- 24 Eylül 2014
- 4.217
- 8.681
- 108
Bebek dönmeyecekse (bu haftadan sonra döneni elbet vardır ama ben hiç duymadım) normal doğumu zorlamanın alemi yok bence. Yerinde olsam risk almam. 88 yılında normal yoldan makat gelişli doğmuş biri olarak söylüyorum bunları :) Bu durumda normal doğumu düşünmek cesaret ister, o da bende yok. Eskiler riskleri pek bilmedikleri için üzerine düşünmemişler.
Planlı sezaryene gelince çok enteresan buluyorum bu işi. Fönler çekiliyor, makyajlar yapılıyor, adeta bir ”date” havasında doğuma gidiliyor. Kulağa harika geliyor ama bir yandan da doğmak için hiçbir acelesi ve şevki olmayan bebenin bir anda uğradığı şoku düşünüyorum. Epey şaşırıyor olsa gerek :) Sanırım ben olsam doğum başladıktan sonra yapılacak sezaryene sıcak bakardım. Anne karnında geçen bir gün bile kardır. Tabi bu konuda hiçbir tıbbi bilgim yok. Doğum başladıktan sonra sezaryen kolay mı, değil mi, bir noktadan sonra geç kalınma riski var mı yok mu bilmiyorum. Siz araştırmışsınızdır mutlaka.
Öyle veya böyle bu çocuk doğacak en nihayetinde. Fazla fazla düşünüp kendinizi strese sokmayın sakın. Bebeğinizi en güzel şekilde kucağınıza alın inşallah.
Ben de sizinle aynı fikirdeydim doğrusu :) Planlı bebek şoka uğruyor, sen kendine göre zaman seçiyorsun ama doktor beklemek istemiyor. Gerek görmüyor bende akışla bıraktım artık döneceği varsa 4 günü kaldı dönmezse geliyor her halükarda :)