Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

mrb arkiler.. bende aranıza yeni katıldım.bende pkoluyum.ama sadece adet düzensizligi baska belirtiler yok. dr.gittim kac kez normall dedi. 4. kez gittigimde pko cıktı.yumurtalıklarım tembel miş. progestan hapı verdi doktor..:1 senelidir cocuk istememize ragmen olmuyo:1no2:.korkuyorum hiç olmayacak die:1no2:senağlama napmam lazım benim durumumda olan varmı?* bu hapı kullanan varmı bana yardım edin

canım,bu ilaç hamilelikte düşük riskine karşı,hamilelik öncesinde de sanırım gebelik oluşursa sağlam tutunsun diye veriliyor.ben de pko kaynaklı infertilite tedavimde kullandım,ilk ayda sonuç aldım.hatta bebeğim o kadar sağlam tutunmuştu ki yaşamı durduğu halde düşmedi, 2-3 hafta en ufak bir belirti vermeksizin içimde kaldı.
bu işte korkuya ve strese yer olmamalı.ben belki de yüksek moralim sayesinde çok çabuk sonuç aldım.şimdi kürtaj sonrası toparlanma sürecim biter bitmez ilaçlarıma başlayacağım ve inşallah yine kısa sürede sonuç alacağım.buna yürekten inanıyorum,sen de moralini daima yüksek tut. :lepi: Rabb'im en kısa zamanda sağ salim meleğine kavuştursun...

Keops canim nasilsin???uzun zamandir görüşmedik,beni hatirladin mi???glukofen,serophene ve farlutalli ilk ayim bitti ve ben adet oldum malesef.glukofen kilo verdirdi biraz..kilo sorunum yoktu ama ii oldu daha bi formda gözüküyorum:))))
bakalim olacak mi,işe yarayacak mi???
Neyse sen nasilsin tatlim???

SLM CANIM.BEN DE 8 AY GECİKMEKİ ÖĞRENDİM PKOLU OLDUĞUMU VE BENİMDE SADECE ADET DÜZENSİZLİĞİ SORUNUM VAR.DİĞER KİLO,TÜYLENME V.S. yok canım.ama dr bana progestan vermedi glukofen adlı bi şeker ilacı verdi,çünkü insülin direncini arttırıp o meşhuuuurrr kistlerimi baskılamak gerekiomuş ,zaten o kistler yüzünden hormonlarım allak bullak oluyomuş(testosteron fazlalığı,fsh/lh oranı dengesizliği)
işte bu ilaç bunu sağlayacakmış tatlım.bunun yanında ayın belli günlerinde kullanmam için yumurtayı destekleyici ilaç ve farlutal adında bi adet söktürücü verdi.4 ay kullan dedi,gebeliğe kendisi kesin gözüyle bakıo ama ben çok umutlu değilim,olmazsa da aşılama olacağım.yani progestan bence yanlış ilaç,yani yanlışlıktan ziyade,eksik ...yanında mutlaka kistler için başka bişeylerde olmalı...
bu süreçte en zor olan, beklemek...drunu ii seç tatlım ben aptallığımdan 8 ay kaybettim,sebepsiz infertil tanısı koydu bana 8 ay uğraştım,elinde de pkolu olduğumu gösteren tahlil sonuçları dururken.Asla bi dr la yaetinme. asla..
sevgiler...

sağol canım,iyiyim.kendimi hazırlıyorum,1-2 ay içinde tekrar deneyeceğim.bazen umutluyum,bazen korkuyorum.dalgalanıyorum yani tam durulamadım.ben de glukofen,diyet ve yürüyüşle olumlu sonuçlar alıyorum,en azından o konuda moralim yüksek.görüşürüz,sevgiler...

arkadaşlar hiç üzülmeyin 95 kiloydum doktorum glucophage adlı ilacı verdi bana yani şeker hastaları için bir ilaç.2 ay içinde hamile kaldım oğlumu kucağıma aldığımda tam 75 kiloydum 20 kilo verdim hamileliğim boyunca görenler şaşırıyordu hamile olduğuma ben şişeceğime zayıfladım.ben hepinizin meleklerinize en kısa zamanda kavuşacağınıza inanıyorum.dualarım sizinle.Sevgiler

ayyy inşallah biz de aynı neticeleri alırız yaaa,çokk istiyorum Allah ım duy sesimi yaaaaa hayırlısıylaa.....

bende pko luyum malesef bende tuglenme ve sıvılce vardı son bı kac aydır edet duzelsınlıgımde basladı ama doktorum herhangı bı ılac vermedı gnophenden baska acaba yanlıs bır uygulamamı yardımcı olurmusunuz?

cnm valla umut oldun bize..bende 1 aydır glukhofen kullanıyorum ama daha bi değişiklik yok.sende ne kadar zamanda etki gösterdi?

benimde glukofen de 2- ayım ama daha hamişlik yok malesef.....Allah hepimize yardımcı olsun...

