi çok değiştirdi. insanları asla yargılamam.kim neye inanırsa inansın umrumda değil. ama biricik senin söylediğin manada söylemediğine eminim... bence sen bugün biraz hassassın...

aynen reyyan bende sana katılıyorum

biricik yazını okurken o cümleyi okuyamadım bile gerçekten yanlış bi söz burda bir konu hakkkında yazı yazarken eğer rabbimin adını ağza alınıyorsa biraz daha dikkatli olunması lazımmm biraz özen gösterelimmmmm böle konulara

KIZLAR,selam hepinize.
Size sormak istediğim birşey var AMH testi yaptıran var mı aranızda?PKO lularda yüksek çıkıyormuş diye duymuştum, doğru mudur? Benim 11 çıktı da...Neden böyle yüksek olur acaba??Sorun yaratır mı??

kızlar sanırım konunun tamamını okumadan ordaki şeyi yanlış anlamışsınız..biz orada bebeklerin cinsiyetleri hakkında konuşuyorduk.Bilimsel açıklaması olan birşey hakkında insanların eskiden ne kadar cahillik yapıp,kız çocuk doğuran anneleri suçlamasından bahsetmiştik..şu anda da allahtan ki insanlar daha bilinçli diye yorum yapmıştık.biricik orda allahtan ki insanlar bilinçlendi demek istedi.(yani şükür ki artık insanlar bilinçlendi)bu cümleyi konunun tamamını okumadığınız için anlamamışsınız..burada bence böyle fevri çıkışlar çok anlamsız.burası kimsenin dini inançlarını paylaştığı ya da birbirini kınadığı bir yer değil.kaldı ki orada öyle bir konu yok.

selam kızlar, şimdi gördüm tüm yorumları.
Sardunyacağığım ağzına sağlık, benim dilimle konuşmuşsun.
Başka hiç bir yorum yapmayacağım, büyüklük bende kalsın

neyse kızlar, ESAS konumuza dönelim:

sizin verimli günlerinizde mi yoksa yumurta çatlamaya yakınmı (eğer çatlıyorsa) servikal akıntı geliyor? süklusunuzun ortasındamı aceba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…