Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

mrb.özel msj yazma hakkım henüz yokmuş.evet ben de pkoluymuşum.birkaç yıl önce öğrendim.çok ilginç ne kilo ne sonradan tüylenme ne adet düzensizliğim vardı adetlerimin saati bile belliydi.anne de olmuştum hemde hiç hesapta yokken.Birkaç yıl önce farklı problemlerim oldu.erken menopoza giriyorum sandım ve sonradan çok kolay kilo alıp hiçbir şekilde gram verememeye başladm.derken pko.sağ yumurtalıkta,dr gösterdi nohut büyüklüğünde bir sürü yuvarlak.anne olamazsın dedi ama oldum deyince şanslıymışsın dedi.anlayamadığım genetik problemse 35 yaşına kadar niçin hiç problem yaşamadm ve adetim bitip hemen 2 gün sonra nasıl hamile kaldım.nasıl yıllarca 48,5 kiloyu gram geçmedim ve nasıl tam 28 günde bir salı günleri aynı saatlarde adet oldum.yanlış teşhiş desem değil çünkü ikinci bir dr doğrulad.ıilginç

nediyimm sen metformıne devam edıyormusun bana bu ılacı veren dr kestı c tesıye kadar kestı gerçi sadece şimdilik

Kızlar yaa hiçbiriniz bilmiyor musunuz, bu şeker ilaçlarını hangi kan değeri olduğunda veriyor doktorlar??Benim doktorum 'glukoz ve insülinine bakalım ,belki insülin direncin vardır onun için ilaç verebiliriz' glukoz ve insülin testimin sonucunda senin ilaç kullanmana gerek yok dedi.Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı da verdi doktorlarınız size bu ilaçları?Bu ikisinin bi oranı oluyormuş o orana göre insülin direnci var ya da yok deniyormuş..Bilgisi olan var mııııııı?

canım teste o kadar çok takma bana doktor bunun için test yapmadı direk başlattı ilaç iyi geldimi kesinlikle iyi geldi iştahımı bile kapattı

canım teste o kadar çok takma bana doktor bunun için test yapmadı direk başlattı ilaç iyi geldimi kesinlikle iyi geldi iştahımı bile kapattı

Valla burdan okudukça kafam karışıyor canım yaaa.Değerlerine bakalım ilaç gerekebilir dedi sonra da işte sonuca göre ilaca gerek yok dedi.Kendine birkaç ay zaman tanı,kendiliğinden de hamile kalabilirsin dedi....ooof of..

cnm bence sadece 2 ay beklıceksen bekle

bu arada ateş takıbı yap yumurtan olup olmadıgını hangı gun çalışma yapmak gerek anlıcaksın bu yöntemle yumurta takıbı ıcın dr gıtmıceksen kesınlıkle yap bunu

bilmiyorsan söle bana yardımcı olurum

nediyimm sen metformıne devam edıyormusun bana bu ılacı veren dr kestı c tesıye kadar kestı gerçi sadece şimdilik

içmiyorum. ama ben öğrendiğimde 6 haftalık hamileydim. ogüne kadar kullanmıştım. sonra öğrendiğim gün akşam gittiğim doktora sordum. kritik cevap verdi. bi bulgu yok. kimi doktor kullandırıyo, kimisi kullandırmıyo dedi. sonra kendi doktoruma sordum kalbinin attığını görene kadar iç bakalım bi zararı olmaz dedi. sonra tahlillerimi yaptırmak için devlet hastanesine gittim. oda gerek yok dedi. bende ne olur ne olmaz diye kendi doktorumu dinleyip 8 haftaya kadar kullandım. günde 1 tane. kalbinin attığını görünce bırak bakalım artık dedi. ama aspirin içmeye devam et dedi.

bu ilacın değerle alakası yok. bende pkolu olduğumu ilk öğrendiğimde daha evli değildim. ozamanda vermişti doktorum. bu ilaç pkolularda mucizeler yaratabiliyo demişti. ama ben ozaman yaşımın küçüklüğüyle heralde hiç umursamadım. bi şekiilde adette oluyodum. bazen ayda 1 bazen 2 ayda bir. ama olduğum için takmadım ve ilacıda içmedim. 5 sene sonra yani geçen yıl yine doktora gittim ve bu sefer çocuk düşündüğüm için yine verdi ilacı. evet bazı pkolularda insilün direnci yüksek olabiliyo.birbiriyle genelde alakalıymış ama bu ilacı bize insilün için vermiyolar. içindeki metformin maddesi yüzünden veriyolar. ve bizim her zaman şeker hastası olma ihtimalimiz yüksekmiş. mesela şuan ben hamileyim. doktorum çok dikkat etmemi ve kilo almamamı söyledi. yoksa hamilelik şekeride ,normal şekerde çıkabilir dedi. ama size şuanda bu hapı şeker hastalığıyla ilgili vermiyolar. hamile kaldıktan sonra devlet hastanesine gittim. testlerimi yazdırmak için. şeker hapı kullanıyordum devam ediyimmi dedim. adam bana ne alaka dedi. haberi bile yok yani pkoluların şeker hapı kullandığından...

