• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko'lular için diyetisyenimden aldığım özel listem ve deneyimlerim..

çok teşekkür ederim zemuscum.
Allah yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah..

inşallah canım..
kaç kilo olduğunu konunun başına yazarsan iyi olmazmı ..
birde günlük tut eğer kaçamakların olursa yaz orayaki
veremediğin hafta günlüğe bakıp nerde hata yaptığı görebilirsin..
nacizane fikrin aklında bulunsun..
ömürü diyele geçmiş birinin tavsiyesi olarak kabul et...senağlama

kıslar bende hipoglisemi ( tokluk kan şekeri düşüklügü ) var ama dr. önermedi butür şeker ilacını ve bu ilaçları pikolularda kullanıyor . sadece şekerle ilgili hastalar degil bu ilacı kullanmak için insülin seviyenizin yüksek olması gerekiyor dikkat ......a.s

sarı böcügüm ayrıca listen hayırlı olsun bu listenin bi benzererinide dr. vermişti bana ...umarım düzenlii yapar fazlalıklarından tez zamanda kurtulursun ...buyrunnnnnnnnn

mehalim balım bu ilaç kilo vermene yardımcı olur güzelim ama umarım insülin düzeyini ölçmüşlerdir .insülin salgılaması fazla degilse dr.lar kulanmaya izin vermiyorlar....:1no2:

canım çok saol uayrıların için ama evet yükleme testleri yapıldı zaten insülin direnci ile piko arasında sıkı bir ilişki var malesef. mesela pikolu hanımların gebeliğin ilerleyen dönemlerinde gebelik dibetine yakalnma riski çok daha fazla . benim yükleme testimde sınırda çıkmıştı zaten .
ayrıca araştırmalarım sonucunda bu ilaçların içeriğinde bulunan metformin maddesi doğum kontroller haplarından daha güvenilir olduğuna dair araştırmalar var canım . tek kötü tarafı bulantı ve ishal ama oda zaten bünye alışınca normale dönüyor

kızlar bende pko luyum. 4 ay önce adet düzensizliği nedeniyle hastaneye gittiğimde ortaya çıkmıştı. ama benim doktorum sizinkiler gibi şeker ilacı faln değil doğum kontrol hapı verdi. onu kullanyorum. adetlerim düzene girmeye başladı. sanırırm sorunum yavaş yawş düzeliyo..
bende kilo aldım ama öyle sizin gibi 20 kilo faln değil. 3 kilo aldım sadece. ama tek sorunum kilo verimi çok yawaşlıyo..

kızlar bende pko luyum. 4 ay önce adet düzensizliği nedeniyle hastaneye gittiğimde ortaya çıkmıştı. ama benim doktorum sizinkiler gibi şeker ilacı faln değil doğum kontrol hapı verdi. onu kullanyorum. adetlerim düzene girmeye başladı. sanırırm sorunum yavaş yawş düzeliyo..
bende kilo aldım ama öyle sizin gibi 20 kilo faln değil. 3 kilo aldım sadece. ama tek sorunum kilo verimi çok yawaşlıyo..

canım tedavi şeklin birazda çocuk isteyip istemediğinle alakalı olarak değişiyor elbet. sanırım çocuk istemiyorsun yada bekarsın profıl durumuna bakmadım yanlışlık yapmayım:)

ama yinede doktoruna danış sor çekinme derim çünkü bu ilaç daha yeni yeni bazı yerlerde yaygınlaşıyor. pikoda bu ilacın kullanımı daha çok yeni sayılır. bunu doktorunla konuşmalısın bence

inşallah canım..
kaç kilo olduğunu konunun başına yazarsan iyi olmazmı ..
birde günlük tut eğer kaçamakların olursa yaz orayaki
veremediğin hafta günlüğe bakıp nerde hata yaptığı görebilirsin..
nacizane fikrin aklında bulunsun..
ömürü diyele geçmiş birinin tavsiyesi olarak kabul et...senağlama

canım çok sağol yazacktım kilomu aklımdan gitmiş malesef..
günlük olarak da burayı tutucam ben birde azaten diyetisyenim için tuttuğum var onuda her cuma gitmeden mail atıcam.

