Aslında yaşın daha çok genç bekle diyebilirdim ama hem sende hem eşinde problem olduğuna göre bence de tedaviye devam et. Rahim filmi zaten -yanlış hatırlamıyosam- adet bittikten sonra yapılıyodu(o kadar çok şey yaşadım ki karıştırıyo da olabilirim) rahim filminden sonraki ay hemen tedaviye devam etmiştik biz temiz çıkmıştı çünkü. Doktora adetinin 3 günü git. Adetin 3. günü ultrasonda herşeyin çok rahat gözlemlenebildiği gündür...
ben daha 6 ay once cektırdım canım genelde fılmden sonra kendııgnden hamıle kalma olsılıgı yuksek oldugu ıcın tedavı yapılmıyor evet rahımle ılgılı herseyı ogrenebılırsın fılmle adetının ılk gunu randevu alıyorsun adetın hemen bıtınce cekıyorlar
İstanbulu hiç bilmem ama canım doktor yönünden sıkıntı çekmezsin bu konuyla ilgili forumlara bakabilirsin mutlaka bulursun. Allah kolaylık versin canım...
yok canım tatile daha gitmedim temmuz gibi falan gitcez internet yoktu bizde bir süre ondan giremiyordum
bende iyiyim canım sen nasılsın bende ayın2sinde adet oldum şimdide büyük bir ihtimal yumurtlama dönemimdeyim çalışmalara devam işte bende tedaviyi bırakmıştım drum aşılamaya geçicez deyince aslında benim ilaçlarla güzel sonuç alıyoruz hçbir prolem çıkmadı fkat nasip işte olmayınca olmuyor bundan sonra sebepsiz infertilitesin sen dedi bakalım ilerleyen zamanlarda sonuç ne olur bilinmez hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımız olsa ne güzel olur valla ben çoçuğu çok seven birisiyim ne kadar olursa yaparım diyordum ama şimdi bir tanede olsa razıyım yeterki olsun diyorum böyle işte canım sende ne var ne yok?
anlıyorum canım benim ama hiç kafana takma benimde rahmim tersmiş ama gebeliğe engel değilmiş bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor inş bu kez bebeğin gelir bidahada seni hiç bırakmaz hep umutlu ve inançlı ol kuzum bak gör olacak olacakcanım vete cok ıyı hatırlıyorum benı m su an heyecanım tekrar tedavıye basladıgım ıcın ben ılk denememde hamıle kaldım ama gel onu bıde bana sor benım cıft rahmım var yanı normal bır ınsan belkı bır kac denemede hamıle kalıyor ama sonuna kadar gıdıyor ben se doktor denıcez dıyor bu yuzden benım kolay hamıle kalmamonemlı cunku deneme yanılma yontemı ıle rabbım bıtanesını kucagıma almayı nasıp edecek elbet
Bu çift rahim nasıl anlaşılıyr.Okuduğum olmuşt rahmi arkaya doğruymuş falan böyle konular.Ultrasonda anlaşılıyormu.Bizlerdede olmasın?Canım bende tüplerden şüpheleniyorum.Acabamı diye?Aslında bu ay olmazsa tüplere baktırıcaktık ama tedavi olunmuyormuş tüplere bakılan ay.Bu yüzden erteledik birdahki aya..Pkoya saplanıp kalmak istemiyorum ne var ne yok iyice bir incelensin istiyorum
anlıyorum canım benim ama hiç kafana takma benimde rahmim tersmiş ama gebeliğe engel değilmiş bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor inş bu kez bebeğin gelir bidahada seni hiç bırakmaz hep umutlu ve inançlı ol kuzum bak gör olacak olacak))))
canım bildiğim kadarıyla çift rahim ters rahim ultrasyonda belli olyor benim dr um değişik bi aletle alttan bakıp eliylede karnımdan kasıklarıma doğru bi hareketle ters rahim oldugunu söylemişti ama gebeliğe hiç bi engeli yada riski yokmuş ama çift rahimde gebeliğin ileri dönemleri önemli işte kayramın durumu gibi sen hiç buna takılma ...
canım bırseysorucam sana benım esımın de morfolojı yuzde 3 yazıyor ve karsısına da normal yazıyor yanı doktor da genelıne bakarık gayet ıyı demıstı mmorfolojı ne demek baska bır doktora da gostermelımıyız sence
Morfoloji sipermin yapısı canım, yani kafa şekli, kuyruk ve boyun yapısı gibi... bizimkilerin %3 sipermi normal morfolojiye sahip, fena değil, aslında %5 -%14 arası olması gerekiyor ama sayısı fazla olduğu için %3 morfolojiyle de doğal yollarla hamile kalınabiliyormuş. Bizde üroloğa göstermedik, benim doktorum da normal dedi. Başka bir doktora göstermenize gerek yoktur sizinde sanırım.
