Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba. Bu başlığı yeni keşfettim. Ben de geçen hafta Pcos'lu olduğumu öğrendim. Adet düzensizliği hiç yaşamadım. Tüylenme vs. gibi problemim de yok. Şuan aşırı kilolu değilim ama sonra 1 yılda 57den 67ye çıktım. Bunun etkisi var mıdır bilemiyorum. Pcos teşhisi konuldu ultrasonla bakılınca ve tahlillerimde de Lh Fsh den yüksek çıktı. Şuan Metformin kullanıyorum. Bu ilacı kullanıp hamile kalan var mı? Umarım hepimiz gönlümüzün muradına kavuşuruz. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

kızlar bu gün adet günüm henüz gelmedi kırmızılar ocak 31 di geçen ay şubat 28 de gelir dedim ama henüz yok ay kısaya bakalım 2 gün daha beklerim gebelik testini yaptırırım gelmezse inşallah gelmez tabi sizce geçen 31 ocak olup 28 adet tarihi doğrumu çatlatma iğnesini 12 şubatta oldum 14 gün sonra adet olduğuna göre ne olur cevap verin tabi kist olma ihtimalide göz önüünde tutmak lazımm

Merhaba,

Ben de PCOS'luyum. Kilolu değilim, tüylenmem ve sivilcelenmem yok. Hatta LH FSH'ım da normal. Benim tokluk şekerim düşük. Bana da doktor metformin verdi. Yazdan beri kullanıyorum. Ben de minietek gibi yumurta takibi ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım. Eğer aksatmadan 2 günde bir ilişkiye girerseniz, kim bilir olur belki de. Nasip, kısmet.. Şimdi 9.haftamdayım. Allah en kısa zamanda tüm isteyenlere nasip etsin.

merhaba! evet bu hastalık kilo yapıyor. zaten değerlerinden ve kistlerden belli pko olduğu...METFORMİN SÜPER BİR İLAÇ. BURADA ÇOĞUMUZA İYİ GELDİ....ben jinekoloji alt bölümünde Metformin kullananlar diye konu açtım, istersen orayı baştan sona kadar oku. bayağı bilgilenmiş olursun ilk günler yan etki yapıcaktır ama devam et kullanmaya....ben 6 aydır kullanıyorum....hamile kalmaya şöyle yardımcı: yeterince kullanımdan sonra (kilo verdiysen eğer) kendiliğinden yumurtlamaya ve metabolizmayı düzenlemeye yardımcı oluyor.Ayrıca adetlerin düzenlerniyor. yumurtlarsan tabiki hamile kalma şansın daha yüksek. ama öyle 1-2 ay kullanımla olacak iş değil, en az 4-5 ay canım....

12sinde iğneyi olduğuna göre, bugün yarın adet olman lazım. Çünkü yumurta çatladıktan 14 gün sonra adet gerçekleşiyor benim bildiğim. İnşallah adet olmazsın şeker. Ben de iğneyi olduktan 14-16 gün sonra bekliyordum adet olmayı, olmadım. Güzel haberlerini bekliyoruz

hoşgeldin canım aramızzainş.sende anne olursun canım tüm isteyen herksee

İNŞALLAH cnm ya geçen ay adetimi 17.gün olmuşum hesapladım şimdi iğneden sonra kısmet nasip inşallah güzel haberler veririzzz bu ayda iğneden sonra 17.günüm ama yaa inşaalah gelmez

kızm-lar benim bugun adetimin 48 günü 3aydır 30günde adet oluyordum ama bu ay cok az kahve ve pembe geldi 2gün sonra bitti c.tesi idarar testi yaptım bişey yok yarın farlutala başlasammı acaba akıl verın bana yaa yoksa kan testimi yaptrısam

Allah kucağına almayı nasip etsin. Hayırlı olsun. Darısı başımıza inşallah. Evliliğimin 1 yılının dolmasına 3 ay var ve doktorum bu sürede Metformin kullanmamı istedi.Aslında 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim. Yani kendiliğinden hamile kalabileceğime inanıyorum. Bu süre içerisinde nasipse olur. Olmazsa da 1 yılı doldurduğumuz vakit doktorum yumurta uyarıcı ilaç, çatlatma iğnesine başlarız dedi. Öncesinde bu ilacı bir süre içeceğim gibi gözüküyor... Hayırlısı inşallah.

Ben 32 günde 1 adet olurum. Yani hiç düzensizliğim olmadı. Bu ilacın inşallah faydasını görürüm, adet düzensizliğim yok ama yumurtaları geliştirmesi açısından inşallah faydalı olur. Kilo vermek konusunda biraz sıkıntılarım var. Diyetisyene gittim. 4 kilo kadar verdim. Aynı zamanda spora da başlamıştım. Ancak bu aralar pek canım diyet ve spor yapmak istemiyor. İyi geleceğinin farkındayım ama nefsimle mücadele halindeyim. Umarım herşey dilediğimiz gibi olur... Allah yardımcımız olsun.

hoşgeldin canım aramızzainş.sende anne olursun canım tüm isteyen herksee

Amin. İnşallah canım. Rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin. Sevgiler.

bence bekle canım.....

şu farlutaldan nefret ediyorum da
ben bir kere kullandım, o da ilk tedaviye başladığım zamandı..hormon testi için....

sonra allaha şükür bildiğin gibi düzenlendi....ama sırf kilo verdiğim için ve metformin sayesinde...

dayanamıycam galıba yaa çok şişti karnım rahatsız oluyorum gerci hamıle olsaydım teste cıkardı dımı kan vernmeye gerek varmı sencee:26:

dayanamıycam galıba yaa çok şişti karnım rahatsız oluyorum gerci hamıle olsaydım teste cıkardı dımı kan vernmeye gerek varmı sencee:26:

canım yani ne zaman ilşki olarak aktif oldun, falan ne biliyim o kadar çok şeye bağlı ki bu!

istersen biraz daha bekle, bir test daha yap.....

ya kızlar, yakında doktora gidicek olan varmı?

benim için bu LH düşürme olayını sorucaktınız.....???

benim doktorumun söylediği: karbonhidrattan uzak durmak ve spor...

belki sizlerin doktorlarının farklı tavsiyeler verir.....işte başka fikirler almaya çalışıyorum....

sorcam cnm aklımda

canım yani ne zaman ilşki olarak aktif oldun, falan ne biliyim o kadar çok şeye bağlı ki bu!

istersen biraz daha bekle, bir test daha yap.....

bende hatırlamıyorumkıı canım yaa akşam test yapaym barı gidebilirsem kanda vereyım kan testi dah iyi sonuc verir

canım bende karbonhidrat diyetine başaldım bugun inş.zayııflayacam

vallahi 3 4 gün internete girecek vakit bulamadım, şimdi de oku oku bitiremedim :)
Allah'ım dileyen isteyen herkese minik yavrucaklar versin.. bugün en yakın arkadaşımın hamiş olduğunu öğrendim.. daha geçen ay korunmayı bıraktı ve hemen hamile kaldı.. bazen böyle insanları çok kıskanıyorum sanırım..:26:
neyse geç olsun güç olmasın diyelim..

slm canım evet yaa bende çok kıskanıyorum hemen nasıl hamıle kalıyorlarr ben 1senedır ugrasıyorum ama malesef yok bişey daha ama hayırlısı diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…