Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kesinlikle canm doktor çok önemli.bende 3.drmla tedaviye başladm.2ay klomen+çatlatma iğnesi oldm sonra klomen kist yaptı 3.ay ara verdik aslında kist varken bile hamile kalanlar var.dr.nda her dediğni yapmamak lazm.geçenhafta 4.bi dr.a gittim.aslnda 3.dr.mdan herkes memnun,çok tavsiye edilen bi dr.ama hiç bi test yapmadan hemen klomene başlattı.burdan okuyorum herkese hormon testi yapılmış.eşlere sperm testi yapılmış bizden bişey istemedi.benmde aklımda soru işaretleri oluşturdu oyüzden başka dr.a gittim.bu dr eşimden ve benden test istedi.gittiğimde adetim bitmişti bisonaki adetimde rahim filmi çekcek.int.okuduğum kadarıyla biraz ağrılı bi işlemmiş.beni korkuttu napcam bilmiyorum.inşallah ihtiyaç kalmadan hamile olurum.

ay canım ya sen kilo vermişsin bu harika dedim sana taşınma telaşlıdır ama iyi şeyler olacak diye bence hamile olma ihtimalin yüksek ne bileyim öyle hissediyorum ben zaten sıra sendeydi canım unutma :))tekrar hayırlı olsun eviniz ay nasıl sevindim bilemezsin....adetinin gecikmesine sevindim yani ne garibiz de mi?
benim durumlar karışık çift rahim didelphys dedi bi doktor diğeri Y şeklinde dedi kendi doktorumun son fikrini alarak rahim filmi çektireceğim esas o zaman belli olacak şimdi bu sebeple hiç kasmıyorum kendimi.... film çektirene kadar bebek olursa o zaman düşebilirmiş rahim şekli dedikleri gibiyse ama ben elimden geleni yapacağım olsun da bebeğim 8 ay yatarım gerekirse...bu süre içinde kafamı dağıtmaya çalışıyorum bu gün alışveriş yaptım... misafirim de var ev kalabalık kafam dağılıyor biraz....
canım cuma günü kandan mı baktıracaksın bence öyle yap canım gelmeyecek adetin bence hamilesin sen.... :)

başka doktora gidemem canım çok memnundum doktorumdan ilgileniyordu pozitifti onun ne diyeceği benim için önemli başka doktorların dediklerine inanmak istemiyorum aslında... aynen canım doktorların çoğu ne yazıkki konuşmayı bilmiyor hastayı ezenler var deli oluyorum bu nedenle ben kendi doktorumu beklerim ağustosun 2. haftası gelir diye düşünüyorum...
plates için önce met al bence sonra da dvdsini al ebrunun orada hem lastik hem top hem de minder hareketleri var canım...
ay bu kadar olsun ben de kotex ve sebamet kullanıyorum aynısından 2005 te mantar olmuştum ben de... sabunu durulayamamaktan olmuştu bende o yüzden hep kullandığım sabun içermeyen sebametinki...
demek ki aynı zamanlarda çektireceğiz rahim filmini :) inşallah aynı zamanlarda da hemile kalırız canım ya....

Son düzenleme:

canım anestezili çektir bence anestezisiz çektirenler çok ağrılı olduğunu zor dayandıklarını söylediler... filmden 1 ay sonra da tüplerde açılma olduğundan hamile kalma şansın yüksek canım....rahme sıvı yolladıklarından ağrılı oluyormuş doğum sancısı gibi...

