Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım dilinin altında tut ağzın kapalı olacak.... zaten ölçümü bittikten sonra dıt dıt diye ötecek o zaman bakacaksın dereceye....
bence de zevkli ben sıkılmadan her sabah bakıyorum artık....düzensiz olduğundan bunu yapmadan anlamam mümkün değil....

ben mutfağa işlere girişiyorum kızlar öptüm görüşürüz... yormayın kendinizi fazla....

Son düzenleme:
Tüm Pkolu arkadaşlara merhaba :)

Ben de Pko sorunu yaşayanlardanım, ne kadar kötü ki bir ömür boyunca devam edecekmiş ama bir taraftan da ne kadar iyi ki dermanı olmayan bir dert değil.

Ben bugün doktora gittim. Yaklaşık 2 yıl önce gittiğim doktor bana ilaç filan vermemişti sadece kilo vermeme devam etmemi istemişti (baya kiloluydum). Bugünkü doktor da kilo vermeye devam edeceksen ilaç yazmayacağım dedi, ultrasonda yumurtalıklarımın kötü görünmediğini söyledi, çok rahatladım :)

Doktorun söylediğine göre çocuk sahibi olmak Pko hastalığına iyi geliyormuş. Evlenip çocuk sahibi olduktan sonra sorunları azalan ya da tamamen biten birileri var mı? Pkolular adetleri düzenli gelse bile bir ömür ilaç kullanıyorlar mı? Sadece kilo problemi olanları yakalayan bir hastalık sanırım. Kilolu olmamasına rağmen bu hastalığa yakalanan var mı merak ettim.

Herkese sağlıklı günler dilerim. :81:

slm arkadaşlar,ben aranıza yeni katılıyorum,bende dün pko lu olduğumu öğrendim sizlere danışmak istediğim bazı şeyler var,5 aydır korunmamamıza rağmen hamile kalamıyodum,dün doktora gittim bana pko başlangıcı dedi ve iki ay yasmin kullanmamı önerdi,dün gecede başladım kullanmaya,şunu sormak sitiyorum sizlere bu hastalığın tek tedavisi doğum kontrol hapımı başka tedavi şekli yokmu? ve bu ne kadar işe yarayacak benim bu konuda tereddütlerim var,deneyimli arkadaşlar beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim...

Benim son zamanlarda saclarim tekrardan cok dökülmeye basladi, isirgan otu cayi iciyorum faydasi olur insallah. Sac dökülmesini önlemek icin neler yapiyorsunuz?
Isirgani sacimada uygulasamam daha cabuk sonuc alirmiyim arkadaslar?

Bu pko'yu ne olursa olsun dogal yollarla cözecem buna cok inaniyorum. Suan arastiriyorum hangi bitkilerin faydali oldugunu liste yapmaya basladim, bitirdikten sonra sizinlede paylasmak istiyorum.

Son düzenleme:
merhaba kilo vermeye devam etmen çok iyi metformin tarzı şeker hapları kilo fazla ise verebiliyor doktorlar yardımcı oluyor ama sanırım sen kilo verebildiğin için sana vermemiş bilmiyorum...çok zayıf olmak da çok kilolu olmak da pko yu tetikler normal kilolu olmak yeterli... :) ben de sürekli perhiz yapıyorum

doğum kontrol hapları evet faydalı yumurtalıktaki kistlerden çatlamayan yumurtalardan kurtulmanı sağlar bunun dışında alınabilecek yukarıda yazdığım metformin şeker hapları var istersen 1 ay kullandıktan sonra doğum kontrol haplarını, tekrar doktora gidip yumurtalıklarına baktır iyileşme varsa başka tedaviler uygulanabiliyor elbette...kilo fazlası var ise kilo vermekle de kendiliğinden yumurtlama başlayabiliyor çünkü kilo insülin direncine neden oluyor ve bu da bizim birtakım LH gibi vb hormonlarımızın düzenini bozuyor...ben yaklaşık 2 yıldır evliyim 7 aydır korunmuyoruz olmama nedeni yumurtlama bozukluğu ama daha erken yani en az 1 yıl korunmasız ilişki ile denemelisin...

pko yu doğal yollarla çözebilirsen canım bize de yaz reçeteni :)
şaka bir yana yumurtlama doğru zamanda olmadığından bizlerde bu saç dökülmesi ne yazık ki yaşanıyor... ben uzun zamandır saç dökülmesine karşı etkili şampuanlar kullanıyorum kaç kere değiştirmişimdir ama hepsinin etkisi aynı döküleceği varsa dökülür engel olamadım... yılan yağı kürü uyguladım o işe yaramıştı... önemli olan ilaçlarla yumurtlamanın sağlanması ya da zamanında adet görmeyi sağlayarak tüm sorunları kökten çözebilmek :)

Son düzenleme:
selam kızlar, yine bir sorum olucak..

