bide pko ve pkos aynı şeylerdir..ikiside farklı değildir.sadece sonuna sendromu gelince pkos oluyor.bazı kadınlarda tüylenme,sivilce ve adet düzensizliği yaparken bazılarında yapmıyor..mesela bazılarında kilo yapıyor ama bendede kilo yok..kişiden kişiye farklılık gösteriyor..
ewet işte bende bundan bahsediyorum hep tedavi hep tedavi ilaçlarında yan etkisi var yani biyere kadar peki şuan hamilemisin bişey daha sorayım sana yabangülüm madem biliodun evlenmeden önce pkolu olduğunu neden korundun peki?? zaten olmayacağını bilmiomuydun
canım,teşekkür ederim.söylediğim gibi biraz meraklı bir hastayım,bu konuyla ilgili bulduğum herşeyi okuyorum.tabi,internette de bir bilgi kirliliği var,okuduklarımın hepsi doğru olmayabilir.doktor muayenemde de sormayı düşündüğüm,fakat sonradan unuttuğum bir konuydu bu pko-pkos farkı.tekrar teşekkürler.
canım,teşekkür ederim.söylediğim gibi biraz meraklı bir hastayım,bu konuyla ilgili bulduğum herşeyi okuyorum.tabi,internette de bir bilgi kirliliği var,okuduklarımın hepsi doğru olmayabilir.doktor muayenemde de sormayı düşündüğüm,fakat sonradan unuttuğum bir konuydu bu pko-pkos farkı.tekrar teşekkürler.
merhaba arkadaslar 14 aydır cocuk istiyorum ve 8 aydır bir dr a gittim ve hormon testleri sonucu prolaktin(sut hormonu) yuksek cıktı ve bunun için ilaç tedavisi gordum ve adetlerim o kadar duzensizki duzensiz ne kelime dr a gitmesem olmuyorum bile butun ultrasonla gozlediginde kist falan yok demişti ve en son gittigimde kist olusmus ama gecici dedi ve artık beni cok oyaladıgını farkettim ve bu salı baska bir dra gittim ve daha adet gunlerimi gorur gormez sende pko mu var acaba dedi ve eski ulrason resmine bakınca evet işte pko var dedi o diger dr esimde problem olmadıgını soylemişti bu dr nasıl normal demiş hızlı ileri hareketli dusuk dedi bosuna 8 ayım gitmiş oldu neyse ikimizede ilac verdi adet sokturucu hap verdi birde mantar varmıs fitil verdi prolaktin sorunu yetmedi birde bu cıktı basıma zaten ikisi baglantılıymıs Allah ım en kısa zamanda inşallah tum isteyenlere evlat sahibi olmayı nasip eder ama ben cok umutsuzlandım ayrıca ben diyorum ki acaba bu gıdıgımda niye tuylenme oldu meger bundanmıs dr secimi cok onemli Allah karsımıza iyi insanları cıkarsın
Canım seni öyle ii anlıyorum kiii.İnsan kendini nasılda aptal hissediyo değil mi???Beni de tam 8 ay oyaladı eski drum sende sebepsiz infertilite var die.Ve yeni drum da eski tahlillere bakar bakmaz anladı pko olduğumu,nasıl oluyo da vicdanları rahat ediyoki...Ve benim babacım Akciğer kanseri,bu yüzden acele ediyodum ve pkolu olduğumu öğreneli 2 ay oldu ve ben de glukofen kullanıyorum,ve serophane diye yumurta büyütücü bi ilaç ve de adet söktüücü...Bilmem işe yarayacak mı.4 ay kullanacakmışım etki göztermesi için ve o zamana kadar hamiş kalamazsam aşılamaaa...
Allah yüzüzmüze acısın inşallahh..
evet aynen oyle aptal gibi hissediyorum kendimi. yedi 8 ayımı. baban için çok üzüldüm:çok üzgünüm: allah şifa versin, dayanma gucu versin canım inşallah en kısa zamanda torununu gorur,sever baban allah size ve hepimize merhamet etsin inşallah yuzumuze gulsun o herşeyin en iyisini ve dogru zamanı bilir
evet aynen oyle aptal gibi hissediyorum kendimi. yedi 8 ayımı. baban için çok üzüldüm:çok üzgünüm: allah şifa versin, dayanma gucu versin canım inşallah en kısa zamanda torununu gorur,sever baban allah size ve hepimize merhamet etsin inşallah yuzumuze gulsun o herşeyin en iyisini ve dogru zamanı bilir
canlarım ya,7-8 aydan bahsediyorsunuz.benim tam 2 yılımı yediler.tek doktorla da yetinmedim,3 ayrı doktora gittim.hele sonuncusu yok mu,Allah onu bildiği gibi yapsın,'bende birçok belirtisi var,pko olabilir miyim?' dediğimde bana güldü,'o hastalıktaki kilo fazlalığı,tüylenme nasıl olur sen biliyor musun?' dedi.ben de sandım ki çok ileri boyutlarda olması gerekiyor.4. doktorum teşhisi koyduğunda ben çoktaaan depresyona girmiştim,teşhisin konmasından sonra hayata döndüm çok şükür.ardından hamilelik,hemen ardından bebeğimi kaybetmem...şimdi yine başa döndük.Allah sizin de dualarınızı kabul etsin,en kısa zamanda meleklerinize kavuştursun inşallah.
seninki de kotuymus ya ama takdir allahtan işte ne yapalım canım bu bir sınama, bir ders . tam o kadar sıkıntıdan sonra bulmuşsun ve kaybetmişsin......:çok üzgünüm: inşallah tekrardan beklemeden saglıcakla alırsın bebiini kucagına
Muhakkak çözümü var ama zayiflamak tek çare mi?????benim kilo ssorunum yok ama pkoluyum,2 aydir glukofen kullaniyorum.....bu iş sadece allah a kaldi sanirim...
canım ben hamile değilim.5 yıldır istiyoruz ama olmuyor.evet korundum 1 yıl ama pkonun bu kadar ciddi bişey olduğunun farkında değildim.bilseydim hiç korunurmuyduk.şimdi biliyorum ama giden 1 yılı getiremem artık.sonraki yıllardada aslında aksattım tedavimi.doktorum kendiliğinden olur dedi.1 yıldır kesintisiz tedavi görüyorum...çok zaman kaybettim çok üzgünüm bu yüzden:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
5 yıldır olmuomuş zaten üzülme zaman kaybettim diye ilk 1 yıl korunmasaydın olacakmıydı sanki gülüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?