Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba ben 18 yaşındayım ve malesef ki pko hastasıyım.13-14 yaşımdan beri ilaç kullanıyorum.Duphaston kullanıyorum hiç değişmedi ilacım.Ama çok sektiriyorum mesela bugün ayın 9u yarın ilacın bitmesi gerekiyordu ama ben daha 6. günün ilacını içiyorum.Merak ettiğim şu ilacını düzenli kullanıp pko dan kurtulan var mı hiç?Bir de her pko hastası hamile kalmak için tedavi görüyor sanırım yanılıyor muyum?

ilk olarak ilacını düzenli kullanmalısın.. bende sen gibi çok erken yaşta adet düzensizliği şikayetleri ile doktor kapısına gitmiştim.. ama bende hormonlarda düzensizlik olmadığı için kesin pkosun diyemeyiz dedi hep doktorlar.. yumurtalıklarımdaki kistler daha yeni yeni oluştu.. ama hormon değerlerim hala çok normal.. ve yıllarca doktorlarımdan duyduğum tek şey oldu.. öyle hemen hamile kalamazsın bu seni biraz uğraştıracak dediler.. ama bildiğim pko olup doğal yollardan hamile kalan bir sürü insan var.. öyle herkes tedavi olacak diye birşey yok.. birde doktoruna 'metformin' içerikli ilaçları sor. pkoluların insülin direnci yüksek oluyormuş, onu yıkmak adına veriliyor bu ilaç. artık birçok doktor tercih ediyor.. pkoyu kabullenmelisin.. çünki hayatının sonuna dek seninle olacak.. öyle pkodan kurtuldum diyenlere çok çok az rastlıyoruz..

herkese günaydınlar olsun.. ben çok feci haldeyim.. idrar yollarım kesin sıkıntı çıkarıcak. çünki bu sabah ateşim 38 oldu.. iltihabik bir durum var kesin.. ama ben ilaç kullanmak istemiyorum.. kekik kaynattım içtim bakalım, inşallah doktorsuz ilaçsız atlatabilirim. bugün akşama kadar eğer geçmezse acile gideceğim. ya bebek oluşuyorsa içimde.. ya antibiyotik filan vermek zorunda kalırsa.. off ne stresli işimiz var yahu

yumurta oluşumu yok ne yazık ki temmuzda olmamış ateşe göre cevap verdi dün gece aradım doktoru ateş tablomu gönderip... seni sıkı bir yumurtlama takibine almalıyız dedi bana... dengesizlik var... bu sabah bakılsın da her şeye... ben yine yazarım sizlere canım benim ilgin ve duaların için çok teşekkür ederim...

polikistik görünüm aralık ayında vardı en son ve 6 aydır kayboldu kilo verdiğimden beridir yok canım... ama yumurta oluşumu da olmamış temmuzda....ateş tablomu gece mail attım doktora inceledi yok yumurtlama dedi...yellowwa da dediğim gibi sabah tahlilleri yapayım sonuçları sabırsızlıkla bekliyor olacağım sizlere de yazarım bu arada 42. gün tahlilleri olacak bunlar bilginiz olsun...
idrar yolları enfeksiyonu için doktora gitmelisin belki fitil verir bak yelloww da kullanıyor kekik kaynatmakla olmaz o iş canım...

HERKESE İYİ SABAHLAR :))

BU sabah da ateşim 36.4 iyice şaşırdı benim tablom (
yani ben tedavilere başlamadan ateş ölçmeyim çizelgeleri de şaşırtıyorum bu durumumla...

Son düzenleme:

hadi inşallah iyi haberlerle dön de.. sende yumurta takibine başlayacaksın desene.. Allah yardımcımız olsun canım.. inşallah önünde kısacık bir yol vardır.. hayırlısı ile sağlıkla hamiş kalırsın/kalırız.. bu akşamı beklicem canım idrar yolları için.. kekik içtim sabah 6 gibi.. şimdi biraz daha iyiyim. ateşim de 36.9a geriledi.. inşallah sıkıntı olmaz..

haaha :)) kekik kaynatmakla olmaz bicimim ben de biliyorum da.. işte bebek olacaksa da bundan dolayı olmazsa diye içim içimi kemiriyor.. doktorumun da babası vefat etmiş, kadını arayıp rahatsız etmek istemedim. eğer akşama kadar iyi olmazsam kesinlikle doktora gideceğim.. ama ben neden böyle olduğumu biliyorum.. kediciğimi beslerken hep balkonda yere oturuyorum, ee hava sıcak altta sadece şort, çıplak bacaklar taşın üstünde üşüttüm kesin.. ama farketmem geç oldu.. şimdi çok dikkat ediyorum, ayaktan çorap terlik çıkmıyor.. kedi artık yerde değil sandalyede besleniyor falan filan..

yumurta takibi yaptırıyordum zaten de bu defa müdahale de edecek yumurta olmadığına tanık olduğundan canım...
sağol canım sen de inşallah en kısa zamanda karşılığını alacaksın tedavilerinin....ateşin güzel düşmüş olması gereken dereceye inmiş...

canım ya bence de dikkat etmelisin bebeğinin oluşacağı varsa hiçbişey engel olamaz ama kötü zamanda kaptın enfeksiyonu tabi o da ayrı...önümüzdeki günlerde serinleyecek hava 5 derece falan kızlar dikkat edin....
doktora git canım adet kaçıncı günün bu gün iğneyi olmuştun sen de mi hay Allah neyse düşünme bekle bakalım...ama doktora da danış senin doktorun anlar çünkü bebek tedavisi görüyorsun başkasına danışma...

ben hazırlanayım artık öpüyorum seni döndüğümde sonuçları aldığımda hemen yazarım....