Son düzenleme:
16 temmuzda doktora gittiğimde yumurtalıklarımda hiç yumurta yoktu kist de yoktu temizdi... ama o zamandan beri sağ kasığımda sancılanma var bıçak saplanıp çıkıyor sanki bu nedir anlayamadım... reyhanın yaşadığına benziyor sanki... haziranda sol taraftan yumurtlama olmuştu acaba temmuzda da sağdanmı oldu? ama yumurtlamanın üstünden zaman geçti 16 sından beri bu sancılar neden olabilir? fikri olan var mı kızlar?
sol da yok sadece sağda oluyor?
doktorum olmadığında soramıyorum da.... keşke gebelik olsa... umuttur işte yitirmiyorum umudumu hiç bir zaman ve sabırla bekliyorum...

ben h,ç rahim filmi çektirmedim ... ama benim doktorum ona ilk gittimde eşimden benden testler istedi tabi devamlı gittiğim doktorum zaten bende ne var ne yok biliyo.. ben o nederse ona uyuyorum ... benim doktorum ulturasonda bile bi çok şeyi çok şeyi gözlemliyo.. ben hiç rahim filmi çektirmedim inşallah sanada gerek kalmaz ... çektirenlerden duyduğum kadarıyla evet zormuş biraz.. allah ahkkında hayırlısını versin .. inşallah hamile kalırsın ve hiç gerek kalmazz...

canım sen bu ay yumrtlamıştın hatırladığım kadarı ile ve 16 temmuzda yumurtların olmadığınna göre çatlamışlar. yumurtlyorsun desem çoktan yumurtladın ve çatladı bile...benim anladığım kadarı ile çift rahim hamile kalabiliyorlar. bir problem olmuyor. ama hamilelik süreci önemli.. bu durumda hamile olabilirsin.tabiii inşşşşşşşşşşşşşşş
bence misafirdi yemekti temizlikti fazla uğraşma kendini yorma. bence tavsiye edilen bir dr a daha git. yada test yaptırsana. ona göre bir yol çizersin.

tekrar ediyorum çift rahim gebeliğe engel değil. bu yüzden döllenme gerçekleşmiş olabilr ve belirtileri yaşıyor olabilirsin. çünkü en büyük belirti tabiki adet geçikmesi bir diğeri ise kasıklarına bıçak saplanır gbi ara ara gelen sonra biten ağrılarmış...

canım ihmal etme

canım bazı gebelik testleri döllenmeden 7 gün sonra yanıt veriyor sen bilirsin bekle istersen tabi daha garanti...
çift rahimin de türleri varmış bu sebeple filmden sonra belli olacak canım.... çok üzücü arkadaşının yaşadıkları da ay Allah tan ümit kesilmez Allah bilir ne olacağını bakalım neler olacak?...

evet dediklerine ben de katılıyorum canım bilgilendirme için çok sağol çift rahim gebeliğe engel değilmiş bunu doktorum da söylemişti...düşük yaşamamak için tedavi görmem gerekiyor anladığım kadarıyla bakalım eylül ayı gelsin de şu filmi çektireyim bir an önce...regl döneminde değilim ama regl sancıları çekiyorum üstelik daha 11-12 gün var adetime 30-31 günde bir oluyor genelde kanamalarım ama geçen sefer ayda 2 kere adet gördüm.... bakalım ne olacak tamam sözünü dinleyeceğim yordum bu gün kendimi alışveriş vs... hep dışarıdaydım evde de çamaşır ütü yemek süpürge derken oturamadım... bel ve kasık ağrım arttı tabi... Allah bilir ne olacağını bu gece bişey yapmadan oturacağım... misafirim eşimin akrabası zaten yabancı değil....ayy Allah kolaylık versin hepimize gerçekten hiç kolay değil bu süreçler...

