Merhaba ben 18 yaşındayım ve malesef ki pko hastasıyım.13-14 yaşımdan beri ilaç kullanıyorum.Duphaston kullanıyorum hiç değişmedi ilacım.Ama çok sektiriyorum mesela bugün ayın 9u yarın ilacın bitmesi gerekiyordu ama ben daha 6. günün ilacını içiyorum.Merak ettiğim şu ilacını düzenli kullanıp pko dan kurtulan var mı hiç?Bir de her pko hastası hamile kalmak için tedavi görüyor sanırım yanılıyor muyum?
bicim canım sana özelde yazdım ama şimdi burda okudum drun dediklerini kistin oluşmaması güzel bence bu bile olmulu birşey ama yumurta niye oluşmadıki aslında o ağrılara ve senin ateşinde yükselmişti bildiğim kadarıyla bu kadar belirtiden sonra bakalım yarın anlaşılır ne olduğu
ayyyy çok heyecanlıyarın gebeliğe baktırcaksın rabbim hayırlısını nasip etsin inşaallah gönlüne göre verir rabbim
bicim ne güzel haberler getirdin öyle :) yarın kan ver de.. belki de..
ayy hadi inşallah bakalım.. bu arada sende hiç mi kist yok? yani şu polikistik görünüm hiç mi yok? hormonlarına da bakacak olması iyi olacak.. kafanın rahat olması en önemlisi.. herşey çok güzel olacak canım benim
herkese iyi geceler diliyorum.. yarın yepyeni, mutlu haberler bizimle olsun :))
yumurta oluşumu yok ne yazık ki temmuzda olmamış ateşe göre cevap verdi dün gece aradım doktoru ateş tablomu gönderip... seni sıkı bir yumurtlama takibine almalıyız dedi bana... dengesizlik var... bu sabah bakılsın da her şeye... ben yine yazarım sizlere canım benim ilgin ve duaların için çok teşekkür ederim...
polikistik görünüm aralık ayında vardı en son ve 6 aydır kayboldu kilo verdiğimden beridir yok canım... ama yumurta oluşumu da olmamış temmuzda....ateş tablomu gece mail attım doktora inceledi yok yumurtlama dedi...yellowwa da dediğim gibi sabah tahlilleri yapayım sonuçları sabırsızlıkla bekliyor olacağım sizlere de yazarım bu arada 42. gün tahlilleri olacak bunlar bilginiz olsun...
idrar yolları enfeksiyonu için doktora gitmelisin belki fitil verir bak yelloww da kullanıyor kekik kaynatmakla olmaz o iş canım...
HERKESE İYİ SABAHLAR :))
yumurta takibi yaptırıyordum zaten de bu defa müdahale de edecek yumurta olmadığına tanık olduğundan canım...hadi inşallah iyi haberlerle dön de.. sende yumurta takibine başlayacaksın desene.. Allah yardımcımız olsun canım.. inşallah önünde kısacık bir yol vardır.. hayırlısı ile sağlıkla hamiş kalırsın/kalırız.. bu akşamı beklicem canım idrar yolları için.. kekik içtim sabah 6 gibi.. şimdi biraz daha iyiyim. ateşim de 36.9a geriledi.. inşallah sıkıntı olmaz..
haaha :)) kekik kaynatmakla olmaz bicimim ben de biliyorum da.. işte bebek olacaksa da bundan dolayı olmazsa diye içim içimi kemiriyor.. doktorumun da babası vefat etmiş, kadını arayıp rahatsız etmek istemedim. eğer akşama kadar iyi olmazsam kesinlikle doktora gideceğim.. ama ben neden böyle olduğumu biliyorum.. kediciğimi beslerken hep balkonda yere oturuyorum, ee hava sıcak altta sadece şort, çıplak bacaklar taşın üstünde üşüttüm kesin.. ama farketmem geç oldu.. şimdi çok dikkat ediyorum, ayaktan çorap terlik çıkmıyor.. kedi artık yerde değil sandalyede besleniyor falan filan..
yumurta takibi yaptırıyordum zaten de bu defa müdahale de edecek yumurta olmadığına tanık olduğundan canım...
sağol canım sen de inşallah en kısa zamanda karşılığını alacaksın tedavilerinin....ateşin güzel düşmüş olması gereken dereceye inmiş...
canım ya bence de dikkat etmelisin bebeğinin oluşacağı varsa hiçbişey engel olamaz ama kötü zamanda kaptın enfeksiyonu tabi o da ayrı...önümüzdeki günlerde serinleyecek hava 5 derece falan kızlar dikkat edin....
doktora git canım adet kaçıncı günün bu gün iğneyi olmuştun sen de mi hay Allah neyse düşünme bekle bakalım...ama doktora da danış senin doktorun anlar çünkü bebek tedavisi görüyorsun başkasına danışma...
ben hazırlanayım artık öpüyorum seni döndüğümde sonuçları aldığımda hemen yazarım....
