Belirtim hafif değil hiç yoktu bicimim.Ben bebek olmuyor diye gittiğimde doktor bana pko görünümü oldugunu söyledi ultrasonda hormonlardada hafif bir dengesizlik oldugunu söyledi.Lh fsh değerlerimin arasında 1 birim var.Buda polikistik over denemesi için yetersiz bir rakammış en az 2 katı olması gerekiyormus.Benim 6.1 18 çıkmaıs gerekiyormuş.
Canım doktorum diğer doktorun yumurtalıklarımda ufak kistleri (polikistik over kadar çok olmayan) polikistik over kistleriyle karıştırmış BÜYÜK İHTİMALLE KESİN DİYEMİYOR.Çünkü kistlerimin ilk halini görmedi.Şuanda sana polikistik oversin diyemem belirtilerin yok ve hormonlarında ko denmesi için yetmiyor dedi.Pkolu hanımlarda biz genelde 100mg klomenle başlarız çok azı cevap verir buna.Zor büyür yumurtaları dedi.Dozu yükseltmek zorunda kalırız dedi.Sen 50mg içmişsin 50mg klomen seni bu hale getiriyorsa senin kistlerinde pko değildir dedi.Ufak minimal kistlermi en dedi işte.Yalnış tedavi uygulandıgı için pko olmayan noırmal küçük kistlerim sayesinde büyümüşne dersin buna!!!!!
ayy evet yaaa.. günler bitti sayılır.. hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun..
evitax canım pko değilsin demek :)) sevindim adına.. benim de hormon değerlerim çok normal sadece yumurtalıklarımda kistler var.. inşallah bir gün bende onlardan kurtulurum ama zor :)) bu ay bekleme süreci o zaman senin için.. bir daha ki aya çalışmalar son gaz olacak sanırım..
Belirtim hafif değil hiç yoktu bicimim.Ben bebek olmuyor diye gittiğimde doktor bana pko görünümü oldugunu söyledi ultrasonda hormonlardada hafif bir dengesizlik oldugunu söyledi.Lh fsh değerlerimin arasında 1 birim var.Buda polikistik over denemesi için yetersiz bir rakammış en az 2 katı olması gerekiyormus.Benim 6.1 18 çıkmaıs gerekiyormuş.
Canım doktorum diğer doktorun yumurtalıklarımda ufak kistleri (polikistik over kadar çok olmayan) polikistik over kistleriyle karıştırmış BÜYÜK İHTİMALLE KESİN DİYEMİYOR.Çünkü kistlerimin ilk halini görmedi.Şuanda sana polikistik oversin diyemem belirtilerin yok ve hormonlarında ko denmesi için yetmiyor dedi.Pkolu hanımlarda biz genelde 100mg klomenle başlarız çok azı cevap verir buna.Zor büyür yumurtaları dedi.Dozu yükseltmek zorunda kalırız dedi.Sen 50mg içmişsin 50mg klomen seni bu hale getiriyorsa senin kistlerinde pko değildir dedi.Ufak minimal kistlermi en dedi işte.Yalnış tedavi uygulandıgı için pko olmayan noırmal küçük kistlerim sayesinde büyümüşne dersin buna!!!!!
hıımm anladım yani yumurtalıkta ne kadar folükül varsa geliştirmiş büyütmüş olsun zararın neresinden dönülse kardır... peki kist dediğin şey çok mu büyük yoksa bendeki gibi 23mm gibi çatlayacak kıvamda mı? belki kendiliğinden atılır da ondan dedim canım bir de pko olmaman çok sevindirici inan...