infanta canım msj atmıssın ama özelden msj yazamıyomusum ben hala oyüzden kusura bakmazsan burdan yazıcam cevabımı..

canım linada 20 lira muayene ücreti ödüosun muayene ücretine smear testi ve ultrason dahil. diğer tahlillerden ssk ya % 30 alıolar ben en fazla oraya tüm tahlillerim için 50 lira ödedim..
bende catlatma iğnesini dün oldum ama dısardan almamı söledi bulamazsan burdan yardım cı olurum dedi. dısardan aldım 85 e gittim orda vuruldum hiç ödemeden. bulamasaydım dedim burda ne kadar öderdim dedim burda da 85 lira dediler. aynı yani..
inş. hamiş kalabiliriz canım çok dua edıyorum hepimize allahım hayırlısını versin.

Çok teşekkür ederim canım.Benim doktorumun düşüncesi ise insülin direnci var ise bu ilaca başlatmak.Benim değerleri normal bulup başlamak istemedi.Demek ki bazı doktorlar ise değerlere bakmaya gerek görmeden veriyor bu ilacı.Anşaşıldı.Her doktor farklı farklı işte..Ben şimdi biraz kilo vermeye karar verdim.Pko da kilo çok önemliymiş dediğin gibi.4-5 kilo fazlam var,onu verirsem daha iyi olur diye düşünüyorum değerlerim.Ne kadarlık hamilesin?

günaydın kızlarrr

bende 1,5yıl cok korundum bende bilseydim korunurmuyduu evet hemen hamıle kalcam sanndım ama pkoyla tanıstımmm

kızlar ben 3 yıllık ewliyim ve hiç korunmadım ewlendiğimden beri pkoluyum olmayınca olmuor işte böle pişmanlık duymayın....ben 3 yıl aralıksız her an tedavi her an gözyaşı ne kadar kötü bişe ..şimdi bunlar bittimi sanki hayır.tüp bebeğe başladım bugün.bakalım yine gözyaşı getircekmi bana RABBİM inş..bu seferki gözyaşlarım sevinçten olsun..lütfen geçmişten pişman olmayın...

Bu pko için genç kızlar nasıl şifa buluyor birde hangi belirtiler pko?

genç kızlar için benim bildiğim kadarıyla doğum kontrol hapıyla tedavi edilior.belirtisi ise ağrılı sancılı adet birde devamlı kasık ağrıları oluor

artı tüylenme kilo artışı adet düzensizlikleri

ki bunların hiçbiride olmayabilir en önemlı tespıt ultrason görüntüsü ve regl in 3. Günü yapılan lh fsh prolaktın e1 tsh testlerı

artı tüylenme kilo artışı adet düzensizlikleri

ki bunların hiçbiride olmayabilir en önemlı tespıt ultrason görüntüsü ve regl in 3. Günü yapılan lh fsh prolaktın e1 tsh testlerı

sağolun arkadaşlar bunları dikkate alacağım

teşekkür ederim ezgicim.ben biaz aceleci davranıyorum çünkü korkuyorum sanırım.hemen tedaviler olsun istiyorum ama ewt bugün kararımı verdim ben de yumurtlama takibiyle başlamalıyım bu sürece ilaçla.ben de 4 aydır sadece glukofen kullanıyorum.rahim filmim de çekildi temiz çok şükür.ezgicim ALLAH çocuğunu sağlıklı sıhatli dünyaya getirmeyi nasip etsin sana. inş darısı bizlerin başına.bu arada klomeni kullandığın süreçte yan etkilerini yoğun hissettin mi?çatlama iğnesi olmuşmuydun sen o süreçte?tedaviyi de merak ediyorum açıkçası.

kızlar doktora gittim endokrin uzmanına gönderdi tsh yüksek çıktı gebe kalabilmek için 2.0 2.5 değerinden yüksek olmamalıymış benim değer 4.4 çıktı. pazartesi sabah aç karnına gideceğim insülin direnci ve tsh bakılacak gide gele harab oldum yollarda doktorun yeri bana uzak git gel zor oluyor ama sağlık için değer..
progestan hapı ile adetleri düzenleyecek yumurtlama tedavisinden önce rahimağzı yarası tedavimi ilaçla yapacak ilaç işe yaramazsa başka yöntemle o yarayı yok edecek...
işim uzun ama lh ım düşmüş progesteron hapı herhalde iyi geldi ya da yediklerime çok dikkat etmiştim sağlıklı beslenmiştim belki de o düşürdü çok sevindim :)
bu arada doktor beni klomene başlamadan önce uyardı yumurtaları büyüttüğü için ve bizde de yumurta sayısı çok olduğu için mevcut kist sayımızın fazlalaşmasına neden oluyormuş. yan etkisi buymuş kabul ediyorsan tedaviye başlarız sen iyileştikten sonra dedi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…