teşekkürler hoş buldum... ben ilk tedavimde 5 sene önce yani gonapene kullanıyordum .. bide çatlatma iğneleri . 5 ay boyunca kullandım sonrasında hamile kalmıştım .. şimdi yine aynı doktoruma gidiyorum fakat şimdi ilaç tabi değişmiş ama aynı ilacın d aha az yan etkisi olanı çıkmış piyasaya klomen şuan ona başladım bu ayki adetimimn 5 . günü itibariyle ..5 gün akşamları ikişer tablet olarak .. bitiminde 2 gün sonra gttim yumurta sayımına 4 yumurta var dedi doktorum gelişimine bakalım çatlatma iğnesi yapalım dedii ..2 gün sonra çağırdı bitanesi tam gelişmemiş ama 3 yumurtan iyi dedii.biride okadar kötüde değil ama tam istediğimiz boyuta ulaşmamış dedi ..ve iğneyi verdi karından mış .. önceki tedavimde kalcadan oluyordum .. sonucu beklicez bakalım şimdi ... benim doktorum çok ilgili sağolsun hep öyleydi .. baştan savma bakmaz hiç bir zaman çok uraşır .. ilk tedavimi olmadan önce çok doktor değiştirdim hatta çok iyi bi hastanenin kadın doğumcusu bana senin çocuğun olmaz diyip tüp bebeğe yönlendirmişti..bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu doktora gittim .. ta gittiğim gün zaten anladım iyi bi doktor oldunu ..bi çok doktor hastasını başından savıyor bence .. bu tedavide önemli olan önce iyi bi doktor bulmak sonra allahın izniyle herşey halloluyo ...
merhaba kızlar, yine haftalardır giremedim. taşındım ama bittim yani! daha herşey yeni yerine oturdu..e bir yandan da işe geliyorum,
yazdan birşey anlamadım....
evet benim 2 gün önce regl olmam gerekiyordu ama hiç belirti yok...tabiki bu koşurmacadanda gecikmiş olabilir....
cuma gününe kadar gelmezse test yaptırıcam...normalde çok düzenlenmeişti adetim, çoğunuz biliyorsunuz...
ilk defa buraya böyle bir şey yazıyorum, yani gecikme ile ilgili, hadi bakalım belki sıra bendedir....
yellowww cumğum, seni tebrik ettimmi hatırlamıyorum ama güle güle büyütün, Allah sağlıklı evlet versin...
başka herkes ne yapıyar?
TUANATAY? KARNIN BÜYÜDÜMÜ CANIM?
REYYAN NE DURUMDA?
MİNİETEK NASIL? DOĞUMA NE KADAR KALDI?
NEDİYİM VARDI, O NASIL ACABA?
NİHALLİTE BEBEK İÇİN NE KARAR ALDI?
BİCİM SENİ BİLYORUM ÖZEL MESAJDAN AMA ŞENMEZSEN YİNEDE DETAYLI ANLAT VALLA
UNUTTUĞUM ARKADAŞLAR OLDUYSA KUSURA BAKMASIN,
ŞU AN KAFAM ZATEN BİR DÜNYA))))
canım ben de eylülde rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum. eylüle kadar gelme demişti doktorum,son serophene dozunu o zaman kullanıcaktık .ama ben eger rahmimde sorun varsa ilacı boşa harcamak istemiyorum eylülde. o yüzden önce film çektirelim diyeceğim. stres yapma canım en azından erkenden girdik yola.. senelerce korunup, sonra bebeğe karar verip bu tedavi aşamalarıyla daha çok geç kalabilirdik..olsun vardır bir hayır..
ağustosun kaçında gelecekmiş doktorun? başka doktora mı gitsen? Allahım doktor doktor geziyoruz birkaç doktor biraraya gelmesi lazım bizle başa çıkabilmek;sorularımızı yanıtlayabilmek için..
yürüyüşlere devam canım ama pilatese başlayamadım henüz,internet kotam dolmak üzere o yüzden pilates videosu izleyemem diye bekliyorum.topum bana bakıyor pembiş pembiş.. belki cd setini alırım.
