Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

iyiyim bugün biraz daha canım sen nasılsın? yumoşlar ne durumda

iyiyim bende. bu ay yumoş filan bakamadık.. doğru düzgün çalışmada olmadı zaten.. bi dahaki aya artık..
gerçi biz anne baba olduk kızlar.. teyzemin balkonuna kedinin biri yavrulamış ve tüm bebekleri alıp giderken birini orda bırakmış.. daha gözleri bile açılmamış, mini minnacık.. onun ağlamalarına dayanamadım dün akşam evime dönerken onu da alıp geldim.. eşim kediden nefret eder normalde, evlenmeden önce güzeller güzeli kızımı onun yüzünden vermek zorunda kalmıştım.. ama şimdi bu bebeği o da görünce dayanamadı. kıyamadık kısacası, şimdilik kedi anne ve babasıyız :))) Allah'ım bu mübarek günlerin yüzü duyu hürmetine dileyen isteyen herkese birer evlat nasip etsin. Rabbim dualarımızı kabul etsin. Kandilimiz mübarek olsun, Amin..

inşallah birdahaki ay müjdeli haberler verirsin canım rabbim hepimizin gönlüne göre versin miniğinize iyi bakın artık onu anneside almaz bugün kandil olduu tamamen aklımdan çıktı

rabbim hem cuma günü hemde kandil olan bu mübarek günde rabbim hayırlısıyla ve sağlıkla gönlünüzdekinin size nasip eder inşallah (amin)

kızlar ben bir duşa giriceğim

heee buarada bicimcim dün oynamadım canım benim kaynanamın gözleri benim üstümdeydi kalktığımda hemen nereye tuvaletim var diyorum bu ne böyle durmadan tuvalete gidiyorsun diyoröyle yani canım zaten ben bir yarım saat erken çıktım kınadan belim ağrıdığı için

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım nasılsn,nasıl oldun?Allah bebişini sana bağışlasın.bu gece bolca dua edelim birbirimize.çünkü bu gece insanın bir sene boyunca yaşayacaklarının belirleneceği gece.HERKESİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN.DUALARIMIZ KABUL OLUR İNŞALLAH.

kızlar ben 3aydır bi doktora gidiyodum aslında iyi bi doktor diye tavsiye etmişlerdi ama pek güvenemedim 2gün önce başka bi doktora gittim.önceki dr.hiç bi test yapmadan hemen klomene başlatmıştı.bu dr. eşimden sperm testi istedi bende kan verdm.tsh ve prolaktin hormonuma bakcak.sizin doktorunuzda bu testlerimi yaptı size.gittiğimde adetli deildim adetli olduğumda gidicem ve rahim filmide çekecekmiş.hem tıkanıklık varsa açar dedi ama bilmiyorum rahim filmi çektiren varmı?ya da bi zararı olurmu acaba bilgisi olan varmı?

Arkadaşlar o kadar çok paylaşım var ki bu konuyla ilgili hepsini okuyamadım.Bende pkoluyum 24 yaşındayım ilk çocuğumu aldırttım o dr.bende böyle bir rahatsızlığın olduğunu söylemedi.Daha sonra ortaya çıktı başka bir dr.gittiğimde..yasemin adlı doğum kontrol hapını kullanıyorum rahatsızlığımı bilmeden önce sonra dr.diana 35 'e başlattı hiç kilo veremedim boyum 1.70 kilom 73 ilacı değiştirdi yaz24+4 kullan dedi bunu kullanmaya başladığımdan beri regl olamıyorum 3 ay oldu geçen kontrole gittiğimde tekrar diana 35'e başlamamı ve biran önce çocuk düşünmemi söyledi ilerde olmayabilir dedi yaşın küçükken düşün dedi.Çocuğumun olmama riski varmı? Evleneli 1 buçuk yıl oldu çocuk düşünmüyordum fakat böyle bir risk varsa ne yapacağım bilmiyorum.Sizlerden bu konuda yorum bekliyorum gerçekten çocuğum olmayabilirmi?

