- 8 Eylül 2008
- 6.154
- 427
- 363
Rabbim hepimizi bu illetten kurtarsın beterlerinden de korusun inşallah....
neden farlutal verir bu doktorlar anlamam.. o adeti çok geç getiriyo.. ve benim doktorumun dediğine göre eğer olurda onu içerken hamiş kalırsak bebeğimizin tüylenme sorunu olabiliyormuş..benim ki bana duphaston ya da progestan içmemi öneriyor böyle durumlarda..
benim doktorumda hemen hemen aynı yolu izliyor.. bir klomen bir aay ara gibi oldu bende tedavi süreci.. ve bu ay 3. klomenim.. ve rahim filmi de çekildim.. bunda da eğer olmazsa bizde iğneliye geçeceğiz eğer o da olmazsa aşılama.. göbekten iğneden bende korkuyordum ama bu ay ki çatlatma iğnem ovitrelle idi, yani göbekten yapılandan ve hiçbirşey hissetmedim. ama asla kendim yapamam o ayrımetformine gelince de ben 3 ay kesintisiz kullandım ve sonrasında kafama göre işgüzarlık edip bıraktım. sonra doktorum ikinci klomen içip kontrole gittiğimde direk anladı, şeker hapını almıyormusun dedi.. oha diye kaldım.. çünki yumurtalıkları ve yumurta üretimini direk etkileyen bir ilaç.. klomenle birlikte kullanımında hiçbir sakınca yok.. bizzat denedim ara verdiğimi duyan doktorumda sabah akşam iç bir süre dedi ve yaklaşık 1 ay sabah akşam aldım.. şimdilerde yine günde 1 tane onu da akşamları yatmaya yakın içiyorum.. sabah akşam başla sende istersen bir süre sonra günde 1e düşürürsün.. bende glucophage 850 kullanıyorum..
hadi bakalım arkadaşım yepyeni bir ayda yepyeni umutlar sana bebeğini getirsin inşallah..
hoşgeldin :)
hoşgeldin
bicim nabersin?
durduk yere herşeye ağlıyorum sanırım tedavi sonrası gerginlik gidiyor üstümden ağladıkça rahatlıyorum çünkü....ne olursa olsun moralim yüksek ama işte hassas dönemdeyim demek ki....oluyor bazen böyle
sen nasılsın canım?
Hosbuldum tsk ederim nasilsiniz ? cok daraliyorum icimde hep bi korku kusku varsohbet etmek istedim bende
canım benim insan farkında olmadan geriliyor aslında... bizi bizden iyi kimse anlayamaz.. bende çok üşüyorum dün akşamdan beri.. resmen titriyorum resmen.. havalar soğudu.. bende üşümekten başka hiçbirşey yok
tv açık kenarda kendi halinde çalışıyor, tek başımayım.. yalnızım.. yapayalnız.. bir bebeğim olsaydı, o şimdi öğlen uykusuna yatmış olsaydı bende onun uyumasından istifade edip ütülerimi yapsaydım..
hepimizin kuşkuları var ama tedavi süreçleriyle bir de moralimizi yüksek tutarak iyi olmaya çalışıyoruz aslında....
sen ne gibi tedavilerden geçtin evli misin?
Ben gecen sene temmuzda evlendim 1 sene cocuk dusunmedik (aslinda ben degil esim) simdide istiyoruz yurtdisindayim burda ilk kez dr gittim bana 3 aylik duphaston verdi eger olmazsa rahim filmi cekincem tekrar gidicem tedaviye baslicaz 14 yasindan beri pkoluyum caresi yok evleninde biraz degismisti adet gunlerim simdide 2 gundur duphaston aliyorum sabah aksam daha 3 aydir deniyoruz kendiliginden olmasini beklemeden tedavi olmak istedim ben de
pcolu arkadaşlarım merhaba hamile kalmak için bitkisel şeylere başvuranınız varmı
anladım canım metformin alıyor musun?
kaliteli yumurta için ve adet düzenleme için içiyor arkadaşlarımız... gerekirse ben de başlayacağım...
benim de 14 yaşımdan beridir var ne yazıkki... ama çaresi de var Allah tan... ben yumurta geliştirici ilaç kullanıyorum sonra da çatlatma iğnesi tedavide 2. ayım artık hayırlısını dilemekten başka yapacak bişey de yok...
ayyy ne güzel hayaller bunlar....
