Biriciiiiik metformin topic ini de ihmal etme canımcım:92::92:
selam ezgi =)) bende ezgi yim... kanım ısındı birden sana. =))) neden direk aşılama düşünüyosun ki. ben şuan 4 aylık hamileyim. 2 ay klomen ve şeker hapı (glifor) kullandım. yumurtalarım hiç büyümediler. bende ilaçları bıraktım. moralim çok bozulmuştu. ilaçları bıraktıktan sonra 1 kere adet oldum ve sonra hamileyim.... ve gerçekten yumurtalarım hiç kımıldamamışlardı bile. bence önce doktorunun dediklerini yap. aşılamaya geçip hamile kalamazsan bidaha klomen gibi ilaçlara geçemiyosun. direk tüp bebeğe devam edersin.buda zor ve duygusal açıdan yorucu bi süreç.
ayyy çok hoşuma gitti yaaaa. ama çok doğru bi tespit. tek seferde hamile kalanlara inanamıyorum artık. ilk evlendiğimde çok korkardım. ya hemen hamile kalırsam diye =))) öyle bi korunurdum ki inanamazsınız... tabi türk filmlerinin etkisi ve annemin,halalarımın ve kuzenlerimin çocuk istedikleri ilk ayda hamile kalması beni böyle düşünmeye mecbur etti. pko nedir okuyorum. karşıma genetiktir yazısı çıkıyo. artık bi gün ağladım doktorun yanında =))) neden bennn diye... doktorda isyan yok. herkestede genetik değildir dedi =))) çok zor günlerdiii. umarım herkes en kısa zamanda şu çift çizgiyi görür....
ben doğum kontrol hapını kullandım bıraktım bırakıncada 2 kez ertesi gün hapı kullandım hep hamıle kalmım dıye sıkı korundum şansa bırakmadım son zamanlarda hep eşim korunuyordu
ben de hiç tahmin etmemiştim ilk denemede hamile laıcağımı
kızlar bugün annem ve abim geldi çalıştığım yere annem dio apartmanda şu hamile bu hamile (hani bende heveslenımhemen hamile kalmak içn çabalım dıye bilmiyorki canım annem pazar günü sana gelcem katmer yaparmısın bana dedim tamam dedi pazar günü herkesi eve toplucam ve süprizi vericemminşallah tabii
eşimede yarın akşam süprizi vericem tahlillerim güzel çıkarsa
Kızlar yaa hiçbiriniz bilmiyor musunuz, bu şeker ilaçlarını hangi kan değeri olduğunda veriyor doktorlar??Benim doktorum 'glukoz ve insülinine bakalım ,belki insülin direncin vardır onun için ilaç verebiliriz' glukoz ve insülin testimin sonucunda senin ilaç kullanmana gerek yok dedi.Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı da verdi doktorlarınız size bu ilaçları?Bu ikisinin bi oranı oluyormuş o orana göre insülin direnci var ya da yok deniyormuş..Bilgisi olan var mııııııı?
canım teste o kadar çok takma bana doktor bunun için test yapmadı direk başlattı ilaç iyi geldimi kesinlikle iyi geldi iştahımı bile kapattı
Valla burdan okudukça kafam karışıyor canım yaaa.Değerlerine bakalım ilaç gerekebilir dedi sonra da işte sonuca göre ilaca gerek yok dedi.Kendine birkaç ay zaman tanı,kendiliğinden de hamile kalabilirsin dedi....ooof of..
nediyimm sen metformıne devam edıyormusun bana bu ılacı veren dr kestı c tesıye kadar kestı gerçi sadece şimdilik
Kızlar yaa hiçbiriniz bilmiyor musunuz, bu şeker ilaçlarını hangi kan değeri olduğunda veriyor doktorlar??Benim doktorum 'glukoz ve insülinine bakalım ,belki insülin direncin vardır onun için ilaç verebiliriz' glukoz ve insülin testimin sonucunda senin ilaç kullanmana gerek yok dedi.Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı da verdi doktorlarınız size bu ilaçları?Bu ikisinin bi oranı oluyormuş o orana göre insülin direnci var ya da yok deniyormuş..Bilgisi olan var mııııııı?
bu ilacın değerle alakası yok. bende pkolu olduğumu ilk öğrendiğimde daha evli değildim. ozamanda vermişti doktorum. bu ilaç pkolularda mucizeler yaratabiliyo demişti. ama ben ozaman yaşımın küçüklüğüyle heralde hiç umursamadım. bi şekiilde adette oluyodum. bazen ayda 1 bazen 2 ayda bir. ama olduğum için takmadım ve ilacıda içmedim. 5 sene sonra yani geçen yıl yine doktora gittim ve bu sefer çocuk düşündüğüm için yine verdi ilacı. evet bazı pkolularda insilün direnci yüksek olabiliyo.birbiriyle genelde alakalıymış ama bu ilacı bize insilün için vermiyolar. içindeki metformin maddesi yüzünden veriyolar. ve bizim her zaman şeker hastası olma ihtimalimiz yüksekmiş. mesela şuan ben hamileyim. doktorum çok dikkat etmemi ve kilo almamamı söyledi. yoksa hamilelik şekeride ,normal şekerde çıkabilir dedi. ama size şuanda bu hapı şeker hastalığıyla ilgili vermiyolar. hamile kaldıktan sonra devlet hastanesine gittim. testlerimi yazdırmak için. şeker hapı kullanıyordum devam ediyimmi dedim. adam bana ne alaka dedi. haberi bile yok yani pkoluların şeker hapı kullandığından...
günaydın kızlarrr
bende 1,5yıl cok korundum bende bilseydim korunurmuyduu evet hemen hamıle kalcam sanndım ama pkoyla tanıstımmm
Bu pko için genç kızlar nasıl şifa buluyor birde hangi belirtiler pko?
genç kızlar için benim bildiğim kadarıyla doğum kontrol hapıyla tedavi edilior.belirtisi ise ağrılı sancılı adet birde devamlı kasık ağrıları oluor
artı tüylenme kilo artışı adet düzensizlikleri
ki bunların hiçbiride olmayabilir en önemlı tespıt ultrason görüntüsü ve regl in 3. Günü yapılan lh fsh prolaktın e1 tsh testlerı
artı tüylenme kilo artışı adet düzensizlikleri
ki bunların hiçbiride olmayabilir en önemlı tespıt ultrason görüntüsü ve regl in 3. Günü yapılan lh fsh prolaktın e1 tsh testlerı
selam ezgi =)) bende ezgi yim... kanım ısındı birden sana. =))) neden direk aşılama düşünüyosun ki. ben şuan 4 aylık hamileyim. 2 ay klomen ve şeker hapı (glifor) kullandım. yumurtalarım hiç büyümediler. bende ilaçları bıraktım. moralim çok bozulmuştu. ilaçları bıraktıktan sonra 1 kere adet oldum ve sonra hamileyim.... ve gerçekten yumurtalarım hiç kımıldamamışlardı bile. bence önce doktorunun dediklerini yap. aşılamaya geçip hamile kalamazsan bidaha klomen gibi ilaçlara geçemiyosun. direk tüp bebeğe devam edersin.buda zor ve duygusal açıdan yorucu bi süreç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?