merhaba canim,estafirullah,elimden geldigince severek cevaplarim Şeniz
canim ben almanyadayim maalesef,maalesef diyorum cünkü bu yöntemle suan ücüncü tedavime baslayacagim,oysaki türkiyede olsam simdiye asilama yaptirmistim,burda maalesef asilama icin bile 25 yas siniri var :sinifsinif:
gerci doktoruma cok güveniyorum ama onunda eli mahkum,mecburen asilamaya gecemiyoruz..
bu yöntemle gecen birkac ay icinde bana söyledigi kadariyla 2 hastasi hamile kalmis,demekki bünye diyorum,farkli farkli tepkiler gösteriyor iste...
aylarca sürüyor evet...doktorumun dedigine göre biz pcoslularin yumurtaliklari ya gereginden fazla,yada gereginden cok cok az tepki veriyormus ilaclara,ignelere...
yani aksi oluyorlarmis biraz:)
o yüzden sende cok güzel bahsetmissin,en az dozdan duruma göre,verilen tepkiye göre en baskin yumurtayi büyütmek icin cabaliyorlar..e malum buda aylarca sürüyor iste..
mesela ilk tedavimde bu doktorum yurtdisinda oldugu icin baska doktorla devam ettik ve dozu birden artirmisti..sonuc?? 15 e yakin olgun yumurta,ve mecburen histeroskopi...
yani amac bir yada iki tane kaliteli yumurta elde etmek,fazlasina yer yok...
ilacin dozuna gec tepki veriyor vermesine ama dedigim gibi cok cok yavas hareket etmek zorundalar doktorlar..
durumdan duruma degisiyor zaten yumurtalarinin tepkileri,canlari nasil isterse..kendimden örnek vereyim yine,37 lerle baslayip cok güzel büyüyen bikac yumurtam dozu artirdigimizda iki haftaya yakin 1mm bile büyümemisti..sonradan sonradan tepkiler vermeye basladi:))
yani tamamen aksiii yumurtalarimiz var bizim,gözümüz aydin:))
kendi dozuma gelince..ilk iki tedavimdede 37,5 ile basladim..tedavi sonuna kadar bu doz 150 ye kadar cikti,bazen tekrar 120lere düsürdük..dedigim gibi 2-2,5 ay sürdü en azindan...
simdide adet olmayi bekliyorum..ücüncü günü yine 37,5 dozla tedaviye baslayacagim iste...
bende durum bu canim,uzun uzun yazdim ama yardimci olabildiysem ne mutlu bana,paylasmak yada sormak istedigin bi sey olursa elimden geldigince seve seve cevap veririm..
ama sana bir kader arkadasi olarak tek tavsiyem var...sakinnnn ama sakinnnn stres yapma...büyüselerde büyümeselerde kafana takma,inan cok etkisi oluyor...
insallah en yakin zamanda hamile haberlerini aliriz...sevgiyle kal...Şeniz