Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

hıımm anladım yani yumurtalıkta ne kadar folükül varsa geliştirmiş büyütmüş olsun zararın neresinden dönülse kardır... peki kist dediğin şey çok mu büyük yoksa bendeki gibi 23mm gibi çatlayacak kıvamda mı? belki kendiliğinden atılır da ondan dedim canım bir de pko olmaman çok sevindirici inan...

Son düzenleme:

Tatlım pko tanısı koyulabilmesi için sadece ultrason görünümünün pko olarak görülmesi yetmiyor.En az 2 belirti olması gerkeiyor pko teşhisi konulabilmesi için..Benim hiçbir belirtim yok adet düzensizliğ,tüylenme ,kilo,zayıflardada olabilen insülin direnci,sivilce,yağlanma hiçbiri yok.Ultrason görünümü ve hormon testlerim var elimde.Zaten 2sine güvenrek pko demişti bana.Yanılmış büyük ihtimalle.Tabi doktor doktora laf etmek istmeiyor ben deidmki şimdi doğrumu anladım..Ben pko olmadıgım halde bana pko tedavisi uygulandıgı için pko olmayan ufak kistlerim büyümüş!!!!!Yani hatalı teşhis yalnış tedavi sonucu şuanda bu durumayım? diye sordum.Oda bana gülümsedi evet demedi.AmA HAYIRDA demedi.Salı günü gittiğimde yeniden bakıcak kistler çok büyüdüğü için sağ yumurtalığımı bile göremedi.Yani Kesin değil kuşlar ama büyük ihtimalle öyle

Son düzenleme:

3 kist var 2si ufak 1biri büyük Yalnış okumuyoram ultrasonda sonucunda ya 7mm yazıyor basında G harfi var.Yada yok 67 mm yazıyor o 6mı gmi seçemiyorum çok küçük görünüyor.Doktor bana biri 2 biri 3 biri 7 dedi diye hatırlıyorum ama yalnşmı hatırlıyorum bilmiyorum.

kistleri atmak için ilaç verseydi kurtulup temiz bir sayfa açardın canım....her şeyde hayır vardır bak iyiki doktor değiştirmişsin... bana doktorum demişti klomenin yan etkisi çok sayıda kist yapar diye bu sebeple ben kendi halimde 3-4 ay deneme yapmadan klomen istemedim...2-3-6 cm demek ki mm olsa çok küçük kalır onu da önemsemezdi zaten...

Son düzenleme:
Çok sinirliyim..sorunu bile görmemiişim.İlaç vermedi sanırım adetle atılma ihtimalini göz önünde bulunduruyor.Eğer erimezse ilaç vericekmiş.salı gittiğimde..Oda olmazsa iğneyle deliceklermiş.Daha önce görmediği ilk defa gördüğü için kistler küçülüyormu aynımı kalıyor büyümeye devammı ediyor kestiremedi.

haklısın canım ne desen doktorlar hata yapar aynı iyi öğretmen kötü öğretmen örneği gibi işini seven iyi doktor da var kötü doktor da ne yazıkki... yumurtalık 3.5 3cm civarı bir organ kist onun 2 katı elbette zorlar yumurtalığı ( canım adetinle atılmalıydı onlar... gitmediğine göre dedim acaba ilaç mı alsan diye??daha büyümesinler diye... tabi sen bilirsin...

yazmışsın şimdi gördüm anladım canım o zaman salı mutlaka git çünkü daha büyümesin...

Son düzenleme:
canım işte benim de aynı durum.. doktor bana sana kesin pkosun diyemem dedi.. ama değilsin de diyemem dedi.. hormon değerlerim çok normal.. yıllardır ama kistlerim hiç gitmiyor ve yumurtlayamıyorum.. ama bak sen şimdi kist olmuş yumurtalar dedin ya, sanki benim de sağdaki çatlamadı gibi sanki orda birşey varmış gibi.. her hareketimde bir sancı giriyor..
bu arada doktorum yıllık izne ayrılmış, deli oldum.. pazartesi kontrole gidecektim ama yok perşembeye kadar ve ben de çarşamba gidiyorum..

seni salı günü görmek istmeiş.. işte bakıcak kistlerin durumuna küçülme varsa sıkıntı yok demek diyecek ama eğer değişmemiş ise o zaman muhakkak ilaç verecektir kisti yok etmek için.. çok kafana takma canım.. iyi ki doktorunu değiştirmişsin ama bak..

Bicim işin var sanırım ama ben seni bekliyorummm.Bu kistler adet boyunca atılabilirmi sadece ilk günlermi atılıyor.Öyleyse dogum kontrol hapı içicem.Artık hiçbir doktora güvenmiyorum çünkü.

ayy ne olacak peki olsun gider kandan baktırırsın biz de anlarız başka doktor da yorum yapar canım gitmeden önce mutlaka görün ama başka bir dooktora...

Bicim işin var sanırım ama ben seni bekliyorummm.Bu kistler adet boyunca atılabilirmi sadece ilk günlermi atılıyor.Öyleyse dogum kontrol hapı içicem.Artık hiçbir doktora güvenmiyorum çünkü.

ilk 2 günkü gibi çok gelirsa kanaman atılma ihtimali var ama atılmayadabilir garantisi yok...kanama şiddetin nasıl?kocam geldi de çıkmak durumundayım yemek yiycez...

Son düzenleme:

Nasıl takmıyım dünür.1ay kendi kendime kötülük ediyormuşm meğer ellerimle kisti büyüttütmüşler bana..2.ay belkide 3. ayda bu kistle uğraşıcam.3ay en az kaybetmiş oluyorum.Vücuduma aldıgım ilaçlar hormonlar giden param cabası..Biz yoldanm kazanıyoruz parayı güzelim..Hangisine yanıyım.....Tüplerede baktıramıyorum çünkü kistler rahmime baskı yapmış..!tüpleri de sıkıştırmış olabilir diyor doktor. onuda kat 4 ay boşu boşuna gecicek.Hangisine yanım sen söyle bana?

bak işte belki benimde böyle olcak.. aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi doktor bana da.. pko olabilir de olmayabilir de bu kistler dedi.. ilaçla yumurta yapalım bakalım deneyelim dedi.. iyi cevap verdim, hormon değerlerim normal olduğu için iyi cevap verdiğimi söyledi doktor.. şimdi de sonucu bekliyorum. ve doktor bana adet olursam muhakkak baktırmanı belki de kiste dönüşmüş olabileceklerini de söyledi.. klomenin en can sıkıcı yanı bu işte. kist yapabiliyor olması..

ben de tuncss a katılıyorum doktoru telefonla ara istersen yarın içim rahat etmedi ilaca başlayım mı de... zaten iğne müdahalesi de demiş doğru tedaviyi o bilir... ona sormadan ilaç alma canım çıktım ben...

Benim hormonlarıda hafif bir düzensizlik var.pko sayılmıyormuş değerim.50mg klomen beni mahfetmiş.Pko olsaydım 50mg diş kavuğuna yetmezdi dedi.Tabi bu cümleyi kurmadı aynı anlamda birşeyler söyledisen kac mh klomen ve iğne kullandın?Sadece klomen değil iğnede büyütüyormuş.

desene durum ciddi dünürüm..inşallah kolayca atlatırsın..
of bak şimdi iyice stres oldum. belki de benimde çatlamadı yumurtam.. neyse bakalım, artık bekleyip göreceğim sonucu..
benimde çıkmam lazım kızlar.. az çıkıp dolaşacağız kocişle..
gece görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…