Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

nediyim canım benim :) allah sağlıkla minik oğluna kavuşmayı nasip etsin..darısı bizlerin başına..benim bu ay da olmadı ama en azından zamanında regl oldum..benim de parça parça ve yoğun geliyor şu an..demek öylesi daha iyiymiş sevindim buna..

tebrik ederim , allah analı babalı büyütsün tamamına erdirsin inşallah, bende pko luyum ,2,5 seneden beri çok istiyorum ama olmuyor , tadaviler aşılamalar ama olmadı .en son serophene kullandım bakalım hayırlısı paartesi çatlatma iğnesini yaptık 01,03 bekliyorum , lütfen benim içinde dua et olurmu?

doğru cnm fsh hormonumda yüksek cıktı ama tok karnına yaptırdım belki ondandır

yok klomenle kalamıyorum adet söktürücü bir ilaçla kalıyorum

klomen etki etmedi bana belki iğne vurulmadım diedir

canım ne olur yalnış anlama ama sanırım fazla bilgin yok hastalığın hakkında.
adet söktürücü ile hamile kalınmaz, sadece adet olunur.....
klomen kaç ay denedin? ondan sonra yumurtlama iğnesi var, onu denedinizmi?

ayrıca METFORMİN 'i galiba hiç kullanmadın.....

yalnış bir doktoramı denk geldin acaba?

bu arada aç ya da tok fark etmez hormon testinde....ha şeker'e ya da tiroidlere baktırırsan anlarım ama FSH olaylarında hiç fark etmiyor...

iyi akşamşlar kızlarr nasılsınıuz cok yogun oldugum için nete cok gelemiyorum nasılsınız bakalım ben hala adet olamdım 38,günüm bugun ama tık yok pko bana oyun oynuyorr galıbaaa ama davuıl gibi şişim olsamda rahatasam trestte yaptım ama bişey yok 4aydır ne kadar güzel düzenli oluyordum

herkese merhabaaaa...
yazamıyorum ama devamlı takip edıyorumm sizlerii.. Allah hepimizin yardımcısı olsun....
bişey sormak istiyorum?
klomen kullanımında 2. ayım yalnız ilk kullanışımdaki ağrılarım sızılarım olmadı.. ilk ay kasıklarımda çok agrı hissediyordum.. şimdi ise hiçç klomen kullandııım bile aklıma gelmiyor belki pskolojikti gecen ayki agrılarım bilmiyorum ama bu ay hiç bişi hissetmıyorum.. sanırım birazda iş younluundan hamilelik aklıma gelmıyor ondanmıki???? dün aksam bitti klomen 22 subatta çağırdı dr. yumurtama bakıcak! acaba yumurta olmuşmadımı? ouüzden mi ağrı yok? gecen ay 19 mm olmuştu yumurtam... benımle aynı seyi yasayan varsa cevap verebilirmi arkadaşlar?

slm canım belkı psikolojık olabılır bazen kafaya takma canım zaten doktor kontrolundeymişsin doktora gidince ogrenırsın cnaım benım sıka canını

Merhaba Bayanlar,
Bende birbuçuk senelik evliyim daha öncede yazmıştım. 2 ay önce doktora gttim. Pcos olduğumu öğrendim adetlerim düzensizdi. (Ama son üç ayda gayet normal oluyorum)hamileliği düşünüp düşünmediğimi sordu dr. Bende o sırada şuan değil cevabını verince hiçbirşey vermedi. Sonra bir anda bişey oldu bana ve kararımı verdim. Çocuk diye yanıp tutşmaya başladık ve son 2 aydır korunmuyoruz. Dr a gittim yine ve kararımı verdim geldim dedim bebiş istediğimi söyledim bana normal şartlarda bile her kadının hamile kalma şansının %25 olduğunu pcosluların ise daha az olduğunu söyledi. 6 ay deneyin olmazsa tedaviye başlarız dedi. Sizce bu normal mi? Yani 6 ay beklemek mi gerekiyor tedavi için hiçbir ilaç vermemesi bana garip geldi açıkcası.. Tecrübeleri bayanlardan cevap bekliyorum. Acaba başka bir dr. a gitsemmi?

pko uzun bi tedavi süreci zaten canm, ama kendiliğinden hamile kalanda çok istersen bir kaç ay bekle, altı ay bekleme bence hiç, sonra zaten kistler gitsin diye ilaç verecek 1 ayda onu bekleyeceksin, sonra tedavie başlayacakki, oda bol bol beklenecek bi süreç

canım bence zaman kaybetme zaten 6 ayda belki 1 belki 2 kere yumurtlama olur oda ne zaman olduğunu bilemeyebilirsin kaçırırsınız
bence doğalda olsa yumurta takibi yaptır bak bakalım yumurtan büyüyormu çatlıyormu
arkadaşım doktorundan memnunmusun bilmem ama pko olan birine git 6 ay kendiniz deneyin diyen doktorun iyi bir hekim olduğundan şüphem olur
bence acele et çünkü tedavi takip sürece epey zaman alıyor

arkadaşlar paraovarian kistinin ne olduğunu bilen var mı?
yumurtalığın yakınında olan bi kistmiş ama nasıl oluşuyor diye araştırdım doğum artığı falan yazmışlar pek bişey anlamadım:44:

canım zaten 1.5 yıl olmuş evleneliniye 6 ay bekletiyorki pko varsa gluphonege vermesi gerekiyordu çünkü pkoluların çogu bu ilacı kullanıyor bilmem duydunmu?bekleyin 1 2 ay bakalım belki kendiliginden kalırsın kalamazsan başka doktorada gidebilirsin ilaç vermesi grekiyor çünkü Allah şifa versin canım

Canım Cevabın için teşekkür ederim. Bende değiştirmeyi düşünüyorum zaten doktoru. Çok sinir oldum. ben bu forumu takip ediyorum yazılanları okuyorum ilk muayenede hemen ilaç veriyorlar bana niye vermediki diye tekrar gittim bide. Çok moralim bozuldu yaa. eşimede söylemedim ikinci gitmemi.

Merhaba bayanlar
bende pkoluyum -3 yıllık ewliyim -adetlerim çok düzensiz-farluturalsız adet göremiorum.şimdi bile kaç gün geçti adet gelmedi.farlutural içiorum.....zaten adet gelince tüp bebeğe başlıoz ..hiç bir tedaviye cvp veremedim.

ben pko ydum ultrasonda küçük küçük kistler çıktı
2 ay sonra kontrole gittim kistler yok olmuş doktorum bu konunun uzmanıdır
bana bebeğin çok rahat olur evlenince dedi

bizim bi tanıdığımız var 4 kere tüp bebek yaptırdı tutmadı
çokk zenginler 100 milyar olsa yine verirler ama olmayınca olmuyor işte

komşunun kızıda 2 kere tüp bebek yaptırdı onunkide hüsran 16 senelik evli
allahım kucaklarınızı boş bırakmasın

cnm bence hiç bekleme teadviye başla

canım benimde aynı şey oldu psikolojik sanırım ama yumurtanın çatladığını bile anlamıştım 1.ay 2. ay 2 yumurttam oluşmuş onlarda 23 mm di

aynı hastalıkbendede var ama adet düzenlemen için kesinlikle ilaç şart güzelimm benimde doktorum 5 ay sonra gel dedi ama o eğer adet düzenleme ilaçlarıda işine yaramazsa çatlatma iğneleri içn dedi adet düzenleme haplarıyla düzene binebilir ve hamile kalabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…