Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım,senin sorunun hemen üstünde cevaplamıştım,okuyabilirsin.sen yine de doktoruna sor tabi.

kızlar ben bugün pko olduğumu öğrendim benimde kilo problemim var bahsettiğiniz ilaçlar ne şeker hastaları için kullanılan ilaçlardanmı acaba ne yapmalıyım moralim çok bozuk bu pkoyla nasıl baş edicem bilmiyorum ne yapmalıyım benim adetim düzenli ama tüy vede kıilo problemi var yardımcı olurmusunuz bu hastalık nasıl bir hastalık :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

kızlar benim reçeteye de doktor pco diye yazmış ama ben de adet gecikmesi de yok kıllanmada yok sadece yumurta büyümemiş dedi o kadar bu damı pco oluyo acaba yardımcı olurmusunuz?

kızlar benim reçeteye de doktor pco diye yazmış ama ben de adet gecikmesi de yok kıllanmada yok sadece yumurta büyümemiş dedi o kadar bu damı pco oluyo acaba yardımcı olurmusunuz?

canım,pko'da ultrasonla bakıldığında yumurtalıklarda birikmiş olan kistler görülür,her hastada ortak olan belirti bu bildiğim kadarıyla.büyüyüp çatlamayan yumurtalarımız kist olup yumurtalıklarımızda yerleşiyor.doktorun yumurta büyümemiş derken bunu mu kastetti acaba?bir de adetin 3. ve 22. günlerinde yapılan kan tahlilleri teşhiste etkili oluyor,bu tahliller yapıldı mı?inşallah değilsindir ama pko'luysan bile ilaçlarla kontrol edilebilen bir hastalık bu,moral bozmaya değmez.
bir de şu var,pko ve pkos farklı.sadece kistler varsa pko,diğer sorunlar da varsa pkos olarak adlandırılıyor.pkos(polikistik over sendromu) pko'nun ilerlemiş ve sendroma dönüşmüş hali.kilo,tüylenme,sivilce... bunlar pko'da yok,pkos'ta var diye biliyorum ama en iyisi sen bunu doktoruna sor.sanırım sende sadece pko var.(bunlar sadece bir hastanın yaptığı araştırmalarda bulduğu şeyler,en iyisini doktorların bileceğini asla unutma.)geçmiş olsun.

hormon tahlilinin sonucuna göre değerler normal değilse pkos oluyor canım. mesela bende ne kilo nede tüylenme yok. Sadece adet düzensizliğim var, buna rağmen hormonlarım düzensiz. Doktor bana pkos olduğumu söyledi. Overde polikistik görüntü varsa ancak hormonlar henüz bozulmadıysa pko oluyor

mrb kızlar bende de pko vardı dr gittim dogum kontrol ilacı verdi (diane35) ve kilo vermemi söyledi. ilacı kullanmadım ama brz kilo verdim. şimdi normale döndü adetleim...
tabi benim cok ilerlemis bi vakka deil. tavsıyem ilacların da yan etkisini unutmayın ltf ve önce kilo vererek kendinizi sınayın derim bazen kendımızın doktoru olammız da gerekır...
allahtan hepinize acil şifalar dilerim

bana sadece glukofen şeker ilacını verdi birde gonaphone ilacını kullanıyodum ama çok midem bulanıyodu yerimden kalksam ağzımı açsam çıkartıyodum bende ilaçlarıda bıraktım tedaviyide acaba kendim aynı ilaçlarla doktora gitmden bir ve ya iki ay tedavi uygulasam sizce sorun olurmu ama tek korkum kist olur haberim olmaz diye[ ilacı bişeylerle karıştırarak içmeyi düşünüyorum ]

canım sakın deneme derim.çünkü belkide yumurtan büyüdü ve çatlamadı.kiste dönüştü.sonra sen bu ilacı üstüne içtinmi kistin iyice büyür ve allah korusun patlar..bende her zaman klomen kullanıyorum.klomen ve ganaphone aynı ilaç isim farklı sadece.bende çatlatma iğnesine rağmen yumurtam çatlamadı.3 ay kist oldu.3 aydırda çatlıyor.bu ayda bayram diye doktora gidemedim..kullandığım ilacın dozajı belli istesem bende başlardım.ama muayene olmadan ya kistim varsa diye düşündüm ve kullanmadım.şimdi ilaç kullanmıyorum...5 yıldırda bebek istiyorum.pko var tabi.

bide pko ve pkos aynı şeylerdir..ikiside farklı değildir.sadece sonuna sendromu gelince pkos oluyor.bazı kadınlarda tüylenme,sivilce ve adet düzensizliği yaparken bazılarında yapmıyor..mesela bazılarında kilo yapıyor ama bendede kilo yok..kişiden kişiye farklılık gösteriyor..

kızlar doktoruma glukofen ni söyledim ama bana vermedi benim yumurtalıklarım çalışıyomuş aslında benim isteme sebebim zayıflamaktı bana ilaçsız zayıflamam gerektigini söyledi ama yapamıyorum varsa iyi bi yönteminiz söyleyin nolur.aslında biraz kilo verdim ama yediklerime dikkat etmezsem geri geliyo 24 saat aç geziyorum.ben 80 kilodan 72 ye düştüm ama en az 65 olmam gerekiyo..

bide size doktorunuz kistleri eritmesi için dogum kontrol hapı verdimi bana verdi bu ay onu kullanıyorum.siz bi faydasını gördünüzmü......