Son düzenleme:

canm dr.a sorarım olmadı öyle yaptırırım mecburen.bazılarıda çok acı hissetmediklerini yazmışlar.bilmiyorum ne yapcam neyse ozaman bi gelsin bakalım.evet tüpler açılıyomuş sonraki ay iyi değerlendirmek lazım.neyse bakalım eşiminde benmde sonuçlarımız temiz çıkar inşallah.

temiz çıkar korkma canım olumlu düşünmek gerek valla ben de olumlu düşünmeye çalışıyorum...
bi de kasık ağrım olmasa her şey çok güzel olacak... spora ara vermek durumunda kaldım kasık ağrılarım nedeniyle...zorlamıyorum bu aralar kendimi nasıl olsa kilo verdim ve dikkat ediyorum kiloma...ağrılarım geçene kadar plates bir süre yapmayacağım...2.5 aydan sonra biraz ara vermek hakkım sanırım

Son düzenleme:
ben bu aydan hiç bişey anlamadım da....

o tanımadığım doktorun dedikleriyle uyan bir tablo değil alakasız da ondan sordum canım....
birazdan yemek yiyeceğiz şimdi çıkıyorum kızlar görüşürüz sonra...
:)

Son düzenleme:
selam kızlar..
bicim canım benim ne kadar pozitifsin maşallah :) inşallah en kısa zamanda emeklerinin karşılığı bir bebek olarak dönecek sana..
biricik, adet gecikmiş.. inşallah bebek vardır, telaşeden düşünmeye fırsat kalmadığı için belki de hamile kaldın bile :))
yellow tatil iyi gelecek sana da eşine de.. inşallah doktor sıkıntı çıkarmaz..
tuanatay hamilelik belirtileri hiç olmayan bir kuzenim var, hemde 5 buçuk aylık şuanda.. arada bir oynamasa hiç farkında değilim hamile olduğumun diyor.. ayrıca dışarıdan bakıldığında da hamile olduğu hiç belli değil. söylemese kimse anlamaz hamile olduğunu. çok kafana takma bence..

hiç vaktim olmuyor nete girmeye, çok yoğunuz bu sıralar.. en kısa zamanda bol bol görüşmek üzere...

bakalım canım saol, inşallah diyim artık.....
senden ne haber canım ya? gelişmeler nelerdir?

canım çok geçmiş olsun hep kaynar değil de sıcağa yakın ılık sıvı şeyler iç ve beslenmeye de çalış bir yandan çok zordur bu enfeksiyonu kışın geçirdim ben ölüyorum sanmıştım.... antibiyotiksiz de inatçıdır zor geçer ve kulağa sıçrayabilir orta kulak iltihabına neden oluyordu bu mikrop...bence içsen iyi olur....

mantar yaptığını bilmiyordum antibiotiğin tüm ilaçların da yan etkileri var kızlar ne yapacağız böyle bilmem...[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim kızlar.Doktor gitmemek için direndim ama boğazımın ağısı kulaklarıma vurunca dayanamadım ve gittim.Sonuç olarak boğazım iltihaplanmış ve sinuzitler dolmuş.Doğal olarak antibiyotiğe başladım.Tabi mantar ilaçlarınıda aldım mecburen yanında.İnşaallah bu ilaçlarla kurtarırım.
Bu arada ben hamile olamam değil mi?Son adet tarihim 30 haziran.11 temmuz doktora gittiğimde 1 tane yumurtamın olduğunu ve bir haftaya kadar çatlayacağını söylemişti.Son ilişki tarihi ise 15 haziran.
Bu kadar ilaç kullanınca ister istemez aklıma takıldı.

tebrik etmiştin ama yinede tekrardan saol canım darısı sizlerin başına inşallah bu ayki gecikmende inşallah bebeişten olsun canım zaten hiç düşünmediğin zamanda gelir bizim bebişler bende bugün kontrole gittim tatile gitmeden 6+1 günlük olmuş teyzeleri kalp atışlarını gördüm yavrumun çok duygulandım yaa

