arkadaşlar bende pkoluyum, doktorum bana bu tür ilaçları vermedi. İçsem diye sorduğumda senin şekerin normal gerek yok dedi. Ama bu ilaç yumutlamayı sağlamıyor mu yani siz içenlerin şekerleri nasıldı, yüksek miydi? Yanıtlarsanız çok sevinirim çünkü bende kullanmak istiyorum.
kızlar benim reçeteye de doktor pco diye yazmış ama ben de adet gecikmesi de yok kıllanmada yok sadece yumurta büyümemiş dedi o kadar bu damı pco oluyo acaba yardımcı olurmusunuz?
canım,senin sorunun hemen üstünde cevaplamıştım,okuyabilirsin.sen yine de doktoruna sor tabi.
canım,pko'da ultrasonla bakıldığında yumurtalıklarda birikmiş olan kistler görülür,her hastada ortak olan belirti bu bildiğim kadarıyla.büyüyüp çatlamayan yumurtalarımız kist olup yumurtalıklarımızda yerleşiyor.doktorun yumurta büyümemiş derken bunu mu kastetti acaba?bir de adetin 3. ve 22. günlerinde yapılan kan tahlilleri teşhiste etkili oluyor,bu tahliller yapıldı mı?inşallah değilsindir ama pko'luysan bile ilaçlarla kontrol edilebilen bir hastalık bu,moral bozmaya değmez.
bir de şu var,pko ve pkos farklı.sadece kistler varsa pko,diğer sorunlar da varsa pkos olarak adlandırılıyor.pkos(polikistik over sendromu) pko'nun ilerlemiş ve sendroma dönüşmüş hali.kilo,tüylenme,sivilce... bunlar pko'da yok,pkos'ta var diye biliyorum ama en iyisi sen bunu doktoruna sor.sanırım sende sadece pko var.(bunlar sadece bir hastanın yaptığı araştırmalarda bulduğu şeyler,en iyisini doktorların bileceğini asla unutma.)geçmiş olsun.
bana sadece glukofen şeker ilacını verdi birde gonaphone ilacını kullanıyodum ama çok midem bulanıyodu yerimden kalksam ağzımı açsam çıkartıyodum bende ilaçlarıda bıraktım tedaviyide acaba kendim aynı ilaçlarla doktora gitmden bir ve ya iki ay tedavi uygulasam sizce sorun olurmu ama tek korkum kist olur haberim olmaz diye[ ilacı bişeylerle karıştırarak içmeyi düşünüyorum ]
yaa kızlar bo pko beni iyice daralttı..yüzlerimde hergün yeni bi sivilce çıkyo.göbeğim deki kıllardan nefret ediyorum..ayrıca kilom moralimi dahada bozuyo..ben kızıma 79 kilo da hamile kaldım 94 kilo da doğum yaptım..şimdi 83 kiloyum.nasıl kilo vericem şaştım kaldım..önceden adetlerim düzensizdi 6 aydır düzenli ama hamile kalamadım.benim yumurtalarım iyi gelişmiyo sorunum bu.acaba kilodan mı kaynaklanıyo bilemiyorum..bu şeker ilacını dr uma sorsam hemen gel önce bakıyım diycek eminim..biraz karamsar yazdım kusura bakmayın canlarım..
canım ben 17 yaşından adet gördüm.düzensizdi doktora gittim.o kadar çok doğum kontrol hapı kullandım yaşım 25 hala var..tedavi görmeden hamile kalanlarda var ama geneli tedavisiz kalamıyor hamile.pkolular ilk evlendiğinden korunmasın..benim bu yüzden boşu boşuna 1 yılım kayboldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?