iğne ile ilgili benim bir bilgim yok canım ama klomeni en yüksek dozuyla mı aldın? yani düşük doz bazen etki etmiyor... bir kaç kere daha klomen denesen sonra iğneye geçsen mi acep? çünkü iğneden sonra klomene geri dönülmeyebilir yani bence kendine bir süre daha zaman vermeyi düşünürsen 2 kere daha klomen en yüksek doz deneyebilirsin ama tabi zaten yüksek doz deneyip de sonuç alamadıysan bilemiyorum canım o zaman iğne tabi direk etkiler herhal doktor dediğine göre...
canım evet bizlerin adet gecikmelerimiz farklı ancak umuttur işte ya... evde her zaman test bulundurmak gerekli....bence de şeytanın bacğını kırdın ne güzel kilo vermişsin :) daha da vereceksin gidecek tüm kilolar gör bak ben 54.5 im zaten 49-50 kilo olmak istiyorum yani azıcık bişey kaldı ama zor gidiyor inan ben benden gidiyorum azıcık kilo gidecek diye.... yani çok iyi anlıyorum seni... benim fazlalık karın bölgemde kaldı karın ve miğde hareketlerini fazlalaştırdım...canım ben de senden güzel haberler bekliyorum
pko evet yumurtlayamama ya da geç yumurta oluşumu geç gelişimi ve çatlayamamasıdır canım...
yumurtalık kistleri olarak dizilirler
yumurtluyorsan hiç sorun etme adetin de düzenli olur o zaman gebe kalma şansın da artar...
prolaktin için ne dedi doktor nasıl düzelecekmiş...
kan tahlili yaptıracak kadar umutlu değilim canım...bekleyip görelim boşver daha iyi...canım sen çalışmalara devam tabi bence de çoktan tutmuştur da belli de olmaz ne zaman ne olacağı...ayak soğukluğundan bahsetmişti gebelik ilk zamanlarında birisi hatırlıyorum hadi inşallah ben de yanıyorum sorma vücudum hep sıcak hep ateşliyim... alev çıkacak benden sanki...
İiyiyim tatlım teşekkürler.Evet hatırladığına sevindim.Oldum üzerinden 9 gün geçti.Şimdi merakla bekliyorum.ilk denemem ve umarım son olucak.sen?
uzun zamandır girme imkanım olmadı ve sayfalar oldukça artmış. 2. klomen tedavisi de benim için olumsuz geçti arkadaşlar, hiç büyüme olmadı 10 mm in altında. Artık iğneye geçelim dedi doktor. Dün adet olmam gerekiyordu ama yine gelmedi. İğne nasıl yapılıyor, o da mı klomen gibi birkaç kez deneniyor? iğneden sonra büyüme ihtimali var mı onu da bilmiyorum. Bu şekilde tedavi olanlarınız ya da duyumlarınız varsa benimle paylaşın lütfen. Çok üzülüyorum kızlar, o hastaneden gülerek, sevinçli bir şekilde çıkacağım günleri hepiniz gibi umutla bekliyorum.
canım yüksek doz derken neyi kastediyosun bilmiyorum ama, ilk önce günde 2 tane serophen kullandım, tık yok. Ardından günde 3 tane klomen kullandım yine aynı. Doktor da vakit kaybetmeyelim diye tekrar denemiyor. Daha yüksek dozda kullanan var mı bilemiyorum.
canım bnım hıc bırsey kalmamıs yaaa bes kılodan bıle az kalmıs hade ınsallah bakalım ama bu arada bebek gelmıs olabılır bılebu arada evet yaaa ne zor zayıflamak resmen canımızcıkıyor yemek yemek guzel seymıs azızım
prolaktin için de stres yapma dedi düzelir dedi düzelmezse bu ay ilaç veririm dedi.. prolaktinim düştü testesteronum yüksek cıktı..biri düşüyor diğeri yükseliyor her ay biriyle ugraşıyorum bi o bi bu
bende böyle özellikle sabahları daha yataktan çıkmadan titriyorum resmen.. sonra gün içinde unutuyorum gidiyor.. ateşim yüksek seyrediyor buna sevinmiyorum değil.. bu arada belki psikolojik bilemiyorum ama kokular çok feci burnuma takılmaya başladı.. en ufak kokuyu algılıyorum.. mesela yan komşumla sadece tuvaletlerimiz bitişik ve ben o aralıktan ne yemek pişirdiğini anlıyorum :))) buram buram kokuyor..
bu arada dayanamadım bugün eczaneye gittim ve test aldım bi kaç tane :))şimdilik kendimi tutacağım ama hafta içi yani 12. ya da 13. gün gibi bi test yapayım bakalım :)) eczacımızla konuştum onun da eşi bizler gibiymiş hatta onun hormon değerleri çok feci durumdaymış.. bi kaç denemede oldu diyo.. bebekleri 18 aylık olmuş bile,maşallah.. bana da 12.günden sonra bazı insanlarda idrarda belli olabiliyor dedi.. mesela onun eşi iğneden sonraki 10. gün öğrenmiş sonucu.. ehh bende heves ettim işte şimdi hemen bile bakasım geliyor :))) ama tutuyorum kendimi.. :82:
bak hani 15. güne kadar bekleyecektin canım iğne içeriği dolayısıyla testi etkileyebilir diye düşünüyorum ama sen bilirsin canım kimse seni tutamaz yapmak istiyorsan yap tabi
ben çok inandım senin hamile olduğuna inşallah doğru inanmışımdır
evitax ın da ilk denemesiymiş umarım onunki de hemen tutsun....
