merhabalar herksese bende pco luyum. Geçen yıl ağustos ayında öğrendim pco lu olduğumu.Thliller usg sonucu bu karara vardı doktorum.Bende tüylenme sorunu var birde 2 yıl oldu evleneli tam 12 kilo aldım. Doktora sırf son iki adetim çok ağrılı olduğu için gitmiştim hamile kalmak istediğimden değil ama çok moralim bozuldu.Hiç korunmadığımız halde hamile kalamıyorum şimdide.İnşallah bir aksilik çıkmazsa artık ciddi ciddi bir tedaviye başlayacağım bayramdan sonra. Çünkü artık bende bebek sahibi olmak istiyorum. Bana o dönemde doktorum Yasmin kullanmamı tavsiye etmişti ama ben daha bir tedavi aşamasına hazır hissetmediğimden kendimi başlamamıştım. Şimdi çok pişmanım aslında. En azından şimdiye kadar doktorumun üzüm kisti diye adlandırdığı küçük küçük kistlerimden kurtulabilirdim. Eee birde yaş ta yerinde durmuyor tabii bir taraftan ilerleyip duruyor. Bilemiyorum aslında kafam okadar karışık ve mutsuz hissediyorum ki kendimi. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ve yazılanları okuyorum.Hamile kalamayanların, tedavi aşamasında olanların, aşılama yaptıranların ve üp bebek ile uğraşanların.... Bilemiyorum gerçekten de çok zor...Allah herkese sabır versin diyebiliyorum bir tek. Bazen de pco lu olanların hiç bir tedavi görmeden hamile kaldıklarını okuyorum ve bir an olsun yüzümde gülümseme beliriyor. Allahım diyorum inşallah banada yaşatırsın bunu. Çünkü çok güçlü olmadığımı hissediyorum tedavi süreci için. Nasıl bir sabır lazım...Nasıl bir dayanıklılık...
slm kızlar bende de malesef pko var. bekarken de düzensizlikten çok gittim dr a ama herşeyin yolunda oldunu söledier. ben bu tanıyı internette araştırarak kendi kendime koydum. tabi işini bilmeyen dr lar yüzünden tedavim de gecikmiş oldu. en son gittiğim dr um da onayladı pko oldumu 13 aylık evliyim hiç korunmadım ve 2 ay klomen kullandım henüz sonuç alamadım son bi klomenim daha var onu da kullanmam için adetimin kendiliğinden gelmesini bekliyorum 2 ay oldu tık yok ufukta da bana aşılama görünüyo. ben 6 ay bile regl olmadımı bilirim sizlerden de böle olan var mı?
canım kimyasalmış derken pek anlamadım biraz açabilir misin?
Kızlar ben kafayı yiycem.Ağustos ve de eylül ayında benim adet düzeni sıyırdı.DAha doğrusu yine düzenli ama miktarı çok farklı.Hele bu ay yok gibi bişey oldu 29. günde açık pembe damla şeklinde lekelenmem var adet oluyorum başladı gerisai gelir dedim.Yok tık yokAçık pembe iğne ucu kadar açık pembe lekeler var başka da bişey yok.Doktorum adetin 3. gel dedi.Şimdi ben bunu adetten sayacam mı saymayacam mı anlamadım.Bir de adetin 5. günü içmem için bana gonaphene diye bir ilaç vermişti.Ama önce adetinin 3. günü gel fsh değerlerine bakalım dedi.Kızlar nooolurt akıl verin bunu adetten sayayım mı ona göre çarşamba günü gideyimm mi?Noolur bi akıl verin.Şaştım kaldım..
