Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım,teşekkür ederim.söylediğim gibi biraz meraklı bir hastayım,bu konuyla ilgili bulduğum herşeyi okuyorum.tabi,internette de bir bilgi kirliliği var,okuduklarımın hepsi doğru olmayabilir.doktor muayenemde de sormayı düşündüğüm,fakat sonradan unuttuğum bir konuydu bu pko-pkos farkı.tekrar teşekkürler.

canım ben hamile değilim.5 yıldır istiyoruz ama olmuyor.evet korundum 1 yıl ama pkonun bu kadar ciddi bişey olduğunun farkında değildim.bilseydim hiç korunurmuyduk.şimdi biliyorum ama giden 1 yılı getiremem artık.sonraki yıllardada aslında aksattım tedavimi.doktorum kendiliğinden olur dedi.1 yıldır kesintisiz tedavi görüyorum...çok zaman kaybettim çok üzgünüm bu yüzden:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım sakın yanlış anlama sadece ikisininde aynı olduğunu yazmak istedim.pko zaten hormonları alt üst eden bi rahatsızlık.prolaktin ve testesteron hormonları üstünde etkisi büyük..testesteron hormonu yüzünden tüylenme ve adet düzensizliği yapıyor.ben dediğim gibi 17 yaşından beri bu hastalıkla mücadele veriyorum.çok doğum kontrol hapı kullandım.adet düzensizliğim hala var.yumurtlama ilaçları olmadan yumurtam büyümüyor.klomenin en yüksek dozunu kullanıyorum 4 aydır 2 şer tane yumurtam büyüyor ama gebelik elde etmiş değiliz.hayırlısı olsun.rabbim herkese nasip etsin...

merhaba canım ben söyleyeyim sana farkı eger pko belirtilerin hepsi varsa bu sendrom oluyor yani mesela: tüylenme varsa ve de kilo sivilcelenme yaglı cilt yoksa bu pko oluyor canım umarım yardımcı olabililmişimdir

imran88 canım allah razı olsun iyi dileklerin için..rabbim inşallah en kısa zamanda sanada anneliği nasip eder.. ben 13 yaşımda ilk adet olduğum günden beri adetlerim düzensizdi.annemlerin sormadığı kişi ve dr kalmadı.herkes evlenince ancak tedavi olur diyodu.nişanlanınca bi eczacının tavsiyesi ile diane 35 kullandım.evlenince hapı içmeyi bıraktım.yine adetlerim düzensizleşti.evliliğimin 8. ayında dr a gittim.dr pko ve yumurtalıklarda tembellik teşhisi koydu.ve tedaviye başladık. dr um ilk ay hemen ümitlenmeyin dedi ama rabbim izin verirse neler olmuyo ki..ilk ay kızıma hamile kaldım..şimdi iki yaşında teyzeleri..şimdi ikinci bebişi istiyorum ..hayırlısı inşallah..çok uzattım kusura bakmayın kızlar..

Canım seni öyle ii anlıyorum kiii.İnsan kendini nasılda aptal hissediyo değil mi???Beni de tam 8 ay oyaladı eski drum sende sebepsiz infertilite var die.Ve yeni drum da eski tahlillere bakar bakmaz anladı pko olduğumu,nasıl oluyo da vicdanları rahat ediyoki...Ve benim babacım Akciğer kanseri,bu yüzden acele ediyodum ve pkolu olduğumu öğreneli 2 ay oldu ve ben de glukofen kullanıyorum,ve serophane diye yumurta büyütücü bi ilaç ve de adet söktüücü...Bilmem işe yarayacak mı.4 ay kullanacakmışım etki göztermesi için ve o zamana kadar hamiş kalamazsam aşılamaaa...
Allah yüzüzmüze acısın inşallahh..

evet aynen oyle aptal gibi hissediyorum kendimi. yedi 8 ayımı. baban için çok üzüldüm:çok üzgünüm: allah şifa versin, dayanma gucu versin canım inşallah en kısa zamanda torununu gorur,sever baban allah size ve hepimize merhamet etsin inşallah yuzumuze gulsun o herşeyin en iyisini ve dogru zamanı bilir

Haklısın canım beklemek çok zor.Hele o belirsizlik,yiyiyo insanı.Çok stres yapmamaya çalışıorum ama babacımın gidişatı ii değil ve üzüzlüyorum hem de çok.Tabi onu da Allah bilio,yazdıysa görecek torunun,yazmadıysa ne yapsam boşş....
Hakkımızda hayırlısı olsun..:teytey::teytey::1hug:

canlarım ya,7-8 aydan bahsediyorsunuz.benim tam 2 yılımı yediler.tek doktorla da yetinmedim,3 ayrı doktora gittim.hele sonuncusu yok mu,Allah onu bildiği gibi yapsın,'bende birçok belirtisi var,pko olabilir miyim?' dediğimde bana güldü,'o hastalıktaki kilo fazlalığı,tüylenme nasıl olur sen biliyor musun?' dedi.ben de sandım ki çok ileri boyutlarda olması gerekiyor.4. doktorum teşhisi koyduğunda ben çoktaaan depresyona girmiştim,teşhisin konmasından sonra hayata döndüm çok şükür.ardından hamilelik,hemen ardından bebeğimi kaybetmem...şimdi yine başa döndük.Allah sizin de dualarınızı kabul etsin,en kısa zamanda meleklerinize kavuştursun inşallah.

