ımdaaaat benımde 4 makıne camasırım var utulencek bu sıcakta cekılmıyo 2 gundur gece yaparım dıyorum ama gozum acık kalmıyokı Bicim bızım evlere bıtane utucu sart:))
eğer bebek istiyorsan neden doğum kontrol hapı yazdı, ne kadar kullanıcakmışsın?
herhalde prolaktin için ilaç verdi değil mi... Fsh yüzünden mi doğum kontrol hapı verdi başka alabileceğin hap yok muymuş... çocuk isteğin olduğu için soruyorum...ultrason sonucun nasıl peki? yumurtalıklar ve rahim temiz yazmışsın doğum kontrol hapını bir tek Fsh tan dolayı mı içeceksin?
anladım canım umarım düzelecek hormonların da yumurtlaman da... kist olmaması iyi bişey ama olsa derdi herhalde doktorun...3 ay kullanıp 3 ay bırakıcakmışım.
bıraktığım 3 ay da hamile kalmaya çalışıcakmışım.
yumurtlamalarım aşırı düzensiz sanıyorum bu yüzden.
ultrason sonuçları çok güzelmiş öyle dedi. bir tek fsh çok yüksek.
hapla yumurtlamayı ve hormonları düzene soktuğumuzda hamile kalabilirmişim
merhaba arkadaşlar.. beni hatırlayanlar vardır mutlaka.. bende buraya yazıyordum.. şimdi hamileyim kendimden b,ilgi vereyim dedim sizlere.. hem sizede umut olur.. benim bebiş 4. ayını doldurdu, 18. haftanın içindeyiz.. bi oğlumuz olacak Allah kısmet ederse.. baya göbüşlendim artık, bütün testlerimiz normal çıktı... çok rahat ve güzel bi hamilelik geçiriyorum.. darsısı bütün isteyenlerin başına...
canım ya aynen gece de yapmak istemiyorum ben sıcaklardan hep uykum geliyor :)
valla ütü için biri gerek bizim evlere ya çok iyi fikir... hatta bu sabah çok komik artık yıkamaktan asmaktan helak olmuş olmalıyım ki... dün yıkadığım son partiyi makineden çıkartmayı umutmuşum ve onları da ütülenmişlerde aradım durdum uçtu ipten herhalde dedim... çamaşır bunaması geçiriyorum
sonra bir de baktım ki makinenin kapağını bile açmamışım yıkadığımı bile unuttuğum hatta ütülediğimden emin olduğum siyahlar çıktı içinden...
anladım canım umarım düzelecek hormonların da yumurtlaman da... kist olmaması iyi bişey ama olsa derdi herhalde doktorun...
:
merhaba arkadaşlar.. beni hatırlayanlar vardır mutlaka.. bende buraya yazıyordum.. şimdi hamileyim kendimden b,ilgi vereyim dedim sizlere.. hem sizede umut olur.. benim bebiş 4. ayını doldurdu, 18. haftanın içindeyiz.. bi oğlumuz olacak Allah kısmet ederse.. baya göbüşlendim artık, bütün testlerimiz normal çıktı... çok rahat ve güzel bi hamilelik geçiriyorum.. darsısı bütün isteyenlerin başına...
tuanatay senin nasıl gidiyo varmı bulantı filan?ne kadarlık oldunuz.
3 ay kullanıp 3 ay bırakıcakmışım.
bıraktığım 3 ay da hamile kalmaya çalışıcakmışım.
yumurtlamalarım aşırı düzensiz sanıyorum bu yüzden.
ultrason sonuçları çok güzelmiş öyle dedi. bir tek fsh çok yüksek.
hapla yumurtlamayı ve hormonları düzene soktuğumuzda hamile kalabilirmişim
ımdaaaat benımde 4 makıne camasırım var utulencek bu sıcakta cekılmıyo 2 gundur gece yaparım dıyorum ama gozum acık kalmıyokı Bicim bızım evlere bıtane utucu sart:))
evet canım 8 haftalık sana takvim yaptım ya ona göre 8 haftalık :))ay ne guzel ya masallah ıkınızede.benım bı ara bulantım baslıcak gıbı oldu ama gectı sukur uyku halı cok var bugun tam 8 haftalık olduk galıba.
ya siz ikiniz ne kadar çok çamaşır yıkayıp ütü yapıyosunuz evde ordu mu varbenim de ütülenecekler var ama kocişin az kıyafeti olduğu için sık yıkamak zorunda kalıyorum ,yoksa sayıca az
benim şuan hatırlamıyorum kaç haftalıktı ama sanırım bir hafta bekledikdemek boş gebelikte öyle peki sen ne kadar bekledin canım kalp atışlarını duymak için sonradan gelebiliyor bazı durumlarda... arkadaşımın 2 hafta sonra geldi... bir ilaç verdi doktoru onu kullandı 2 haftaya geldi atışlar... yani değer düzgün katlanıyorsa bebeğin kalp atışları geç de olsa gelebiliyor bunun mucize örneğini gördük biz ve çok sağlıklı bir bebek geldi dünyaya...
evet kistim yok. ama geçen sefer hamile kaldığımda bir de kistim vardı. ve bebekle beraber gitti.
