- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
merhaba canım öncelikle geçmiş olsun ben de2007 senesinde PCOS teşhiş konmuştu . tüylenme ve adet geçikmesi vardı. usg de de gözüktü. hormonlarımda PCOS lu gibi idim. ama son bir yıldır adetleirim düznli,hormonalrım düzenli bir tek tüylenmem devam edtyor. o da genetik sanırm çünkü annem ve ablamda da çenesinde var tüy.
prolaktinim de yüksekti ilaç kullandım ben de
prolaktin yüksekliği psikoljik olark değişebilrmiş. düşün yani kan verrikenki halin bile önemliyimiş. diğer hormonlarında çok önemli
tsh ın normal ama FSH düşük gerçekten..eğer hormon sonuçlarında LH hakimiyeti var ise PCOS sun deniliyor. ama korkma bence çünkü çok çeşitli türleri var. bazılarında sende olduğu gibi hiç bir belirtisi olmuyor ama hormonlardan anlaşıyor
iyi bir dr a git baştan yaptır herşeyini ve bebek için tedavine başla bence
kızlar nasılsınız bakalım ben bugün dra gittim ve bebeğim 6+1 günlük olmuş kalp atışlarını gördüm ve inanılmaz heyecanlıydım o an tatile gitmeden önce kontrole gidelim dedik neyse herşey güzeldi ama maalesef hevesimi yine boğazıma dizdiler bebekte allaha şükür şimdilik birşey yok ama biraz önce bebeğimi düşürebilirdim elim ayağım titredi zangır zangırdım eşimle gerizekalı bir abisi var ruh hastası nolcak kavga ettiler bendede kavgaya karşı bir fobim var elim ayağım boşalır kalbi nasıl çarptı karnıma ağrılar girdi bebeğime birşey olacak diye çok korktum gerçekten abisini pek sevmezdim şimdi iyice nefret eder oldum rabbim inşallah hayırlısıyla şurdan taşıınırızda bu berbat insanların yanında daha fazla kalmam böyle kızlar işte rabbim nasip kısmet ederse yarın sabah 7de uçak daha hazırlanmadım bile şimdi bavul ve kendimi hazırlamam lazım hepinizi öptüm kendinize iyi bakın
canmya Allah korusun.böyle şeyler karşısında bebeğin için soğuk kanlı olmalısın.sana diyorum ama ben öyle bişey karşısında senden beter olurdm heralde ama canm önce bebeğin.bebeğini etkilicese dünya yansa umrunda olmasın.kendi kendini telkin et bazen işe yarar gerçekten.neyse tatile gideceksin herhalde iyi eğlen dinlen.bebişinede kendine ii bak.
canım çok iyi olmuş ilaca başlaman... hamile olma şansın var elbette benim bile varsa senin hayli hayli var canım 30 hazirandı benim de 16 sına kadar çatladı...Çok teşekkür ederim kızlar.Doktor gitmemek için direndim ama boğazımın ağısı kulaklarıma vurunca dayanamadım ve gittim.Sonuç olarak boğazım iltihaplanmış ve sinuzitler dolmuş.Doğal olarak antibiyotiğe başladım.Tabi mantar ilaçlarınıda aldım mecburen yanında.İnşaallah bu ilaçlarla kurtarırım.
Bu arada ben hamile olamam değil mi?Son adet tarihim 30 haziran.11 temmuz doktora gittiğimde 1 tane yumurtamın olduğunu ve bir haftaya kadar çatlayacağını söylemişti.Son ilişki tarihi ise 15 haziran.
Bu kadar ilaç kullanınca ister istemez aklıma takıldı.
canım ya maşallahtebrik etmiştin ama yinede tekrardan saol canım darısı sizlerin başına inşallah bu ayki gecikmende inşallah bebeişten olsun canım zaten hiç düşünmediğin zamanda gelir bizim bebişler bende bugün kontrole gittim tatile gitmeden 6+1 günlük olmuş teyzeleri kalp atışlarını gördüm yavrumun çok duygulandım yaa
orası senin evin taşınana kadar yapacak bişeyin yok dayanmaya çalış canım...saol canım soğukkanlı olmam lazım ama maalesef ben bunu bu konuda beceremedim çünkü tiksiniyorum o insandan yaa haksız yere kavga çıkartıyor durmadan böyle aslında buranın yaşanacağı yok her ay bir olay her ay bir olay inanın daha yeni evliyiz o kadar bıktırdılarki buradan kendi evimden herneyse rabbime sığınıyrum başkada birşey demiyorum
selam kızlar..
