Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Ben doktoruma güveniyorum canım şu an için. Ve şimdilik farlutal verdi ama hemen kullanma dedi 10 gün bekle kendisi gelir belki dedi gelmezse kullan regli olunca da 2. günü gel dedi. O zaman konuşucaz. Prolaktinim 2 sene önce oldu ilaç kullandım bende bir daha da yükselmedi. Benim ultrasonda gözükmedi özellikle kist var mı dedim yok dedi sadece hormon sonuçlarında çıktı. Ama ben 35 günde bir hiç şaşmayacak şekilde reglimi oluıyorum normalde. Bir de bu ay gerçekten çok stresliydim eşimle çok tartışmalarımız oldu sabaha kadar ağladığımı biliyorum o da etkilemiş olabilir diyorum. Bir de geçen sene de böyle olup sonra düzene girmişti şimdi de öyle olabilir diyorum ama o zaman doğum kontrol değil bebek düşündüğümüz için direk klomen kullanmıştım ve çatlamıştı. Ama tutmadı. Şimdi doğum kontrol hapı verebilir. Bir yandan da şöyle düşiünüuyorum. Prolaktin varken doğum kontrolde kullanmıştım o zaman daha erken oluyordum tabi ama hapı bırakınca yine 35 günde bir oluyordum belki diyorum zaten vardı bende de dr çocuk düşünmediğim için söylemedi belki de diyorum çünkü dr başkaydı zaten memnun kalmayıp bu dr gittim. Hatta geçen kasımda muayene oldum 35 günde düzenli oluyorum diye dr hormonda da yapmamıştı herşey düzenliydi yumurtlama da olyodu ovulasyona göre ki anlıyordum akıntıdan bakalım dr sorucam bunları..

canmya Allah korusun.böyle şeyler karşısında bebeğin için soğuk kanlı olmalısın.sana diyorum ama ben öyle bişey karşısında senden beter olurdm heralde ama canm önce bebeğin.bebeğini etkilicese dünya yansa umrunda olmasın.kendi kendini telkin et bazen işe yarar gerçekten.neyse tatile gideceksin herhalde iyi eğlen dinlen.bebişinede kendine ii bak.

saol canım soğukkanlı olmam lazım ama maalesef ben bunu bu konuda beceremedim çünkü tiksiniyorum o insandan yaa haksız yere kavga çıkartıyor durmadan böyle aslında buranın yaşanacağı yok her ay bir olay her ay bir olay inanın daha yeni evliyiz o kadar bıktırdılarki buradan kendi evimden herneyse rabbime sığınıyrum başkada birşey demiyorum

canım çok iyi olmuş ilaca başlaman... hamile olma şansın var elbette benim bile varsa senin hayli hayli var canım 30 hazirandı benim de 16 sına kadar çatladı...
canım ya maşallah Allah bu duyguyu hepimize nasip etsin... canım çok sevindim senin için kendini eşini bebeğini düşün tatilde aklını dağıt tamam mı?
orası senin evin taşınana kadar yapacak bişeyin yok dayanmaya çalış canım...

sağol canım doktora gidene kadar pozitif olmak durumundayım yapacak başka bişey yok kendimi üzsem ne değişecek belki de her şey çok yolundadır bana zarar olacak... ters giden şeylerden bile kurtulmanın yolları var canım bu nedenle daima pozitif bakacağım...

Rabbim o heyecanı en kısa zamanda bizlerede yaşatsın inşallah..

Şimdi bütün olumsuzlukları unut ve tatile odaklan.Herşey çok güzel olacak...

canım çok iyi olmuş ilaca başlaman... hamile olma şansın var elbette benim bile varsa senin hayli hayli var canım 30 hazirandı benim de 16 sına kadar çatladı...