biricikten de çok umutluyum inşallah bu ay 3 hamile kutlarız :) :89:
bizler de birer birer yetişiriz sizlere
ayy bicim ya 13 ha 15 canım :)) aramızda ikigünün lafı bile olmaz.. senin için beklerim 15ine kadar :82: şaka maka bekleyeceğim yaaa. tutmam lazım kendimi.. ayy inşallah olur bakalım.. heyecanla bir günü daha bitirdik :) yenisine başladık.. nasılsa yine akşam olacak..
evitax neredeyse benle aynı günü bekliyor.. inşallah hayırlı haberlerle döner..
biricike gelince... bence o atak yapıp bi anda mutlu haberi bizlere verecek :)) ayrıca sende de bi haller var bence. kendini çok yorma ev işlerinde,spor esnasında filan.. her şey olabilir.. hatta bence ilaca rağmen hala gelmedi ise birşeyler olabilme ihtimaliyeti çok çok yüksek canım..
günaydın kızlar!
biz dün EV lendikyani ev aldık )))
haftalardır onun koşturması vardı....sevincimi sizinlede paylaşıyım dedim!
ben bu evin bize bereket ve bebek getireceğine inanıyorum....Çünkü reklamlarında çocuğunuzu büyüteceğiniz bir ev olarak geçiyordu! hehehehheheheh))
şaka bir yana, umarım allah sağlıkla oturmayı nasip eder...2-3 hafta içindede taşınmamız gerek...
günaydın kızlar!
biz dün EV lendikyani ev aldık )))
haftalardır onun koşturması vardı....sevincimi sizinlede paylaşıyım dedim!
ben bu evin bize bereket ve bebek getireceğine inanıyorum....Çünkü reklamlarında çocuğunuzu büyüteceğiniz bir ev olarak geçiyordu! hehehehheheheh))
şaka bir yana, umarım allah sağlıkla oturmayı nasip eder...2-3 hafta içindede taşınmamız gerek...
13-15 farketmez tabi ya beklemelisin :)
gerçekten öyle mi düşünüyorsun tamam o zaman sporda da yordum kendimi ama zaten 2 gün ara verdiğim zamana geldim dinlenirim...5 gün yapıp 2 gün kasları dinlendiriyorum..
2 gündür ilaç içmiyorum daha erken bunu düşünmek için ama inşallah hayırlısı her şeyin
bicim canım benim, bravo pilatesi iyice benimsedin.
ben yine son 1hafta beslenmeme dikkat edemedim, dediğim gibi koşturmamız vardı....
kendime çok kızıyorum çünkü bütün kış, çok dikkat ettim.....
gebelik ve polikistikoversendromu ile ilgili yazı buldum hemen paylaşayım kızlar...
"Gebelik sırasında yüksek tansiyon, hem anne hem de bebek açısından başta ölüm olmak üzere pek çok riski beraberinde taşımaktadır. Fazla ağırlık kazanımı, anne adayında yüksek tansiyon ve buna bağlı komplikasyonların görülme olasılığını arttırmaktadır. Obez kadınlarda gebelik sırasında tansiyon yüksekliğine daha fazla rastlanırken oldukça tehlikeli olan preeklamsi ve hipertansiyonun en ciddi formlarından biri olan eklampsi görülme riskinde de artış gözlenmektedir. Polikistik over sendromu olan kadınlar normal yaşam tarzlarında olduğu gibi gebelikte de diyet ve egzersizlerine dikkat etmek ve gebelikte kilo alımında dikkatli olmak zorundadırlar. Gebeliğin ilk 3 ayında düşük yapma riskleri olduğu için doktor kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir. Gebelikte özellikle kilo alımını kontrol etmek üzere bir diyetisyenden yardım almaları en doğru yöntemdir. Sık sık tansiyonlarını ölçtürmeleri ve günlük tuz alımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
PCOS’da erken gebelik kaybı sık görülen bir sorundur. PCOS‘lu kadınlarda gebeliklerin %50’ye yakını ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonuçlandığı tahmin edilmekte. Genetik faktörler ve insülin yüksekliği kendiliğinden düşük oranını arttırmaktadır.
Tekrarlayan gebelik kaybı art arda 3 yada daha fazla sayıda gerçekleşen gebelik kayıpları olarak tanımlanmaktadır. Düşüklerin sebeplerinin arasında şeker hastalığı ve PCOS yer almaktadır. Yapılan bir çok çalışmada PCOS tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açtığı bildirilmiştir fakat tam olarak neden gebelik kaybına yol açtığı belirlenememiştir. Polikistik Over Sendromunda tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkili olarak yüksek androjenler, yüksek insülin ve obezite sorumlu tutulmaktadır. PCOS’lu kadınların gebeliklerinin %50‘ye yakın oranı ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonlanmaktadır. PCOS’da PAI-1 (plazminojen aktivatör inhibatör) düzeylerinin arttığı ve bununda düşük riskini arttırdığı düşünülmektedir. Hem genetik hemde yüksek insülin düzeyine bağlı olarak PCOS’da PAI-1 düzeyleri artmakta ve düşük riskini arttırdığı bildirilmiştir."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?