bicim canım benim ne kadar pozitifsin maşallah :) inşallah en kısa zamanda emeklerinin karşılığı bir bebek olarak dönecek sana..
biricik, adet gecikmiş.. inşallah bebek vardır, telaşeden düşünmeye fırsat kalmadığı için belki de hamile kaldın bile :))
yellow tatil iyi gelecek sana da eşine de.. inşallah doktor sıkıntı çıkarmaz..
tuanatay hamilelik belirtileri hiç olmayan bir kuzenim var, hemde 5 buçuk aylık şuanda.. arada bir oynamasa hiç farkında değilim hamile olduğumun diyor.. ayrıca dışarıdan bakıldığında da hamile olduğu hiç belli değil. söylemese kimse anlamaz hamile olduğunu. çok kafana takma bence..
hiç vaktim olmuyor nete girmeye, çok yoğunuz bu sıralar.. en kısa zamanda bol bol görüşmek üzere...
kızlar nasılsınız bakalım ben bugün dra gittim ve bebeğim 6+1 günlük olmuş kalp atışlarını gördüm ve inanılmaz heyecanlıydım o an tatile gitmeden önce kontrole gidelim dedik neyse herşey güzeldi ama maalesef hevesimi yine boğazıma dizdiler bebekte allaha şükür şimdilik birşey yok ama biraz önce bebeğimi düşürebilirdim elim ayağım titredi zangır zangırdım eşimle gerizekalı bir abisi var ruh hastası nolcak kavga ettiler bendede kavgaya karşı bir fobim var elim ayağım boşalır kalbi nasıl çarptı karnıma ağrılar girdi bebeğime birşey olacak diye çok korktum gerçekten abisini pek sevmezdim şimdi iyice nefret eder oldum rabbim inşallah hayırlısıyla şurdan taşıınırızda bu berbat insanların yanında daha fazla kalmam böyle kızlar işte rabbim nasip kısmet ederse yarın sabah 7de uçak daha hazırlanmadım bile şimdi bavul ve kendimi hazırlamam lazım hepinizi öptüm kendinize iyi bakın
canım çok iyi olmuş ilaca başlaman... hamile olma şansın var elbette benim bile varsa senin hayli hayli var canım 30 hazirandı benim de 16 sına kadar çatladı...
Rabbim o heyecanı en kısa zamanda bizlerede yaşatsın inşallah..
Şimdi bütün olumsuzlukları unut ve tatile odaklan.Herşey çok güzel olacak...
Bak şimdi aklıma takıldı.Hem antibiyotik hem soğuk algınlığı ilacı kullanıyorum.Arada bulantı hapı alıyorum ve mantar için fitil kullanıyorum.Eğer bebek varsa zararlı değil mi bütün bunlar?
Şimdi test yaptırsam çıkmaz bişey çünkü daha 10 gün var adetime.Neyse hayırlısı bakalım.Allaha emanetiz.
merhaba öncelikle içiniz rahat olsun bende hamile oldumu bilkmeden çok ağır bi grip geçirmiştim .. bi ton ilaç kullandım bilmeden tabi allaha şükür hiç bişey olmadı .. benim bildiğim kadarıyla hamilelik örenildikten sonra kullanmamak gerekir .. dini bi programda dinlemiştim ben bunu. sen onu örendikten sonra ondan mesul oluyorsun artık için rahat olsun.. inşallah hamilesindir ..Rabbim o heyecanı en kısa zamanda bizlerede yaşatsın inşallah..
Şimdi bütün olumsuzlukları unut ve tatile odaklan.Herşey çok güzel olacak...
Bak şimdi aklıma takıldı.Hem antibiyotik hem soğuk algınlığı ilacı kullanıyorum.Arada bulantı hapı alıyorum ve mantar için fitil kullanıyorum.Eğer bebek varsa zararlı değil mi bütün bunlar?
