Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kızlar hamileliğin ilk belirtileri ne zaman ortaya çıkar? belirtilerden kastım kişiden kişiye değişebilen farklılıklar yani ayak üşümesi, göğüs uçlarıonın çıkması vs tarzı şeylerden bahsediorum. ilk bi kaç günde ortaya çıkarmı?

Hmm bak ben hiç bu yönden bakmamıştım olaya
Zaten pko olduğumu öğrenmeden önce eşimle 2 yılımızı doldurduktan sonra çalışmalara başlarız diye düşünüyorduk hep.Şimdi pko olduğumu öğrenince böyle derinlerde bi korku başladı bende.Kayınvalideler artık torun torun diye takılıyorlar,annemler keza öyle.Şuan iki tarafında bu durumdan haberi yok ve söylemeyide düşünmüyorum açıkcası.Biz şuan neyin ne olduğunu biliyoruz ama onların pko hakkında çok da fazla bilgileri yok.Direkt çocuk olmuyor herhalde diye düşünmelerinden korkuyorum.

Rabbimdan daima hayırlısını diliyorum.Hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eylesin Allahım.

valla bilmiyorum ki canım,tuanatay gebelik testinden önce adet belirtileri yaşamıştı herhalde sadece.Kan testi yaptırdğında ise bebeği daha 2 haftalık falandı yanılmıyorsam.

valla bilmiyorum ki canım,tuanatay gebelik testinden önce adet belirtileri yaşamıştı herhalde sadece.Kan testi yaptırdğında ise bebeği daha 2 haftalık falandı yanılmıyorsam.

hmmm... herkes çok çeşitli belirtilerden bahsediyor ama bunlar kişiden kişiye değişebilio. ne biliim insan kendinde bi farklılık hisseder gibime gelio ama bilemiyorum. tuanatay adet öncesi belirtiler gibi şeyler yaşadıını söylemişti yanılmıyorsam. benim arkadaşım da belinin ağrıdığını ve göğüs uçlarının belirginleştiinden bahsetmişti ilk hafta fln

canım kimseye bişey söyleme bence bizimde hormonlarımızın düzgün çalıştığı evreler olabiliyor...zaten tedavi de oluyorsun ya da olacaksın bebeğin olacak bu nedenle söyleme zaten kolay anlaşılabilir bişey değil... dediğin gibi hepten kısır sanıp yanlış anlayabilirler... bence sen onlara direk müjde vereceksin böyle düşün ve pozitif bak lütfen....
çok da üzerine gelmelerine fırsat verme bak ben de 20 aydır evliyim ama aceleci değiliz kimsenin bişey dediği yok hepimizin özel hayatıdır saygı duyulmalı istersem 5 yıl çocuk yapmam kimseye söz düşmez :) tabi hemen gelse bebeğimiz hiç fena olmaz de mi?
telaş etme senin de benim de buradaki tüm arkadaşlarımızın bebeğimiz olacak...

canım kişiden kişiye çok değişken bişey bu bazısı hiç belirti yaşamaz ne olduğunu anlamaz bazısı da aşırı bulantıdan tut da, regl belirtileri, iştahsızlık göğüs hassasiyeti bel ağrısı kasık ağrısı...falan yaşarlar...

merhaba kızlar nasılsınız ohh herkes tatillere gidiyor bende 10 gün sonra annemdeyim yaşasın akraba düğünlerimiz var.ya kızlar benim elim ayağım kalkmıyor böyle habire yatmak istiyorum uyku hali değilde habire yatasım var.ben kendi kendimemi evham yapıyorum bilmiyorum ama gögüs uçlarımda çokkaşınıyor acıyor artı damarlandı gögüslerim. e böyle şeyler oldukçada düşünmemek elde değil!!!

canım o zaman 1 hafta ya da 10 gün daha bekleyip gebelik testi yaparsın...bizlerin durumu biliyorsun anlaşılamaz tuhaf... yani her an her şey olabilir... riske atma elbette emin ol tamam mı?....
bu arada ben de bıraksan 24 saat uyurum hiç şikayet etmem :)

Son düzenleme:

aynen canım ya sende adet bekliyosun demi(ki inşallah gelmes bebikk vardır)normalde geliyorsa ve gelmiyorsa gebesindirr ne güzell.benimde durumum çok acaip Allahım diyorum bu ne şimdi tövbe est.öyle belirtiler varki kafamı kaldıramıyorum şu an bile üşendimde yattım yerden yaıyorum.önümüzdeki hafta kan da baktırıcam bakalım ne olacak. sağlık ocakları yapıyormuş test bu gün gittim.eşim bile diyor inanırmısınız gögüslerin çok büyüdü dışardan bakınca bile.

anladım canım o zaman baktır elbette...şüphe kalmasın aklında annene de için rahat gidersin.... umarım düşündüğün gibi çıksın... hormonların etkisiyle büyüme oluyor göğüste....inş. öyle birşeydir. Hcg gebelik hormonudur inşallah...
haftaya sonucunu yaz çok merak ettim...
ben beklemedeyim karnımda hep sancılar var adet sancıları gelse de rahata ersem... bir süre sonra beklemek de sıkıyor ya canım

