Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

en yakın zamanda gidicem zaten, doktorun dediği buydu bende sizden öğrenmek istedim kist olduğu kesin dedi ama pko veya baska bir kist dedi başka doktora yolladı bende adet kesilmesi cilt sorunu vs başlamıştı bilemiyorum yinede teşekkür ederim

Canim senin yumurtaliklarinda mi vajinandami bu kist ben çözemedim....kistler genelde yumurtaliklarda olur ve ancak hai elinle üstten belki çok büyükse anlayabilirsin göbeğinin altindan vajinada olmaz diye biliyorum aman hiç aksatma bu haftaiçi mutlaka görün bi dr a

canım bende o kadar bilgi sahibi değilim ya anlatayım bende adet düzensizliği kaşıntı şişlik ilişkide ağrı ve sonra idrara cıkarken yanma oluyordu.ve duş alırken elime vajina dudağının içinde beze gibi birşey geldi doktordada orayı tuttuğunda küçük bir kist olduğunu söyledi ellediğinde fena ağrı yapıyor nedir anlamıyorum gidicem doktora tabi ki devlet yerlerinde ne derece bilgi sahibiler bilmiyorum dedim ya aydınlatmadılar bile beni nedir diye sordum cocuga engelmidir vs diye hep ben sordum alınması lazım dediler özele gtmem gerktiğini bir kere daha anlamış oldum

sevgili arkadaşlar,ben de pko'luyum.teşhis konduğunda glukofen,gonaphene ve progestan verildi.sadece bir ay kullandım ve hamile kaldım.şu an 8 haftalık hamileyim.lütfen ümitsizliğe kapılmayın,anne de oluruz,rahim kanserinden de korunuruz.yeter ki bu hastalıkla yaşamayı öğrenelim ve daima moralimizi yüksek tutalım.

selam kızlar bende pkos hastasıyım doktor tedaviyi bıraktı bugün hormonlar normal dedi bakalım ilaçsız olcammı nekadar insan var ya pkos hastası olan of nolcak bizim halımız

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tebrik ediyorum yaa demek rahatsızlığın falz ilerlemeiş allah kavuştursun allah tamamına erdirsin biraz daha bilgilendirirmisin bizi

EVET herkesde farklı belirtiler oluyor mesela bende fazla tüylenme yok kilo alımı yok.sadece ultrasonla bakıldığında kist ler gözüküyor.Adetimde en geç 34 gün sonra filan oluyor hani hiç 35 günü aşmamıştır bazıları 2 ayda bir filan oluyor.Çok farklı seyrediyor herkesde bizim işyerinde tam 3 kız pko luyuz birirnin hemen bebeişi oldu diğerinininde aşılamayla bakalım benimki nasıl olacak.Allahım herkese nasip etsin yarabbim...

doğru alevcim kilo önemli bu hastalıkta ben 48 kg yla evlendim 50 kgyım şimdi drumda diyor zaten kilona dikkat et diye.bizde eşimden dolayı yıl sonunda düşünüyoruz bebeği.O yüzden yeni yasmine başladım...BAKALIM ne aşamalr bekliyor bizi.

Canım onu hiç bilmiyoruz benim eşim bi çeşit romatizma hastası ve birtakım ilaçlar kullanıyor o ilaçları da bıraktıktan üç ay sonra anca vücuttan atılabiliyormuş onun için.ve kullandığı bi ilaç sperm kalitesini de etkilyormuş.Ama hiç sperm testi yaptırmadık önümüzdeki ay yaptırcaz.O da bir problem değilmi peki eşin ilaç kullanıyrmu alevcim?

Allahım inşallah güzel sonuçlar alırsınız...Zor aşamalr değilmi insan stres oluyor...Dr bize eşinde bi sperm testi yaptırsın bi de ona bakalım dedi biz de dedikki bize bir yol haritası çizin drum konusunda gayet iyi bu bebeişleri olan pkolu olan arkadaşlarımın dr u .Allahım herkese nasip etsin inşallah.aşılama nasıl bir yol canım.

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tebrik ediyorum yaa demek rahatsızlığın falz ilerlemeiş allah kavuştursun allah tamamına erdirsin biraz daha bilgilendirirmisin bizi

canım,çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.hastalığın bendeki boyutu hakkında pek fazla bilgim yok.2 yıldır çocuk istiyordum,bu arada üç doktora gittim.üçü de 'sağlıklısın,git evine bekle.' dedi.özellikle üçüncüsüne çok kırgınım,çünkü ona gitmeden önce pko hakkında bilgi edinmiştim ve ona 'bende belirtileri var,pko'lu olabilir miyim?' diye sorduğum halde aynı cevabı aldım.sebebin psikolojik olduğuna ve artık doktora gitmemeye karar verdim.eşimin ısrarıyla mayıs ayında dördüncü doktoruma gittim.teşhisi koyarak yumurtlama tedavisine yönelik ilaçlar verdi.haziran adetimi gördüğümde içtim,temmuzda adet görmedim. 'demek rahatsızlığın fazla ilerlememiş.' demişsin,bilemiyorum. kilo problemim kendimi bildim bileli var,tüylenmem son 1-2 yıldır var,adet düzensizliğim iyi durumda,en uzun gecikmem 13 gün,adet görmeden geçirdiğim bir ay olmadı. umarım anlattıklarımın bir faydası olmuştur,lafı çok uzattım :bbo: Allah hepimize acil şifalar versin :Saruboceq:

1 senedir tedavi görüyorum glkofen kullanıyorum oda bazen miğde bulantısı yapıyor ama doktor mutlaka kullan dedi.adetim yavaş yavaş düzene giriyor,p.o yüzünden hamilede kalamıyorum,eşimle bu duruma çok üzülüyoruz aslında ama sabretmek lazım.a.s.

Ben de pko luyum. hem de çok uzun süredir. adet görmeye başladığımda düzensizdi. bir ara düzene girdi gibi ama onda da ovulasyon 30 - 31 gündü. tüylenme hep vardı. kendimi bildim bileli zayıfım.
Evleneli 1 yıl oldu. 6 ay biz istemedik, sonra bebek istedik, ikinci ayında hemen hamile kaldım :CüvCüv:
7 haftalıkken bebeğimi kaybettim, düşük oldu :çok üzgünüm: senağlama
Hamile kalmadan önce danışma ve muayene için Doğumevine gittim, doktorlar hiç ilgilenmiyorlar. Hamilelikte çok kanamam olup da düşük olduğunu anlayınca özel doktora gittim. Doktorum çok tatlı (Jale Gürlüler) :1rolleyes: neyse kaybettik..
(Yaşasaymış kız olacakmış meleğim :asigim:)
pko yüzünden bu kadar umutsuz olmayın nolur.. yazılanları okudukça hayretler içinde kaldım. arkadaşlar herzaman pozitif düşünün, neden olmayacakmış bebek, hayırlısıyla Rabbim hepimize verir göreceksiniz. yalnız dualara çok dikkat etmek lazım, ille de bebek istememeli, hayırlısıyla istemeli a.s
glucophage kullanıyorum. ve ayrıca folic asite başladım çünkü yeniden hamile kalmayı planlıyorum :teytey:
Çin takvimine göre ağustosta kalırsam kız olabilir, gerçi kız erkek farketmez, sağlıklı olsun da, hayırlısı..
Canlarım lütfen üzmeyin kendinizi, umutsuzluğa kapılırsanız orda kalırsınız, benim aklımın ucundan geçmiyor bebek olmayacağı.. hep umudunuzu koruyun derim..
dualarımdasınız artık :)

slm kızlar bende pko luyum 5 aylık evliyim 2 aylık hamileyim bende hiç adet düzensizliği yoktu 28 günde bir adet oluyodum evliliğimin 3, ayındada hamile kaldım üzülmeyin bence çok ciddi bi sorun değil hiç tedavi görmeden hamile kaldım Allah inşallah isteyen herkese hayırlısıyla bu duyguyu yaşatır

arkadaşlar salı günü doktora gittim adetimin 3.günü ve ultrasonda pko var dedi.eşiminde siperm sayısı çok düşük tek çaremiz mikro..doktorum pko lu olman tüp bebekte şansımızı artırır dedi ama benim endişelerim var..düşük riski yada ölü doğumlara neden olmuyor mu pko..?

pko belirtilerinin hiç biri yoktu bende tüylenme ,adet düzensizliği,kilo fazlalığı gibi durumlar hormon testide normal değerlerde çıkıyordu..vajinal yolla ultrosanda kistler görüldü.

düşük yada ölü doğumlara pko nun neden olduğunu sanmıyorum ama yine de uzman bir doktora danışmak gerek tabi.
benim düşük olmasının nedenini bulamadılar, genetik araştırmaya gönderdik hiçbir sorun çıkmadı, en son iş yoğunluğu veya stres olabilir dendi. benim rahim yapısı da farklıymış biraz. sol taraf biraz daha ileri doğru uzun. bebeğim oraya yerleşmiş, sağ yumurtalık da onu farkedemediğinden regl olmaya çalışmış. yani ben hamileyken de birkaç ay regl olmaya devam edebilirmişim. doktorum düşüğün bu nedenle veya pko yüzünden olmadığını düşünüyor.
sen de yine doktoruna danış derim. ama sakın aklına düşük, ölü doğum gibi kötü şeyler getirme canım. insanın aklına gelen başına gelir Allah göstermesin. o yüzden hep pozitif düşünmelisin.
Ben eminim yakında yeniden hamile kalıcam ve 9 ay sonunda sevimli meleğimi kollarıma alacağım yerimseniben :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…