ben senin yerinde olsam, eşine söylemeden yumurta takibine 3 ay giderdim...sonra zaten neredeyse aralık geliyor. olmadı doktor değiştir bu iş için.....
Hayırlı ramazanlar barro
Pko nun en önemli belirtisi adet düzensizliğidir.Kilo problemi ve tüylenmede bir belirtidir ama her zaman pko belirtisi olmayabiliyor.
Kafandaki soru işaretlerinin giderilmesi için adetinin 3.cü günü hormon testi yaptırmalısın.
1 tüp kadar kan alındığı için çok fazla tansiyon düşüklüğü yapacağını düşünmüyorum.
Eğer adeti beklemeden birde doktora görüneyim diyorsan doktor ultrason ile yumurtalıklarının durumuna bakıp ona göre pko sendromu olup olmadığına karar verecektir.Tabi hormon testi ve usg birbiriyle bağlantılı olduğu için ssadece birine bakarak teşhis koyulamaz.
Şayet pko isen doktorun gerekli açıklamayı yapacaktır zaten.
Bebek düşünen pko lular için ilk etapta metformin içerikli insulin ilacına başlanır ve gerekli takiplerle gebe kalması sağlanır.
Bebek düşünmeyen pko luların tedavisi ise doğum kontrol hapı ile devam eder.Doğum kontrol hapı tüylenmeyi büyük ölçüde azaltır.
Tabi her iki durumdada en önemli olan şey hastanın kilo vermesidir.Bazen etkili biçimde kilo vermek bile pko sendromunu ortadan kaldırabiliyor.
Herneyse şimdilik bunları düşünme ve bi an önce doktora gidip neyin ne olduğunu öğren derim ben.
eşine söylesin canım sonra mazallah bişey olur habersiz olmasın, bence de doktor değiştirebilir ve diğer doktora varikosel olayını falan anlatmaya gerek yok.
eşin anladığım kadarıyla sadece aşılama istemiyor. hap kullanmana birşey demez heralde. onunla konuşup 3 aylığına yumurta geliştirici hapla deneyebilirsiniz. doktora gidip yumurta geliştirici hapla yumurta takibi yaptırmak istiyorum diyeceksin o kadar canım bence aşılamadan önce deneyebilirsiniz bunu.
bicim dra gitmişsin cnım inşaallah hayırlı haberlerle dönersin canım arkadaşım hadi hayırlısı olsun bakalım merakla bekliyoruz
ecrin hoşgeldin aramıza inşaallah rabbim hayırlısıyla seninde bebeğini kucağına alırsın
biricik inşallah bu yumurta alarmı bebişin yerleşme alarmıdır hadi hayırlısı bakalım
nasılsınız bakalım kızlar ben de şimdi yemek için mutfağa gireceğim akşama yemek hazırlıyacağım
Çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsınız. Bebek düşünme gibi bir şey söz konusu değil bekarım çünkü. Adetlerimde düzensizlik olmadığı için çok ciddiye almadım sanırım ama yine de emin olmak için doktora gitmem lazım tabi. Bu durumda bir dahaki adetimi beklemeli miyim yoksa doktora gidip onun yönlendirmesine göre mi hareket etmeliyim?
Bende de var bu lanet olası hastalıktan. Bekarken erkek gibi tüylerim çıktı 20 kilo aldım saçlarım kedi kuyruğu gibi oldu doğum kontrol hapı kullanmaya başladım vs vs hepsini bir şekikde bertaraf ettikte o haplar resmen beni sinir hastası yaptı hadi onu da geçtim evlendim şimdide çocuğum olmuyorr nasıl bir ileetmişsee çıldırıcam...
canım bende serophene kullandığımda sürekli wc ye cıkıyordum sanki çok su içmişim gibi , sanırım ilaç yapıyor bunu.
evet maalesef ağrı kesici bile alamıyoruz belki bişey olur diye.. ama idrar yolu iltihabı için Monurol diye toz bir ilaç var suya karıştırıp içiliyor,onu hamilelere de veriyorlar hafif bir idrar yolu iltihabı ilacı. bilgin olsun
a.s iyyiiz sen nasılsın bebişin hayırlıı olsun darsı bizim başımıza yumurta takımı yaptırdın canım klomen falanmı kullandın merak ettimde :)
merhaba esperanza.Şimdilik yeni bir haber yok ama her an herşey olabilir.
