Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

sağol canım çok teşekkürler
kızımda iyi çok şükür hala dr arıyorum çocuk diyabetine bakan ama henüz bi dr bulabilmiş değilim
adet oldum ilaç bitiminden 10 gün sonra biraz geç kaldı sanırım neyse dün oldum
yarın kocam yurtdışından geliyor şaka gibi
5 aydır görme adamı adet olunca gelsin ehheheheh
ben daha 2. kutuya başladım ne kadar içmem lazım malum elimi hızlı tutmak için
bu ay ilaç almasammı tutarmı ne dersin
ben tutacağını sanmıyorum aslında ilaç kullanırken bile gecikti bıraksam gene eski haline döner
bu sefer böyle olacak anlaşılan
sen nasılsın ayrıca pek fırsat bulup bakamıyorum sayfalara

cnm kayınvalidenler ne tepki verdi ?

tuanataycım 2 li test yaptırman için erken değilmi
12 haftalıkken ense kalınlığı bakılıyor gerek olursa 2 li test yapılıyor
bana dr 2li test yapmadı 4 lü test yaptı 16 haftalıktı yanlış hatırlamıyorsam
nerede oturuyorsun ist daysan özel çapayı önerebilirim

yaklaşık 2 yıldır evliyim pkolu olduğumu tesadüfen ögrendim doktorum çok zor çocugun olması demişti üzüldüm bi süre ama takmadım çok eşimd destek oldu
alternatif tıp da dahil hiç bir tedavi olmadım
dün sabah test yaptım ve çift çizgi çıktı
sizlere tavsiyem kesinlikle stres yapmayın Allah sizin için en uygun zamanı bilir
şuan hem çok heycanlıyım hemde çok garip
umudunuzu asla kaybetmeyin

merhaba bence bir süre daha doğum kontrol haplarına 2 ay kadar daha devam edip bu arada da kilo verebilirsen çok iyi olur o zaman hapları bıraktığında da yumurtlaman kendiliğinden başlayabilir... kilo hormonları baskıladığından bu tarz sorunlar yaşıyoruz... bu arada ilaçlar bittikten sonra doktora da gidip yumurta kisti var mı yok mu diye baktırabilirsin... kesinlikle şeker ve karbonhidrattan uzak durmaya çalışıp egzersiz yapabilirsen yumurtlama iyileşme gösteriyor...metformin içeren şeker hapının da zayıflama sürecinde faydası olacaktır... inşallah güzel kızınız için de iyi bir diyetisyen ve iyi bir doktor bulabilirsiniz en kısa zamanda çünkü küçükken tedaviye başlanırsa ilerlememesi açısından çok önemli...
ben de idare ediyorum... yumurta takibine gidiyorum... şu anda da herhangi bir ilaç da kullanmıyorum sadece düzenli egzersiz yapıyorum....

çok sevindim müjdeli haberinizi paylaştığınız için teşekkürler bence de olmaz diye birşey yoktur Allah bilir zamanını ve bunu diyen doktora göndermeli pkolu olupta gebelik testi pozitif çizgilerini :)) sonuçta pko olduğundan habersiz hamile kalıp doğuran kadınları da unutmamak gerekli... ne yazıkki bazı doktorlar işin maddi yanını daha çok umursuyorlar halbuki bizlerin umuda daha çok ihtiyacımız var...
tebrik ederim sorunsuz bir hamilelik geçirin sonuna kadar...

Merhaba kızlar.Topic ne kadar sessiz böyle.Herkes tatile ayrıldı herhalde

Ben bugün doktora gittim.Doktor hikayemi dinledikten sonra pko gibi görünüyor dedi.

Muayenede ise abartılacak bir pko hastası olmadığımı,hatta 1 hafta içerisinde çatlayacak bir yumurtamın olduğunu söyledi.

2 aylık deneme sürecinin daha çok az olduğunu,en az 6 ay denemeye devam etmemiz gerektiğini söyledi.

Metformin ve progestanı sorduğumda ise kullanmana gerek yok aslında dedi.Ben bi doktor olsam sana metformin yazmazdım dedi.Adet düzenleyici olarak ise 31-32 gün bekleyip gebelik testi yapmamı söyledi.Eğer gebelik yoksa farlutal ile adet getirmeyi önerdi.

Vee tek sorun fazla kilom.Diyet yaparsan herşey düzene girer gibi görünüyor dedi.En az 10 kg vermem lazım yani.

Bu doktor beni ciddi ölçüde rahatlattı diyebilirim.

Sonuç olarak metformin kutumu bitene kadar kullanmaya devam edeceğim.Yaklaşık 1 aylık hapım var daha.Progestanı ise adet getirmek için gebelik testi sonrasında alacağım.Bakalım artık.

Sizler ne dersiniz ?