seninki de kotuymus ya ama takdir allahtan işte ne yapalım canım bu bir sınama, bir ders . tam o kadar sıkıntıdan sonra bulmuşsun ve kaybetmişsin......:çok üzgünüm: inşallah tekrardan beklemeden saglıcakla alırsın bebiini kucagına

amiiiiiiiiiiinnn keopscum..hakkaten sende baya yorulmuşsun..neyse canım ileriye bakmak lazım..inşallah hayırlısıyla tekrar hamile kalırsın canım.

teşekkür ederim canım,benim de sınavım bu yönde olacakmış.ama 2 yılın ardından tedaviye başladığım ilk ayda hamile kalmak,bebeğimi kucağıma alamasam bile bana büyük moral oldu.şimdi yine deneyeceğim günü bekliyorum.doktorum,kendimi hazır hissettiğim anda yeniden ilaçlarıma başlamamı söyledi.şimdilik sadece glukofen içiyorum,biraz kilo verip riski azaltmak istiyorum.ilk müjdeleri sizden bekliyorum.

canım hemşerim keops ,bebeğinin olabilmesi bile çok büyük umut.Allah ım hepimize verecek inşallah.onun hazinesi çooooooookkkk büyük...

arkadaslar bol bol süt ıcıp meyvelerımızı yıyp yuruyuslere cıkıp zayıflayalım.bu pko ılletının cozumu bu.ben ınıcr kurunu de denıyorum.bebıs ıcın elımızden gelen herseyı yapalım

arkadaşlar kırmızı soğan ve sumağın pko için çok iyi olduğunu duydunuzmu?duymuş olabilirsiniz ama yinede bilmeyenler vardır belki pko için çok iyiymiş...herşeyden önce stresten uzak durmak lazım.bunu bebişler için başarmalıyız...evliliğim 6.yılına girecek hala ümidimi yitirmedim.biliyorumki herkese veren rabbim bizlerede verecek...o ol dedimi olur.şimdi olmuyosada buda bizim hayrımızadır.allah tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin herkese...pko çok ümitsiz bi hastalık değil.normal olmuyorsa ilaçlarla yada aşılama ile kalabiliriz.ya dermansız olanları düşünün.benim görümcemin yaşı 40 3 yıllık evli bebeği olmuyor fshı yüksek düşmesini bekliyorki ankaraya gitsin ama düşmüyor bi türlü.çok şükür biz ilaçla sonuç alabiliyoruz.sadece inanmak gerekir sabır ve dua..

Muhakkak çözümü var ama zayiflamak tek çare mi?????benim kilo ssorunum yok ama pkoluyum,2 aydir glukofen kullaniyorum.....bu iş sadece allah a kaldi sanirim...

Muhakkak çözümü var ama zayiflamak tek çare mi?????benim kilo ssorunum yok ama pkoluyum,2 aydir glukofen kullaniyorum.....bu iş sadece allah a kaldi sanirim...

sadece kilo vererek bile bu hastalığın olumsuzluklarından kurtulmak mümkünmüş.tabi bu her kadın için geçerli olmayabilir,kilo problemini hiç yaşamayan pko'lular da var sonuçta.ama ben az da olsa fayda görmeye başladım.örneğin benim çenemde küçük bir alanda başlayıp zamanla yayılan tüylenmem vardı.hastalığımı öğrenip kilo vermeye başladığımdan beri yayılma durdu,var olan tüyler azalmadı ama zaman konusunda değişiklik var,artık daha seyrek epilasyon yapıyorum.

5 yıldır olmuomuş zaten üzülme zaman kaybettim diye ilk 1 yıl korunmasaydın olacakmıydı sanki gülüm

5 yıldır olmuomuş zaten üzülme zaman kaybettim diye ilk 1 yıl korunmasaydın olacakmıydı sanki gülüm

olmayacaktı ama hiç değilse tedavi görürdüm.olmazsada tedavi gördüm olmadı derdim..ona üzülüyorum yoksa biliyorumki allah nasip etmedimi olmuyor..hayırlısı olsun..:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

merhabalar,bende 2 yıllık evliyim.pko luyum bendede kistler oluşuyor sürekli bunun tedavi
si yok malesef bünye kendi kendine üretiyormuş çünkü.aşılama yaptırcaz bizde bakalım inşallah tutarda başka tedavilere gerk kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…