Şimdi test yaptırsam çıkmaz bişey çünkü daha 10 gün var adetime.Neyse hayırlısı bakalım.Allaha emanetiz.
temiz çıkar korkma canım olumlu düşünmek gerek valla ben de olumlu düşünmeye çalışıyorum...
bi de kasık ağrım olmasa her şey çok güzel olacak... spora ara vermek durumunda kaldım kasık ağrılarım nedeniyle...zorlamıyorum bu aralar kendimi nasıl olsa kilo verdim ve dikkat ediyorum kiloma...ağrılarım geçene kadar plates bir süre yapmayacağım...2.5 aydan sonra biraz ara vermek hakkım sanırım
canım çok geçmiş olsun hep kaynar değil de sıcağa yakın ılık sıvı şeyler iç ve beslenmeye de çalış bir yandan çok zordur bu enfeksiyonu kışın geçirdim ben ölüyorum sanmıştım.... antibiyotiksiz de inatçıdır zor geçer ve kulağa sıçrayabilir orta kulak iltihabına neden oluyordu bu mikrop...bence içsen iyi olur....
mantar yaptığını bilmiyordum antibiotiğin tüm ilaçların da yan etkileri var kızlar ne yapacağız böyle bilmem...
niye olumsuz düşünüyorsun ki... eşine yansıtma bunu bence canım birazını da içinde yaşa tabi her şeyi paylaşma anlamında demiyorum ama hep olumsuz işitmekten hoşlanmıyor erkekler özellikle de en sevdiği insanı mutsuz görmek ve ellerinden pek gelen bişey yok bu bizim yaşadıklarımız konusunda... erkeklerin yapısı kadınlardan farklı içimizde yaşattığımız pek çok şeyi anlayamıyorlar ne yazık ki... benim eşimde de var bu mesela neye üzüldüm kızdım mutlu muyum öfkeli mi? pek anlayamaz ama ben de onun üstüne gitmem bu konuda... sonuçta anlasın anlamasın anlaşabiliyoruz :)) onun işi çok stresli ben onu anlıyorum bu konuda bu sebeple çok üstüne gitmiyorum kendi yorgunluklarımı da çoğu zaman içimde yaşarım çok sıkılırsam eğer yüzüme yansır o zaman elbette paylaşırım ama bunun dışında bilmez ayrıntıları....kendi kendini mutlu etmeye çalış canım karamsar düşünme diyeceğim sana çok zor biliyorum ama bu olumsuz düşünceler bir süre sonra huy haline geliyor ve istesende vazgeçemiyorsun.... düzelecek iyi olacak de hep içinden tamam mı?saol canm inşallah.olumlu düşünmek benmde en son aklıma gelen şey biliyomusun?hiç beceremem herşeyin olumsuzunu düşünürüm önce.eşim bu huyuma çok kızar.sende zorlama canm kendini ara vermen iyi olmuş.kasık ağrıların yumurtlama dönemin olduğu için mi?
canm çok geçmiş olsun.bende grip oldum boğazımda iltihaplamış.2gündür bende direndim ama bugün dr.a gittim.ilaçları aldım ama içmemek için direniyorum hala.ilaç yerine ıhlamur içiyorum.zencefilli tarçınlı karanfilli çay yapıyorum.şuan yumurtlama dönemindeyim.ilaçların mutlaka yan etkisi olur.ama olacak olursa ilaç içsemde içmesem de verir Allah.
merhaba arkadaşlar,
ben pcos adayıyım bu nasıl oluyor derseniz doktorum muayeneden sonra büyük ihtimalle pcos olabileceğimi söyledi ve yarın test yaptıracağım,onun sonucunda ne olduğum ortaya çıkacak,tedavi süreci nasıl olur ne kadar sürer bilmiyorum ama bende sizler gibi bebek sahibi olmak istiyorum,inşallah bu zorlu yolda fazla zorlanmadan hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize,sonuçlarım ve tedavimi burdan paylaşırım ,sizlerde deneyimlerinizi paylaşmaya devam ederseniz sevinirim ve en çok morale ihtiyacımız olduğunu unutmayalım.