Çocuğunuzu aldırırken duymadığınız endişeyi şimdi neden duyuyorsunuz anlamadım.. Çocuğunuz olabilir mi- tabi ki olabilir.. kesin olmaz desek;o zaman da olmazdı..pko doğuştan geliyor. ama tabi çocuğunuz olacağı anlamına da gelmez, herkes için geçerli bu.. bunu Allah bilir sadece.

Son düzenleme:
bi zararı olmaz ama zor bir işlemmiş ,ben öyle duydum. anestezili yaptırırsın.hissetmezsin.
adet bitince çekiliyor film benim bildiğim.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar doktordan geldim iyi haber yumurtalıklarım düzenli çalışmaya başlamış... ama kötü haber allttan usg ile baktı doktor ve çift rahim olduğunu söyledi üstten baktığında Y şeklinde denmişti şimdi ise çift rahim dedi. çok net olarak uterus didelphys dedi. dönllenmiş embryounun bile rahimde tutunması çok güçmüş rahmimin şekil bozukluğundan sebep hamile kalmam ya da tutunması olanaksızmış yani ilk iş olarak araştırma hastanesine gidip rahminin tedavisine başlanacak dedi ondan sonra yumurtalıklarında ilgileniriz dedi... ( bu ne şimdi ya... ben yumurtlamamı düzelttim ama gebe kalamayacağım tedavi nasıl olur nedir? hiç bir fikrim yok.... canım sıkıldı... tedavisi vardır da demedi... benim doktorum izinliydi başka doktor baktı bana.... offf off....

Tuanataycım şu anda hamile bile olsam ki yumurtam çatlamış.... bebeğimin düzgün bir rahmi olmayacak... kızlar tedavilerim bitene kadar ben gebe kalamayacağım....ne kadar sürer Allah bilir.... neyse inşallah çözümü olsun ve Allah sağlık versin hepimize....inanın canım çok sıkıldı bitmek bilmeyen mücadeleden tedavilerden bir yeri iyileştirirken diğer yanın bozuk çıkmasından çok çok bunaldım.....
Bu gece çok dua edeceğim hepimiz için ...

"KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN" hepimiz bol bol dua edelim birbirimize olur mu?

Son düzenleme:
kızlar sızlere uzun bır aradan sonra yazmak ıstedım her an aklımda ve dualarımdasınız nasılsınız ıyısınız ınsallah yellowcum canım tebrık edıyorum senı de rabbım saglıklı yavrular versın hepımıze osledım sızlerı ama cok ılerlememeıs sayfalar herkes benım gıbı tatılde herhalde kandılınız hayırlı ve kutlu olsun ınsalah dualarımız kabul olsun gecmısı okuyamadım ama herkes ıyıdır ınsallah sızlerı sevıyorum canım arkadaslarım dualarımda olacaksınız bu gece ole duyguluyum kı bugun herhalde kandıl sebebıyle optum herkesı

canımmmm arkadaşım benim yaa rabbim senide hiç ummadığın anda sevindirsin inşallah inanki çok üzüldüm ama bence kendi drun daha önce bunu görmemişti belkide yanlış gördü ki inşalla öyledir önce kendi drunla bir görüş derim ben canım benim burda hepimize umut veren moral veren arkadaşımızsın lütfen umutlarını yokk etme rabbim inşallah sana da nasip etsin canım benim buarada drunu beklerken bununla ilgili araştırmalarda yap canım arkadaşım moralini bozma her zaman burada sıkıntıya düştüüğünde bize anlat bizlerle paylaş seni çok seviyorum seni görmesemde inan üzülmeni istemem

buarada mutlaka sana dua ediceğim inşallah hayırlısıyla bu duyguyu tadacaksın rabbim bu mübarek günde hiçbirimizin kucaklarını boş bırakmasın

Son düzenleme:

şimdilik iyiyiz canım bebeğim tutnmaya çalışıyor inşallahda tutunur sen nasılsın canım evet canım bu gece bolca dua edelim rabbim bu mubarek günde dualarımızı kabul eder

su anda sana cok kızdım samımıyetımıze dayanarak malesef pko olanlarda bu tıp sorunlar olabılıyor solebır sey var kuzum bende cıft rahmım ve hamıle kalabılıyorum tatlım ıkımızın tek farkı benım kı tek servıks yanı tek rahım agzına baglı ıkı rahım senınkısı ıse ıkı rahım agzına baglı ıkı rahım yanı senın servıksın de cıft tatlım tek farkı bu hamıle kalabılırsın kesınlıkle bu engel degıl bılıyorsun en yakınında ben varım bır tanem ayrıca yıne yatarak hamılelıgını tamamlayabılırsın sakın endıselenme y seklınde olmasından daha ıyı bırsey bu sakın uzulme tek yapman gereken fılm cekılecek ve uygun buyukluktelermı ona bakacaklar sakın umutsuzluga kapılma tatlım tedavısı eger gercekten dedıgı gıbıyse doktorun yapılacak bırsey yok hamıle kalacak ve yatacaksın sole soleyeyım sana sag yumurtanın ayrı sol yumurtanın ayrı rahmı var tatlım sakın endıseenme sakın rahım anomalılerı sayfası var bak ben orayı bastan sona okudum ve cok guzel sonuclar alanlar var hem de dogumda bole oldugunu ogrenenler de var sakın ama sakın umıtsızlık yok

saol canım kayram sende gebelik varmıydı tatlım tam anımsyamadımda sen nasılsın bakalım

amin canım benim ya çok teşekkür ederim duygulandırdın beni ne güzel yazmışsın... üzülmüyorum da sadece bir an önce adet olayım bitsin de rahim filmim çekilsin istiyorum her şey o zaman belli olur dediğin gibi kendi doktorum yıllık izne çıkmış sonuçlarımı ona da göstereceğim....... herşeye rağmen ben de umutlu olmak istiyorum ve elbette inancımı yitirmedim inanıyorum ki her şeyin bir zamanı var ve bu zamanı bilen de Allah...her ne olursa olsun paylaşacağım tamam :) teşekkür ederim... iyiki varsınız....

ÇİFT RAHİM (UTERUS DIDELFIS) Yazdır E-posta
Anne karnındayken dişi fetusta rahim, iki küçük tüpten oluşmaya başlar. Fetus büyüdükçe bu tüpler birleşerek büyük, içi boş bir organı yani rahmi meydana getirirler. Bazen bu tüpler tam olarak birleşmezler ve her biri ayrı bir boşluk oluştururlar. Bu durumda çift rahimden bahsedilir. Buna tıbbi olarak uterus didelfis denir. Çift rahimde, genelde her birinin ayrı rahim ağzı olur. Bazı çift rahimli kadınların vajinaları da çift olur ya da ikiye ayrılmış durumda bulunur. Çift rahim olması durumu oldukça nadir rastlanan bir durumdur, hatta bazen tanısı bile konmaz. Tüm dünyadaki kadınların binde veya milyonda birinde görülür. Normal gebeliklerin %2 ile 4 ünde çift rahim gelişir. Bu oran düşük yapmış veya erken doğum yapmış kadınlarda daha yüksek çıkabilir. Çift rahimli kadınlarda tedavi, ağrı veya tekrarlayan düşükler gibi şikâyetler varsa gerekli olur.
Belirtileri Nelerdir?
Çift rahimli kadınların bazıları durumlarının farkında bile değildirler. Hatta bunlar gebelik ve doğum sırasında bile farkına varmazlar.
Belirti olarak şunlar görülebilir;

Karında bir kitle hissedilmesi
Adet kanaması öncesinde ve sırasında alışık olmadık ağrı varlığı
Adet kanaması sırasında aşırı kanama olması

Neden Olur?
Araştırmacılar nedenini tam olarak bilememektedir. Ancak bu durum böbrek anormallikleri ile genelde beraber bulunmaktadır. Bu da, bir şeylerin, doğumdan önceki dönemde, tüplerin gelişimini etkilediğini düşündürmektedir.