23 tatlım yaşım..Tedavin olumlu olur aşılamaya gerek kalmaz umarım..
Kızlar rahim filmi denilen şey.Rahmin durumunu tüplerin durumunu vs vs öğrenebiliceğim birşey dimi?Doğru anlıyorum.?Kayram tedaviye devam edemezsin demiş yollow devam edebilirsin demiş tüpfilminden sonra anlamadım.Rahim filmi çektirirsem bu ay tedaviye devam edebiliyormuyum edemiyrmuyum?
Tamam ttlım teşekkürler.Sanada sorıyım farklı şeyler söyledi arkadaşlar anlayamadım.Rahim filmini çektirdiğimde tedavime devam edebiliyormuyum yoksa o ay tedvisizmi geçmek zorunda?
bizimde bu ay gebelik oluşmazsa önümüzdeki ay eşime spermiyogram yaptırmamız gerekiyormuş onuda yaptıracak uygun bir yer bulmak lazım, eşim de çok tedirgin oluyor inşallah gerek kalmaz
Canım rahim filminden sonra elbetteki tedavine devam edebilirsin ama doktorlar genellikle rahim filmi çekildiğin ay herhangi bir ilaç vermiyor, çünkü kendiliğinden hamile kalma olasılığı yükseliyormuş. Ayrıca o ay korunmanada gerek yok. Doktorum bana rahim filmi çekildiğim ay düzenli ilişki önermişti ve hiç bir ilaç kullanmadan regli olabildim o ay.
işte onu hiç bilmiyorum canım bende henüz o aşamaya gelmedim ama bildiğim kadarıyla adetini oluyorsun sonrasında rahim filmi çekiliyor ama tedawiyi bi ay önce bırakıyosun gibi bişi duymadım ki zaten adetin gelince o ay tedawin sonlanmış oluyor adetten sonrada ilaçsız falan direk filmi çekiyorlar bildiğim bu ....
Canım hiç tedirgin olmasın stres spermleri öldürüyo gerçekten, çok rahat girsin örnek vermeye, benim bi arkadaşım vardı çok zor şartlarda örnek vermiş (odanın kapısı falan kilitlenmiyomuş, ha bii girdi girecek derdiyle adam perişan olmuş) sonuç çok kütü çıkmış. sonra başka bir yere yaptırmışlar değerleri daha yüksek çıkmış, doktorda sormuş ilk testi nerde yaptırdınız stres altındamıydınız diye.
Yani stres çok önemli. Aman eşini rahatlat canım bu konuda
Canım hiç tedirgin olmasın stres spermleri öldürüyo gerçekten, çok rahat girsin örnek vermeye, benim bi arkadaşım vardı çok zor şartlarda örnek vermiş (odanın kapısı falan kilitlenmiyomuş, ha bii girdi girecek derdiyle adam perişan olmuş) sonuç çok kütü çıkmış. sonra başka bir yere yaptırmışlar değerleri daha yüksek çıkmış, doktorda sormuş ilk testi nerde yaptırdınız stres altındamıydınız diye.
Yani stres çok önemli. Aman eşini rahatlat canım bu konuda
ya kızlar bişi sorcam bu sprem testini erkekler kendileri mi yapıyor ???biraz mustehçen oldu ama çok merak ediyorum sormak istedim ....:78:
Evet canım.Biz 2 defa yaptırdık spermiyogram..
ayyy o zaman adamlar zaten yaparken stres olurlar ki
yok canım ankaradayımmm....
Jinekologunu sorcaktımmmmmmmmmmm.bulamıyorummmmm:84::84::84::84::84::84::84:
Canım ben pkoyum.Rahim filminden sonra ilaçsız hamile kalma şansım nasıl artıyor anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?