canım önceden mantar yaşamadıysan sorun olacağını zannetmiyorum ama ben yaşadım ve bir kere yaşadın mı artık tekrarlama olasılığı çok fazla,antibiyotikte mikroorganizmaları etkilediği için etkiliyor.şu an çok dikkat ediyorum ped pamuklu kullanıyorum kotex, kokulu duş jeli falan sürmüyorum, sebamed intimate wash var onu kullanıyorum
kesinlikle canm doktor çok önemli.bende 3.drmla tedaviye başladm.2ay klomen+çatlatma iğnesi oldm sonra klomen kist yaptı 3.ay ara verdik aslında kist varken bile hamile kalanlar var.dr.nda her dediğni yapmamak lazm.geçenhafta 4.bi dr.a gittim.aslnda 3.dr.mdan herkes memnun,çok tavsiye edilen bi dr.ama hiç bi test yapmadan hemen klomene başlattı.burdan okuyorum herkese hormon testi yapılmış.eşlere sperm testi yapılmış bizden bişey istemedi.benmde aklımda soru işaretleri oluşturdu oyüzden başka dr.a gittim.bu dr eşimden ve benden test istedi.gittiğimde adetim bitmişti bisonaki adetimde rahim filmi çekcek.int.okuduğum kadarıyla biraz ağrılı bi işlemmiş.beni korkuttu napcam bilmiyorum.inşallah ihtiyaç kalmadan hamile olurum.
ay canım ya sen kilo vermişsin bu harika dedim sana taşınma telaşlıdır ama iyi şeyler olacak diye bence hamile olma ihtimalin yüksek ne bileyim öyle hissediyorum ben zaten sıra sendeydi canım unutma :))tekrar hayırlı olsun eviniz ay nasıl sevindim bilemezsin....adetinin gecikmesine sevindim yani ne garibiz de mi?
benim durumlar karışık çift rahim didelphys dedi bi doktor diğeri Y şeklinde dedi kendi doktorumun son fikrini alarak rahim filmi çektireceğim esas o zaman belli olacak şimdi bu sebeple hiç kasmıyorum kendimi.... film çektirene kadar bebek olursa o zaman düşebilirmiş rahim şekli dedikleri gibiyse ama ben elimden geleni yapacağım olsun da bebeğim 8 ay yatarım gerekirse...bu süre içinde kafamı dağıtmaya çalışıyorum bu gün alışveriş yaptım... misafirim de var ev kalabalık kafam dağılıyor biraz....
canım cuma günü kandan mı baktıracaksın bence öyle yap canım gelmeyecek adetin bence hamilesin sen.... :)
bicimcim benim çok yakın bir arkadaşımın da çift rahimi var. 2 kere hamile kaldı ama bebekler hep öldü karnında...(en son 3 yıl önce)
sanırım bebekler büyüyemiyor, yer yetmiyor rahimde....
ona zaten tüp bebek dediler kesinlikle artık, çünkü 3 yıldır hamile kalamıyor....(kariyer takıntılı birazda, hep erteliyor)
bu arada rahim filminde rahimlerin yapışık olmadığı da görüldü...her iki hamileliğinde de hep yattı ama olmadı öldü işte bebekler....
bu konu hakkında tek tanıdığım kişi o ve sana ancak bu kadar info verebilirim...ama zaten sen araştırmışsındır....
valla bende adet gecikmesinden başka belirti yok, gerçekten çok korkuyorum fazla düşünürsem ama neyse....
dediğim gibi, cuma gününe kadar gelmezse, kanda baktırıcam...şu an kendim evde bile bakmıyorum, biliyorumki çok erken zaten idrarda çıkmaz....
kesinlikle canm doktor çok önemli.bende 3.drmla tedaviye başladm.2ay klomen+çatlatma iğnesi oldm sonra klomen kist yaptı 3.ay ara verdik aslında kist varken bile hamile kalanlar var.dr.nda her dediğni yapmamak lazm.geçenhafta 4.bi dr.a gittim.aslnda 3.dr.mdan herkes memnun,çok tavsiye edilen bi dr.ama hiç bi test yapmadan hemen klomene başlattı.burdan okuyorum herkese hormon testi yapılmış.eşlere sperm testi yapılmış bizden bişey istemedi.benmde aklımda soru işaretleri oluşturdu oyüzden başka dr.a gittim.bu dr eşimden ve benden test istedi.gittiğimde adetim bitmişti bisonaki adetimde rahim filmi çekcek.int.okuduğum kadarıyla biraz ağrılı bi işlemmiş.beni korkuttu napcam bilmiyorum.inşallah ihtiyaç kalmadan hamile olurum.
