Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım,bence böyle şeyleri dert etme.pko'lu birçok anne var,böyle bir diyet yaptıklarını zannetmiyorum.ben de hamile kaldım,bebeğimi kaybettim ama bunda da bir etkisi olmamalı.hem proteinin ve kalsiyumun alınmadığı bir gebelik bebek için ne kadar sağlıklı olur ki...

nerdesiniz kızlar ya...
annem tvde seyretmiş:1 sene boyunca hayvansal ürün yemeyen pkoli hastaların bebeği oluyomuş.
en az 1 sene süt peynir yoğurt et yok.böyle yaşam mı olur....

geçenlerde bende bir haber programında seyretmiştim canım böyle bir haber. Bebek tedavi gören kadınları hayvansal diyet programına almışlar ve bu kadınlar bebek sahibi olmuşlar bu diyet sayesinde. Ama yine de bir araştırmak lazım diye düşünüyorum nedir ne değildir diye.

selam Merves bende pko hastasıyım.hastalıktan kurtulmak gıbı bır luksumuz yok.bendede aynı belıtıler vardı ıyı bır tedavıyle sımdı bır kızım var.ıstersen doktorumun adını verebılırım herkese tavsıye ederım.

merhaba arkadaşlar

uzun zamandır girmemiştim bu sayfaya aramıza yeni katılan arkadaşlar var .....

bende pko hastayım yaklaşık 10 yıldır. Birçok tedavi gördüm .. Ama her tedavi sonrası hüsranlık olduğu için tedavilerimi yarıda kestim. Şuan 2 yıllık evliyim ve artık cocuğumun olmasını o kadar cok istiyorum ki anlatamam. Tedavi gördüğüm sürede doktorlar hep aynı şeyi söyledi ilk önce diyet daha sonra tedaviye cevap vericeksin. Yaklaşık 3 aydır diyetisyene gidiyorum ve 10 kilo verdim. Adetlerim hep düzensiz olurdu yani hep hap yardımıyla adet görürdüm. Bugün ise yaklaşık 4 sene sonrasında ilk defa adet gördüm hemde tam gününde.Belkide bu benim için bir başlangıç. Artık tedaviye başlamak istiyorum bunun içinde doktor arıyorum. Kocaelinde oturuyorum. Bana Kocaelinde bildiğiniz güzel bir doktor var ise bunun adını verirseniz cok sevinirim.Bu hastalıkla ilgili sizinle cok paylaşıcak konumuz olduğunu düşünüyorum.

canım nasıl yani sen 4 senedir adet olamadın mı?..kusura bakma anlayamadım...

slm kızlar kilo sorunu olmayıp,yalnızca adet düzensizliğiyle pko olup hamiş kalan var mı????lütfen olsuunnnnn.....ben de olayım......glukofen kullanıorum bi de serophane ve farlutal tedavisi....
bu sonuç verecek mi ahhhh,ahhhh

canım benimkini kilo problemi kabul eder misin bilmem ama..ben dr gittiğimde pko olduğmu öğrendim.dr tedaviye başladı. ilk tedavide hamile kaldım. ve 79 kiloydum.dr um çok şaşırmıştı hamile kaldığımda..hem benim bekarkende adetlerim çok düzensizdi.öyleki 3-4 ay olmuyordum bazen..rabbime şükürler olsunki hayırlısıyla kızımı verdi bana..şimdi aynı tedaviyle ikinci bebişimi istiyorum..canını sıkma canım..sen iste yeter ki rabbimden yeter ki dua et..

canıminşallah yaaaa.vallahi çok umut oldun bana yaaa.Allahım bana da nasip etsin inşallahhh.....ve tüm isteyen arkadaşlarıma aa.....inşallah ikinci de sana gelir hemen,bekletmeden....:teytey:

of ya bende 28 günde bir adet görmek istiyorum hayıt karnımı ağrıtmaya başladı hadi hayırlısı

ben pcoluyum...doğal yoldan 2 kere hamile kaldım.. glucophage kullanmıştım bir ara.. kilo vermek önemli...

bende pco luyum arkadaslar 1 sene 2 aylık evlıyım.3 ay klomen kullandım yumurtalar gelısmedı.ıkı aydır hayıt kullanıyorum bende ınsallah faydasını görurumgercı ıkı aydr nerdeyse gunu gunune adet oldum.şimdide ıkı gun gunum gectı bakalım ne olacak?rabbım dualarımız gerı cevırmez ınsallah

sorun olmuyor canım bende ıkı kere 4 gunu yaptırdımsüprizzzzz

en doğru sonucu almak istiyosan cumartesi yaptır derim.yani dördüncü günü yaptırısan da tabiiki bişey olmaz ama sonuçlar gerçeği yansıtmayabilir.bence cumartesi yaptır

bende bu ay kesin tedaviye başlıyorum.bugün randevumu aldım doktordan ama akşam adetim başladı. hormon testleri için 3.günü test yaptırmam gerekiyor ve 3.günde pazar gününe rastlıyor. neyse artık pazartesi yaptırırım. inşallah fazla bir problemim yoktur.Çünkü en son doktora gideli epey bir zaman oldu. kesin tedaviye başlamaya da geçen hafta en yakın arkadaşımın doğum yapmasıyla karar verdim. bebeğin hastane odasına ilk gelişinde o kadar duygulandım ki anlatamam gözlerim doldu. ve arkadaşımda gelip bebişi kucağına alıp emzirirken ben koptum iyice hüngür hüngür ağladım... hem mutluluktan hemde hüzünden. dünyanın en güzel duygusu olsa gerek anne olmak. ya düşünebiliyormusunuz bebiş ağlıyordu bebeği aldım ve arkadaşım emzirsin diye yanına yaklaştırırken bebek aniden sustu. sanırım anne kokusunu hissediyorlar.

neyse fazla uzattım galiba...hamile kalamamak ve anne olamamak her aklıma geldiğinde hepimiz için dua ediyorum arkadaşlar....inşallah bir gün bizde burdan anne oluyoruz diye güzel haberleri birbirimize veririz.

arkadaslar sımdı seda sayan abla da ıbrahım sarcoglu cıktı ve pko lu bayanlaR beyaz sugan ı kesıp 1 yemek kasıgı sumak eskı ıle yecekmısınız.hadı arkadaslar yapalım ben baslıcam bugun hafta da 3 4 kere yapılıyo

slm canım butun bır soganımı yememız gerekıyo.tam olarak yazarmısın canım sumak eskı demıssın anlayamadımda

slm canım butun bır soganımı yememız gerekıyo.tam olarak yazarmısın canım sumak eskı demıssın anlayamadımda

canım,ekşi demek istemiş sanırım.adetteki gecikmen de umarım büyük bir müjdenin belirtisidir.Allah hakkında hayırlı olanı versin.müjden varsa muhakkak bizimle de paylaş.

ya benim midem berbat oluyo soğan yiyince berbat oluyorum.....düşününce bile tuhaf ldum,ayy çok da seeverim halbuki ama,sadece sumak yesekkk...hani soğanı da fırınlasak falan olur mu ki???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…