urankentteyim ben.sen nerdesiinn?
umarım bendede işe yarar:Saruboceq:kafam çok karışık..adet olucağım günü bilmiyorum yumurtladığım günü bilmiyorum.geçen ay iki ay üst üste olmayınca farlutal verdi.bu ayda olmassam yine farlutal kullanıyımmı yoksa oluruna mı bırakıyım bilmiyorum.sence ne yapmalıyım?kafamçokkarıştıa.s.
bende çok memnun oldum cnm.4 yıllık evliyim bende bizde 3 ay oldu bebek düşüneli.ben adet gördüğüm günden beri düzensizlik yaşıyorum son gittiğimde sende polikistik var dedi ama sendrom değil.yani bende tüylenme aşırı kilo hormonal bozukluk yok sadece adet düzensizliği var.6 ay deniycem olmassa diğer yöntemlere geçicez sanırım.ama benim sorunum adet düzensizliğim olduğu için yumurta oldumu olmadımı ne zaman oldu bunları bilmiyorum.şuan sadece glikofen ve folik asit kullanıyorum..
canımcım bir de bu hastalığa kalıtımsal diyorlar dr diyorki göz rengini nasıl değiştiremzsek bunuda değişteremeyiz ancak kontrol altına alabilirz diyor annemde filan hiç yok mesela bn daha bu yaşta kadın hastalıklarıyla uğraşıyorum allahım a şükür daha beterlerinde n saklasın.:asigim:
esengülüm şu an kaç yaşındasın?
23 yaşindayim daha ben[/QU
adım esra a.s
doktorun kontrolüne bırak bence, kullan derse kullanmalısın. danışmadan birşey yapma derim tubişşcim. bildiğim kadarıyla düzenli olarak adet görmeliyiz, bu sürekli olarak ilaç gibi harici bir faktörle de olsa sağlanmalı. bir arkadaşım da her ay düzenli olarak ilaç kullanıyor, dr devamlı kullanması gerektiğini söylemiş. (üstelik ablası da dr) adeti ilaçlarla sürekli düzenli ve hiç ağrısız oluyor. (benim genelde ağrılı-sancılı olurdu) bu arada ben de glocphg kullanarak 28 güne geçince ağrılarım çok azaldı. artık yumurtlama zamanım tam olarak belli. bu çok güzel :Saruboceq: dr lar bizim özel durumlarımızı analiz ederek bize özel tedavi yöntemleri uyguluyorlar, inandığın bir doktorsa sonuna kadar güven tubişş. düşünsene eskiler pko nun ne olduğunu bile bilmiyorlardı, kimbilir kaç kadın bu yüzden neler yaşadı, eminim bu nedenle boşanmalar bile olmuştur, eski türk filmlerinde ne konular var.. bu devirde bizim için çok basit. hangi yöntem uygunsa uzman doktorumuz bize yol gösteriyor. ilaç, aşılama, tüp bebek.. paylaştıkça bilinçleniyoruz. ben eminim burada tanıştığımız ve şu anda sıkıntıda olan tüm arkadaşlar sırayla sevinçlerini de burada bizimle paylaşacaklar :1hug:
doktorumla, olabilecek her ihtimali rahatça konuşuyorum bu rahatlatıyor. bir de problemin çözüleceğine, bebeğimizin olacağına hiç şüphesiz inanıyorum.
tubişşcim hayatım lütfen sıkıntı yapma. eğer adetim başlamadı, gecikecek, gecikti vs gibi düşünceler aklında dolanırsa stres yaparsan ondan da gecikebilir. bilinçaltını negatif düşüncelerle doldurmamalısın. beynimiz ve tüm sinir sistemimiz bundan etkilenir. pko olmayan ve her anlamda çok sağlıklı herşey idüzenli olan insanlarda bile stresten dolayı gecikmeler yaşanıyor. diyeceğim üzerine çok düşme, uzman dr.una güven ve kendine inan. Ben hayırlısına dua ediyorum, Allah büyük, tedbirimi alıp tedavimi uyguluyorum, içimi rahat tutuyorum, gerisi Allah Kerim yerimseniben
bu çiçekler sana canım a.s.
23 yaşindayim daha ben[/QU
adım esra a.s
Esracım memnun oldum :içelim:
kalıtsal olabilir demişsin ya, annemde de varmış kistler, doğumda gitti diyor. ama o pko ne olduğunu bilmiyordur ki o zamanlar. düşük yapmış önce, sonra da 3 çocuk :1rolleyes:
ilk çocuğunu düşüren ne çok kişi varmış meğer..... benimki düşünce tanıdığım herkes ayrı bir örnek anlattı
bu arada ben de tuba(2,ankara)memnun olduuummm tekrar:)
Bende çok memnun oldum.Doğrudur annelerimiz zamanında bilmiyolardır tabi.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.Esracım memnun oldum :içelim:
kalıtsal olabilir demişsin ya, annemde de varmış kistler, doğumda gitti diyor. ama o pko ne olduğunu bilmiyordur ki o zamanlar. düşük yapmış önce, sonra da 3 çocuk :1rolleyes:
ilk çocuğunu düşüren ne çok kişi varmış meğer..... benimki düşünce tanıdığım herkes ayrı bir örnek anlattı
2 değil tabe 29sositososito
aaaa bakın asıl bomba haberi vereyim :dance:
(ben bu haberden sonra bu kadar pozitif oldum)
bizim işyerinde biri var, eşi hamileydi. düşük oldu, meğer ikinci düşükmüş CADIARZU sonra yine hamile olduğunu duydum çok sevindim. sonra yine düşük oldu. düşünsenize üçüncüye!! yasakkelime
(hemen arkasından benim de düşük oldu zaten) bu olay beni çok endişelendirdi. ben de yine hamile kalınca yine düşürürmüyüm acaba, şöyle mi olur, böyle mi olur....
1 ay kadar önce eşinin tekrar hamile olduğunu ve hatta 5inci aya girdiklerini öğrendim :teytey: şu anda eşinin hamileliği gayet sağlıklı ilerliyormuş. o kadaaarrr mutlu oldum ki bilemezsiniz. işte bu bana çok büyük umut verdi :sm_cool:
yılmadan usanmadan umutla inatla istiyorum! isteyin arkadaşlar! zafer bizim olacak :hooray:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?