16 temmuzda doktora gittiğimde yumurtalıklarımda hiç yumurta yoktu kist de yoktu temizdi... ama o zamandan beri sağ kasığımda sancılanma var bıçak saplanıp çıkıyor sanki bu nedir anlayamadım... reyhanın yaşadığına benziyor sanki... haziranda sol taraftan yumurtlama olmuştu acaba temmuzda da sağdanmı oldu? ama yumurtlamanın üstünden zaman geçti 16 sından beri bu sancılar neden olabilir? fikri olan var mı kızlar?
sol da yok sadece sağda oluyor?
doktorum olmadığında soramıyorum da.... keşke gebelik olsa... umuttur işte yitirmiyorum umudumu hiç bir zaman ve sabırla bekliyorum...
bicimcim benim çok yakın bir arkadaşımın da çift rahimi var. 2 kere hamile kaldı ama bebekler hep öldü karnında...(en son 3 yıl önce)
sanırım bebekler büyüyemiyor, yer yetmiyor rahimde....
ona zaten tüp bebek dediler kesinlikle artık, çünkü 3 yıldır hamile kalamıyor....(kariyer takıntılı birazda, hep erteliyor)
bu arada rahim filminde rahimlerin yapışık olmadığı da görüldü...her iki hamileliğinde de hep yattı ama olmadı öldü işte bebekler....
bu konu hakkında tek tanıdığım kişi o ve sana ancak bu kadar info verebilirim...ama zaten sen araştırmışsındır....
valla bende adet gecikmesinden başka belirti yok, gerçekten çok korkuyorum fazla düşünürsem ama neyse....
dediğim gibi, cuma gününe kadar gelmezse, kanda baktırıcam...şu an kendim evde bile bakmıyorum, biliyorumki çok erken zaten idrarda çıkmaz....
canım sen bu ay yumrtlamıştın hatırladığım kadarı ile ve 16 temmuzda yumurtların olmadığınna göre çatlamışlar. yumurtlyorsun desem çoktan yumurtladın ve çatladı bile...benim anladığım kadarı ile çift rahim hamile kalabiliyorlar. bir problem olmuyor. ama hamilelik süreci önemli.. bu durumda hamile olabilirsin.tabiii inşşşşşşşşşşşşşşş
bence misafirdi yemekti temizlikti fazla uğraşma kendini yorma. bence tavsiye edilen bir dr a daha git. yada test yaptırsana. ona göre bir yol çizersin.
tekrar ediyorum çift rahim gebeliğe engel değil. bu yüzden döllenme gerçekleşmiş olabilr ve belirtileri yaşıyor olabilirsin. çünkü en büyük belirti tabiki adet geçikmesi bir diğeri ise kasıklarına bıçak saplanır gbi ara ara gelen sonra biten ağrılarmış...
canım ihmal etme
canım anestezili çektir bence anestezisiz çektirenler çok ağrılı olduğunu zor dayandıklarını söylediler...filmden 1 ay sonra da tüplerde açılma olduğundan hamile kalma şansın yüksek canım....rahme sıvı yolladıklarından ağrılı oluyormuş doğum sancısı gibi...
canm dr.a sorarım olmadı öyle yaptırırım mecburen.bazılarıda çok acı hissetmediklerini yazmışlar.bilmiyorum ne yapcam neyse ozaman bi gelsin bakalım.evet tüpler açılıyomuş sonraki ay iyi değerlendirmek lazım.neyse bakalım eşiminde benmde sonuçlarımız temiz çıkar inşallah.
selam kızlar..
bicim canım benim ne kadar pozitifsin maşallah :) inşallah en kısa zamanda emeklerinin karşılığı bir bebek olarak dönecek sana..
biricik, adet gecikmiş.. inşallah bebek vardır, telaşeden düşünmeye fırsat kalmadığı için belki de hamile kaldın bile :))
yellow tatil iyi gelecek sana da eşine de.. inşallah doktor sıkıntı çıkarmaz..
tuanatay hamilelik belirtileri hiç olmayan bir kuzenim var, hemde 5 buçuk aylık şuanda.. arada bir oynamasa hiç farkında değilim hamile olduğumun diyor.. ayrıca dışarıdan bakıldığında da hamile olduğu hiç belli değil. söylemese kimse anlamaz hamile olduğunu. çok kafana takma bence..
hiç vaktim olmuyor nete girmeye, çok yoğunuz bu sıralar.. en kısa zamanda bol bol görüşmek üzere...
geçmiş olsun canım.. gene yıldönümünde ayrısınız demek, olsun, sağlıklı afiyette olun da tarihler önemli değil..
