Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhaba canım,seni anlıyorum.bir baş ağrısı bile hayatımızı olumsuz yönde etkilerken bu kadar çok olumsuzluğu olan bir sendromun moralini bozması çok normal.ama sağlam durmak zorundayız,çünkü tamamen kurtulamasak bile olumsuzlukların giderilebildiği bir rahatsızlığımız var.ne yaparsa yapsın hastalığından da, onun olumsuz etkilerinden de kurtulamayan onca insanın yanında şanslıyız.
ben bu hastalığın olumsuz ne kadar etkisi varsa hemen hemen hepsini yaşadım.kilo fazlası,kilo verememe,tüylenme,hamile kalamama ve en acısı hamileliği bulup da sonuca ulaşamama...pkos,kadınlara hamile kalana kadar yaşattığı acılarla yetinmiyor maalesef,düşük riskini yükselterek sevincini kursağında bırakıyor,umudunu elinden alıveriyor.
bunca şeye rağmen asla yılmadım,umutsuzluğa kapılmadım.sizden de tek ricam bu,moralinizi ve umudunuzu asla yitirmeyin...

evet desire ben de 6 ay regl olmamıştım

canım kimyasalmış derken pek anlamadım biraz açabilir misin?

Canım kimyasal gebelikte döllenme oluyor hormon artışı kanda görülüyor ama bebek rahime tutunamadan düşüyor. Rahim de kendi kendine det gibi atıyor döllenen yumurtayı.
Genetik bozukluk oluşmuş olma ihtimali varmış. Yani vücut reddettiğine göre bir terslik vardır dedi dr.um.mirmirmirmir

Kızlar ben kafayı yiycem.Ağustos ve de eylül ayında benim adet düzeni sıyırdı.DAha doğrusu yine düzenli ama miktarı çok farklı.Hele bu ay yok gibi bişey oldu 29. günde açık pembe damla şeklinde lekelenmem var adet oluyorum başladı gerisai gelir dedim.Yok tık yokAçık pembe iğne ucu kadar açık pembe lekeler var başka da bişey yok.Doktorum adetin 3. gel dedi.Şimdi ben bunu adetten sayacam mı saymayacam mı anlamadım.Bir de adetin 5. günü içmem için bana gonaphene diye bir ilaç vermişti.Ama önce adetinin 3. günü gel fsh değerlerine bakalım dedi.Kızlar nooolurt akıl verin bunu adetten sayayım mı ona göre çarşamba günü gideyimm mi?Noolur bi akıl verin.Şaştım kaldım..

canım,gebelik ihtimalin var mı?varsa bir test yap derim,inşallah hayırlı bir haber alırsın.

cnm bana kalırsa bi kan testi yap bebişin gelmiş olabilir ama yoksa dr una danış çünkü yerleşme kanamsı denen şey de buna benzer bişeymiş lekelenme oluyomuş. sakın yanlış bişy yapma ve ilacını emin olmadan yada dr una danışmadan kullanma. umarım meleğin gelmiştir:1hug:

teşekkür ederim cevap için, sakın umutsuzluğa kapılma inşallah hepimiz bir gün bebeklerimizi kucağımıza alacağız...

inşallah canım... ben 6 ay regl olmadığımda 15-16 yaşındaydım kadın doğumcuya gitmiştim bir şey mi var diye, hiçbir şey yok 18inde düzelir demişti doktor ama 20 ye geldim hala düzensizlik vardı endokronoloji doktoruna gidince öğrendim pko olduğumu

Canım inşallah diyemeceğim çünkü pcolu olma ihtimalim çok yüksekmiş
doktorum benim durumumda olanalrın zor hamile kaldığını söyledi.Bana tedaviye başlayacaktı.Bu sözler beni yıkmıştı.O yüzden bebek için uğraşmadım afedersiniz söylemeye utanıyorum ama sadece 2 kez beraber olduk eşimle o yüzden ihtimal veremiyorum.:a015::a015:

Kızlar benim sanırım sizlerden farklı olarak adetlerim çok erken geliyor yani 19 veya 20 günde bir oluyorum ve 3-4 gün sürüyor. Adet olamama gibi problem yok bende.Bir tek geçen yıl 2 ay ayaşamıştım problem kanamam çok az gelmişti.O zaman doktora gittiğimde de doktor bana tek taraflı demişti problem. Diğer taraftaki yumurtalığın bir problemi yokmuş. Umarım bu durum benim için yararıma olan bir durumdur.

