Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

zor olmuyormu denız tuzunu sade içmesı cnm?sende baya warmıs kılo canım.ben 70 kıloyum.yumurtalıkta kıstın warmı bır suru pekı?

Hayır sade içmiyosun zaten tuz yerine kullanıyorsun yemeklerine, aslında boyuma göre kilom şişman durmuyor 1.72yim sağlı sollu ufak kistlerden gördü pcomuş işte Allah dermansız dert vermesin ne diyelim

Bi doktor tiroit hastası olduğum halde bana ilaç vermedi tuz kullan dedi bir de sağlıkçıyım. dedim öyle dedi diye ben de umursamadım hastanenin en iyi doktoru sonra bütün değerlerim yükseldi birden tiroit. Kaç ay adet olamamıştım. Hipotiroidi o kadar yükselmiş ki. Değerlerim pko yu gösteriyordu. Doktor öyle demişti. Sonra hipotiroidi için ilaç kullan geçmezse eğer doğum kontrol kullan dedi. Dinler miyim. Başladım doğum kontrol hapına ben de. Sonra da kullanmamla beraber adet görmeye başladım tsh da hafif düşmeye başladı. Kilo verdim ama sonra bir daha bıraktığımda adet görememeye başladım doğru düzgün soğan kürü çok işe yaradı. Ama tekrar benim düzenli adet görmem ayları buldu. Kesinlikle tavsiye etmiyorum o hapları. Ayrıca başka bir doktor hipotiroidi senin yumurtalarını çatlatmamış oda o görünüme sebep olabilir dedi. Yanlış bir tanı üstüne düşmeme nelere sebep oldu belki de. Doğum kontrol hapları kullandım şimdi pko için değerler kanda hep normal doktor hafif pko olduğumu söylüyor. Ama ben bu doktorların yanlış yönlerdirmelerinin tiroit yüzünden pko olduğunu ve doğum kontrol hapları ile de hamilelik sürecimi etkilediğimi düşünüyorum. Sağlıkçıyım ama kendinizin doktoru olun birisiyle asla sınırlı kalmayınn. Ve o ilaçları kullanmayın. basit bi tedavi ile şimdi hamile kaldım. Herkese istediğini bir an önce nasip etsin rabbim :)

Sonuçlarım belli oldu işte insülin kolestrol tam 6 tüp vermiştim çook şükür hepsi temiz çıktı görmüş oldum troitlerim hormonlarımda normal sınıflarda şükür fakat prolaktin yani süt hormonum 35 Çıktı En son nisanda 36 dı yine yüksek maalesef kadın doğum doktorum olmadığı için ilaçda alamadım neymiş dahiliye doktoru emar çektirmen gerekiyor dedi istemedim doktoruma sormadan onun lafınla hareket etmek sonuçta alanları farklı ilaç kullansamda adetin 5.günü başlanıyodu galiba dostonex e poff bi daha ki adeti beklicem artık ilaç için.

Nasıl bir tedavi gördünüz gebelik için ??

Nasıl bir tedavi gördünüz gebelik için ??
Yumurta çatlatma iğnesi kullandım ben sadece doktora adetin 12.günü gittim. Bir iki gün içinde yaptırdı. 2.ayda kavuştum şükür. Ama ikinci ay rahim ince olunca az 3 gün bi ilaç kullandırdı. Sonra iğne yaptırdı halen de devam ediyorum. Estrofen.

ne yedın cnm pekı karatay dıyetınde?neler yemedın.bnde pkoyum.ilaçsız adet olamam hıc.spor derken neler yaptın mesela??beklıyorum cevabını merakla.kaç kılodan kaça dustun?
Canım 68 kilodan 58 -59 a düştüm. Aşırı kilom yoktu aslında çünkü boyum 1.68.
Yürüdüm koştum yüzdüm bisiklete bindim. Hiçbi şey yapamıyorsam bol bol yürüdüm her gün ama her gün yürüdüm. Bildiğin karatay diyeti yaptım. Eğer karatayı bilmiyorsan ilk kitabını almanı tavsiye ederim. Ekmek tatlı yok ya da çok çok az. Bol protein. Her sabah 2 yumurtamı bol peynirimi cevizimi domates salatalık biber zeytin rokamı vs yedim. Öğlen sebze yemeği et. Haftada bikaç akşam yemeğimi atlardım aç yatardım. Hoşuma giderdi sabah çok dinç kalkılıyor aç yatınca. Çikolata paketli şeyler yemedim yersem birter yedim. Glıkoz şurubu olsn her şey çok zararlı. Vs vs vs Ve hiçbir ilaç içmeden regli olmaya başladım. Ben bıraksan 6 ay regli olmazdım. D. Kontrol İlacını bırakınca İlk aylar tabii saçım yüzüm yağlandı sivilcelendi ama yılmadım spora ve sağlıklı beslenmeye devam ettim. Birkaç aya saçım cildim düzeldi. 33-34 günde regli olmaya başladım. Doğum kontrol hapını bıraktıktan 8 ay sonra hamile kaldım doğal yolla. Ve sizlere umut olsun diye o mesajımı yazdıktan bikaç hafta sonra bebek değil bebekler beklediğimi öğrendim. Kızlar ben karşınızda canlı örneğim lütfen dediklerime kulak asın denemek sizin elinizde.

