Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arıyoum bir daha şu sinir bozucu dru

bana verdiği ilaçların hepsi düşükle igiliymiş ona ek olarak progestanda kullanabilrsin dedi sabah akşam 1 tane sinir yaa daha önceden versene

canım haddim olmayarak karıştım ama pco lu,2 düşükten sonra kuzusuna aşılamayla zor bela kavuşan tecrübeli bi anne olarak bişeyler söylemeden edemiycem... kuzum bi doktora git hemen,acilden giriş yap,yok illaki gidemem diyosan bi bardak ılık süt iç,uzan ve dinlen ama ağlamadannnnn,lütfennn

çok saol canım tabi herkes burda tecrübelerini paylaşmalı ki bizlerde ona göre davranmalıyız tamam şuan sakinim ağlamıyorum senin neden düşmüştü

çok saol canım tabi herkes burda tecrübelerini paylaşmalı ki bizlerde ona göre davranmalıyız tamam şuan sakinim ağlamıyorum senin neden düşmüştü

ilk bebişim 19 haftalıkken kalp atışı durdu,beraberinde pek çok organsal bozukluğu vardı suni sancıyla normal doğum üstüne kürtaj oldum,2. bebişe hemen 2 ay sonra hamile kaldım,doktor rahim toparlanmadan hamile kaldığım için düşük riskin yüksek dedi rapor aldım, dinlendim ama sonra 11 haftalıkken kanamalar başladı,iğne ler ilaçlar derken durmadı düştü( üstelik bunlar pco luyken kendiliğinden oldu)
sonra 3 yıl hamile kalamadım,pco azdı tabi,aşılama oldum ve ilkinde tutu şükür ve kızım 6 aylık...iyice araştırıp kendine iyi bi doktor bul canım,oturup bekleyince hiç bişey olmuyor,ve hamileyken kendine çok dikkat et,her bebek kıymetli ama pco luların ki daha bi kıymetli

canım sen birşeyler yiyemesende zorla kendini ve bol sıvı al tamam mı?... ya da hastaneye git serum versinler sıvı almadan olmaz anlatabildim mi... progestan 100 lük al sabah akşam başla doktor derse arttırır 200 lük alırsın tamam mı? ne olur üzme kendini ama hastaneye gitmen şart eğer sıvı alamıyorsan ve ilacını kim alacak? yakınlarından kimse yok mu evde yalnız kalma ya bayılırsan yalnız olmaz biri dursun seninle sonra ilacını alsın ah sen benim arkadaşım olacaktın yakınımda olacaktın yalnız bırakmazdım bu halinde ben seni... en güvendiğin kimse onu ara hemen her şeyinle ilgilenir canım hadi lütfen ve moral bozmak yok hep iyiyi getir aklına kötüyü değil....

merhaba hatırladım canım seni... yumurtlama ne durumda bilmiyorum demişsin... ultrason takibi ile doktor olmaya gerek bile yok kaç mm olduğuna bakarak kendin de anlayabilirsin canım yumurta oluşup gelişiyor mu diye.... inşallah iyi bir doktor bulursun artık ben zaten bir çok doktoru anlayamıyorum ya klomen içirtip ilgilenilmez mi... o zaman bizlerde kafamıza göre içelim yok böyle birşey... canım önce doktor araştır sonra git biraz da şans işi bu doktor meselesi... ben de beklemedeyim... 15.inde gideceğim gelişmiş yumurta var ise çalışma yapacağız tabi bu aralarda çatlama olabilir diye ilişki oluyor.... her şey akışında şimdilik ilaç almıyorum...

bana verdiği ilaçların hepsi düşükle igiliymiş ona ek olarak progestanda kullanabilrsin dedi sabah akşam 1 tane sinir yaa daha önceden versene

sana önceden vermeliydi elbette bak pkolu bildiğim herkes içiyor bu progestanı ya da fitil kullanıyorlar... ben de hamile kalsam doktora sormadan gider alır kullanırım canım bence al ve bir an önce başla içmeye belki de iğne yaparlar önceden tutunsun diye aslında bir hastaneye gitsen en iyisi bu konuda ısrar ediyorum sana canım.... üzülme her şey iyi olacak tamam mı?

oturup bekleyince hiç bişey olmuyor,ve hamileyken kendine çok dikkat et,her bebek kıymetli ama pco luların ki daha bi kıymetli

evet katılıyorum ve doktora gidip yumurtama bakmaya karar verdim ben de.. hiçbirşey yapmadan beklemek çok can sıkıcı.geçtim ben o devreyi artık YETER

evet katılıyorum ve doktora gidip yumurtama bakmaya karar verdim ben de.. hiçbirşey yapmadan beklemek çok can sıkıcı.geçtim ben o devreyi artık YETER

canım ben de sana aynen katılıyorum kesinlikle ben gerekirse ayda 2 kere 3 kere giderim ama bilmem gerekli çatladığını yani olasılıklar üzerine konuşmak düşünmek ya da sizlere yazmak istemem... kesin gözümle görmem lazım... o da ancak ultrasondan oluyor.... yumurtlamam olur döllenme olmazsa onu Allah bilir sağlıklı hayırlısı olsun derim... ama yumurtlama olur da ben zamanını bilemezsem ya da yumurtlama olması için hiç çaba harcamazsam o zaman benim hatam olur.... ben elimden geleni yapıyorum... sizler de yapıyorsunuz inanıyorum buna... inşallah bizlerin de bebeklerimiz olacak canım.... doktora git bence de insan rahatlıyor gidince gözünle görüp olacağına daha bir inanıyorsun.... evde bekleyip kafada kurmakla olacak iş değil bu....

bir de senin bir boş gebeliğin olmuştu yani gebe kalabildin her ne olursa olsun canım yine olacak...umutlu ol her zaman bizlerin de olacak....