Son düzenleme:

ilaçlı yumurta takibinden bahsetmiştim zaten bende :))eğer rahimde filan sıkıntı yoksa hemen ilaca başlayacaktır doktorun.. inşallah kolay yoldan olur herşey.. iyi haberlerini dört gözle bekliyorum canım..
bugün adetimin 20. günü.. 13.günümde çatlatma iğnemi oldum.. yani iğneden sonraki 7. günüm.. adet döngüm genelde 30 gün.. tahmini adet 20 ağustos.. bu sefer aceleci davranmayacağım, eğer adet gelmezse bir hafta bekleyeceğim.. kendi kendime sürekli bu telkinde bulunuyorum.. inşallah başarılı olabilirim bekleme konusunda.. 10-15 gün içinde ak koyun kara koyun çıkacak ortaya hakkımızda hayırlısı olsun..

20. günü ise korkma canım iltihap sonrasında gerçekleşmiş ama doktoruna danışırsın yine de....
çok sağol inşallah dediğin gibi ilaçlar bende hemen etki gösterir rahim sağlıklıdır da hemen sonuç alırım ben de...
sizlerin de olacak biliyorum...hepimiz çok emek verdik ve çabalamaya da devam ediyoruz... karşılığını bizler de alacağız görüşürüz...

günaydın canlarımmm!!!!!

yok hayatta şu anda test yapmam...daha adetime 10 gün var, o geciksin, ondan sonra yaparım......
canım sen birde oruç mu tutuyorsun? herşeyi çok okuyamadım ama öyle heralde???
bir bebek kaybettin zaten, o yüzden bu işleri bırakıp kendine bakmalısın. evet şu an seni rahatsız etmiyebilir ama bence tutma.....

bicim canım benim, doktorun söylediklerine sevindim....

artık sıkı bir takip şart sana da....sende aylardır burda uğraşıyorsun, insanlara yardımcı oluyorsun

bence sonuç görmenin zamanıdır.....

bicimm canım bak ateş ölçme sana çok yol gösterdi
yumurtlama tedavisi olacağına çok sevindim
canım biz pko olanların genelde yumurtları çok kaliteli olmuyor
ama yumurtlama tedavisinde kullanılan ilaçlar daha döllenmeye elverişli yumurta elde etmeyi sağlıyor
ben bazı aylar yumurtluyordum ama iğneyle hamile kalabildim
canımm tekrar hayırlı uğurlu olsun inşallah güzel haberlerini alıcaz

günaydın arkadaşlar bugun ateş ölçme startı verdim ve adetim 6,günü ateşim 36,5 nasıl acaba pek analamamda bu ateş yönteminden :)

günaydın arkadaşlar bugun ateş ölçme startı verdim ve adetim 6,günü ateşim 36,5 nasıl acaba pek analamamda bu ateş yönteminden :)

günaydın canım.....

hıımmm nasıl anlatsam sana.......düşüniyim...

bu ateşinin 36, 37 olmasıyla ilgili birşey değil, herkesin vücut ısısı farklıdır.....1 ya da 1,5 derece oynar maksimum...
önemli olan, süklus içinde ateşin nasıl yükselip alçaldığıdır....yumurtlamadan önce düşer ateş...
sen kendin tüm ay boyunca bakıcaksın, aylar ,içinde vücudunu tanıycaksın, ona göre ilişkileri belirlersin.....

ben doğal yollardan hamiş kaldım cnm. ilaç kullanmadım. sadece öncesinde biraz kilo verdim ve soğan kürü uyguladm

çok güzel hayırlı olsun bende soğan suyu içmistim 15gün ama pek bişey farketmedi :)ama şu hayıtı içeyim 3ay bir ayda soğan suyu içcem

hııı :)) anladım canım bu ay boşa gitti desene dogru yavaş yavaş tanıyacam kendımı hadı bakalım hayırlısı artık :)

canm yumurtalıkların temiz olması sevindirici bi haber ama niye yumurtan oluşmadı ki.rahmine niye 23nde bakacak.sende film çektircektn heralde dimi?ama adettten sonra çekiliyo sanırım rahim filmi bu ay benden de istemişti dr.neyse canm git gelde bizi bilgilendir sonuçlardan yine...

ben doğal yollardan hamiş kaldım cnm. ilaç kullanmadım. sadece öncesinde biraz kilo verdim ve soğan kürü uyguladm

canm soğan kürünü ne kadar uyguladın.yani öncesinde hiç ilaç tedavisine başlamamışmıydın?sende pkolusun dimi?doğal yolla kalman ne güzel.bende soğan kürü uyguluyorum 2aydır içiyorum.önceki ay içtiğimde ne güzel kendiliğinden adet olmuştum.bu ay yine adetten 10gün önce içmeye başladm.ama hala adet olmadım.bu ay pek düzenli içemedim ondanda olabilir.günde 2kez içtim ama bazen sabah öğleden sonra,ramazanda yatmadan ve sahurda içtim.yinede bikaç ay daha devam edicem.faydasını görürüm inşallah.

canm iğne derken çatlatma iğnesimi yoksa yumurta gelişimi için iğnemi.haplardan daha etkili olduğu söyleniyo iğnenin.ama daha pahalıymış sanırım dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…