Yalnız bende tiroit sorunu yoktu sadece pko vardı bu yaptıklarım tiroidi olanlarda da işe yarar mı bilmiyorum. Bunu belirteyim.

Ayrıca bu pko yu çok araştırdım. Öğrendiğim şey şu ki Pko bir metabolik sendromdur. Metabolik sendrom vücuttaki karbonhidrat şeker dengesinin bozulmasından ötürü oluşur. Tedavisi yoktur hiçbi zaman geçmez. Ama spor ve sağlıklı beslenmeyle kontrol altına alınabilir.
Kızlar sizlerin iyiliği için yazıyorum bunları. Uygulamak sizin elinizde... Ben 17 haftalık doğal yolla ikiz gebeyim. Bakın tekrar ediyorum 6 ay regli olmazdım eskiden lütfen dediklerimi uygulayın. Umarım sağlıkla kucağıma alırım bebeklerimi ve isteyen herkesin hamile kalması için ve bebeklerini kucaklarına almaları için hep dua ediyorum.
Sevgiler...

arkadasim nkadar guzel aciklamissin boylee.peki sende de warmiydi yumurtaliginda ufak bir suru kistler??bnde bugun yuruyuse bsladim.tam 45 dakika yurudum hizli tempoda.birazda egzersiz aletlerini kullandim.aynen 3 aydir regl olmuyorum bnde.ilac almasam olmam zaten.acaba 1 ay yuruyusun sonunda gelirmi ki adetim?senin nasil olmustu?cok tebrik ediorum seni Rabbim saglikla bir avazda kurtarsin cnm.ben basladim yuruyuse de..ne yicem nasil beslencem bilmiom.mesela sen ne yedin kahwaltida?aksam ne yedin?aralarda neler tukettin lutfen yaz bana yardima ihtiyacim war

Allah kucağına almayı nasip etsin bana da pc teşhisi konduğundan beri 1 ekim tarihi oluyor 94.1 dim şu an 91 e düştüm 12 günde 3 kilo gitti hedefim 80 kilo bakalım , pco nun yanında süt hormonm yüksek eşimin spermide düşük Allah yarcımız olsun çok yıpratıcı bir süreçmiş 1.5 yıldır bekliyorum 1.5 yıl önce gittiğim doktor tertemiz bişey yok dedi yıllarımı çaldı maalesef , pco olduğumu söyleseydi ona göre tedavi olur bişeyler yapardım temiz diye bekledim boşuna zaman diyorum sonra her şer de Hayır vardır diyorum Bebeğinizin cinsiyeti i öğrenebilir miyim?

Hoşbuldummm canım bi türlü başlayamadım bende diyete

Canım pkonun en net belirtisi zaten ultrason görüntüsünde inci kolye gibi bir sürü kist olması. Zaten kelime anlamı olarak 'poli' çok demek
Kist zaten bildiğimiz kist demek. Over ise yumurtalık demek yani çok kistli yumurtalık bizim hastalığımızın adı. Yani sadece regli olmayan insana sen polikistik oversin denmez. Dr ultrasonda inci kolye görünümlü yanyana bir sürü kist görürse pko teşhisi koyar. Yani ben pkoyum diyen her kişide ufak bir sürü kist vardır. Yani bende de vardı bir sürü yanyana kist.

bebeklerimin cinsiyeti kız:) tek yumurta ikizi iki kız :)

haklisin canim anladim.peki sen nasil beslendin sabah ogle we aksam?nelerden uzak durdun neler yedin?birde adet duzenin kac zamanda geri geldi?mesela bir ay yuruyusten sorami?

haklisin canim anladim.peki sen nasil beslendin sabah ogle we aksam?nelerden uzak durdun neler yedin?birde adet duzenin kac zamanda geri geldi?mesela bir ay yuruyusten sorami?

Canım benim şunu yedim hamile kaldım diyebileceğim bi formülüm malesef yok.
Sadece madem merak ediyorsunuz başımdan geçen süreci anlatayım. Kendimi bildim bileli reglim hep gecikir. Ne zaman ki 6 ay regli olmadım doktora gittim. Bundan 9 sene önce falan. Pko olduğum söylendi. Ve doğum kontrol hapı kullanmaya başladım çok uzun yıllar d.kontrol hapı içtim. İçtiğim içinde düzenli regli oldum ve bekar olduğum için hamilelik gibi bi düşüncem olmadığı içinde çok umursamadım. Ne canım istiyosa yiyip içtim. Fast foodlar hamur işleri pizzalar vs. Sabah kalkar iki tost yer işe giderdim 1 saat sonra deli gibi acıkırdım. Sigara da içiyordum. Evet regli oluyordum ama kan değerlerim çok kötüydü kolesterol vs.