Son düzenleme:

bence sen bi hafta sonra tekrar baktır he bide öyle şeyler duyuyoruzki mesela görümcem 10 tane test yapmış hiç çıkmamış 2 aylık olmuş bebek anca doktor anlamış ilk ayında kanda bile çıkmamış nası olyor böyle ya o yüzden güvenemiyor bile insan bugünde bi komuşumuz geldi onuda anlamamışlar ne kan ne ultrason ne idrar 7. haftada anca çıkmış.seninde vardır inşallah ya eğer bu bekleme süreci ne kadar stresli Allahım imtahanlarına katlanabilme gücü versinn

eşim bugun doktora gitti 3 ay kadar vitamin kullanmıstı doktor sonucların iyi ama bir hap daha kullan demiş olmadı aşılama yaptırırsınız demiş gelsinde bakıcam hızlı sperm sayısına o anlamıyor sayısı yükselmiştir inşallah ya.. bende adet olmak üzereyim adet oluyum tedaviye başlıcaz inş sizce direk aşılamamı yaptırıyım yoksa klomenlemı başlayım ne dersiniz? bende yaklaşık 3 aydır glifor kullanıyorum bu arada

hoşgeldin canım sen nie çok aralıklı giriyosun bakim e merak ediyoruz biz ama.bence önce ilaçla başla canım en son çare aşılama olsun hem maddi hem manevi açıdan.senin adetlerin düzenlimiydi.hatta bir ay hiç ilaç kullanmadan yumurta takibi yaptır doğal yolda kalırsın belkim canımcım

bak gördün mü canım kimde nasıl oluşacağı belli değil herkesi farklı demek ki... inşallah dediğin gibidir... adet görürsem kesin negatiftir benim de görmezsem elbette bakacağım...
inşallah sen de iyi haberler ver bize...
yemek hazırlayacağım kocam geldi öptüm :)

eşindeki sorun ciddi ise elbette aşılama ile şans yükselir tabi birde senin yumurtanın çatlaması gerek canım inşallah hepsi yolunda gitsin...eşinin sonuçları önemli şu durumda...düzelme varsa deneyin ama klomen de çok sık kullanılmıyor 3-4 ay deneyebilirsin...ama neden olmasın ....

Son düzenleme:
uzun zamandır girme imkanım olmadı ve sayfalar oldukça artmış. 2. klomen tedavisi de benim için olumsuz geçti arkadaşlar, hiç büyüme olmadı 10 mm in altında. Artık iğneye geçelim dedi doktor. Dün adet olmam gerekiyordu ama yine gelmedi. İğne nasıl yapılıyor, o da mı klomen gibi birkaç kez deneniyor? iğneden sonra büyüme ihtimali var mı onu da bilmiyorum. Bu şekilde tedavi olanlarınız ya da duyumlarınız varsa benimle paylaşın lütfen. Çok üzülüyorum kızlar, o hastaneden gülerek, sevinçli bir şekilde çıkacağım günleri hepiniz gibi umutla bekliyorum.

merhaba arkadaşlar o kadar çok bunalımdayım ki anlatamam pkolu biri olarakdan bunu daha iki gün önce öğrendim hep bakardım bu nedemek başıma gelince öğreniliyo maalesef ben 3 yıldır evliyim hiç korunmasız gebe kalamadım kocaelinde bi dr gittim bana 2 ay ilaç la yumurtalıkları olgunlaştırıp çatlama iğnesi yaptı sonra 3 ay ara verdik şimdi yine ilaç verdi ama olgunlaşmamış bu yüzden iğneyi vurmadı şimdi de bi 3ay daha ara verdik sabrım kalmadı yaş 30 oldu daha ne kadar bekleyecem bu tedaviler sizce normal mi dersiniz prolaktinimyüksek çıktı ilaçkullanıyorum birde şeker hapı kullanıyorum zayıflamam gerekmiş öle dedi dr bana yardımcı olursanız sevinirim teşşekkürler şimdiden kızlar

iğne ile ilgili benim bir bilgim yok canım ama klomeni en yüksek dozuyla mı aldın? yani düşük doz bazen etki etmiyor... bir kaç kere daha klomen denesen sonra iğneye geçsen mi acep? çünkü iğneden sonra klomene geri dönülmeyebilir yani bence kendine bir süre daha zaman vermeyi düşünürsen 2 kere daha klomen en yüksek doz deneyebilirsin ama tabi zaten yüksek doz deneyip de sonuç alamadıysan bilemiyorum canım o zaman iğne tabi direk etkiler herhal doktor dediğine göre...

tedaviler normal hep buradaki arkadaşlarımın da kullandığı tedaviler benim 4 kilo fazlam var ben de onu vermeye çalışıyorum adetleri düzene koymaya çalışıyorum kilo etkiliyor yumurtlamayı çok zayıf olmak da çok kilolu olmak da yumurtlamayı olumsuz etkiler...ben de 30 yaşındayım ne yapacağız artık miniklerimiz gelene kadar sabredeceğiz başka yapacak bişey yok...ara verilen dönemde de hamile kalanlar var yani umudunu yitirme.... hatta hiç ummadığı zamanlarda gebe kalan arkadaşlar var.... sıkılmakta haklısın tabi ama elimizden geleni yapıp gerisini artık akışına bırakacağız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…