ben de kimi zaman çok olumsuz olurum..ihtimal dahilinde olan konulardan bile tartışma çıkarıyorum bazen..hatta dün ve önceki gün oldu. birbirimize çok kızdık, sonra ben odaya gittim.. yanıma geldi ve konuşup barıştık. her zaman yanıma gelmez biliyorum, bir an gelecek onun da canına tak edecek..keşke şu huyumu bırakabilsem.niye olumsuz düşünüyorsun ki... eşine yansıtma bunu bence canım birazını da içinde yaşa tabi her şeyi paylaşma anlamında demiyorum ama hep olumsuz işitmekten hoşlanmıyor erkekler özellikle de en sevdiği insanı mutsuz görmek ve ellerinden pek gelen bişey yok bu bizim yaşadıklarımız konusunda... erkeklerin yapısı kadınlardan farklı içimizde yaşattığımız pek çok şeyi anlayamıyorlar ne yazık ki... benim eşimde de var bu mesela neye üzüldüm kızdım mutlu muyum öfkeli mi? pek anlayamaz ama ben de onun üstüne gitmem bu konuda... sonuçta anlasın anlamasın anlaşabiliyoruz :)) onun işi çok stresli ben onu anlıyorum bu konuda bu sebeple çok üstüne gitmiyorum kendi yorgunluklarımı da çoğu zaman içimde yaşarım çok sıkılırsam eğer yüzüme yansır o zaman elbette paylaşırım ama bunun dışında bilmez ayrıntıları....kendi kendini mutlu etmeye çalış canım karamsar düşünme diyeceğim sana çok zor biliyorum ama bu olumsuz düşünceler bir süre sonra huy haline geliyor ve istesende vazgeçemiyorsun.... düzelecek iyi olacak de hep içinden tamam mı?
benim kasık ağrılarım neden bilmiyorum aslında yumurtlama dönemi de geçti regl olmam gerekli ay sonunda ya da ay sonuna doğru bakalım neler olacak bekleyip göreceğiz :))
:
canm çok geçmiş olsun.bende grip oldum boğazımda iltihaplamış.2gündür bende direndim ama bugün dr.a gittim.ilaçları aldım ama içmemek için direniyorum hala.ilaç yerine ıhlamur içiyorum.zencefilli tarçınlı karanfilli çay yapıyorum.şuan yumurtlama dönemindeyim.ilaçların mutlaka yan etkisi olur.ama olacak olursa ilaç içsemde içmesem de verir Allah.
merhaba öncelikle bende pco luyum... genelde klomen kullanılıyo ve çatlatma iğneleri.. ben uzun süredir pco luyum ve ilk bebeğimide bu tedavi sayesinde hamile kaldım .. tedavimin 5 . ayında .. hiç umudunu yitirme bu ilaçlarla tedavisi olan bi hastalık .. yanlız tabi bunun bide dereceleride var sanırım ..allah ahkkında hayırlısını nasip etsin inşallah sende kısa sürede tedavinin sonucunu alır bi bebiş sahibi olurun .. ben ikinci bebiş için tedaviye başladım ilk ayım .. sanırım daha öncede bebek sahibi oldum için şansım yüksek gibi ama bilemiyorum tabii.. hakkımızda hayırlısı ... önce sabırlı olmak lazım sanırım ve umudunu hiç yitirmemk moralde çok önemli..