şimdi..
dün itibariyle başladım diyete..4 eylül 2009..
sabah geldikten sonra domates ,peynir ve zeytin yedim.ekmek yemedim çünkü tam tahıllı uno kepekli ekmek demişti almadığım için dün gün boyu ekmek yiyemedim desem doğru olur sanırım..
yemeklerden önce ve sonra suyumu içtim..
öğlen bir küçük muzumu yedim.
kuşluk vakti yemek olarak zeytinyağlı fasülyeden 4 kaşık öndende yoğurdumu ve salatamı yedim..
akşam üzeri meyve olarak incecik bir karpuzu götürdüm..akannehir
akşam yemeğinde de patates oturtma yapmıştım eşime.kıymalarından domatesinden biberinden 6 kaşık aldım,2 kaşık pilav ve yoğurt yedim..
gece 2 meyvem ve yoğurdum vardı ama yiyemedim çünkü alyayı uyutayım diye yanına uzanınca dalmışım,gece 2de kalkıncada yarım muz yedim..
yürüyüşümü malesef yapamadım akşam saatlerinde inanılmaz bir yağmur başladı.bugün daha fazla yrümeyi hedefliyorum

Böcüküm peki bunu o hastalığı olmayanlar uygulasa nasıl olurki bende diyet yapıcamda kaydirigubbakcemile4
Sanki sağlıklı beslenme listesi gibi olmuş hoşuma gitti

Böcüküm peki bunu o hastalığı olmayanlar uygulasa nasıl olurki bende diyet yapıcamda kaydirigubbakcemile4
Sanki sağlıklı beslenme listesi gibi olmuş hoşuma gitti

canım bu diyabetlilerle eşdeğer bir liste..
ben cuma gittiğimde bir sorayım çünkü kalorisi düşük bir diyet bu..
bi sormakda fayda var..

ıyi olmuş bu liste canım.Benim doktorda pkoya doğru gidiyorsun demişti.
Bende Bir ayda 5 Buçuk Kg verdim.Halada veriyorum..
ılk başlarda 1 haftada 3 kg gitmişti.vucudumu strese sokmuştum.
Şimdi yoluna girdi gibi.Pazartesi Kan vericim bakalım ne çıkıcak.
Bu arada Bana peynirin hertürlürlüsü yasak.Çökelek biraz olabilir dedi.
Şu ayı atlatsaydım..

yalnız zeynocum sağlıksız şok diyet yapma benim gibi..benim canıma okuyan o şok diyetlerim oldu..
hem geri aldım bir kısmını daha 10 kilo vermişken..hemde pkom azdı..
sana tavsiyem bu şekilde bir liste ile diyetine devam et..

merhaba kıslar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun
saruboceg sanada çok teşekkür ederim canım böyle bir konu açtığın ve uygulamalarını paylaştığın için

Son düzenleme:
evet..
diyetim hala devam..
açlık çok hissetmiyorum.ben ölüm diyetlerime alışkınımdır..yalnız felaket bir başağrısı yapıyor bende.adet olmamında etkisi var sanıyorum..
kaldı iki gün sonuca.bakalım nasıl olmuşum.yağlarım,suyum,kemiklerim:delphin:
birebir uyamıyorum.
yani yatarken mesela iki porsiyon meyvem bir kase yoğurdum var ya meyveyi yiyorum ya yoğurdumu..
dün gittm aktardan beşi bir yerde çayı aldım.teker teker aldım bitkileri.ben karıştırıp bugün içmeye başladım.
bu beşi bir yerde çayında ne vardı diyenlere özel:
kekik,biberiye,mate,yeşilçay birde funda.hepsinden birer tatlı kaşığı sadece yeşilçaydan 2 tatlı kaşığı alarak 1 litre kaynamış su içinde 10 dakika daha kaynatıp öğünlere yemeklerden önce birer fincan içerek bitiriyorum.her sabah yeni yapıcam yani..
inşallah bu başlık sayesinde diyetimi sonuna kadar götürür,ideal kiloma düşer ve pko illetinden kurtulurum..:Saruboceq:

bugün kontrol günümdü..gittim alya ile birlikte.
çok tatlı bir kadın ya maşallah..
2.9 kg gitmiş bir haftada.ilk hafta için gayet güzel dedi..
bakalım br dahaki hafta nasıl olacak..

tebrik ederim canım süper
bir haftada hemde maşallah
sağlıklı zayıflamalar şekeropuyorumnanaktan

canım listelerini inceledim ve hemen laptopuma kaydettim.kaydirigubbakcemile5
Çok teşekkür ederim benim yapacağım diyete az çok beziyor.Ama bu listeyle açlık hissetmeyeceğim kesin.cokacimcoook
Sen gerçekten 1 haftada çok güzel kilo vermişsin bende yarından itibaren başlıyorum bugün alışverişe gitmeliyim.kaydirigubbakcemile4

Başarılar dilerim sarıböcüm hihoyyyt

tebrik ederim canım süper
bir haftada hemde maşallah
sağlıklı zayıflamalar şekeropuyorumnanaktan
çok teşekkürler canım benim.inşallah
2,9 süpperrr tebrikler canımopuyorumnanaktan
bu arada kaç kilosun şu anda ve hedefin kaç?
canım 73le başlamıştım.
tartıldığımda 70.1 çıktım.
hedefim değilde jinekoloğumun koyduğu hedef 60.
ama ben evlendiğim kiloya inmeyi düşünüyorum 57

canım listelerini inceledim ve hemen laptopuma kaydettim.kaydirigubbakcemile5
Çok teşekkür ederim benim yapacağım diyete az çok beziyor.Ama bu listeyle açlık hissetmeyeceğim kesin.cokacimcoook
Sen gerçekten 1 haftada çok güzel kilo vermişsin bende yarından itibaren başlıyorum bugün alışverişe gitmeliyim.kaydirigubbakcemile4

Başarılar dilerim sarıböcüm hihoyyyt
güzel sağlıklı zayıflamalar canım..
haberleşelim mutlaka

:lepi: alkisalkisalkis
opuyorumnanaktanŞeniz

Polikistik overliler için en yeni ve yan etkisi olmayan en güzel olan tedavi biorezonans tedavisi.Ben de özel bir nedenden dolayı biorezonans tedavisi görüyorum şu an.Benim hormanal bir sorunum yok ancak,gittiğim merkezdeki hastalardan polikistik overli bir bayan, 1 senedir adet görmezken şu an yeniden adet görmeye başlamış..a.s

Polikistik overliler için en yeni ve yan etkisi olmayan en güzel olan tedavi biorezonans tedavisi.Ben de özel bir nedenden dolayı biorezonans tedavisi görüyorum şu an.Benim hormanal bir sorunum yok ancak,gittiğim merkezdeki hastalardan polikistik overli bir bayan, 1 senedir adet görmezken şu an yeniden adet görmeye başlamış..a.s

benimde hormonal hiç bir sorunum yok..
adet görememem o kadar uçlarda da değil.yani 1 sene gibi bir süre sözkonusu değil bizde.15-20 günlük bir gecikme olduğu için ve kilo fazlalığımla ilgili olduğundan dolayı en uygunu diyetle zayıflaman dedi..kardeşimde bu şekilde kio verdi.maşallah kist filan kalmadı..
sanırım pkolu değilde pkoslulara önerilen bir yöntem o biraz araştırdım sizin dediğiniz yöntemi..

Back
X