Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ımdaaaat benımde 4 makıne camasırım var utulencek bu sıcakta cekılmıyo 2 gundur gece yaparım dıyorum ama gozum acık kalmıyokı Bicim bızım evlere bıtane utucu sart:))

ımdaaaat benımde 4 makıne camasırım var utulencek bu sıcakta cekılmıyo 2 gundur gece yaparım dıyorum ama gozum acık kalmıyokı Bicim bızım evlere bıtane utucu sart:))

canım ya aynen gece de yapmak istemiyorum ben sıcaklardan hep uykum geliyor :)
valla ütü için biri gerek bizim evlere ya çok iyi fikir... hatta bu sabah çok komik artık yıkamaktan asmaktan helak olmuş olmalıyım ki... dün yıkadığım son partiyi makineden çıkartmayı umutmuşum ve onları da ütülenmişlerde aradım durdum uçtu ipten herhalde dedim... çamaşır bunaması geçiriyorum
sonra bir de baktım ki makinenin kapağını bile açmamışım yıkadığımı bile unuttuğum hatta ütülediğimden emin olduğum siyahlar çıktı içinden...

Son düzenleme:
eğer bebek istiyorsan neden doğum kontrol hapı yazdı, ne kadar kullanıcakmışsın?

3 ay kullanıp 3 ay bırakıcakmışım.

bıraktığım 3 ay da hamile kalmaya çalışıcakmışım.

yumurtlamalarım aşırı düzensiz sanıyorum bu yüzden.

ultrason sonuçları çok güzelmiş öyle dedi. bir tek fsh çok yüksek.
hapla yumurtlamayı ve hormonları düzene soktuğumuzda hamile kalabilirmişim

merhaba arkadaşlar.. beni hatırlayanlar vardır mutlaka.. bende buraya yazıyordum.. şimdi hamileyim kendimden b,ilgi vereyim dedim sizlere.. hem sizede umut olur.. benim bebiş 4. ayını doldurdu, 18. haftanın içindeyiz.. bi oğlumuz olacak Allah kısmet ederse.. baya göbüşlendim artık, bütün testlerimiz normal çıktı... çok rahat ve güzel bi hamilelik geçiriyorum.. darsısı bütün isteyenlerin başına...

tuanatay senin nasıl gidiyo varmı bulantı filan?ne kadarlık oldunuz.

anladım canım umarım düzelecek hormonların da yumurtlaman da... kist olmaması iyi bişey ama olsa derdi herhalde doktorun...

hatırlıyorum seni ben ay nasıl sevindim bilemezsin kocaman da olmuş maşallah Allah sağlık versin canım ikinize de :) hikayeni bi daha anlat bence

cıdden allah kolaylık versın bıze ısımız zor:)

anladım canım umarım düzelecek hormonların da yumurtlaman da... kist olmaması iyi bişey ama olsa derdi herhalde doktorun...

:

evet kistim yok. ama geçen sefer hamile kaldığımda bir de kistim vardı. ve bebekle beraber gitti.

şuan tek sorunum hormon ve yumurtlama düzensizliği gibi görünüyor.

ay ne guzel ya masallah ıkınızede.benım bı ara bulantım baslıcak gıbı oldu ama gectı sukur uyku halı cok var bugun tam 8 haftalık olduk galıba.

doğum kontrol hapıyla yumurtlama ve hormonlar tamamen düzene girmez ki.. pko genlerimizde olan birşey.. canım kistin de yoksa hiç doğum kontrol hapına başlama. başka bir doktora daha gitmeni öneririm. burda doğal yoldan yumurtasını takip ettirerek hamile kalan arkadaşlarımız var. yumurtlamanın düzensiz olması normal, pko zaten bu demek. bicim arkadaşımız kilo vererek ve spor yaparak kendi kendine yumurtlamayı başardı. esperanzaa arkadaşımız da doğal yoldan takip ettirdi yumurtasını ve şimdi hamile. ben de yumurtlama ilacı kullanıyorum doktor takip ediyor yumurtamın gelişimini ve ilişki günlerini söylüyor. doğum kontrol hapının sana hiçbir yararı yok sadece zaman kaybı.

ya siz ikiniz ne kadar çok çamaşır yıkayıp ütü yapıyosunuz evde ordu mu var benim de ütülenecekler var ama kocişin az kıyafeti olduğu için sık yıkamak zorunda kalıyorum ,yoksa sayıca az

ay ne guzel ya masallah ıkınızede.benım bı ara bulantım baslıcak gıbı oldu ama gectı sukur uyku halı cok var bugun tam 8 haftalık olduk galıba.
evet canım 8 haftalık sana takvim yaptım ya ona göre 8 haftalık :))
ya siz ikiniz ne kadar çok çamaşır yıkayıp ütü yapıyosunuz evde ordu mu var benim de ütülenecekler var ama kocişin az kıyafeti olduğu için sık yıkamak zorunda kalıyorum ,yoksa sayıca az

ben de kocam da orduya bedeliz maşallah... :13: ikimiz de çok su içeriz yazın da acaip terleniyor... ben de o da spor yapıyoruz her gün çalışıyor makine...

benim şuan hatırlamıyorum kaç haftalıktı ama sanırım bir hafta bekledik
değerler büyüyordu,kese büyüyordu ama içindeki embriyo büyümüyordu, iki farklı doktora gittim aynı şeyi söylediler.. çoook kötü günlerdi..

evet kistim yok. ama geçen sefer hamile kaldığımda bir de kistim vardı. ve bebekle beraber gitti.