Fertility friend'de tablom 15. güne kadar...kendiliğinden ay devammı edicek, yoksa benimmi uzatmam gerikiyor, öyleyse nasıl yapıyorum?

Fertility friend'de tablom 15. güne kadar...kendiliğinden ay devammı edicek, yoksa benimmi uzatmam gerikiyor, öyleyse nasıl yapıyorum?

canım sen ağustostan gün girişi ve yeni ateş girişi yaptıkça o uzayacak... benimki öyle uzadı... 36. günde benim tablo destan oldu valla...takvimde ayları değiştirip ateş girişi yapıyorsun ya onu yaptıkça uzayacak... adet işaretledikçe zaten döngüyü kendi atar site...şimdilik sadece gün gün giriş yapacaksın canım

Son düzenleme:

hhıımmm? e peki sen adet olmadınmı? adetten sonra yeni tablo yapsaydın? süklusun şu an 30 günü geçtimi ya da?

ok, anladığım kadarıyla kendiliğinden uzıycak o zaman??

tabi sen ateş girişi yaptığında kendiliğinden uzayacak tablo canım...
ben adet olmadım doktoru aradım ilaç alayım mı diye... ateş tablomu anlattım yeni girmişim yumurtlama dönemine ilaç alma yumurtlaman olur dedi.... 22 sinden sonra bakacak bana....senin de 1 birim daha düşmüş ateş zorluyor yumurta çatlamak için demek ki.... bence yarın yarından sonra değişir ateşin canım...

Son düzenleme:

evet yaklaşık 1 saat önce akıntıyı fark ettim, dünde az vardı...bugünü ve yarını değerlendirirsek çok iyi olucak....

eşim hala iş yerinde, uzatmaz inşallah

evet yaklaşık 1 saat önce akıntıyı fark ettim, dünde az vardı...bugünü ve yarını değerlendirirsek çok iyi olucak....

eşim hala iş yerinde, uzatmaz inşallah

dün ilişki olduysa sorun değil ama yok olmadıysa bu gün ve yarın çok önemli....bence tam zamanı ikimiz aynı durumdayız şu anda bende de aynı akıntı var kremsi :) umarım eşin erken gelir ay bahsettiğimiz konulara bak Allah ım gör bizi........hayırlı evlatlar ver sağlıklı :))

Son düzenleme:
dün ilişki olduysa sorun değil ama yok olmadıysa bu gün ve yarın çok önemli....bence tam zamanı ikimiz aynı durumdayız şu anda bende de aynı akıntı var kremsi :) umarım eşin erken gelir

ufff ben böyle çok strese giriyorum biliyormusun canım, hadi hayırlısı

çok teşekkür ederim,doktor 2 ay kullan sonra gel dedi,2 gün oldu kullanalı ağrılarım var biraz, dayanamayacak duruma gelirsem gidecem tekrar doktora, bua arada 3-4 kilo arsı bi fazlalığım var bu kadarıda etkilermi,ayrıca bişey daha sormak istiyorum doğum kontrol hapı kullanırken soğan kürüde uygulayabilirmiyim?

ufff ben böyle çok strese giriyorum biliyormusun canım, hadi hayırlısı

haklısın ben de geçen 2 ay o stresi yaşadım ama şu anda yok biliyor musun neden bilmem hiç olmazsa da hayırlısı der geçerim gibi sanki... yani aslında yine Allah bilir akışında herşey... ama içten içe de inanmak gerekli olacağına canım :)

soğan kürünün sadece adet söktürücü özelliği var canım bence ikisi bir arada olmaz... doktora da sorabilirsin... kistleri baskıladığından ağrı yapabilir ilaç bu nedenle bir ayını tamamla bence ve adetin 3. günü git kontrole...
kilo konusuna gelince evet benim de 4 kilo fazlam vardı verdim şimdi zamansızda olsa yumurtlamalarım başladı :)

haklısın valla......

ben olup olmayacağı konusunda değil, bunu düşünerek ilişkiye girmekten strese giriyorum...

yani düşünüyorumda, şimdiye kadar hayatımda ''üreme sebebi'' olarak hiç ilişkiye girmedim de, yani son 1 yıldır tabiki durum böyle ama hala bana garip geliyor ))))

tabi çok normal bu genelde başkalarının istediği zamanda oluyor bizimkinin zamanı belli değil ondan böyle ama ben artık çocuk durumunu düşümüyorum ilişkide kafamı dağıttım bu konuda kabullendim durumu zamana bıraktım sen de yapmaya çalış bunu canım çok zor haklısın ama napalım böyle....
bu arada benim çıkmam gerek artık netten iyi geceler... inşallah her şey istediğin gibi olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…