Merhaba arkadaşlar. Ben bu pkodan korktuğumdan hep bu topiklere bakardım ve korktuğum başıma geldi zaten 35 günde bir olan reglim, bu ay 6 gün gecikti ve çok fazla sol kasık ağrılarım oldu. Bugün doktoruma gittim. Ultrasonda bı kistlere dair birşey demedi ama hormon testinde fsh düşük, lsh onun iki katı çıktı. 2 sene önce bir fonksiyonel kistim olmuştu regliyle atılmıştı, bir de prolaktin yükselmesi olmuştu ilaç kullandım düştü bir daha da çıkmadı çok şükür. Yalnız geçen sene ara kanamam oldu iki ay, oluyor senede bazı aylarda geçiyor sonra neyse o zamanda gittiğimde böyle fsh düşüktü klomen kullanmıştım bebek düşünüyorduk ama tutmadı iki ay sonra yine yaptırmıştım hormonu düzelmişti. Benim kilo sorunum ve öyle çok tüylenme sorunum yok. Reglim düzensiz diyemem hanii bu hastalığı olanlar birkaç ayda bir regli olabiliyorlarmış felan ben her ay 35 günde reglimi oluıyordum. Hiç şaşmıyordu ayrıca ovulasyon testleri de kullandım yumurtladığımı gördüm. Biz geçen seneden sonra erteledi bu sene de sen başında bir iki kere denedik tutmadı sonra bebin açıköğretim sınavlarım vardı yine erteledik falan gecikmeyle gittim. Şimdi 10 gün reglimin kendi gelmesini beklicez gelmezse farlutal alcam ve reglimin 2. günü yine gitcem. Yanii sormak istediğim bu hormoın anlık olarak çıkmış olabilir mi. Düzelir mi. Bu ay çok stresli bir ay geçirdim çok zor bir ay geçirdim onun etkisi var mıdır.Genelde genetikmiş ama bende olduğunu sanmıyorum bu aylıktır belki diye avutuyorum kendimi. Değerlerimi de yazsam değerlendirir misiniz az çok biliyorsunuzdur.

Tsh : 2.470

Fsh : 1.82

LH : 4.56

Estradiol : 274

Doktor fsh'ın düşük, Lsh'ın da fsh'tan iki kat olduğunu bu yüzden polikistik olduğunu söyledi..

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun ben de2007 senesinde PCOS teşhiş konmuştu . tüylenme ve adet geçikmesi vardı. usg de de gözüktü. hormonlarımda PCOS lu gibi idim. ama son bir yıldır adetleirim düznli,hormonalrım düzenli bir tek tüylenmem devam edtyor. o da genetik sanırm çünkü annem ve ablamda da çenesinde var tüy.
prolaktinim de yüksekti ilaç kullandım ben de

prolaktin yüksekliği psikoljik olark değişebilrmiş. düşün yani kan verrikenki halin bile önemliyimiş. diğer hormonlarında çok önemli
tsh ın normal ama FSH düşük gerçekten..eğer hormon sonuçlarında LH hakimiyeti var ise PCOS sun deniliyor. ama korkma bence çünkü çok çeşitli türleri var. bazılarında sende olduğu gibi hiç bir belirtisi olmuyor ama hormonlardan anlaşıyor
iyi bir dr a git baştan yaptır herşeyini ve bebek için tedavine başla bence

Arkadaşım birincisi : evet PKO ama aynı bendeki gibi çok ağır değil, hormon değerlerin yüksek değil ve 35 günde bir adet oluyorsun. bazıları her 3-4 ayda bir oluyor.

ikincisi: O OVULASYON TESTLERİNİ HEMEN UNUT DERİM, ÇÜNKÜ:::::

O TESTLER İDRARDA LH DEĞERİNİ ÖLÇER VE PKO LULAR İÇİN UYGUN DEĞİLDİR! ÇÜNKÜ BİZDE LH ZATEN HEP YÜKSEKDİR...
ÇOĞU TESTDE YA DA UFAK OVULASYON BİLGİSAYALRLARINDA PKO HASTALARI İÇİN UYGUN DEĞİLDİR YAZAR....