Bak şimdi aklıma takıldı.Hem antibiyotik hem soğuk algınlığı ilacı kullanıyorum.Arada bulantı hapı alıyorum ve mantar için fitil kullanıyorum.Eğer bebek varsa zararlı değil mi bütün bunlar?
Şimdi test yaptırsam çıkmaz bişey çünkü daha 10 gün var adetime.Neyse hayırlısı bakalım.Allaha emanetiz.

tüm doktorların dedikleri aynıdır canım bu konuda hamile olduğunuzu öğrenene kadar içtikleriniz önemli değildir derler sonrasında dikkat edilmeli bilinmeden yapılanlardan sorumlu değilsin.... şu anda da bilmediğine göre tedavini yarım bırakamazsın...
ben de fitil tedavisi uyguladım mesela ama gerekliydi senin de gerekli...

merhaba öncelikle içiniz rahat olsun bende hamile oldumu bilkmeden çok ağır bi grip geçirmiştim .. bi ton ilaç kullandım bilmeden tabi allaha şükür hiç bişey olmadı .. benim bildiğim kadarıyla hamilelik örenildikten sonra kullanmamak gerekir .. dini bi programda dinlemiştim ben bunu. sen onu örendikten sonra ondan mesul oluyorsun artık için rahat olsun.. inşallah hamilesindir ..

saol canm inşallah.olumlu düşünmek benmde en son aklıma gelen şey biliyomusun?hiç beceremem herşeyin olumsuzunu düşünürüm önce.eşim bu huyuma çok kızar.sende zorlama canm kendini ara vermen iyi olmuş.kasık ağrıların yumurtlama dönemin olduğu için mi?

Çok teşekkür ederim kızlar.Doktor gitmemek için direndim ama boğazımın ağısı kulaklarıma vurunca dayanamadım ve gittim.Sonuç olarak boğazım iltihaplanmış ve sinuzitler dolmuş.Doğal olarak antibiyotiğe başladım.Tabi mantar ilaçlarınıda aldım mecburen yanında.İnşaallah bu ilaçlarla kurtarırım.
Bu arada ben hamile olamam değil mi?Son adet tarihim 30 haziran.11 temmuz doktora gittiğimde 1 tane yumurtamın olduğunu ve bir haftaya kadar çatlayacağını söylemişti.Son ilişki tarihi ise 15 haziran.
Bu kadar ilaç kullanınca ister istemez aklıma takıldı.
[/QUOTE]

canm çok geçmiş olsun.bende grip oldum boğazımda iltihaplamış.2gündür bende direndim ama bugün dr.a gittim.ilaçları aldım ama içmemek için direniyorum hala.ilaç yerine ıhlamur içiyorum.zencefilli tarçınlı karanfilli çay yapıyorum.şuan yumurtlama dönemindeyim.ilaçların mutlaka yan etkisi olur.ama olacak olursa ilaç içsemde içmesem de verir Allah.

niye olumsuz düşünüyorsun ki... eşine yansıtma bunu bence canım birazını da içinde yaşa tabi her şeyi paylaşma anlamında demiyorum ama hep olumsuz işitmekten hoşlanmıyor erkekler özellikle de en sevdiği insanı mutsuz görmek ve ellerinden pek gelen bişey yok bu bizim yaşadıklarımız konusunda... erkeklerin yapısı kadınlardan farklı içimizde yaşattığımız pek çok şeyi anlayamıyorlar ne yazık ki... benim eşimde de var bu mesela neye üzüldüm kızdım mutlu muyum öfkeli mi? pek anlayamaz ama ben de onun üstüne gitmem bu konuda... sonuçta anlasın anlamasın anlaşabiliyoruz :)) onun işi çok stresli ben onu anlıyorum bu konuda bu sebeple çok üstüne gitmiyorum kendi yorgunluklarımı da çoğu zaman içimde yaşarım çok sıkılırsam eğer yüzüme yansır o zaman elbette paylaşırım ama bunun dışında bilmez ayrıntıları....kendi kendini mutlu etmeye çalış canım karamsar düşünme diyeceğim sana çok zor biliyorum ama bu olumsuz düşünceler bir süre sonra huy haline geliyor ve istesende vazgeçemiyorsun.... düzelecek iyi olacak de hep içinden tamam mı?
benim kasık ağrılarım neden bilmiyorum aslında yumurtlama dönemi de geçti regl olmam gerekli ay sonunda ya da ay sonuna doğru bakalım neler olacak bekleyip göreceğiz :))