31-32 günde adet getirmek doğru olmayabilir çünkü o günlerde yeni yumurtlamış olabilirsin ve gebelik testinde çıkmaz; farlutal alırsan da yumurtan gider.. bence gebelik testindense ultrasonla yumurta var mı diye baktırman sonra adet söktürücü farlutal alman daha mantıklı. ya da progestan..o zararsızmış galiba.
halihazırda bir yumurtan varmış ne güzel, demek ki metformin sende işe yaramış ve yumurtlamışsın ,önümüzdeki günleri iyi değerlendir canım..
evet bugünlerde burası çok sessiz benim de dikkatimi çekti,heralde herkes düğünde dernekte eş dost muhabbetlerinde

canım bana da doktor benzer şeyleri söylemişti yani düzgün doktora benziyor... biz de 6 aydır korunmadık daha en az 6 ay deneyeceğiz... çünkü 1 yıl korunmadan gebelik oluşmuyorsa araştırılırmış yani şu durumda daha bekleyeceğiz biz de... yani kilo verme konusu çok doğru ben de bu sayede yumurtlamaya başladım...doktor da gebelik oluşmaması için bir neden yok bu şekilde devam edersen dedi...
canım bence de normal adet gününü bekle....başlamazsa testini yaparsın sonra da gebelik yoksa progestan en iyisi çünkü geç döllenme varsa bile progestan bebeğe zarar vermez ve bence de BUSMAi nin dediği gibi ara ara doktordan usg takibi ile tahmini ne zamanlarda yumurtladığını öğrenebilirsen o günlerde ilişkiye yoğunluk verirsin ve işin daha kolaylaşmış olur canım... öptüm kızlar iyi geceler...

bu aralar herkes nete girip kısa kısa yazıyor az geliyorsunuz tatilde birçoğumuz sanırım bu nedenle ben de hep kısa ve öz yazıyorum doktora gidersem ayrıntılı yazarım kızlar sizlerin tüm yazdıklarınızı da okuyorum kaçırmadan her gün bakıyorum... iyi haftalar olsun herkese....

Son düzenleme:
• "İsyanlardayım'' dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı... Mevlana Celaleddin Rumi

bugün kadın doğuma gttim. ultarosnda PCOS gözükmüyorsun dedi. yumurtlalıkların falan da normal dedi. hatta 21x18 boyutlarında 3 adet yumurtan var dedi. bu arada bilmeyenler için söylüyorm ben yurtdışında oturuyorum ve çat pat ing ile sorabilyorum dr a sorularımı.sizce bu boyut yumrtalar nasıl yani bir bilgim yok normalde kaç olması lazım ki

bir de 11 mm diye bir şey yazıyor. dr yazıları okuyamıyorum ki ne demek o. hoş okusam da anlamam

3 adet yumurtan var ve pko
değil demek o yumurtaların çatlaması durumunu akla getirir canım bu çok iyi 21*18 den bişey anlamadım ama 11mm demek çatlamasına daha bikaç gün var demek 23mm iken benimki çatlamıştı...yani verimli günler seni bekliyor olabilir önümüzdeki 1,1.5 haftayı iyi değerlendirmelisin... :))

Son düzenleme:
merhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum ama hiç yazmamıştım.. 2 senelik evliyim ve evlendikten sonra pko olduğumu öğrendim, 1 yıldır korunmuyoruz ama maalesef hiç bir gelişme yok ( hormon tahlillerim çok kötü durumda değil prolaktinim biraz yüksek.. doktor bana CYCLO-PROGYNOVA adında bir ilaç verdi 4 ay kullan dedi, ilaç hakkında pek bir bilgim yok. yani klomen ilacı olup olmadığını bilmiyorum. sizce hiç ara vermeden devam etmelimiyim bu ilaca??? bilen birileri varsa yardım istiyorum lütfen (

cnm kayınvalidenler ne tepki verdi ?

zaten hemen tahmin ettiler sonrada kimseye söylemeyin dedi rüyamda görmüştüm falan dedi düşükte herkese söylemiştik ondan bunda biraz daha temkinliler zaten rüyasındada görmüş canım kayınvalide

nasılsınız kızlar

ben dün dra gittim gebelik var dedi 1 aylıkmış ama bebeği ve kalp atışlarını duymak için 15 gün sonra gideceğim pazar günü ve dün 1-2 damla koyu sarı kahverengiye çalan bir akıntı geldi çok korkuyorum bebeğimi kaybetmek istemiyorum pazar gününden beri sinirlerim bozuk birde hormonların verdiği aşırı duygusallıktan herşeye ağlıyorum çok bunalıyorum yani hiç iyi değilim napacağımı şaşırdım rabbim sen bana yardım et sana emanetiz rabbim

Son düzenleme:

öncelikle hayırlı uğurlu olsun ,leke geldiği içinde korkma bi çok kişiden bu tür şeyler duydum...benim sana sormak istediğim pkon varmıydı ...bilgi verebilirmisin tedavi ilemi oldu....

yellow canım moralını bozup bebegınıde uzme lutfen hersey gecmısle aynı olucak dıe bısey yok dr progestan baslatmadımı sana baslattıysa ılaclarını duzenlı al ve allaha emanet et herseyı.uzulme tamammı

yok canım başlatmadı progestanı söyledim sekreteri çıktı telefona şuan değilde dedi 15 gün sonra gellince verir dedi ilaç olarak folik asit coraspirin ve clexone yani kan pıhtılaşmaması için verdi onuda ben söylemesem vermezdi yani bu dru hiç beğenmiyorum ama mecburen gidiyoruz işte diğer tedavi olduğum drumu çok seviyorum herşeyin hayırlısı ama şuan gerçekten zor bir durumdayım eşşimle çok kavga ediyorum onun ayrı bir psikolojimi bozuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…