Son düzenleme:

tebrik ederim güzel kızının öyküsü de güzel...
çok haklısın bence de biz pko luların bebek özlemi isteği sevdası başka oluyor.... çünkü acabalarla doluyor kafamız sorular dönüyor duruyor... birbirimize destek ile pek çok şeyi atlatmaya çalışıyoruz ve hamile kalırsak da çok dikkat etmeliyiz... dediğin gibi daha kıymetli bebek özlemi çekenlerin bebekleri... mesela benim rahmim uterus Y şeklindeymiş bu son gittiğim doktorum dedi usg den gördü hamile kaldığımda düşük riski yaratacağını söyledi.... ama bunun da çaresi var gerekirse 8-9 ay boyunca yatmak napalım ona da katlanılır... yeterki hamile kalayım bebeğim gelsin... gerekirse kalkmadan yatarım :) yeterki sağlıkla gelsin meleklerimiz....

Son düzenleme:

of canım ya evet hata yapmak istemiyorum tekrar ..tamam artık iyice dinlendim. kafamı boşalttım, eskisine göre daha iyiyim ,zırt pırt gözlerim dolmuyor.. zaten doktorlar 1 sene bekleyin deyip bir senemi yediler.daha fazla beklemek ondan sonra "keşke.." demek ,bunu istemiyorum. ilaç aldığıma stres yapıyordum belki..vücuduma ilaç aldım boşa gidecek diye.. ama nasılsa şu an ilaç almıyorum kaybedecek birşeyim yok. bugün 14.gün ,yarın ya da cuma gideceğim inşallah..tabi başka doktora. şimdiki doktorum özel,yumurtaya bakmayalım demişti. sen devlete mi gidiyordun?

zaten son 3 ultrasondur PCOS gözükmüyorum ama gene de yumurtamam olmuyordu. hani benim prolaktinm yüksekti ve dr BANA dostinexs vermişti 4 hafta kullandum sanırım prolaktin düştü ve yumurtlamamı sağladı. ilk defa yımurtlamdım varya yani ultrasonda gözüküyor. bu bile çook güzel bir şey

sence bu 11 mm lik yumrttalar kaç günde çatlama olgunluğuna ulaşır bu arada 15.gün kü boyutları 11mm idi. 15.gün için sence boyutu nasıl yumrtlarım. 21*18 ise overlerimin boyutu.

evet canım ben karşıyaka devlet hastanesine gidiyorum istediğim güne randövu veriyor ve para vermiyorum memnunum doktorum olumlu bakmamı sağlıyor...

özel doktora gittim ondan önce ama memnun kalmadım çünkü hemen ilaçlı tedavilere geçmek istedi ben ise kendi durumumu gözlemlemek istiyorum bu sebeple artık özel diye diretmiyorum...

Son düzenleme:

15. gün için yumurtanın 11mm olması az bir değer ama bu senin yumurtlamayacağını göstermez yani daha geç yumurtluyorsun demek.... bazı insanda çabuk gelişir yumurta bazısında geç canım bu yüzden bişey diyemem...herkeste farklı yani 5 gün sonrasında tekrar usgye girdiğinde ne kadar geliştiğini de görürsün aslında... benim overlerim büyük 4 er cm.... yani normalde 2.5 ya da 3 cm olması gerekiyor....senin yazdığın ebatı anlayamadım...

bir yandan da ütü yapıyorum kızlar ara ara gelir bakarım yazdıklarınıza 4 makine yıkandı bu gün

evet sanki küçük geldi bana da 11mm. ama 2 gündür kasıklarım ağrıyor. sanırım büyüyorlar D. dr bu ay hamile kalabilir demiş eşime. overlerim normalmiş..

bu arada benim de ütüm var acaip ve temizzilik de var. (

yellow canım üzme kendini lütfen hersey yoluna gırecek sen doktora gıt en ıyısını o bılır bence telefonla olacak şey degıl bı ultrasonda baktır iyi düşün iyi şeyler olsun canım dua ediyorum senin için herşey yolunda gitsin meleğini kucagına al diye...üzme kendini lütfen....

bende 3 ay doktora gıtmemeye karar verdım sonucta nisandan beri korunmuyoruz ve doğum kontrol haplarıda yumurtlamayı duzensızlestırebılır...o yuzden bekleyecegım bi sure sabahları atesımı olcuyorum duzenlı olarak ve platese basladım yıne ... artık eskısı kadar düşünmüyorum ve umutsuz hiç değilim:)

sen de bicim gibi ilacsız ama kontrol altında olabilirsin canım yumurtladın mı diye baktırır ve verimsiz gunleri kacırmazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…