Sen nasılsın.Nasıl geçiyor hamilelik*
Canım şimdi doktora gidersen doktor bekar olduğun için ultrason ile bakacaktır kist var mı diye.
Sonra adetin 3.günü senden hormon testi isteyecektir.
Bi git bakalım doktor ne diyecek.
ben doğal yollardan hamiş kaldım cnm. ilaç kullanmadım. sadece öncesinde biraz kilo verdim ve soğan kürü uyguladm
canm bende ilk önce dr.arayıp neyapayım diye sormayı düşündüm ama sonra hastaneyi arayp yarın için randevu aldm.ben aradığm gün için randevu alamıyorum hiç sen nasıl hemen gidiyosun.direk dr.mu aramam lazım.çok gıcık oluyorum bu duruma.gerçi dr.da yoğun olabilir.hele önceki dr.m daha yoğundu.randevu için arıyodum 1hafta sonaya veriyodu sona başlıyodum 2saat sekretere derdimi anlatmaya oda dr.gibi maşallah.mesela adetim geciktiği için muayneye gitcem ya tedavimi soruyo anlatıyorm yarn gel kan testi yaptır diyo.randevu vermiyo.habire kan testimi olur canm.benm moralimi çok bozuyo testler zaten.alttan bakarakta anlaşılmıyomu gebelik?illede kan testi gereklimi?neyse canm hayırlı haberlerle gel inşallah.
bngl33; bende doktorumu aradığımda sekreteri en yakın 3-4 gün sonraya gün veriyor.. doktoru bağlamasını rica ediyorum.. doktorum hemen durumu bildiği için öncelik tanıyor, araya bir yere sıkıştırıyor.. biraz doktorla alakalı.. biz pkolular özel hastalarız.. öyle randevu gününe uyamadığımız durumlar olabiliyor.. ben şimdi ne zaman adet olacağımı bilmiyorum, olduğum gibi aradığımda asla 3.güne randevu bulamıyorum.. ee bu durumda iş doktorda bitiyor işte.. gibi gibi..
bicim de sanırım doktorla sürekli cepten filan görüşüyor, bi süre sonra doktor değil de arkadaş gibi olunuyor zaten..
bicim hadi güzel haberlerle gel arkadaşım.. inşallah yumoş gelişip çatlamıştır..
canım valla benim psikplojik değil, gerçekten bişeyler hissediyorum.....
ağrı değil, böyle çekme hafiften
canım Allah şifa versin geçecek canımevet canım bu o ilaçtn bende kullanıyoum dün drum verdi idrar yolları iltihaplanmasından dolayı yatmadan önce içiyorsun ve uyuyorsun tuvalete çıkmadan o ilaç mesanede kalması gerekiyormuş
evet canım bu ağrılar boşyere olmamıştır kesinlikle yumurtan oluştu.. çok güzel canım kistin olmaması inşallah hayırlısı olur.. yarın kanda beta hcg ye de bakıcak mı acabacanım benim doktorum devlette ben yoğun olmadığı aralıklarda öğleden sonra gidiyorum cepten haberleşiyoruz... sabahları da sedece kan vermeye gidiyorum öyle ayarlanıyor durum....
tabi aynen dediğin gibi tüm hikayemi biliyor ben adımı veriyorum ne zaman gideceğimi kendi belirliyor artık 6 kereden sonra iyice tanıdı beni Allah a şükür...
canım bence farklı ağrı bunlar ya hadi hayırlısı çekme gibi diyorsun gebelik olur inşallah tuncss sende de öyle olsun artık :)) bu arada aynı ağrıları ben de yaşadım gerilme çekme vs yazmıştım sizlere...