BENİM TAVSİYEM İNSÜLİN DİRENCİNİ ÖLÇTÜR, DOKTORUNA METFORMİNİ SOR....
KİLOLU İSEN MUTLAKA VER, ÇÜNKÜ BU HASTALIKLA EEENNNN ÖNEMLİ ŞEY KİLO KONTROLÜ VE KARBONHİDRATTAN UZAK DURMAKTIR....

ATEŞİNİ BİR KAÇ AY ÖLÇEBİLİR VE PARALEL OLARAK AYDA 3-4 KEZ DR.UNA YUMURTA TAKİBİNE GİDEBİLİRSİN...
BU HASTALIK ANOVULASYON YANİ YUMURTLAMA BOZUKLUĞU YAPAR, O YÜZDEN GERÇEKTEN NE ZAMAN YUMURTLUYORSUN, ONA BAKTIR DERİM...

BİRDE ŞUNU SÖYLEMELİYİM: HAMİLELİK TABİKİ ÖNEMLİ AMA SONRASIDA BU HASTALIĞI KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN DÜZENLİ BESLENME VE KİLO ALMAMA ÇOK ÖNEMLİ....
ADET DÜZENLEMEK DAHA ÖNEMLİ, BUNLAR OLUNCA ADET GENELDE DÜZENLENİYOR.....

kızlar nasılsınız bakalım ben bugün dra gittim ve bebeğim 6+1 günlük olmuş kalp atışlarını gördüm ve inanılmaz heyecanlıydım o an tatile gitmeden önce kontrole gidelim dedik neyse herşey güzeldi ama maalesef hevesimi yine boğazıma dizdiler bebekte allaha şükür şimdilik birşey yok ama biraz önce bebeğimi düşürebilirdim elim ayağım titredi zangır zangırdım eşimle gerizekalı bir abisi var ruh hastası nolcak kavga ettiler bendede kavgaya karşı bir fobim var elim ayağım boşalır kalbi nasıl çarptı karnıma ağrılar girdi bebeğime birşey olacak diye çok korktum gerçekten abisini pek sevmezdim şimdi iyice nefret eder oldum rabbim inşallah hayırlısıyla şurdan taşıınırızda bu berbat insanların yanında daha fazla kalmam böyle kızlar işte rabbim nasip kısmet ederse yarın sabah 7de uçak daha hazırlanmadım bile şimdi bavul ve kendimi hazırlamam lazım hepinizi öptüm kendinize iyi bakın

Canımm benim hiç kilom yok ki hatta zayıfım ben. Hiç öyle sorunum yok olsa dicem ki kiloluyum ondan oldu ama o da yok. Zaten geçen sene buna benzer olmuştu iki ay klomen kullandım hapa bile cevap verdi iğneye gerek kalmadı ve iki ay sonra hormonu yeniledğimde değerlerim düzelmişti. Ovulasyon olayına gelince, lsh hep yüksek olsa, hep koyu 2. çizgiyi görmem gerekirdi silik çıkmazdı hiç ama ben iki ay kullandım önce 2. çizgi hiç gibi çıkıyor yumurtlama yaklaştkça azcık koyulaşıyor ve aynen dendiği gibi yumurtlamama 2 gün kala iki çizgi de koyu olup, bir günsonra yine silikleşiyordu hatta gebeliğe de ölçüyor dedi arkadaş gebeliğe yakında yaptım sıfır çizgi çıkıyor hatta bu ayda dr gitmeden önce geciktiği için acaba mı deyip ovulasyon yaptım ama hiç 2. çizgi çıkmadı nasıl yüksekse bu lsh. 35 günde regli olduğum için 21. gün yumurtladığımı biliyorum ve ovulasyonda da gerçekten 19. günde koyu çift çizgiyi gördüm doğruydu yanii.. Zaten yumurta takibine giderim hem iyi aklıma gtirdin madem lsh yüksek ovulasyonda niye çıkmadı ya da son birkaç gün çıktı bu lsh anlamadım valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…