[/SIZE=3]Tatlım pko tanısı koyulabilmesi için sadece ultrason görünümünün pko olarak görülmesi yetmiyor.En az 2 belirti olması gerkeiyor pko teşhisi konulabilmesi için..Benim hiçbir belirtim yok adet düzensizliğ,tüylenme ,kilo,zayıflardada olabilen insülin direnci,sivilce,yağlanma hiçbiri yok.Ultrason görünümü ve hormon testlerim var elimde.Zaten 2sine güvenrek pko demişti bana.Yanılmış büyük ihtimalle.Tabi doktor doktora laf etmek istmeiyor ben deidmki şimdi doğrumu anladım..Ben pko olmadıgım halde bana pko tedavisi uygulandıgı için pko olmayan ufak kistlerim büyümüş!!!!!Yani hatalı teşhis yalnış tedavi sonucu şuanda bu durumayım? diye sordum.Oda bana gülümsedi evet demedi.AmA HAYIRDA demedi.Salı günü gittiğimde yeniden bakıcak kistler çok büyüdüğü için sağ yumurtalığımı bile göremedi.Yani Kesin değil kuşlar ama büyük ihtimalle öyle. [/SIZE]
Ya eğer gerçekten pko değilsem bir doktor bunu nasıl yapabilir böyle bir hayatı ANLAYAMIYORUM!!! eĞER PKO değilsem 1 ay ilk öğrendiğim günlerde ağlamaktan gözlerim şiş gezdim 1 hafta ben deli gibi araştırma yapıyordum gece gündüz neredeyse 1 haftada hiç uyumadım diyebilirim.2-3 saat bilemedin 3-4 saat uyuyup uyanıveriyordum uykudan.Benim vücuduma ihtiyacım olmayan ilaçları okadar hormonu sokmaya ne hakkı var?Masrafım cabası...Şimdi 1 ay bu kist yüzünden tedavi olamıcam.Çok sinirliyim gerçekten..Doktor bana kesin deseydi diğer hastanede alırdım soluğu neler olurdu hiç kestiremiyorum bile..Gerçekten çok sinirliyim.Bekliyorum bana kesin demesini yeniden baktıgında kistler küçükmüşse anlayabilirmiş.Okadar büyütmüşki yumurtalarımı düşünün sol yumurtalığım görünmüyor!!!
Atılıcak olsa ilk 2gündemi atar canım?daha 4 gün var adetimin bitmesine.Bilmiyordum bukonuyu bilsem sorardım ben adetle atılma ihtimalini bildiğim için öyle düşünüyordur diye sorma gereği duymadım.Neden ilaç kullandırmadı ozaman beni ya deliricem başka bir doktoradamı gitsem bune ya insan hayatı buya dalgamı geçiyolar bunlar üfffffffffffffffffff.
canım işte benim de aynı durum.. doktor bana sana kesin pkosun diyemem dedi.. ama değilsin de diyemem dedi.. hormon değerlerim çok normal.. yıllardır ama kistlerim hiç gitmiyor ve yumurtlayamıyorum.. ama bak sen şimdi kist olmuş yumurtalar dedin ya, sanki benim de sağdaki çatlamadı gibi sanki orda birşey varmış gibi.. her hareketimde bir sancı giriyor..
bu arada doktorum yıllık izne ayrılmış, deli oldum.. pazartesi kontrole gidecektim ama yok perşembeye kadar ve ben de çarşamba gidiyorum..
Bicim işin var sanırım ama ben seni bekliyorummm.Bu kistler adet boyunca atılabilirmi sadece ilk günlermi atılıyor.Öyleyse dogum kontrol hapı içicem.Artık hiçbir doktora güvenmiyorum çünkü.
seni salı günü görmek istmeiş.. işte bakıcak kistlerin durumuna küçülme varsa sıkıntı yok demek diyecek ama eğer değişmemiş ise o zaman muhakkak ilaç verecektir kisti yok etmek için.. çok kafana takma canım.. iyi ki doktorunu değiştirmişsin ama bak..
YA bu oyuncak değilki..ikimizin durumu farklı canım.Doktor benim yumurtalıklarımdaki normal kistleir doktorun pko olarak yorumladıgını aslında onların büyük ihtimalle pko olmadığını.Klomenin ve ne yüzünden bu kistlerin büyüdüğünü söylüyor.Yani bana pko değilsin diyemem pkosun diyemem demedi.PKo olmadığımı yumurtalıklarımda küçük kistler yüzünden gebe kalamadığımı düşünüyor.Uyarıldıgı için büyümüşler.Şuanda çok büyük oldugu rüp kesin birşey söyleyemiyor.Deliricek durumdayım desem yeri.Zaten siz 1 defa yazana kadar ben 50defa yazıyorum sinirimi çıkaramadım ondannnnnn:
seni salı günü görmek istmeiş.. işte bakıcak kistlerin durumuna küçülme varsa sıkıntı yok demek diyecek ama eğer değişmemiş ise o zaman muhakkak ilaç verecektir kisti yok etmek için.. çok kafana takma canım.. iyi ki doktorunu değiştirmişsin ama bak..
bak işte belki benimde böyle olcak.. aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi doktor bana da.. pko olabilir de olmayabilir de bu kistler dedi.. ilaçla yumurta yapalım bakalım deneyelim dedi.. iyi cevap verdim, hormon değerlerim normal olduğu için iyi cevap verdiğimi söyledi doktor.. şimdi de sonucu bekliyorum. ve doktor bana adet olursam muhakkak baktırmanı belki de kiste dönüşmüş olabileceklerini de söyledi.. klomenin en can sıkıcı yanı bu işte. kist yapabiliyor olması..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?