Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kızlar adetim çok uzun bir süre sonra çıktı geldi.Neyse adetin 2. günü tejrar hormonlara bakıldı.Göbekten iğneye başladık.Gonal f.Yani aşılamaya start verdik.2009 pkos'luların yılı olacak.Ben ve ailem bebek isteyen herkese dua ettik.Ümidimi kırmayacağım.Çünkü doktorum 2 aşılama da tutmazsa tüp bebek dedi.

kızlar merhaba bende pcos hastasıyım ama bunu daha yeni öğrendim fransada yaşıyorum.2 yıllık evliyim 5 aydır bebek istiyorduk.ultrasonda çıktı pcos oldugum şimdi duphaston verdi 3 ay kullanacakmışım birde sogan suyu kürü yapıyorum hepimize allah kısa zamanda saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..bana verdigi ilaç işe yarıyomu çok merak ediyorum geçmiiş sayfalarda vardır ama yardımcı olursanız çok sevinirm..

kızlar lütfen cevap yazın çok endişeliyim
ben yaklaşık 1 yıl önce muayene oldum ultrasonlada bakıldı normal dendi
1 hafta önce tekrar giitim doktora bebek istiyoruz artık muayene etti doktor normal herşey dedi
ama hormon testi yaptırdım değerlerim şöyle
fsh 6.1
LH 12.2
PROLAKTİN 18.4
TSH 2.0
E2 46.0
KIZLAR BU DEĞERLER NORMA Mİ
YOKSA PKO VARMIDIR
LH YÜKSEK AMA BEBEĞİM OLMASINA ENGEL Mİ

lh fsh ının 2 katı çıkmış canım şu durumda pkos var gibi görünüyor

selam kizlar.benim de adetlerim cok duzensiz.mesela gecen ay 36 gunde oldum bu ay 27.gunde.acaba bende mi pco luyum?size nasil teshis kondu?hangi yolu izlediniz?simdiden tesekkurler..

Canım pko bir çok belirtisi var ve her adet düzensizliğide pko değil.Onun için ihmal etmemeli ve doktora gidip muayene olmalısın....

kızlar çok korkuyorum pkoluyum diye doktor bişe demedi biraz daha takip etcem dedi
vajinal muayene de belli olmazmıydı sizce
ve bu LH DEĞERİNİ DÜŞÜREMEZMİYİZ
HAMİLE KALMAMI ENGELLER Mİ YA
NE DİYORSUNUZ

tatlım alttanmı ustrasyonla bakmıştı karındanmı

yeni gördüm canım vajinal muayene yazmışın emin ol pko olsan vajinal muayenede cıkardı çıkmaması gibi bi durum söz konusu degi tabi doktorun iyiyse

Bend gecen hafta adetli iken kasıktan yapılan usg sonucundaa yumurtalıklarda pko görünümü saptandı .doğuştanmış bu rahatsızlık ..Benim adetlerim düzenli,hormon tahlillerim düzgünn ,kilo desen hiç yokk tekk belirtisi 2 yıldır gebe kalamamam

genetik oldugu söyleniyor annede babada yüksek tansiyon şeker vs gibi rahatsızlıklar varsa çocugada bu şekilde yansıyomuş doguştan yani her pko bir olmuyor eminim sen ilk evrelerindesin

yadel canım içimi rahatlattın biraz da olsa.yaklaşık 1 sene önce birkaç kez vajinal muayene yaptırdım ozaman bişe yoktu olsaydı 1 yıl önce de görünürdü galiba..
peki LH ilaç tedavisiyle düşermi acaba

bişey daha sorcam LH ı yüksek olanlara neden doğum kontrol hapı veriyor doktorlar

dogum kontröl ilaçlarının hormonları dengeledigi söyleniyor tatlım birde hayıt tohumunu dene bu otun yüksek hormonu düşürdügünü duymuştum

bende adet gecikmesi ile dr gittim banada önce hamilesin dedi sonra kanda çıkmadı sonra pkosun dedi adet olmam için farlutal verdi 3 kullan dedi 5 gün içinde adet olcaksın dedi bende belirti yok şuan 4 gün bitti kullananlar bilir bıraktıktan sonra kaçgün sonra adet olunuyor.ve bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlenecek testlermi yapılcak rahim filmi igne merak ediyorum.adet olunca gel dedi dr.ve ilk kez adet gecikmesi oldu bende ben çok düzenli olurum 1 gün ancak aksardı bekliyorum.korkuyorum endişeliyim bilmiyorum çok karışıgım yardımcı olursanız sevinirim.

merhabalar hanımlar ben aranıza yeni katıldım. ben de 1,5 senelik evliyim ve pco luyum. 1 ay öncesine kadar sürekli doğum kontrol hapı kullanıyordum. artık çocuk düşündüğüm için dr um klomenle devam etti. 2 tane yumurtam normal şekilde gelişti ve kendiliğinden çatladı.fakat yine de adet görmedim.1 hafta gecikti. dr um hala baskın bir hormonun vardır dedi ve detaylı bir hormon tahlili verdi. şimdi onun sonucunu alıcam.gerçekten çok karamsar bakıyorum.burada güzel bir paylaşım ortamı var.umarım iyi haberleri sıradan duyarız herkese sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…