yumurtlama dönemindesin diye ilaçlarını almamazlık yapma ya grip devam ederse geçmezse... o daha kötü bence canım... sen ilaçlarını al iyileşmene bak bu sıra da Allah bilir bunu belki de bebeğin de gelir ve hiç bişeycik olmaz merak etme....benim akrabam 2.5 aylık gebeyken öğrendi gebeliğini adet düzensizmiş onunda ve yumurtalık kistleri varmış ihtimal vermemiş gebeliğe zaten ona gittiği doktorlar hep her seferinde çocuğun olmaz demiş... ama oldu ben doktorlara kızıyorum ya neyse.... sonra gebeliği öğrendiğinden itibaren dikkat etti ilaç içiyordu sigara içiyordu saç boyattı falan filan ama öğrendikten itibaren çok dikkat etti... ve tüm bunları yapmasına rağmen sağlıklı bebeği dünyaya geldi... Allah bilir bunu canım... bazen çok dikkat ederiz ama yine de bebekte sorunlar gelişebilir yani çok takılma bu ilaç olayına....

merhaba öncelikle bende pco luyum... genelde klomen kullanılıyo ve çatlatma iğneleri.. ben uzun süredir pco luyum ve ilk bebeğimide bu tedavi sayesinde hamile kaldım .. tedavimin 5 . ayında .. hiç umudunu yitirme bu ilaçlarla tedavisi olan bi hastalık .. yanlız tabi bunun bide dereceleride var sanırım ..allah ahkkında hayırlısını nasip etsin inşallah sende kısa sürede tedavinin sonucunu alır bi bebiş sahibi olurun .. ben ikinci bebiş için tedaviye başladım ilk ayım .. sanırım daha öncede bebek sahibi oldum için şansım yüksek gibi ama bilemiyorum tabii.. hakkımızda hayırlısı ... önce sabırlı olmak lazım sanırım ve umudunu hiç yitirmemk moralde çok önemli..

Morale ıhtıyacım varr
bende pcoluyum 1 yıllık evlıyım ılk 9 aydır fılan bebek ıstıyoruz
bekarlıgımda adet duzensızlıgı tüylenme kılo artısı nedenıyle pkos teshısı kondu ve dogum kontrol hapları yüklendı.2 ay klomen kullandım ılk ay bır sey olmadı 1 er kullanınc 2. Ay ıkıser kullandım .buyudu sonra da pregnl ama hamıle kalamadım bu ay kendı halıne bırakalım dedı doktorum beklıyorum bazılarını görunce svınıyorum bazıları ıse benı karamsarlıga ıtıyor

ben de kimi zaman çok olumsuz olurum..ihtimal dahilinde olan konulardan bile tartışma çıkarıyorum bazen..hatta dün ve önceki gün oldu. birbirimize çok kızdık, sonra ben odaya gittim.. yanıma geldi ve konuşup barıştık. her zaman yanıma gelmez biliyorum, bir an gelecek onun da canına tak edecek..keşke şu huyumu bırakabilsem.
genelde çok iyidir aramız ama ikimizin de kafası kızınca kimse kimseyi dinlemiyor. ikimiz de kova burcuyuz,herkes kendini haklı görüyor. en son barışma cümlemiz genelde şöyle olur "tamam senin haklı olduğun yönler var,ama biliyorsun benim de var"

benim reglim de ay sonunda ama ,zamanında olacağımı zannetmiyorum.düzenli adet görmeyeli uzun zaman oldu. o yüzden hiiiiiç hamilelik heyecanı yok içimde. inşallah böyle giderim.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım.Bende antibiyotikler mantar yaptığı için kullanmak istemedim ilaçları ama ağrım çok fazla olunca dayanamadım.Şuan ilaçların sayesinde çok şükür iyim.
Bence sende böyle çekmektense bi an önce ilaçlarını al ve toparlan.Rabbim bebeği nasip edecekse ilaç kullanırkende nasip eder.Rahat ol bence .