ıhlamur içmeye çalış canım iyileşirsin inşallah,ben de mantar oluyorum antibiyotikle berbat birşey.
merhaba kızlar, yine haftalardır giremedim. taşındım ama bittim yani! daha herşey yeni yerine oturdu..e bir yandan da işe geliyorum,
yazdan birşey anlamadım....
evet benim 2 gün önce regl olmam gerekiyordu ama hiç belirti yok...tabiki bu koşurmacadanda gecikmiş olabilir....
cuma gününe kadar gelmezse test yaptırıcam...normalde çok düzenlenmeişti adetim, çoğunuz biliyorsunuz...
ilk defa buraya böyle bir şey yazıyorum, yani gecikme ile ilgili, hadi bakalım belki sıra bendedir....
yellowww cumğum, seni tebrik ettimmi hatırlamıyorum ama güle güle büyütün, Allah sağlıklı evlet versin...
başka herkes ne yapıyar?
TUANATAY? KARNIN BÜYÜDÜMÜ CANIM?
REYYAN NE DURUMDA?
MİNİETEK NASIL? DOĞUMA NE KADAR KALDI?
NEDİYİM VARDI, O NASIL ACABA?
NİHALLİTE BEBEK İÇİN NE KARAR ALDI?
BİCİM SENİ BİLYORUM ÖZEL MESAJDAN AMA ŞENMEZSEN YİNEDE DETAYLI ANLAT VALLA
UNUTTUĞUM ARKADAŞLAR OLDUYSA KUSURA BAKMASIN,
ŞU AN KAFAM ZATEN BİR DÜNYA))))
merhaba canım öncelikle geçmiş olsun ben de2007 senesinde PCOS teşhiş konmuştu . tüylenme ve adet geçikmesi vardı. usg de de gözüktü. hormonlarımda PCOS lu gibi idim. ama son bir yıldır adetleirim düznli,hormonalrım düzenli bir tek tüylenmem devam edtyor. o da genetik sanırm çünkü annem ve ablamda da çenesinde var tüy.Merhaba arkadaşlar. Ben bu pkodan korktuğumdan hep bu topiklere bakardım ve korktuğum başıma geldi zaten 35 günde bir olan reglim, bu ay 6 gün gecikti ve çok fazla sol kasık ağrılarım oldu. Bugün doktoruma gittim. Ultrasonda bı kistlere dair birşey demedi ama hormon testinde fsh düşük, lsh onun iki katı çıktı. 2 sene önce bir fonksiyonel kistim olmuştu regliyle atılmıştı, bir de prolaktin yükselmesi olmuştu ilaç kullandım düştü bir daha da çıkmadı çok şükür. Yalnız geçen sene ara kanamam oldu iki ay, oluyor senede bazı aylarda geçiyor sonra neyse o zamanda gittiğimde böyle fsh düşüktü klomen kullanmıştım bebek düşünüyorduk ama tutmadı iki ay sonra yine yaptırmıştım hormonu düzelmişti. Benim kilo sorunum ve öyle çok tüylenme sorunum yok. Reglim düzensiz diyemem hanii bu hastalığı olanlar birkaç ayda bir regli olabiliyorlarmış felan ben her ay 35 günde reglimi oluıyordum. Hiç şaşmıyordu ayrıca ovulasyon testleri de kullandım yumurtladığımı gördüm. Biz geçen seneden sonra erteledi bu sene de sen başında bir iki kere denedik tutmadı sonra bebin açıköğretim sınavlarım vardı yine erteledik falan gecikmeyle gittim. Şimdi 10 gün reglimin kendi gelmesini beklicez gelmezse farlutal alcam ve reglimin 2. günü yine gitcem. Yanii sormak istediğim bu hormoın anlık olarak çıkmış olabilir mi. Düzelir mi. Bu ay çok stresli bir ay geçirdim çok zor bir ay geçirdim onun etkisi var mıdır.Genelde genetikmiş ama bende olduğunu sanmıyorum bu aylıktır belki diye avutuyorum kendimi. Değerlerimi de yazsam değerlendirir misiniz az çok biliyorsunuzdur.
Tsh : 2.470
Fsh : 1.82
LH : 4.56
Estradiol : 274
Doktor fsh'ın düşük, Lsh'ın da fsh'tan iki kat olduğunu bu yüzden polikistik olduğunu söyledi..