slm blackdress,gerçektende umut verdin halinle...:teytey::dance:bana da dr um bir ay saddece glucophace kullan dedi.kaç aydır puregon vuruluyordum,ama yumurtacıklar büyümüyo.bu ay sedece hapını kullan yumurtalarını güçlendirelim bidahaki ay aşılama yapabiliriz dedi.keşke bende senin gibi hamile kalabilsem...:ecrin_bebek:rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.a.s.:Saruboceq::CüvCüv:

slm ewet malesef bende pcosluyum bende sadece fazlaca adet düzensizligi vede kilo problemim var 3 yılda tam 17 kilo aldım ve bana glukofen gibi ilaclar fayda etmiyo o hapı icerken bile kilo aldım nasıl oldu bilmiyorum ne yedim ne ictim anlamadım 58 kiloyla evlendim şimdi 75 kiloyum inşallah en kısa zamanda düzelir dr um bir cocugum olduktan sonra bu sorunlarımın kalmıyacagını söylüyo ikincide fi
lan tedaviye ihtiyacım olmuyacakmış//// ///birini yaptımda ikincisi kaldı//////
hepinize gecmiş olsun allahım gönlümüze göre versin//amin.

kızlar bo glukofen yani şeker ilaçlarını dr larınız nasıl veriyorlar kilo vermek için mi yoksa şeker oranınız mı yüksek ondan mı? aydınlatırsanız sevinirim bende ikinci bebiş istiyorum ve 83 kiloyum pko liyim.kilo vermak istiyorum..kilo vermek için dr umdan buhapı istesem olur mu acaba?

bende glukoen kullandım yaklaşık 1.5 sene ve 8 kilo verdim benim dktorumun söyledği zayıflamak amaclı bütün avrupadaki kadınlar bunu 4 veya 5 sene kullanıyormuş vucuda zararı yokmuş su yoluyla atılıyormuş yanlız bende mide bulantısı aşırı yapmıştı

arkadaşlar aranızda genetik test yaptıran var mı yakında bende yaptırcam sonuçları çok geç çıkıyormuş bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar glucophage ban tam 2 ayda etki etti ama doktorum minumum 6 ay vermişti bana.birde bana diğer soru soran arkadaşlarımın sorularını cevaplıyayım.Evet doktorum kilo vermem ama en çokda yumurtlamam için bu ilacı bana verdi..Çünkü pkolular yumurtaları bğyğmeden yumurtalık etrafına diziliyorlar ve birden fazla yumurta oluyor.Endometrium tabakasına pko baskı yaparak rahim içi tabakasını kalınlaştırark adet olmamızı engelliyor.adet olamayıncada hormonal dengesizliklerimiz ortaya çıkıyor.bu hapla adetlerim düzene girdi ve kilo verdi.Biliyorsunuz kilo pkoyu tetikliyor ve bizi bir kısır döngü içine sokuyor.Başka soru sormak isteyen arkadaşlarım olursa hepsinin sorularını yanıtlayacağım.Rabbim hepnize yavrularınzı nasip etsin.Meleklerinize en kısa zamanda kavuşun...Dualarım sizinle

yani kkendim eczaneden alıp kullanabilir miyim? belkide bu yolla hamile kalırım..inşalllaah rabbim hayırlısıyla hepimize hamileliği nasip eder..amiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn..

canım,bu hapı sadece kilo problemi için vermiyorlar,çünkü vücudumuzdaki insülin dengesizliği sadece kilo fazlasına değil birçok soruna yol açıyor.(tüylenme,kısırlık...gibi)bu konuda yine pko'lu bir arkadaşın bu sitede yazdıklarını kopyalıyorum aşağıya,umarım açıklayıcı olur.
Hücrelerimizin yumurtalıklara ilettiği glukozlu kan, yumurtalıkların gereğinden fazla çalışmasına sebep oluyor. Yani aslında östrojen salgılaması gereken yumurtalıklar, kanla birlikte iletilen glukozun fazlalığı yüzünden ve vücutta anormal giden döngülere direnç göstererek erkek hormonu yani testesteron üretmeye başlıyor. Böylelikle vücutta erkek tipi tüylenme ile başgösteren belirtiler daha sonra kilo alma ve sivilcelenme ile devam ediyor. Bu belirtilerin biri veya birkaçı kişide PKOS göstergesi olarak adlandırılıyor. Yani aslında içilecek olan Metformin (Glukophage, Glucophene, vb.) hücrelerin aldığı insülin (glükoz) miktarını dengeliyor, yumurtalıklara ihtiyacı olan kadar insülin gönderiyor ve böylelikle de vücudun insülin dengesi sabitleniyor. Ve üreme sağlığına olan etkisi de ortadan kalkıyor.

arkadaşlar bende pkoluyum, doktorum bana bu tür ilaçları vermedi. İçsem diye sorduğumda senin şekerin normal gerek yok dedi. Ama bu ilaç yumutlamayı sağlamıyor mu yani siz içenlerin şekerleri nasıldı, yüksek miydi? Yanıtlarsanız çok sevinirim çünkü bende kullanmak istiyorum.

Benimde pko hastalığım var,ben 8 ay gecikmeli öğrendim.2 aydır glukofen kullanıorum,kilo problemim yoktu ama kilo verdim ben de ....faydası olacak mı bilmiorum ama inşallah olur.çoğu kişi memnun kalmış bu ilaçtan,biz de oluruz umarım....
bu arada ben de şeker yok,ama drum verdi hatta glukofen in yanında serophane ve farlutada içiyorum...
en kısa zamanda faydasını görmek dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…