canım bence adetlerinin düzene girmeye başladığını düşünüyorsan progestan kullanmadan bir ay yumurta gelişimini ve çatlamasını takip ettir ultrason ile derim ben... ben de 30 haziranda adet gördüm ve kendiliğinden çatlayan yumurta sonrasında gördüm yani umutsuzken umut oldu benim için... yumurtlama zamanını bir anla bence temmuz ayında ilaç içme yumurtlamadan sonra progestan içilmesi daha doğruymuş arkadaşlar öyle demişti yani doktoruna bunu da sorabilirsin... belki 23. gün yumurtluyorsundur ya da 27. gün bunu tespit edin bence doktorla ondan sonra buna göre tedaviye başlayın... yumurta gelişimi varsa işin çok kolay olacak bence....zaten inferliteden anlayan iyi bir doktor sana doğru soruları da soracaktır canım için rahat olsun....
ben pko olduğumu öğrenmeden önce doktora gittiğimdeki şikayetimde yine aynı böyle ilk 5 gün çok az sonra ki iki gün yoğun ve bitene kadar yine minik minik lekelenme şeklinde adet görmem idi.Ki bitmesi 12-13 günü bulabiliyor maalesef.Bu ayda baktım yine aynı şekilde adet olunca dedim herhalde henüz düzene girmedi adetim.Zaten şeker hapına başlayalı daha 2 ay oldu.Belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır bilmiyorum.Pazartesi doktorla bi görüşelim bakalım ne diyecek.
metformin içerikli şeker haplarını da sor belki doktor kendisi önerir...
doktorun önerileri önemli ancak sen ne istiyorsun? bu daha önemli... kendi durumunu izleyip bir süre akışına bırakıp beklemek mi? yoksa hemen tedavilere geçmek mi? bunu soracaktır doktor sana... ben mesela şu anda akışına bıraktım doktorla izliyoruz durumumu bu şekilde yani ilaç tedavilerinden önce bu şekilde hamile kalma şansım varmış önce bunu değerlendiriyorum...
Mesela sen şimdi yumurta çatlaması sonucu mu yoksa progestan etkisinden mi regl oldun? bunu bilemiyorsun... düzenli takip ile belli oluyor bu sadece...21. gün testi pko için değil bence çünkü ben adetin 5. günü yumurtladım mesela geçen ay ya da 33. günü yumurtlayanlar da var...
canım ben şimdilik tedaviye başlamayı düşünmüyorum.Çünkü ne durumda olduğumu bilmiyorum.Dediğin gibi yumurtlama var mı yok mu hiç bilmiyorum.Belki sağlıklı bir şekilde yumurtluyorumdur kimbilir.
İlk etapta kilo vermek önemli benim için ama son günlerdeki yoğunlumu sende çok iyi biliyorsun.Yoğun misafir temposu,sonra 1 haftalık tatil,ardından taşınma sıkıntısı ve şuan annemlerdeki yemek düzensizliği çok etkiliyor maalesef.Kendi evime geçtiğimde rahat kafayla sıkı bir diyete girmem gerekiyor.
Ben en iyisi o zaman yumurta takibine başlayalım senin gibi.En azından yumurtlama olup olmadığını öğrenirim
bicim canım nasılsın
sen ateş ölçmeye başladın demi
canım bende düzensiz yumurtluyorum ama ateş ölçme sayesinde
ne zaman yumurtlama olduğunu biliyorum
ben bu ay takip yaptırıyorum puregon iğne kullandım
bugünde çatlatma iğnesi oldum
hayırlı haberler vermek nasip olur inşallah
canım ben de seni dün aklımdan geçirdim nerde bu kız kayboldu diye... ben iyiyim 30 haziranda adet gördüm ve yeni bir döneme girdim :)) ateş yöntemine aynen devam ediyorum..doktor gördü ancak düzensiz ateş çizelgem olduğunu söyledi... her gün aynı saatte ateş ölçeceğim sabah kalkmadan değil de diyelimki her sabah 10 da...ama yumurtlama dediği zamanda olmuş yani sorun yok.... şimdi de ateşim hep aynı 36.7-8-9 larda seyrediyor regl den beri....
diğer kullandığın iğne ne canım sadece çatlatma iğnesi mi oldun yoksa yumurta geliştirici iğne de mi oldun?
hayırlı olsun canım 24 saatini iyi değerlendir tamam mı?
ben yakalayamadım geçen ay bu ay kısmetse
canım sabah saat 10 da ölçüyorsan doğru sonuç alamazsın
kesinlikle her sabah 6-8 arası bir saatte ölç
ama hep aynı saatte olsun saatini kur o saatte ölç
ve fertility friend adlı siteye üye ol çok faydasını göreceksin
ben mesela geçen ay 32.gün yumurtladım normalde o kadar geç olmaz ama
biz pko olanların ne zaman yumurtlayacağı belli olmuyor
ateş sayesinde yumurtlama günümü buldum
sen dediğim siteye üye ol
sonrada gebelik bölümünde ateş ölçme topiğine tablonu koy herkes yardımcı olur
Ronyacım haziran çizelgemi eklemeye çalışıyorum mesaj olarak atmaya çalıştım olmadı buraya eklemeye çalışacağım yorumlayabilir misin...