Yaş ilerledikçe bilinçlendikçe yaşantımı hastalığımı sorgulamaya başladım.

Öncelikle bu hastalığı kabullenmemiz lazım. Pkolu biri canının her istediğini yiyemez malesef bu bir. 'Eee ben çocuk düşünmüyorum doğum kontrol hapımı içerim ohh düzenli reglimi de olurum sorun yok' diye düşünmeyeceksiniz. Tamam regli oluyorsun da kardeşim bu kan değerleri ne? Sen sadece ilaçla göstermelik regli oluyorsun oysa vücudun kan ağlıyor. Tekrar ediyorum bu hastalığın tedavisi yok. Bu hastalığın tedavisi yok. Aynı şeker hastalığı gibi... Şeker hastalığını tedavi edemezsiniz sadece hastalığa uygun yaşarsanız şekerinizi kontrol altına alırsınız. Ve ayrıca şeker hastalığına uygun yaşayan insanlar dünyada en uzun ve sağlıklı yaşayan insanlardır derler hep.

Bana gelince sigarayı bıraktım. Evlendim. Doğum kontrol hapını bıraktım. Sporu hayatımın merkezine koydum. Şansıma neyseki spor yapmaya çok uygun bi yerde yaşamaya başladık. O sıra canan karatayı keşfettim kitaplarını aldım okudum. İnternetten karatay diyetini araştırdım. Youtubedan hep karatayın çıktığı programların videolarını izledim. Aranızda canan karatayı sevmeyenler olabilir ama ben hem seviyor hem inanıyorum kendisine.

Ve kendi çapımda sağlıklı beslenmeye başladım.
Tatlı, şeker, hamur işi, ekmek, paketli gıda, fast food yemedim. Eğer olur da kaçamak yaptıysam akşam yemeği yemedim. Aç yattım karnım gurul gurul yattım uyudum:)
Ve benim kanım hep düşük çıkardı ben sağlıklı beslenmeye bir başladım kanım erkek seviyesinde çok yüksek çıkmaya başladı ki türk kadının grnelde kanı düşüktür.

Balığımı etimi sebzemi peynirimi eksik etmedim. Bol bol yeşillik yedim. Bol bol zeytin yağı tükettim. Hatta karatayı dinleyerek her gün balık yağı içtim. Yürüdüm yürüdüm yürüdüm.

D.kontrol hapını bıraktığım ilk ay 45 gün sonra geldi reglim yılmadım sağlıklı beslemeye ve spora devam ettim. İkinci ay 38 gün sonra oldum. Yılmadım devam ettim. Üçüncü ay 33 gün sonra oldum ve böyle 33-34 gün gibi aralıklarla devam etti regli düzenim. Günleri net söyleyebiliyorum çünkü hepsini not alıyordum. İşte böyle böyle 8 ay geçti ve 9. ay hamile kaldım. Şeker hamileliktede baş belam tokluk şekerim hep yüksek Çıkıyor. Çünkü pko demek metabolik sendrom demektir ve metabolik sendrom vğcuttaki şeker karbonhidrat dengesizliğinden olur.

Uzun yazdım sıkılmadınız umarım kızlar. Nolur kendinizi koyvermeyin. Titreyin kendinize gelin:) İlk hedefiniz çocuk olmasın. İlk hedef sağlıklı olmak, kilo vermek, spor yapmak, sağlıklı beslenmek olsun.
Zaten ilk etapta kilonuzun %5-10 unu verseniz vücut şaşıracak şok olacak.

Bu arada çok uzun süre regli olmayan arkadaşlar varsa aramızda hemen regli söktürücü bi ilaç içsin. Regli olsun ve benim tavsiyelerimi uygulamaya ondan sonra başlasınlar. Çünkü çok uzun süre regli olmamak demek rahim duvarının kalınlaşması demek ve bu çok kötü bir şey. Kansere kadar yolu var.

Pkolu biri:
spor yapacak
Sağlıklı beslenecek
Düzeli jinekolaga gidecek kontrol olacak(en az 6 ayda bir)

Kızlar ben doktor değilim kimseyi yanlış yönlendirmek istemem bunlar benim yaşadıklarım sevgiler...

çok guzel yazmıssın cnm.okudum hıcte sıkılmadım.aynen katılıom sana.benımde acıl adetımı sokturmem lazım.hemen tarlusal almam gerek.kendı gelsın dıye beklerken daha cok hasta olcam yoksa..kılonuzun %5i veya 1o nu derken cnm?mesela ben 70 kıloyum kaca dussem regl duzenım gelır sence ???

70 in %10 u 7 kg demek. Boyun kaç canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…