ilaçlı yumurta takibinden bahsetmiştim zaten bende :))eğer rahimde filan sıkıntı yoksa hemen ilaca başlayacaktır doktorun.. inşallah kolay yoldan olur herşey.. iyi haberlerini dört gözle bekliyorum canım..
bugün adetimin 20. günü.. 13.günümde çatlatma iğnemi oldum.. yani iğneden sonraki 7. günüm.. adet döngüm genelde 30 gün.. tahmini adet 20 ağustos.. bu sefer aceleci davranmayacağım, eğer adet gelmezse bir hafta bekleyeceğim.. kendi kendime sürekli bu telkinde bulunuyorum.. inşallah başarılı olabilirim bekleme konusunda.. 10-15 gün içinde ak koyun kara koyun çıkacak ortayahakkımızda hayırlısı olsun..
aynısı bendede oldu ve ben hamileyim şuan biliyorsun.. boyle sağ kasığımda sızlama oluyordu sımdı gectı tabı eger sızlama sag kasıgındaysa tam oraya bıraz bastır agrı hissedersen kesin hamilesin sol taraftaysa aynısını oraya dene yerlesme aşamasıdır muhtemelen 2 gün sürerse bu bence hamilesin test yap.. :)
günaydın arkadaşlar bugun ateş ölçme startı verdim ve adetim 6,günü ateşim 36,5 nasıl acaba pek analamamda bu ateş yönteminden :)
ben doğal yollardan hamiş kaldım cnm. ilaç kullanmadım. sadece öncesinde biraz kilo verdim ve soğan kürü uyguladm
günaydın canım.....
hıımmm nasıl anlatsam sana.......düşüniyim...
bu ateşinin 36, 37 olmasıyla ilgili birşey değil, herkesin vücut ısısı farklıdır.....1 ya da 1,5 derece oynar maksimum...
önemli olan, süklus içinde ateşin nasıl yükselip alçaldığıdır....yumurtlamadan önce düşer ateş...
sen kendin tüm ay boyunca bakıcaksın, aylar ,içinde vücudunu tanıycaksın, ona göre ilişkileri belirlersin.....
canım benim doktorum devlette ben yoğun olmadığı aralıklarda öğleden sonra gidiyorum cepten haberleşiyoruz... sabahları da sedece kan vermeye gidiyorum öyle ayarlanıyor durum....
tabi aynen dediğin gibi tüm hikayemi biliyor ben adımı veriyorum ne zaman gideceğimi kendi belirliyor artık 6 kereden sonra iyice tanıdı beni Allah a şükür...
canım bence farklı ağrı bunlar ya hadi hayırlısı çekme gibi diyorsun gebelik olur inşallah tuncss sende de öyle olsun artık :)) bu arada aynı ağrıları ben de yaşadım gerilme çekme vs yazmıştım sizlere...
canım Allah şifa versin geçecek canım
ben durumumu anlatayım bir yandan da yemeklere baktığımdan yeni yazabiliyorum bi de yazdıklarınızı okudum tabi sayfa sayfa yazılmış ben yokken
doktorum beni bekletti usgne ben gireceğim dedi... baktı uzun uzun yumurtalıkların temiz şu anda dedi... 41 günde bişey çatlamış olmalı bence... ateş tablomu mail attım yarın bakıp dönecek bana...hormon testlerini ve gebelik testini yarın sabahtan kan vererek yaptıracağım... her şey mümkün dedi... rahmime 23 ünde bakacak ve gerekirse film isteyecek ondan sonra da inşallah yumurtlama tedavilerine başlayacağız tabi rahimde sorun yoksa... ama içim rahat...
smear aldı tekrar akıntı örneği aldı... onlar da sonuçlanır 23 üne kadar... böyle ilaç vermeyeceğim dedi... gebeliğe bakacak önce ona göre ilaç verecek...
7 adet hormon saydı bana yarın kandan baya bişeye bakılacak anlaşılan...
ben iyiyim en azından yumurtalarımda kistin olmadığını biliyorum bu da bişeydir demek ki düzenli gelişti ama çok geç ya ya da belki yumurta oluşmadı o da bir ihtimal ama o zaman o kadar ağrı neden oldu?....
ben doğal yollardan hamiş kaldım cnm. ilaç kullanmadım. sadece öncesinde biraz kilo verdim ve soğan kürü uyguladm
bicimm canım bak ateş ölçme sana çok yol gösterdi
yumurtlama tedavisi olacağına çok sevindim
canım biz pko olanların genelde yumurtları çok kaliteli olmuyor
ama yumurtlama tedavisinde kullanılan ilaçlar daha döllenmeye elverişli yumurta elde etmeyi sağlıyor
ben bazı aylar yumurtluyordum ama iğneyle hamile kalabildim
canımm tekrar hayırlı uğurlu olsun inşallah güzel haberlerini alıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?