Eki Görüntüle 221093
canım sanırım hep aynı saatte ölçmemişsin boş yuvarlak içine almış
yani site çizgi çekmiş ama bana çok anlamlı gelmedi
bu ayki tablonu sıkı takip ederiz sende dediğim ayrıntılara dikkat et
canım birde sana bir tavsiye ateşinin düştüğü günler çalışmayı ihmal etme
yumurta çatlamadan evvel bir çok kişide ateş düşer ve yumurtlamadan sonra artar
yada çok vasat giden bir ateşin varsa mesela 36.5 gidiyor üst üste üç gün yada iki gün öyle diyelim
o vasat ateşin son gününde yumurtlama olup ateşin birden yükselebilir
yani ateş ya düşer genelde böyle olur
yada normal seyirnde giden ateşin birden yükselir ve yumurtlama olmuş olur
tabi bu arada akıntı takibin çok önemli
ben kesinlikle parmağımla bakıyorum bazen akıntı iç çamaşırıma gelmeyebiliyor
ben senden çok umutluyum hissediyorum senden güzel haber alıcaz
şeker ilacını 3 aydır mı kullanıyorsun... o ilaçda etki ediyor canım... 3 ay klomen tedavisi olmuşsun günde kaç ilaç yani kaçlık almış oldun yüksek dozda kullandın yani de mi?
bence bu bekleme ayında umutsuz olma klomenden sonra dinlenmeye çekilip gebe kalan arkadaşlarımız oldu...iğneler yumurta gelişimini hızlandırır elbette.... aşılama da şansı arttırır ama önemli olan senin tutumun rahat ol tamam mı bu süreç içerisinde...doktorunun iyi olmasına da çok sevindim...kilo sorunun yok herhalde değil mi?
bicim bide şunu unutmayalım site seni daha yeni tanıyor
biz bile daha yeni tanıyoruz senin vücudunu
sen dediğim gibi ölçmeye devam et emin ol çok faydasını görücez
ben bir yılı aşkındır ölçüyorum artık hangi adet olcağımı bile biliyom
tabi yumurtladıysam benim luteal faz dönemim tam 14 gün sürüyor
bu arada bazı kadınlarda luteal faz yetmezliği oluyor
bu yummurtlamadan sonraki dönemin 12 günde kısa olması demek
ateş ölçme sayesinde onuda öğrenebiliyoruz
evet canım 3 aydan beri kullanıyorum en son klomeni sabah öğlen vede akşam kullandım maalesef kılo problemim var 7 kılo verdım dr bıraz daha verirsem ilaca bile gerek kalmıyacağını söyled diet yapıyorum bide spoa başladım bu sefer çok rahat davranmaya çalışıyorum ama gecenlerde yeni evlenen bi arkadaşım vardı hemen hamile kaldı açıkçası bunları duyuncada üzülmüyo değilim
canım benim de etrafımda öyle çok insan var ki diyorlar 3 yıl geçsin şu ay hamile kalacağım ve o ay kalıyorlar yani şanslı kesim onlar ama bunları düşünerek biz niye üzülelim Allah bize de verecek biraz sabırlı olacağız hepsi bu canım....
klomeni yeterli oranda almışsın o zaman şu dinlenme ayında spora ağırlık ver hatta bazı karın egzersizleri kasıkları etkilediğinden yumurtayı uyarıyor karın egzersizine de ağırlık ver canım.... ben de diet ve plates yapıyorum...
iğneli tedaviden önce spora ağırlık vererek deneyebilirsin neden olmasın olumsuz bakma... 7 kilo verdiğine göre bundan sonrası daha da kolay kilo vereceksin...
ben 4 kilo verdim şimdi karın bölgemdeki inatçı yağlanmadan kurtarmaya çabalıyorum bel bölgesi incelmeye başladımı pko kısır döngüsünü kırmış oluyoruz bir nevi...
canım gittiğim spor merkezinde platesde var program uyguladı hocam hatta benim bu olaydan haberi var seni zayıflatcam dedi sende doğan çocuguna beni adımı vericekmisin diye espiri bile yaptı ben tek başıma spor denedim ama birgün yapıyorum diğer gün yapmıyorum bu spor merkezine üye oldum ücretini peşin ödediğim için sıkıyosa gitme bakalım bende bu dr başladığımzaman beni tarttı sonra bu şeker ilacıda çok işe yaradı tabi salı günü tekrar tarttı süpersin çok iyi gidiyor demiişti çünkü ilk başladığım zaman yumurtam oluşmuyordu vede göbeğimdeki yağlanm çoktu şimdi ise azaldı
ayy süper o zaman plates programı uygulanacaksa harika canım özellikle bacak kalça ve karın egzersizleri tavsiye ediyorum... bence ümitli bak bundan sonrası daha iyi olacak...
ben evde kendim yapıyorum... haklısın tek başına çok zor oluyor ama mecburum... 2 aydır aksatmadan yapıyorum çok faydalı sakın bırakma...
iyi geceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?