çok haklısın ben de şu anda öyle olması neler vermezdim ama olacak biliyorum inşallah güzel haberini alacaksın bu defa....ben de genelde yalnızım evde ama yemek yaparak ev işleri tv bilgisayar vakit geçiyor vakitle derdim yok ama bebeğim gelsin artık diyorum...
aynen ayaklarım hep soğuk... ateşim de 36.2 36.4 öyle gidiyor düştü yani bakalım neler olacak...
Hayir hic almadim dr tavsiyesiylemi aliniyor, INSALLAH bizde o guzel gunleri goruruz derdimizden buyuk RABBIMIZ var bazen umutsuzluga kapilmiyorum desem yalan olur ama boyle pco lu hanimlarin hikayelerini okyunca umudum artiyor. Hayirlis bir vakitte gelsin bebisler INSALLAH
canım inşallah olur dediğin gibi.. ateşe çok takılma bak az önce de demiştim..
benim bugün kasıklarımda ağrı var, anlam veremediğim şekilde.. sanki adet olacakmışım gibi sızlıyorlar..
ben hayıt içtim birkaç kere faydası da olmuştu az gelen adeti arttırmıştı ama şimdi klomen kullandığımdan ayrıca bitki çayları içmiyorum....
böğürtlen kökü kullanan arkadaşımız var incirin de çok faydası oluyor...
ne yapacağımı bilmiyorum bundan önce 2 kez gebelik geçirdim biri boş gebelik diğeri ise 9 aylıkken doğuma az kalmıştı kordon dolanmasından dolayı ölü doğum yaptım nasıl oluyor anlamadım sonrasınsa tüplerim yapısmıs laporoskopi oldum onlar açıldı polikistikover var onuda yenmeye çalışıyorum herşeye rağmen istiyorum
canım tedavi sürecin hayırlı olsun metformini 1 hafta 850 mg günde bir tane iç sonra 1000mg 4 gün günde 1 tane iç sonra da sabah akşam 1000mg ile devam edersin.... vücudun alışsın önce ilaca...
iğneler seni korkutmasın canım....
bu klomen tedavisinden sonra belkide gebe kalırsın iğnelere gerek kalmadan.... bence çok iyi yaklaşmış doktorun...karından yapılan iğnenin ucu çok ince oluyor zaten hiç hissetmiyorsun bile ben çatlatma iğnesi olduğumdan biliyorum...
teşekkür ederim canm.evet artk sonunda gecikmelide olsa metformine başlıyorum.canm şuan 850mg glucophage var onu bitireyim sonra geçeyim 1000mg'ma.iğne korkutuyodu ama rahatladım şuan tuncss'da hiç hissetmiyosun dedi.saolun kızlar dr.dan çıkınca üzüldüm biraz ama sizle dertleşince unutuyom biraz.iyiki varsınız.dr.m da biraz asık suratlı gülümsemiyor ama ben onu seviyorum ve güveniyorum.hem bugün gülümsedi:))sabah gittiğim için belkide enerjikti hep öğleden sonra gidiyodum bugün işede gitmedim dr.a gitcem diye izin aldım.yarın sorar dururlar artk ne oldu geçmiş olsn.her seferinde yalan uydurcam diye kırk takla atıyom.
oh oh çok iyi canım yoksa rahme ekilme gününde misin? bundan sebep ağrı olur biliyorsun de mi ay hadi inşallah ya... tuanatay derdi hep adet olacağım ben bebek değildir diye sancım çok derdi hamile haberini aldık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?