canım merhaba. Bana da dün hormonlarıma bakılarak pco teşhisi kondu ultrasonda kist gözükmedi ama hormonda fsh çok düşük lsh yüksek reglim 6 gün gecikmişti dün ve ben 35 günde bir yani sınırda regli olıyorum ama düzenliydi hep sadece senede bir iki ay ara kanamalarım oluyor geçiyor. Dr farlutal verdi 10 gün bekle reglnii gelmezse iç reglini olunca gel dedi yine hormon yapcak sanırım. Geçen sene başka dr gitmiştim o zaman ara kanama nedeniyle, yine böyleydi o zaman çocuk düşünüyorduk klomen kullandım iki ay tutmadı sonra yine hormon yaptırdım normale dönmüştü. Yani bu hastalık hep kalıcı mıdır geçici de olabilir mi, stresle alakası var mıdır. Biz Haziran'a kadar ertelicektik borçlandık kredi aldık ama ertelmem benim eleyhime olur mı öyleyse ancak birkaç ay daha erteleyip bebek yapmayo düşünüyorum. Değerlerimi yazayım bir bakın sizinki de böyle miydi hani bebek sahibi olabilmişsiniz ya umut olur diye. Kilo sorunum felanda yok bu arada.

TSH : 240

FSH : 1.82

LH : 4.56

Estradiol : 274

merhaba bence biraz stres yapmışsınız olmayacak diye bu engellemiş olabilir 9 ay denemek için yetersiz süre bence kendi haline bırakın bir süre ilaç tedavilerine hemen devam etmeyin kendi kendine olabilme şansı varken tüm tedavileri uygularsanız hem o şans kaçar gider hem de uygulanacak tedavi kalmaz... daha çok sıkıntı olur... zaten 2. klomenden sonraki ay kendiliğinden yumurtayı çatlatıp sürpriz gebelik yaşayanlar oldu...bekleyin... sabır ben de uzun zamandan beri bekliyorum... olana kadar sabır yapacak bişey yok Allah bilir...inanmak gerekli bebeklerimizin geleceğini ve gelene kadar da durumu kabullenip sabırla beklemek gerekli....

ay güldürdün beni... sen de ben de haklıyız ha ha :) komik gerçekten ama sevgi varya o sevgi her türlü zorluğun üstesinden geliyor...aynı burç da olsa kadın erkek farklı birbirinden canım bence de eğer o seni yeri geldiğinde hoş görüyorsa sen de bazı durumlarda alttan alacaksın...inan her ilişkide böyle...
canım benim de ay sonu ve meçhul günü yani kendi doktorum bakmadı diğeri baktı ya demedi net bilgi ben de sürprizlerle bekliyorum bu ay sen doktora gidemedin de mi olsun artık beraberce bekleriz....

herkesin güzel bir gün geçirmesini dilerim
biricik ilk de senden haber bekliyorum ona göre

Bende herkese hayırlı ve güzel bir gün diliyorum.

İlaçlar sayesinde toparlandım çok şükür.

Bugün aynaya baktığımda sivilcelerimin azaldığını gördüm.Nasıl mutlu olduğumu anlatamam.Ergenlik dönemini bile tek tük sivilceyle geçiren biri olarak şu yaşta alın bölgesinde toplanmış olan bu sivilceler hem beni hemde beni böyle görmeye alışkın olmayanları rahatsız etmeye başlamıştı.Kuzenler yeni ergenliğe giriyorsun herhalde diye dalga geçiyorlardı.E tabi kimseyede derdini anlatamıyorsun.
Hele annem peşimde pervane oluyordu"kızım stres altındamısın"..."kızım cildin evlendikten sonra niye böyle bozuldu"diye...
E tabi haklı herkes.Benim cildim o kadar pürüzsüz ve doğaldı ki,cilt bakım uzmanı bile görünce hayran kalmıştı.Hey gidi günleeer

Umarım en kısa zamanda herşey yine eskisi gibi olur...

haklısın canm akşam aldm zaten ilaçlarımı.bu ay böyle çok taktım kafaya olacağı varsada bu ay ollmaz yani.ben pko dan deilde stresten hamile olamıyom bence.Allah verirse zaten her şekilde verir.buna inanıyorum ama düşünmeden duramıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…