Tanı Nasıl Konur?
Doktorunuz normal muayene sırasında rahim ağzınızın çift olması ve rahminizin farklı şekilde olmasından dolayı teşhisi koyar. Ancak anormal bir durumdan şüphelenirse diğer tetkikleri de ister. Ultrasound, bilgisayarlı tomografi (CT), manyetik rezonans (MR) ile iç organlarınız taranır. Histerosalpigografi ile rahim içine boyalı bir madde verilerek X ışını ile rahmin şekli belirlenir. Histeroskopi ile doktorunuz rahminize ışıklı, ince bir tüp sokarak rahim içine bakar. Laparaskopi ile karından yapılan küçük bir kesi yapılarak ışıklı fiber optik bir alet karın içine sokulur ve oradaki organlara bakılır.

Nelere Yol Açabilir?
Çift rahmi olan çoğu kadının normal bir cinsel hayatı, gebeliği ve doğumu olur. Ancak bazen kısırlığa ve düşüğe neden olabilir. Bazen de erken doğuma ve bebeğin rahim içinde anormal pozisyonda olmasına neden olabilir. Baş geliş yapabilir.

Tedavi Gerekir Mi?
Eğer çift rahminiz var ve herhangi bir belirti ya da şikayetiniz yoksa tedavi pek gerekmez. Çift rahmin cerrahi operasyonla birleştirilmesi nadiren yapılır.
Eğer gebeyseniz doktorunuzla olası sorunları konuşmanız gereklidir. Doktorunuzun size erken doğumu önlemek için ve doğum olayıyla ilgili önerileri olacaktır.

saol canım kayram sende gebelik varmıydı tatlım tam anımsyamadımda sen nasılsın bakalım

canım gebelık var cok sukur ama her an hersey olabılecegınden daha haber vermek ıstemedım kımseye ama avatardan caktın sanırım rabbım korusun hepımızı degılmı canım bu arada bn progestanı alttan alıyorum daha etkılı dedı doktorum

kızma canım sustum üzülmüyorum şu anda gerçekten iyiki varsın....canımsın ya çok sağol iyi geldi yazdıklarını okumak... bana iki rahim ağzı demedi sanırım sendeki gibi benimki de yani bilmiyorum işte filmden sonra belli olacak...ama içim rahatladı...sen bana umut oldun ve ben de bu şekilde hamile kalıp sonlandırabileceğimi sonuna kadar götürebileceğimi bile düşünüyorum senin sayende... çok iyisin canım.....öpüyorum seni

Yazı için teşekkür ederim hemen okuyorum canım ... ben aradım da bulamadım....

Son düzenleme:
Uterus Bikornis:

Hem içeriden, hem de dışarıdan çentikli, iki kanalın birleşmesinin eksik olduğu bir bozukluktur . Rahmin ortasında genellikle çentik vardır. Karın içinden laparoskopi ile direk olarak ya da ultrason ve MRI, BT ile görüntülenir. Rahim içi genellikle bebeğin yerleşmesine ve büyümesine izin verir. Gebelik sonuçları normale yakındır. Uterus, rahim anomlileri içinde gebeliğin devamına izin veren nadir anomalilerden biridir. Eğer tekraralayangGebelik kaybı ve düşükler (habituel abortus) olursa ameliyat edilmelidir

anladım canım..... gebelik sonuçları normale yakındır diyor... her zaman güzel şeyler düşünelim haklısın .... hep güzel haberler verelim birbirimize :)...

ne demek bıtanem her zaman sankı hıssetmısım gıbı bı gıreyım dedım bır de ne goreyım yazını tabıkı okudum ve umutsuzluguna uzuldum cunku bana destek veren sen ask olsun dedım kesınlıkle hamıle kalmana engel degıl sımdı fılmde anlasılır dıdelfısmı bıcornısmı ama ne olursa olsun unutma hamıle kalacaksın ve dokuz ay yatsanda benım gıbı saglıkla dunyaya gelecek ınsalah bende cok korkuyorum acıkcası tekrarlamasından yasadıklarımın ama ne yapayım dualarla yasıyoruz ıkımızde bu yuzden hep dua edelım ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…