pkolular

İnşallah rabbim bizim de yüzümüzü guldurur inşallah . Siz tedavi gördünüz mu

İnşallah canım benim .

Hayır ben tedavi görmedim canım , hiç düşünmediğim bir anda oldu , stresinde çok büyük etkisi var .

Arkadaslar selamunaleykum :) maalesef bende pko hastasıyım 9 aylık evliyim 3 aydır tedavi görüyorum 2 kere klomen kullandım ama maalesef döllenme olmadı. Adetlerim 40 gunde bi oluyorum bidahaki adetim in 5.gunu femara diye bi ilaç kullanicam ilk defa son adet tarihim 29 Mayıs ogunun sabahi ilişkide bulunduk aksami adet oldum 3 hafta geçti aradan 14 gün daha var adetime . Çok uzattım biliyorum kusura bakmayın ama asıl sorum şu bayanlar 1hafta önce sol kasığımda şiddetli ara ara kramplar giriyordu şuan yok gün arası hafif mide bulantilarim oluyo ani kalkislarda göz kararmasi ve son 2 gündür göğüs uclarim sizliyo dokundugum zaman çok acıyor ama diyorum ki adetime daha çoook var bukadar erken belirti olamaz diyorum. Noluyo bana tatlisler yardım edin

Kızlar bende pkoluyum üstelik bütün belirtilerini tam anlamıyla taşıyorum.. Mesela tüylenme kilo yüzde yağlanma 3-4 ayda bir adet görme..Vs. Neyse iki yıllık evliyim iki defa düşük yaptım biri kimyasaldı.. tedaviye başladık klomen duphaston kullandim üç ay ve üçüncü ayda tuttu allahn izniyle.. Daha ne olacağı belli değil bir hafta sonra tekrar gidicem bakalım hcg güzel yükselmşmi yada ultrasonda görünecekmi.. Ama sonuçta üçüncü ayın sonunda iki çizgiyi gördüm dua edin karşılıklı dualaşalım.. Stres yapmayın kötü şeyler düşünmeyin

Canım Allah evladını sizlere bagislasin inşaallah sağlıkla kucağına alırsın. Sende bizlere dua et :)

Selamunn aleykum kızlar bu tukurukle yumurtlama gününüzü gösteren bi cihaz varmis kullanan oldu mu ben bu ay kullandım ama hep silik cikiyor

Merhaba arkadaşlar pko nasıl tespit ediliyor ultrason, HSG, alttan muayene vs. hangisi belirliyor bunu ?

ben de pkoluyum hormon tahlili ve ultrason da yumurtalıkların pko görünümünde olması gerekiyor pko teşhisi konulması için tek başına hormon tahlili veya ultrason görüntüsü yeterli olmuyor
Merhaba arkadaşlar pko nasıl tespit ediliyor ultrason, HSG, alttan muayene vs. hangisi belirliyor bunu ?[/QUOTE

ben de pkoluyum hormon tahlili ve ultrason da yumurtalıkların pko görünümünde olması gerekiyor pko teşhisi konulması için tek başına hormon tahlili veya ultrason görüntüsü yeterli olmuyor
adetin 3. günü kadın doğum doktoruna gittim hormon tahlili yapti hormonlar iyi çıktı çok şükür ama tiroid yüksek çıktı genel cerraha sordum tiroit için adetin 3. günü yanıltıcı bitince gel tekrar tahlil yapalım dedi. Daha önce gittiğimde kadın doğum doktorum odasındaki ultrason cihazıyla bakıp herşey normal demişti. sence bu tetkikler pko olup olmadığını belirlemek için yeterli mi? ayrıca doktorum kesin sorun için HSG çektirmemi söyledi ayrıca bi daha ki ay alttan muayene ile ultrasona bakacakmış ama HSG den çok korktum ayrıca çok da pahalı

hormon tahlilinde ve ultrason görüntüsünde pkoyla ilgili bir durum yoksa pko değilsindir korkma tiroidinde yüksekse onu da ilaçla düşürüyorlar bildiğim kadarıyla. pkoda lh hormonu fsh tan yüksek çıkıyor prolaktin de yüksek çıkıyormuş sanırım. bir de yumurtalık etrafında küçük küçük kist görüntüsünün olması gerekiyor. hsg de tüplerin durumuna bakılıyor açık mı kapalı mı diye

daha önceki tahlilde tiroitler normaldi bu son tahlilde yüksek çıktı. her an değişiyor bu değerler sanırım. Benim vücudumda aşırı erkek tipi kıllanma var oldu olası böyle ama sonradan olan birşey değil hormon değerlerinin normal çıkmasına şaşırdım oyüzden

Selamunn aleykum kızlar bu tukurukle yumurtlama gününüzü gösteren bi cihaz varmis kullanan oldu mu ben bu ay kullandım ama hep silik cikiyor
Canım biz pco lular hey ay yumurtlayamıyomuşuz. O nedenle koyu çizgiyi heray göremeyebiliyormuşuz. Ben de denemiştim o testlerden. Ama benim stresimi arttırmıştı sürekli takip etmek..

farklı nedenleride olabilir belki kıllanmanın kafana takma bence doktorlar direk söylüyorlar eğer için rahat etmeyecekse başka bir doktorada gidebilirsin tabi

Kızlar yardım lütfen düşünmekten kafayı yicem ben 10 aylık evliyim evlendikten sonra 7 8 Kilo falan aldım ama evlenmeden öncede kilom vardı biraz biz bebek istiyoruz 8 aydır ama olmuyor doktor à gittim bi sıkıntın yok dedi ama su 2 3 gündür bu sayfalarda geziniyorum pko yu öğrendim biraz korktum açıkçası belirtilerine baktım aşırı Kilo Alma diyor ben dediğim gibi 7 8 Kilo aldim evlendikten sonra sivilce diyor bu ay aşırı sivilcelenme oldu cildim de ben sıcaktandir falan diyodum ama korktum ve de yumurtlamama diyor başka bir belirti olarak ama ben ovulasyon testi almıştım her ay takip ediyorum yumurtlamam var çift çizgi ve koyu renkte çıkıyor testte yani aslında kafam karıştı sizce pko var mıdır ve de pko olan birisin de ovulasyon testi çift çıkarmı merak ettim biraz küçük bi yerde yaşıyorum doktor sıkıntısı var o yüzden sizlere sormak istedim yardım lütfen

hormon tahlili yapıldı mı ya da ultrasonda milimetrik kistlerden falan bahsetti mi doktorunuz

bana aynen öyle dedi pco milimetrik kistler var dedi.döllenmeye sorun yaratırmı diye sordum hayır dedi anlamadım

UltrasonLà baktı evet doktor yumurtalıkların ve rahmin iyi dedi bi sıkıntı yok dedi ama kafam karıştı dediğim gibi doktora da cok güvenmiyorum aslında eşimin işi nedeniyle küçük bi ilçe de yaşıyoruz pko lu bayanlarda ovulasyon pozitif çıkar mı acaba bunu merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…