Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla polikistik over adından anlaşıldığı gibi kist gelişimi demek değil. en azından doktorum böyle açıkladı :) tabi ben de araştırdım biraz.. normalde her ay bir tane yumurtamız büyüyüp gelişiyor ve zamanı geldiğinde çatlayarak atılıyor. Pko durumunda ise birden fazla yumurta aynı anda büyümeye çalışıyor. bu yüzden tek bir yumurta çatlamak için uygun büyüklüğe zamanında gelemiyor. ovulasyon döneminin uzaması hep bu yüzden.. Bize verilen glucophage gibi ilaçlar ise bu durumu dengeleme amaçlı. Ha bu arada yumurta zamanında çatlamayınca erkeklik hormonları kadınlık hormonlarımızdan baskın duruma geçiyor ve bu yüzden de erkeksi bir tüylenme oluyor işte. (o yüzden ilaçlarınızı düzenli kullanmanızı tavsiye ederim) Tabi bunlar benim araştırmalarım, her halükarda uzman bir doktora danışmanızı tavsiye ederim.
Herşeyin bir çaresi vardır arkadaşlar, pko dediğiniz ne ki :teytey: pko lu olmak bir ayrıcalıktır bence :) düşünsenize vücudumuz çok üretken, bebek için nasıl da heyecanlanıyor :) Allah beterinden korusun.
İnşallah yakında hepimiz müjdeli haberler alırız hayırlısıyla yerimseniben
:CüvCüv:

Son düzenleme:
slm arkadaslar bende 2,3 sene once polıkıstık over konuldu 6 ay dır korunmak ıcın yasmın kullanıyorum kıloda verıyorum ıns gecmıstır

2 hafta sonra genel bı muayeneye gdıcem bakalım cıkmaz ıns cunku bu senenın sonuna dogru cocuk planlıyoruz esımle

esinsay bilgilerin için teşekkürler, pko hakkındaki analizlerinde çok hoşuma gitti,bende pko luyum ve 10 gün önce bende 4 haftalık bebeğimi kaybettim,tedavi görüyordum.sanırım düşmesinin sebebi pko dan çünkü kadınlık hormonU[PROGESTERON]az salgıladığımız için bebişlerimiz tam olarak rahime tutunamıyolar hamile kaldığımızda ilaç desteğine ihtiyacımız var bence.........tabiiii doktorlarımız daha iyi bilir ......... inşallah bebeişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız............

bu arada kimseye yanlış bilgi vermek istemem sağdece benim düşüncem... çünküüü bunlar hassas konular.........

Semozi bebeğin için çookkk üzüldüm ( :çok üzgünüm: geçmiş olsun, daha çok yeniymiş. Allah hayırlısını nasip etsin. Moralin iyi gibi, sakın üzme kendini arkadaşım.
Haklısın, benim de düşük olacağı belli olduğunda doktorum progesteron ilaçlarını yoğun şekilde kullandırdı. ama geç kalmıştım sanırım.. doktor, verdiği glukophage ilacına hamile kaldığımda da devam edeceğimi söyledi. hatta bu ilaçla daha kolay hamile kalabilirmişim. o zaman hemen 2 ay sonra tekrar düşünüyordum ama sonra fikrim değişti.
neyse.. moralimizi yüksek tutmalıyız. benim kaybım şubat ayında oldu, 6 ay geçti.. şimdi bu ay yeniden bebek planlıyoruz. Hayırlısını diliyorum :1rolleyes: folik asite başladım. sen de yeniden planlıyormusun canım? tekrar hamilelik için düşüncelerin nedir?

merhaba arkadaşlar , ben de pko hastasıyım , çocuk sahibi olmak istiyorum , doktor çocuk sahibi olmak istediğimi söylememe rağmen doğum kontrol hapı(yasmin) verdi , ne yapayım başka bir doktora mı gideyim , İstanbulda bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz iyi bir kadın doğumcu var mı?

esinsay cım bende ilk adet olduğumdan beri düzensiz adetlerim.evlendiğimden beri dkh ile korunuyorum.3 ay önce bebek istediğim için dr bıraktırdı 2 ay yine adet görmedim farlutal verdi.ondan sonrada glikofen kullanmaya başladım.bugün 28. gün yine adet görmedim.sormak istediğim glikophege adetini düzenledimi??

mehlikasu merhaba, öncelikle geçmiş olsun. bence başka uzman bir doktorla daha görüşsen iyi olabilir. ama doktorun tam olarak ne açıkladığı önemli, belki önce bir süre düzene girsin sonra müdahale edelim gibi bir düşüncesi var mıydı? iyi dinlemek lazım ve aklında şüphe olarak birşey kalmasın, herşeyi rahatça sor bence.
inşallah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebişlerimiz olur hepimizin :CüvCüv:

Bnde de pko var bu ay dr a gittiğmde 5.5 cm kist görüldü yasmin verdi kızlar inş gider bu kist bizde bebek düşünüyoruz...Ama benim öyle adet düznsiliğim yoktu en fazla 5 6 gün gecikmiştir.OFFFF

evet canım, glucophage adetimi düzenledi, ovulasyonu 28 güne çekti yerimseniben

umarım bendede işe yarar:Saruboceq:kafam çok karışık..adet olucağım günü bilmiyorum yumurtladığım günü bilmiyorum.geçen ay iki ay üst üste olmayınca farlutal verdi.bu ayda olmassam yine farlutal kullanıyımmı yoksa oluruna mı bırakıyım bilmiyorum.sence ne yapmalıyım?kafamçokkarıştıa.s.

Bnde de pko var bu ay dr a gittiğmde 5.5 cm kist görüldü yasmin verdi kızlar inş gider bu kist bizde bebek düşünüyoruz...Ama benim öyle adet düznsiliğim yoktu en fazla 5 6 gün gecikmiştir.OFFFF

cnm zaten o kist düzensizlik yapıyor ama dkh bu kisti eritir merak etme.sıkılıcak korkucak bişey yok ben kaç tane erittim o kistlerden.kistler bizden korksunklava:

cnm ben eşimde dr gatada.onun kadın doğumdaki arkadaşlarına muayene oldum.eğer hamile kalamassam orda ali hoca var yada iskender hoca onlara giderim.ben ank.dayım sendemi ank.dasın?a.s.

evet canım bende ankaradayım.bnde yeni buldum dr yine pkolu arkadaşımın dru o arkadşımın da yeni bebeği oldu bu dr sayesinde aşılamayla allahım inş.bizede nasip eder nerde oturuyorsun hayatım?:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…