merhaba bence biraz stres yapmışsınız olmayacak diye bu engellemiş olabilir 9 ay denemek için yetersiz süre bence kendi haline bırakın bir süre ilaç tedavilerine hemen devam etmeyin kendi kendine olabilme şansı varken tüm tedavileri uygularsanız hem o şans kaçar gider hem de uygulanacak tedavi kalmaz... daha çok sıkıntı olur... zaten 2. klomenden sonraki ay kendiliğinden yumurtayı çatlatıp sürpriz gebelik yaşayanlar oldu...bekleyin... sabır ben de uzun zamandan beri bekliyorum... olana kadar sabır yapacak bişey yok Allah bilir...inanmak gerekli bebeklerimizin geleceğini ve gelene kadar da durumu kabullenip sabırla beklemek gerekli....Morale ıhtıyacım varr
bende pcoluyum 1 yıllık evlıyım ılk 9 aydır fılan bebek ıstıyoruz
bekarlıgımda adet duzensızlıgı tüylenme kılo artısı nedenıyle pkos teshısı kondu ve dogum kontrol hapları yüklendı.2 ay klomen kullandım ılk ay bır sey olmadı 1 er kullanınc 2. Ay ıkıser kullandım .buyudu sonra da pregnl ama hamıle kalamadım bu ay kendı halıne bırakalım dedı doktorum beklıyorum bazılarını görunce svınıyorum bazıları ıse benı karamsarlıga ıtıyor
ben de kimi zaman çok olumsuz olurum..ihtimal dahilinde olan konulardan bile tartışma çıkarıyorum bazen..hatta dün ve önceki gün oldu. birbirimize çok kızdık, sonra ben odaya gittim.. yanıma geldi ve konuşup barıştık. her zaman yanıma gelmez biliyorum, bir an gelecek onun da canına tak edecek..keşke şu huyumu bırakabilsem.
genelde çok iyidir aramızama ikimizin de kafası kızınca kimse kimseyi dinlemiyor. ikimiz de kova burcuyuz,herkes kendini haklı görüyor. en son barışma cümlemiz genelde şöyle olur "tamam senin haklı olduğun yönler var,ama biliyorsun benim de var"
benim reglim de ay sonunda ama ,zamanında olacağımı zannetmiyorum.düzenli adet görmeyeli uzun zaman oldu. o yüzden hiiiiiç hamilelik heyecanı yok içimde. inşallah böyle giderim.
niye olumsuz düşünüyorsun ki... eşine yansıtma bunu bence canım birazını da içinde yaşa tabi her şeyi paylaşma anlamında demiyorum ama hep olumsuz işitmekten hoşlanmıyor erkekler özellikle de en sevdiği insanı mutsuz görmek ve ellerinden pek gelen bişey yok bu bizim yaşadıklarımız konusunda... erkeklerin yapısı kadınlardan farklı içimizde yaşattığımız pek çok şeyi anlayamıyorlar ne yazık ki... benim eşimde de var bu mesela neye üzüldüm kızdım mutlu muyum öfkeli mi? pek anlayamaz ama ben de onun üstüne gitmem bu konuda... sonuçta anlasın anlamasın anlaşabiliyoruz :)) onun işi çok stresli ben onu anlıyorum bu konuda bu sebeple çok üstüne gitmiyorum kendi yorgunluklarımı da çoğu zaman içimde yaşarım çok sıkılırsam eğer yüzüme yansır o zaman elbette paylaşırım ama bunun dışında bilmez ayrıntıları....kendi kendini mutlu etmeye çalış canım karamsar düşünme diyeceğim sana çok zor biliyorum ama bu olumsuz düşünceler bir süre sonra huy haline geliyor ve istesende vazgeçemiyorsun.... düzelecek iyi olacak de hep içinden tamam mı?
benim kasık ağrılarım neden bilmiyorum aslında yumurtlama dönemi de geçti regl olmam gerekli ay sonunda ya da ay sonuna doğru bakalım neler olacak bekleyip göreceğiz :))
yumurtlama dönemindesin diye ilaçlarını almamazlık yapma ya grip devam ederse geçmezse... o daha kötü bence canım... sen ilaçlarını al iyileşmene bak bu sıra da Allah bilir bunu belki de bebeğin de gelir ve hiç bişeycik olmaz merak etme....benim akrabam 2.5 aylık gebeyken öğrendi gebeliğini adet düzensizmiş onunda ve yumurtalık kistleri varmış ihtimal vermemiş gebeliğe zaten ona gittiği doktorlar hep her seferinde çocuğun olmaz demiş... ama oldu ben doktorlara kızıyorum ya neyse.... sonra gebeliği öğrendiğinden itibaren dikkat etti ilaç içiyordu sigara içiyordu saç boyattı falan filan ama öğrendikten itibaren çok dikkat etti... ve tüm bunları yapmasına rağmen sağlıklı bebeği dünyaya geldi... Allah bilir bunu canım... bazen çok dikkat ederiz ama yine de bebekte sorunlar gelişebilir yani çok takılma bu ilaç olayına....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?