şuan tek sorunum hormon ve yumurtlama düzensizliği gibi görünüyor.

er_ca ben de busmai arkadaşıma katılıyorum bu konuda doğum kontrol hapları geçici olarak hormonlarını düzeltir ancak bende kullandım haplar bırakıldığında daha kötü olmuştu bende... sende gerçi kullanmışsındır önceden belki sana iyi geldi etkilemek istemem ben tedavini.... ancak içmeden yumurta takibi yaptırsan 1 ay en azından baksan kist yokken yumurta gelişimi var mı diye daha iyi olabilir busmai nin dediği gibi... hiç gelişme olmazsa yumurta da o zaman yumurta geliştiren hapları da deneyebilirsin... iyi bir doktorsa doktorun d.k. haplarını dene elbette ama genelde bu haplar çözüm olmuyor... bebeğini kaybetme nedenin hormonların bozukluğu mu olmuştu? bir de Fsh yüksekti sanırım doğru hatırlıyorsam...

sağ ol canım cevabın için,güzel açıklamışsın en azından doktordan daha iyi açıklamışsın,sen ne kullanıyorsun şu anda...şu anda kızım başladı doğum kontrol haplarına.....3 ay kullandıktan sonra özele götürcem...inş bir zarar vermez..

anladım canım arkadaşımın da boş kese vardı doktoru böyle olmaz dedi alalım dedi o da inat etti bekledi 2. çocuğuydu çok da istiyordu bu çocuğu baya sonra doktoru ne ilaç verdi bilmiyorum gelişim gösterdi gecikmeli olarak geldi bebeği...ama çok zor elbette... yaşamadan bilinmez... belki seninki farklı durumdu ama doktoru ona da boş gebelik boş kese demişti çok iyi biliyorum... ama Allah ın mucizesi can verdi ona hayat verdi.....
bu yüzden ben karamsar değilim her zaman umutla bakıyorum canım... olacağın önüne geçilmez... senin de yeniden olacak bebeğin ve bu defa iyi gelişim gösterecek canım....

adetin 4. günü gece başlayıp gece içsin ilacı yan etkisi daha az olur... bence 1 ay içsin adetin 3. günü özele tekrar gidebilirsiniz... çünkü 1 ayda da o kistlerden kurtulması mümkün neden 3 ay içecek ki....
ben adet günüme kadar hiç bir ilaç içmiyorum. adet günüm gelir de kanama başlamazsa gebelik testimi yapıyorum gebelik yoksa adet söktürücü progestan ya da duphaston içiyorum... yumurta gelişimini de düzenli egzersiz ve diyet ile sağlıyorum yumurta gelişimi için ayrıca bir ilaç almıyorum...

evet fsh yüksek.

daha önce 3 yıl dk. hapı kullandım. bırakınca ikinci ay hamile kaldım. dr. şimdi yine 3 ay kullan bırakınca daha kolay hamile kalacağımı söylüyor.

eskişehir de acıbadem hastanesine Özlem ÖzgünGürsoy'a gittim.
önceki gebeliğimde bebeğin kalbi durmuştu. hormonlarımla alakası yokmuş. o zaman zaten 4 tane dr.a gitmiştim. hepsi aynı şeyi söyledi.
prof.dr. Turgay şenere gitmiştim. tahlillerimin hepsinin çok güzel olduğunu söylemişti. sanıyorum bebek sağlıksızmış.
hapıma dün başladım. bu hap bitince adetimin 3. günü dr.a kontrole gidicem , belki duruma göre hormonlarım düzene girmişse bırak diyebilir mi bilmiyorum ki...:97:

sizlerin yumurtlaması düzene nasıl girdi?
şuan düzenli mi?

birde benim göğüsümden süt geliyor. o yüzden de kullanmam gerekiyor olabilir.:44:

göğsünden süt gemesi prolaktinle ilgili herhalde... ama şu durumda bence de bir ay kullanıp kontrole gitmen mantıklı inşallah 3 ay kullanmana gerek kalmadan düzelir hormonlar... benim de Lh çok bozuktu... karbonhidratı azalttım diet ve egzersiz ile 3 kilo gitti şimdi yumurta gelişimi düzensiz de olsa var yani gebe kalma şansım oldu... diğer türlü hiç gelişim olmuyordu bende....ilaç almıyorum yani... kendi gayretimle... o da zorluyor ama değer ucunda gelecek bebeklerimiz var... :))

metformin şeker hapı kullananlar var klomen kullananlar var... bir çok tedavi seçeneği var aslında...

Son düzenleme:
selam güzeller ay ne kadar yazıyosunuz ama okuyamıcam şimcikk bugün dişçiye gittim zorlaa annecimin zoruyla 2 tane dolgu diye 12 tane çıktı haha dişler sağlam ama diş aralarıda çürükler varmış ağzımda sakız var gibi sanki dilim hep onlara gidiyor.dediki doktor hamilelikte çürüme dahada hızlanır dişlerini kaybedersin hepten ay dedim Allahmı söyletiyor.folic plus çok kilo yapıyomuşşşşşşşşşş bide öle dedi yaa sizden ne var ne yok

peki şuan hamile misiniz?

inşallah önümüzde ki ay düzene girmiş olur ve serbest çalışma yaparım :)
bana da karbonhisratı azalt kilo alma dedi.

boyum 160 kilom 50 .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…