Merhaba arkadaşlar. Ben bu pkodan korktuğumdan hep bu topiklere bakardım ve korktuğum başıma geldi zaten 35 günde bir olan reglim, bu ay 6 gün gecikti ve çok fazla sol kasık ağrılarım oldu. Bugün doktoruma gittim. Ultrasonda bı kistlere dair birşey demedi ama hormon testinde fsh düşük, lsh onun iki katı çıktı. 2 sene önce bir fonksiyonel kistim olmuştu regliyle atılmıştı, bir de prolaktin yükselmesi olmuştu ilaç kullandım düştü bir daha da çıkmadı çok şükür. Yalnız geçen sene ara kanamam oldu iki ay, oluyor senede bazı aylarda geçiyor sonra neyse o zamanda gittiğimde böyle fsh düşüktü klomen kullanmıştım bebek düşünüyorduk ama tutmadı iki ay sonra yine yaptırmıştım hormonu düzelmişti. Benim kilo sorunum ve öyle çok tüylenme sorunum yok. Reglim düzensiz diyemem hanii bu hastalığı olanlar birkaç ayda bir regli olabiliyorlarmış felan ben her ay 35 günde reglimi oluıyordum. Hiç şaşmıyordu ayrıca ovulasyon testleri de kullandım yumurtladığımı gördüm. Biz geçen seneden sonra erteledi bu sene de sen başında bir iki kere denedik tutmadı sonra bebin açıköğretim sınavlarım vardı yine erteledik falan gecikmeyle gittim. Şimdi 10 gün reglimin kendi gelmesini beklicez gelmezse farlutal alcam ve reglimin 2. günü yine gitcem. Yanii sormak istediğim bu hormoın anlık olarak çıkmış olabilir mi. Düzelir mi. Bu ay çok stresli bir ay geçirdim çok zor bir ay geçirdim onun etkisi var mıdır.Genelde genetikmiş ama bende olduğunu sanmıyorum bu aylıktır belki diye avutuyorum kendimi. Değerlerimi de yazsam değerlendirir misiniz az çok biliyorsunuzdur.
Tsh : 2.470
Fsh : 1.82
LH : 4.56
Estradiol : 274
Doktor fsh'ın düşük, Lsh'ın da fsh'tan iki kat olduğunu bu yüzden polikistik olduğunu söyledi..
Arkadaşım birincisi : evet PKO ama aynı bendeki gibi çok ağır değil, hormon değerlerin yüksek değil ve 35 günde bir adet oluyorsun. bazıları her 3-4 ayda bir oluyor.
ikincisi: O OVULASYON TESTLERİNİ HEMEN UNUT DERİM, ÇÜNKÜ:::::
O TESTLER İDRARDA LH DEĞERİNİ ÖLÇER VE PKO LULAR İÇİN UYGUN DEĞİLDİR! ÇÜNKÜ BİZDE LH ZATEN HEP YÜKSEKDİR...
ÇOĞU TESTDE YA DA UFAK OVULASYON BİLGİSAYALRLARINDA PKO HASTALARI İÇİN UYGUN DEĞİLDİR YAZAR....
BENİM TAVSİYEM İNSÜLİN DİRENCİNİ ÖLÇTÜR, DOKTORUNA METFORMİNİ SOR....
KİLOLU İSEN MUTLAKA VER, ÇÜNKÜ BU HASTALIKLA EEENNNN ÖNEMLİ ŞEY KİLO KONTROLÜ VE KARBONHİDRATTAN UZAK DURMAKTIR....
ATEŞİNİ BİR KAÇ AY ÖLÇEBİLİR VE PARALEL OLARAK AYDA 3-4 KEZ DR.UNA YUMURTA TAKİBİNE GİDEBİLİRSİN...
BU HASTALIK ANOVULASYON YANİ YUMURTLAMA BOZUKLUĞU YAPAR, O YÜZDEN GERÇEKTEN NE ZAMAN YUMURTLUYORSUN, ONA BAKTIR DERİM...
BİRDE ŞUNU SÖYLEMELİYİM: HAMİLELİK TABİKİ ÖNEMLİ AMA SONRASIDA BU HASTALIĞI KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN DÜZENLİ BESLENME VE KİLO ALMAMA ÇOK ÖNEMLİ....
ADET DÜZENLEMEK DAHA ÖNEMLİ, BUNLAR OLUNCA ADET GENELDE DÜZENLENİYOR.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?