şuan tek sorunum hormon ve yumurtlama düzensizliği gibi görünüyor.
doğum kontrol hapıyla yumurtlama ve hormonlar tamamen düzene girmez ki.. pko genlerimizde olan birşey.. canım kistin de yoksa hiç doğum kontrol hapına başlama. başka bir doktora daha gitmeni öneririm. burda doğal yoldan yumurtasını takip ettirerek hamile kalan arkadaşlarımız var. yumurtlamanın düzensiz olması normal, pko zaten bu demek. bicim arkadaşımız kilo vererek ve spor yaparak kendi kendine yumurtlamayı başardı. esperanzaa arkadaşımız da doğal yoldan takip ettirdi yumurtasını ve şimdi hamile. ben de yumurtlama ilacı kullanıyorum doktor takip ediyor yumurtamın gelişimini ve ilişki günlerini söylüyor. doğum kontrol hapının sana hiçbir yararı yok sadece zaman kaybı.
rica ederim adetin 3. günü yapılır evet doğru...ultrasonda görülen mm lik kistler çatlamayan yumurtalar folükül kistleri bunlar zararsızdır evet polikistik overdir.. ancak tüylenme ve sivilcelenme yoksa bence 17 yaşında doğumkontrol haplarına başlaması pek doğru gelmedi bana... şimdi doktorlar farklı ilaçlar da veriyorlar bence başka bir doktora daha gidin... belki ileri derecede değildir durumu...diğer doktorda bence teşhisi onaylasın...pko da birde kolay kilo alma durumu olur insülin direnci olduğundan ileride kilo alma sorunu yaşayabilir bu sebeple başka bir doktora daha gidip fikir almanız iyi olur. herhangi bir spor dalı ile uğraşıyorsa çok iyi egzersiz ya da spor yumurtlamaya yardımcı... adet düzenleme için duphaston var adet döngüsünün yani adetin 15. günü sabah akşam 10 gün içildikten sonra zamanında adeti getirtiyor ve yumurtalık kistlerini de birçok kişide temizliyor.. ben adetim zamanlı gelmezse onu ya da progestanı kullanıyorum... ikisi de pko da yumurtlama olmadığında salgılanmayan progesteron hormonunu içeriyor... bu hormon salgılanmazsa adet görülmez ve bu da rahim duvarının aydan aya kalınlaşmasını sağlar... bu sebeple tehlikeli mutlaka geciken adet olduğu taktirde bu hapla kanama getirtilmeli... metformin içerikli şeker haplarını da doktora danışın yumurta uyarıcı etkisi olduğu saptanmış...17 yaşında olduğu için bence progestan ya da duphaston yeterli olacaktır...6 ay düzenli kullanımdan sonra adetleri düzenleme şansı var bu ilaçların ancak doğum kontrol hapları bırakıldığı anda adetler ve yumurtlama iyice bozuluyor... ben aralıkta bıraktım bu hapları hala uğraşıyorum 6 ay oldu....
benim şuan hatırlamıyorum kaç haftalıktı ama sanırım bir hafta bekledik
değerler büyüyordu,kese büyüyordu ama içindeki embriyo büyümüyordu, iki farklı doktora gittim aynı şeyi söylediler.. çoook kötü günlerdi..
sağ ol canım cevabın için,güzel açıklamışsın en azından doktordan daha iyi açıklamışsın,sen ne kullanıyorsun şu anda...şu anda kızım başladı doğum kontrol haplarına.....3 ay kullandıktan sonra özele götürcem...inş bir zarar vermez..
göğsünden süt gemesi prolaktinle ilgili herhalde... ama şu durumda bence de bir ay kullanıp kontrole gitmen mantıklı inşallah 3 ay kullanmana gerek kalmadan düzelir hormonlar... benim de Lh çok bozuktu... karbonhidratı azalttım diet ve egzersiz ile 3 kilo gitti şimdi yumurta gelişimi düzensiz de olsa var yani gebe kalma şansım oldu... diğer türlü hiç gelişim olmuyordu bende....ilaç almıyorum yani... kendi gayretimle...evet fsh yüksek.
daha önce 3 yıl dk. hapı kullandım. bırakınca ikinci ay hamile kaldım. dr. şimdi yine 3 ay kullan bırakınca daha kolay hamile kalacağımı söylüyor.
eskişehir de acıbadem hastanesine Özlem ÖzgünGürsoy'a gittim.
önceki gebeliğimde bebeğin kalbi durmuştu. hormonlarımla alakası yokmuş. o zaman zaten 4 tane dr.a gitmiştim. hepsi aynı şeyi söyledi.
prof.dr. Turgay şenere gitmiştim. tahlillerimin hepsinin çok güzel olduğunu söylemişti. sanıyorum bebek sağlıksızmış.
hapıma dün başladım. bu hap bitince adetimin 3. günü dr.a kontrole gidicem , belki duruma göre hormonlarım düzene girmişse bırak diyebilir mi bilmiyorum ki...:97:
sizlerin yumurtlaması düzene nasıl girdi?
şuan düzenli mi?
birde benim göğüsümden süt geliyor. o yüzden de kullanmam gerekiyor olabilir.:44:
göğsünden süt gemesi prolaktinle ilgili herhalde... ama şu durumda bence de bir ay kullanıp kontrole gitmen mantıklı inşallah 3 ay kullanmana gerek kalmadan düzelir hormonlar... benim de Lh çok bozuktu... karbonhidratı azalttım diet ve egzersiz ile 3 kilo gitti şimdi yumurta gelişimi düzensiz de olsa var yani gebe kalma şansım oldu... diğer türlü hiç gelişim olmuyordu bende....ilaç almıyorum yani... kendi gayretimle...o da zorluyor ama değer ucunda gelecek bebeklerimiz var... :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?