Planlı mı? Beklemek mi?

FrKafka

Okuyun.Mürekkebin akmadığı yerden kan akıyor!
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
4.217
8.681
108
Epey uzak kaldım buralardan ama şuan dert edinmek istemediğim halde bir derdim var.

Doğuma az kaldi. Bizim minnak dönmedi. Pozitif doğum hikayeleri vs cok okudum. Son anda dönenler oluyor diye. Kimse kesin bir sey diyemiyor tabi doktorumuzda dönme olasılığını düşük görüyor.

Doktorum normal doğum destekçisi birisi fakat anladim ki bütün doktorlar %35 civarı sezeryana eğilimli. Ya da 38. Hafta dolunca bebek dönmediyse beklemenin anlamı yok diye bakıyorlar bilmiyorum.

Her neyse soruma gelecek olursak doktor sezeryana randevu veriyor.
Döner mi diye bir şey sormuyorum. Kimse bilemez çünkü.
Sorum planlı sezeryan mi olmak yoksa doğum sürecinin başlamasını mı beklemek.

Aktif doğum yanlısı doktorlarin olduğunu biliyorum sezeryan dahi olsa sancıların gelmesini bekeyin diyorlar. Kimisi de gerek yok alınsın kafasında.

Kafam karışık. Normal istiyorum ancak bir sezeryan gününü iptal ettim simdi tekrar gün verecek. Üzerimde psikolojik baskı var gibi hissediyorum.

Hamile kafasıyla sağlıklı düşünemiyorum sanırım.

Cocugum yok ama dogum sirasini beklemek ve öyle karar vermek

Ufacık bir fikir vereyim size belki işinize yarar. Arkadaşım normal Doğum için gittiğinde bebek dönmüştü , ebe baya uğraşmış ve arkadaşımı tıpkı kedi gibi 4 ayak üzeri bekletmiş biraz, bebek kendiliğinden dönmüş ve normal Doğum olmuştu.
Bence 38. Hafta erken, mümkünse o 2 haftayı daha bekleyin, inanın bebekler nekadar içerde kalırsa
Okadar iyi (40 hafta). Hem akciğergelişimi için çok kıymetli bir dönem

ben bekledim 40 ı dolana kadar. anne karnında çok kalmanın zekayı artırdığı ile ilgili bir teori de duymuştum. hemde ansızın gelmesin dünyaya istedim. ilk bebeğğimde ne sancı vardı ne bişi. çok huysuzdu. hazır olmadan gelmesine bağlıyorum. 2. de gününe kadar bekledim. makat geliş doğum yaptıranlarda var. döndürmek için yöntemler de var

36dan sonra dönmesi çok zor benim 34de dönmüştü
İmkansız degıl ama çok küçük bir ihtimal söz konusu
En fazla 40a kadar bekle oda miniğin keyfi yerindeyse.

Epey uzak kaldım buralardan ama şuan dert edinmek istemediğim halde bir derdim var.

Doğuma az kaldi. Bizim minnak dönmedi. Pozitif doğum hikayeleri vs cok okudum. Son anda dönenler oluyor diye. Kimse kesin bir sey diyemiyor tabi doktorumuzda dönme olasılığını düşük görüyor.

Doktorum normal doğum destekçisi birisi fakat anladim ki bütün doktorlar %35 civarı sezeryana eğilimli. Ya da 38. Hafta dolunca bebek dönmediyse beklemenin anlamı yok diye bakıyorlar bilmiyorum.

Aktif doğum yanlısı doktorlarin olduğunu biliyorum sezeryan dahi olsa sancıların gelmesini bekeyin diyorlar. Kimisi de gerek yok alınsın kafasında.

Kafam karışık. Normal istiyorum ancak bir sezeryan gününü iptal ettim simdi tekrar gün verecek. Üzerimde psikolojik baskı var gibi hissediyorum.

Canım aydı durum bende de var. Normalde 39 haftadan sonra dönen olurmuş ama yine de gün veriyorlar. Atıyorum günü sana 40 haftada verse zaten o zaman dönmesiyse daha da dönmez.
Ama gün verip de doğuma gittiğinde dönen bebek çok duydum.
Bende dönmesini bekliyorum 39 haftada dönmediyse eğer sezeryan günü vericek. Zaten sezeryan günü vermesi gerekiyor.
Dönerse de normal için beklicez böyle ilerliyor.
Ama sen ben beklemek istiyorum dersen ona da hayır demez doktorun.

Bebis ve senin için risk oluşturmuyorsa ,doktor kontrolünde beklemeyi tercih edebilirsin .. yalnız sık sık kontrole gitmeyi ihmal etme . Burdan sana ne söylesem/söylesek boş . Uzman değilim ,umarım sorunsuz atlatırsın hamileliğini

Elbette herşeyin normali makbul olan..
Bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin o zaman doğsun ister sezeryan ister normal.
Dönmesi için secde duası varmış isterseniz deneyin.
Bu arada normal doğum yaptım
Sancılar acı doğum anı muhteşemdi..