:içelim::içelim:
Canım ben 3 aydır istiyordum. ayda kilo verip öyle hamile kalayım dedim.Bebek olayını erteledim çünkü beni çok fazla strese sokuyordu.O ayda 2defa adet oldum.Normalde benim adet düzensiliğim yoktur düzenli adet olurum.Tüylenme sivilcelenme gibi bir problemim yoktu.O ay doktora gittim orgametril diye bir ilaç verdi ultrsasondan bakıldı mmlik folikül kistleri görüldü hiç bir test yapmadan orgametril diye bir ilaç verdi.Ben bu ilacı 3 gün kullandım 3. günün sonunda ablamla konuştum ablam doktordur.Ona ilacı kullandığımı söylememiştim.Sadece doktor bu ilacı verdi dedim.Doktorun söyledikleri ablamı tatmin etmediği için ilacı alma dedi.Ben de bıraktım.Ablama durumu anlattım.meğer kullandıysam bırakmamam lazımmış tabi iş işten geçti.Başka bir doktora gittim.Bütün tetkikleri yaptı.Sol yumurtalığımda 22 cm folikül kisti çıktı.Pcolusun diyemem dedi.Bana clugophage diye bir ilaç verdi.Şekerin yok dedi ama kilo vermene yardımcı olacak dedi.Bir de gonaphene diye bir ilaç verdi yumurta sayısı artırıcıymış.Doktorum alttan baktığında ovulasyon oluyor dedi.Ama yinede adetinin 3. günü gel fsh değerine bakalım ona göre adetinin 5. günü gonapheneye başla dedi.Ben de iğne ucu kadar adet oluyorum.Perşembe günü gideceğim.Test yaparsa cumaya yetişmez ben de cumartesi yola çıkacağım.Canım çok sıkkın 13 yaşından beri adet olurum hiç böyle bi şey başıma gelmedi.Neden adet olamıyorum(Bebek düşüncesini aklımdan çıkarmıştım.Doktor zaten zor olur diyince eşimde korunmadı.Ama hissediyorum bebeğim yok.Sabah bulantılarım çok fena her gün serviste kusacak gibi oluyorum öğlene bişeyim kalmıyor o da sanırım ilaçtan oluyor.Ayy ne kadar uzun olmuş canım kusura bakma.Ama ne yapayım beni anlayan tek yer burası.Çok saolun kızlar iyiki varsınız

canım,ben de sigara konusunda uyarı aldım ama senin doktorun daha ciddi uyarmış.nedenini söyledi mi,sigaranın bize ekstra bir zararı mı varmış?

canım birşey sormak istiyorum .gerçi doktoruma da sormuştum ama benim sağ overim polikistik görünümde sol over normal.(gerçi orda da çikolata kisti var ama neyse)bütün tahliller normal çıktı.doktorum bana pko değilsin dedi ama ben emin olamıyorum görüntüsü öyle olduğu için.
yani bütün pkolu olan hanımların mutlaka bu testesteronu yüksek mi çıkar

bende senin gibiyim cnm.ne adet olucağım gün belli ne ovülasyon günüm..hatta ovülasyon oluyomu onu bile bilmiyorum.ilaç kullanmasam hiç gelicği yok.her ay ilaçla getiriyorum ki belki kendiliğinden ovülasyon olur die ama 6 aydır bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…