merhaba arkadaslar 14 aydır cocuk istiyorum ve 8 aydır bir dr a gittim ve hormon testleri sonucu prolaktin(sut hormonu) yuksek cıktı ve bunun için ilaç tedavisi gordum ve adetlerim o kadar duzensizki duzensiz ne kelime dr a gitmesem olmuyorum bile butun ultrasonla gozlediginde kist falan yok demişti ve en son gittigimde kist olusmus ama gecici dedi ve artık beni cok oyaladıgını farkettim ve bu salı baska bir dra gittim ve daha adet gunlerimi gorur gormez sende pko mu var acaba dedi ve eski ulrason resmine bakınca evet işte pko var dedi o diger dr esimde problem olmadıgını soylemişti bu dr nasıl normal demiş hızlı ileri hareketli dusuk dedi bosuna 8 ayım gitmiş oldu neyse ikimizede ilac verdi adet sokturucu hap verdi birde mantar varmıs fitil verdi prolaktin sorunu yetmedi birde bu cıktı basıma zaten ikisi baglantılıymıs Allah ım en kısa zamanda inşallah tum isteyenlere evlat sahibi olmayı nasip eder ama ben cok umutsuzlandım ayrıca ben diyorum ki acaba bu gıdıgımda niye tuylenme oldu meger bundanmıs dr secimi cok onemli Allah karsımıza iyi insanları cıkarsın

çok üzüldüm canım allah yardımcın olsun ben pko oldugumu ögreneli 7 ay oldu daha alışamadım ama pko le yaşamaya alışmak zorundayız dedigin gibi doktor çok önemli ben bu konuda kendimi şanslı sayıyorum 7 aydır doktora gidiyorum ve daha ilk gün doktorum pko oldugumu söyledi ve o günden beri çocuk hariç bütün şikayetlerim geçti.

allah hepimizin yardımcısı olsun

sagol canım bende bu salı ogrendim işte oyle acı bir sınavki bu..... Allah ım dert verip derman aratmasın kimseye cok zor bir talihsizliğimi daha paylasıyım sizlerle . eşim iki erkek kardes ve buyuk olan. kaynım 24 agustosta evlendi ve eltim eylulde hamile kaldı ve daha bu konularda cahl oldugu icin belirtilerinden ben hamile oldugunu anladım ve kan testi yaptırttım kadir gecesiydi hastaneyi ben arayıp ogrendim ki..... hamile o kadar dokunduki bana anlatamam ben kac kere test yaptırdım hep negatif negatif..... eltiminkini aradım ogrendim pozitif simdi birde bu pko illeti cıktı yumurtlamam hic yokki adet olamıorum o kadar uzgunum ki arkadaslar anlatamam.........

yaa kızlar bo pko beni iyice daralttı..yüzlerimde hergün yeni bi sivilce çıkyo.göbeğim deki kıllardan nefret ediyorum..ayrıca kilom moralimi dahada bozuyo..ben kızıma 79 kilo da hamile kaldım 94 kilo da doğum yaptım..şimdi 83 kiloyum.nasıl kilo vericem şaştım kaldım..önceden adetlerim düzensizdi 6 aydır düzenli ama hamile kalamadım.benim yumurtalarım iyi gelişmiyo sorunum bu.acaba kilodan mı kaynaklanıyo bilemiyorum..bu şeker ilacını dr uma sorsam hemen gel önce bakıyım diycek eminim..biraz karamsar yazdım kusura bakmayın canlarım..

amiiiiiiiiinn.evet canım allahım bizide bununla sınıyo biz elimizden geleni yapıyoruz takdir allahın.ne olursa olsun sitem etmeyelim arkadaşlar.en dogru zamanı allahım bilir.bizim şer sandıgımız da mutlaka bir hayır vardır.
eltin bu konuda çok şanslıymış daha evleneli 1 ay olmuş ve hamile allah tamamına erdirsin bizede nasip eder inşallah.şu mübarek cuma günü yüzü suyu hürmetine allahım dualarımızı geri çevirme bütün evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkese hayırlı ve saglıklı evlatlar ver amin.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

o kiloları hiç söyleme arkadaşım benide sinir ediyo.yine sen bizden iyisin bi kızın var allah ona uzun ömür versin.kızın nasıl oldu odamı tedaviyle oldu.ben ilk çocuktan sonra pko sorunu kalmıyo zannediyodum ama demek ki oluyomuş. arkadaşım ne olursa olsun doktora git derim ben sana yumurta çalışmasına yardımcı olan ilaçlar verir ve kilo ver der büyük bi ihtimalle.kurtulmamız lazım bu kilolardan ama nasıl bende şaştım kaldım

ne yani bu pko ölene kadar bizimle mi kalcak :??
çaresi yok diyolar

canım ben 17 yaşından adet gördüm.düzensizdi doktora gittim.o kadar çok doğum kontrol hapı kullandım yaşım 25 hala var..tedavi görmeden hamile kalanlarda var ama geneli tedavisiz kalamıyor hamile.pkolular ilk evlendiğinden korunmasın..benim bu yüzden boşu boşuna 1 yılım kayboldu..

ewet işte bende bundan bahsediyorum hep tedavi hep tedavi ilaçlarında yan etkisi var yani biyere kadar peki şuan hamilemisin bişey daha sorayım sana yabangülüm madem biliodun evlenmeden önce pkolu olduğunu neden korundun peki?? zaten olmayacağını bilmiomuydun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…