Bence planlı olmasındansa sancıların başladığında sezeryan olabilirsin ama tabii bu risk olusturmayacaksa.
Mesela benim bebeğim de 39.haftasında daha dönmemişti ve kafası da fazla büyüktü. Doktor doğum başlarsa ve bebek bu şekilde kanala girerse sezeryan da riskli olur dedi. Ben de planlı sezeryan oldum. Aynı gün ayağa kalktım ikinci gün çok iyiydim.
Bebeğim de sezeryan olduğum için huysuz değil hatta sorunu olmadıkça ağlamaz. Uykusuz gecem olmadı daha :nazar::nazar: gelişim olarak da 5,5 aylık emekledi, ilk günden beri sağ sol dönüyor.
Bebeğin için hangisi risksizse onu yap, gerisini düşünme bence. Sağlıkla gelsin minigin :KK200:

Planlı sezeryan genelde önermiyor doktorlar ,tabiki sağlık sorunları yoksa veya önceden geçirlmiş sezeryan operasyonu. Hem bebek hemde anne için , sancının veya gününün dolmasını bekliyorlar...
Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi. Dönmesi biraz zor olabilir ama Rabbim dilerse imkansızda değil. secde pozisyonunda kalmak da dönme işinde işe yarıyor diye biliyorum.

doğum sürecini haydi olmadı en son suyunun gelmesini beklemek en sağlıklısı. sezaryene randevu ile girmek çocuğun doğal gelişim ve vücudun onu dışarı çıkarma sürecine sokulmuş bir çomak gibi geliyor bana hep. sezaryene sağlık sebebi ile gerektiğinde karşı değilim ama gün verip bebeğin alınmasına karşıyım sanki vücuda zarar veren bir organizmaymış da çıkarılıyormuş gibi.

Eğer ikiniz icin de bir sağlık problemi oluşturmuyorsa zamanina kadar bekleyin
Sezeryan anneye zor
Benim cok zor gecmisti sezeryan dogumun ama mecburdum yapmaya
Bu saatten sonra baska doktora gitseniz de olmaz her durumunuzu doktorunuz biliyor zaten ama genede ortak karar alın
Herseyi sorun oyle karar verin
Hayirli oolsun gule güle büyütün bebeginizi

İlk oğlumda 38 haftalıkken sancılarım başlamıştı kontrole gitmiştik ve doktor doğuruyosun sen demişti. Açılmam yalnızca 1 cm di. Kemik yapımdan dolayı sıkışma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi doktorum. Sağlıklı bebeği normal yaptırıcaz diye riske atmayalım engelli olabilir dedi. Bende tam doğum anını beklemek istediğimi söyledim. Geceye zor yetişirsin ben burda olmam hem de biraz daha aşağı inerse bebek sezeryan kesisini geçiyor sezeryanla da alamayız dedi.

Ve ben 5 saat sonra doğuma girdim. Şükür hiçbi sorunu olmadı oğlumun. Sarılık da olmadı..

Doktorunuz en sağlıklı neyse ona göre yönlendirir sizi onunla mutabık kalın bence..

Bu arada hayırlı sağlıklı ömrü güzel bir bebek olsun inşallah.. Çok mutlu oldum sizin adınıza..

Normal doğum olsun diye risk almayın.akrabamızın çocuğu sakat doğdu.doğumda nefessiz kalmış sıkıştığı için sanırım.sadece bunu demeye geldim.doktor nasıl uygun görüyorsa onu yapın derim.

bence doğum yapacağınız hastaneye bağlı olarak karar verin.

şimdi devlette zaten isteğe bağlı sezeryan yok sanırım.
Özelde de hastanelerin yapıları farklı farklı.
kimisinde 7-24 bir doğum ekibi hazır bulunurken, diğerlerinde ihtiyaç halinde mesai saatleri dışında ekip çağırılıyor evlerinden.
Özellikle kadın doğum uzmanı ve anestezi doktoru gece çalıştıran hastane sayısı az diye duymuştum.
Ben o yüzden kendim planlı doğumu tercih ettim.
Acil bir sezeryan durumunda doktorum evden çağırılacaktır, anestezi hemşiresi evet hastanede her zaman var ama doktor yok diye biliyorum.
Bilemiyorum o doğumu bekleyin diyen doktorların çoğu muhtemelen çok çok iyi hastanelerde görev yapıyor veya doğum yapıyorlardır. Onlara hava hoş diye düşünüyorum açıkçası. Sizin maddi durumunuz o kadar iyi bir hastaneyi kaldırmayacaksa risk almaya gerek yok.

Ben normal sürenin dolmasini beklerdim ilk. Randevu alinacaksa o zamandan sonraya alirdim. Tabi ki anne ve bebek icin risk yoksa. Benim doktorumun bebegi doguma bir gün kala dönmüs. Belli olmuyor yani.

Back
X