canım Allah şifa versin geçecek canım
ben durumumu anlatayım bir yandan da yemeklere baktığımdan yeni yazabiliyorum bi de yazdıklarınızı okudum tabi sayfa sayfa yazılmış ben yokken
doktorum beni bekletti usgne ben gireceğim dedi... baktı uzun uzun yumurtalıkların temiz şu anda dedi... 41 günde bişey çatlamış olmalı bence... ateş tablomu mail attım yarın bakıp dönecek bana...hormon testlerini ve gebelik testini yarın sabahtan kan vererek yaptıracağım... her şey mümkün dedi... rahmime 23 ünde bakacak ve gerekirse film isteyecek ondan sonra da inşallah yumurtlama tedavilerine başlayacağız tabi rahimde sorun yoksa... ama içim rahat...
smear aldı tekrar akıntı örneği aldı... onlar da sonuçlanır 23 üne kadar... böyle ilaç vermeyeceğim dedi... gebeliğe bakacak önce ona göre ilaç verecek...
7 adet hormon saydı bana yarın kandan baya bişeye bakılacak anlaşılan...
ben iyiyim en azından yumurtalarımda kistin olmadığını biliyorum bu da bişeydir demek ki düzenli gelişti ama çok geç ya ya da belki yumurta oluşmadı o da bir ihtimal ama o zaman o kadar ağrı neden oldu?....
ikisi de aynı ilaç :) metformin içerikli yalnız klomen farklı yumurta geliştirici o...selam kızlar gliforla hamile kalan arkadaşlar var banada doktorum glucophage vermişti şuan taşındığımız yerde yeni iyi bir doktor bulmam lazım bu ay ilaç kullanmıyorum klomen filan kullanamadım glucophage kullanıyorum sadece glifor arsındada bir fark varmı ikiside aynı değilmi onu merak ettim.
çatlayacak diye olumlu sinyal gönder canım beynineewet sanrm hormonlarıma bakcak yani sil bastanmı yasıcam her seyıı( offf şu 24 mmlik sevgili yumuşum çatlasa benı ugrastırmasa ne gusel olurrrr
evet canım bu ağrılar boşyere olmamıştır kesinlikle yumurtan oluştu.. çok güzel canım kistin olmaması inşallah hayırlısı olur.. yarın kanda beta hcg ye de bakıcak mı acaba
canım benim doktorum devlette ben yoğun olmadığı aralıklarda öğleden sonra gidiyorum cepten haberleşiyoruz... sabahları da sedece kan vermeye gidiyorum öyle ayarlanıyor durum....
tabi aynen dediğin gibi tüm hikayemi biliyor ben adımı veriyorum ne zaman gideceğimi kendi belirliyor artık 6 kereden sonra iyice tanıdı beni Allah a şükür...
canım bence farklı ağrı bunlar ya hadi hayırlısı çekme gibi diyorsun gebelik olur inşallah tuncss sende de öyle olsun artık :)) bu arada aynı ağrıları ben de yaşadım gerilme çekme vs yazmıştım sizlere...
canım Allah şifa versin geçecek canım
ben durumumu anlatayım bir yandan da yemeklere baktığımdan yeni yazabiliyorum bi de yazdıklarınızı okudum tabi sayfa sayfa yazılmış ben yokken
doktorum beni bekletti usgne ben gireceğim dedi... baktı uzun uzun yumurtalıkların temiz şu anda dedi... 41 günde bişey çatlamış olmalı bence... ateş tablomu mail attım yarın bakıp dönecek bana...hormon testlerini ve gebelik testini yarın sabahtan kan vererek yaptıracağım... her şey mümkün dedi... rahmime 23 ünde bakacak ve gerekirse film isteyecek ondan sonra da inşallah yumurtlama tedavilerine başlayacağız tabi rahimde sorun yoksa... ama içim rahat...
smear aldı tekrar akıntı örneği aldı... onlar da sonuçlanır 23 üne kadar... böyle ilaç vermeyeceğim dedi... gebeliğe bakacak önce ona göre ilaç verecek...
7 adet hormon saydı bana yarın kandan baya bişeye bakılacak anlaşılan...
ben iyiyim en azından yumurtalarımda kistin olmadığını biliyorum bu da bişeydir demek ki düzenli gelişti ama çok geç ya ya da belki yumurta oluşmadı o da bir ihtimal ama o zaman o kadar ağrı neden oldu?....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?