Kızlar ben kafayı yiycem.Ağustos ve de eylül ayında benim adet düzeni sıyırdı.DAha doğrusu yine düzenli ama miktarı çok farklı.Hele bu ay yok gibi bişey oldu 29. günde açık pembe damla şeklinde lekelenmem var adet oluyorum başladı gerisai gelir dedim.Yok tık yokAçık pembe iğne ucu kadar açık pembe lekeler var başka da bişey yok.Doktorum adetin 3. gel dedi.Şimdi ben bunu adetten sayacam mı saymayacam mı anlamadım.Bir de adetin 5. günü içmem için bana gonaphene diye bir ilaç vermişti.Ama önce adetinin 3. günü gel fsh değerlerine bakalım dedi.Kızlar nooolurt akıl verin bunu adetten sayayım mı ona göre çarşamba günü gideyimm mi?Noolur bi akıl verin.Şaştım kaldım..
Canım kimyasal gebelikte döllenme oluyor hormon artışı kanda görülüyor ama bebek rahime tutunamadan düşüyor. Rahim de kendi kendine det gibi atıyor döllenen yumurtayı.
Genetik bozukluk oluşmuş olma ihtimali varmış. Yani vücut reddettiğine göre bir terslik vardır dedi dr.um.mirmirmirmir
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım yani bi ben değilmişim dedim inşallah Rabbim şu mübarek günlerde bizlere de şifa verir de şu lanet hastalıktan kurtarır bizi de meleklerimize kavuşturur inşallaha.s.
Canım inşallah diyemeceğim çünkü pcolu olma ihtimalim çok yüksekmişcnm bana kalırsa bi kan testi yap bebişin gelmiş olabilir ama yoksa dr una danış çünkü yerleşme kanamsı denen şey de buna benzer bişeymiş lekelenme oluyomuş. sakın yanlış bişy yapma ve ilacını emin olmadan yada dr una danışmadan kullanma. umarım meleğin gelmiştir:1hug:
cnm benim böle düşünmen çok yanlış. çok arkadaşımız var pko olup da normal yolla hamile kalan. burda bi arkadaş dr a kontrole gittiğinde dr ona bu ay yumurtan gelişmemiş. bu ay olmaz gelecek aya gel dio. kızda olmaz nasılsa die hiç bebek olayını kafasına takmamış. o ay hamile kaldı. dr u bile şaşırmış. bazı şeyleri düşünce gücümüzle yapıyoruz aslında pozitif ol pozifiti gör yanii. bakarsın tutmuştur bi ilişkinin yoğunluna bakmazki senin şanslı gününde olman önemli.ne kadardır istiyosun bebek
cnm yaa hal umutsuz konuşuyosun. gerçekten test yap için rahatlasın. var mı yok mu die kendini yiyip bitircene en azından kafan rahat olur. benim kilo sorunum yok hatta oldukça zayıfım ama dr um bana kesinlikle kilo almamam gerektini söledi bende sadece buna dikkat ediyorum bi de sigara içilen ortamda bile bulunma dedi dr uma diemedim ama ben sigara kullanıyorum hem sen daha 3 aydır istiyomuşsun. çok yenii yanii hiç sorunu olmayan insanlar bile yıllarca bekliyebiliyolar sakın negatif olma ve tedavini aksatma:teselli:
canım pko hepimizde var.ayrıca pkolu olup hamile kalanda çok.pkoda prolaktin ve testestoron yüksek çıkıyor..glucophaneyi bende kullandım.pkolulada gizli şeker olabiliyormuş.tabi şekerde yumurtanın gelişimine engel oluyormuş.o yüzden yumurtlamayı sağlayıcı ilaçla birlikte vermiş.bende 2 defa kullandım.stres yapma olumlu düşün.çok şükür çaresiz bi hastalık değil.bizlerde anne olacaz.
bende ne ovaluasyon ne de adet dönemimi bilmiyorum canım ya aman bir ay kullanıyım bakayım belki iiii gelirde sizlere de tavsiye ederim uffff ya bıktım artık bu dertten adet olursun bebiş istediğin için adet olmak istemezsin sonra adet olmazsın hamilede değilsindir bu seferde adet olmadığın için yakınırsın ne bu ya.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?