Plasenta previa

Canım genelde dusuk cıkıyor yada normal 12 7 nın ustunu henuz gormedım ama ılk dogumum 15 11 le doğuma gırdım.
O zaman cok sıddetlı bas agrım vardı. 1000 in uzerıne cıkarsa eger ıdrarda proteın hastaneye yatıs ıstıyor.

Hepimizin durumu aynı canım. allah yardımcın olsun. bende totalım.

2 gebeliği olupta benim gibi plasentanın sezaryen dikişine yapışan varmııı acabbaa

Sezeryan dıkısınde degilmiş ama çok yakınmış. Ustelik su accreta olan durum da var dedi prof. rahım kas tabakası gorunmuyormus ultrasonda. Yine de bunlar ameliyat esnasında belli olacak seylermıs. 31 hafta bitti benim. 2 kez minik minik kanamam oldu sadece. Istırahat et ve erken doğum riskine karşı mumkunse iyi bir hastane bul. 10 gun sonra falan bizde medikal parka gidiyoruz dogumu orda bekliycez kısmetse eger.

sağlıkla inşallah bu zor zamanımız geçer bnde hastane ve doktor araştırıyorum takip edildiğim hastane yetersiz bu durumda perşembe medipol megada bi doktor var onunla görüşücem hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun

Size umut olmak için yazıyorum geçmiş sayfalarda yazmisligim var ilacla hamile kalmistim 35. Haftada ogrenmistim hatırlarsanız o haftaya kadar kanamalarim oluyordu da doktor hep plesanta yerinde diyodu karından muayene oluyordum ilk defa alttan ultrasonla bakmıştı o zaman ortaya çıktı doktor yarım kapatıyor dedi yani parsiyel plasenta. 38hafta 4 güne kadar dayandi oğlum açılmam başlamıştı doktorum normal doğumu deneyelim istersen dedi o an içimden bir ses hayır dedi doktora sezaryana karar verdiğimi söyledim. 26.08.2016 da 10.45 te oglum dünyaya geldi genel anestezi istedim dayanamayabilirdim iyiki de öyle yapmisim doktor odama geldiğinde parsiyel değil totalis olduğunu çok zorlukla plasentayi çıkardığını söyledi ama sukur doğumda kanamam fazla olmamisti. Dikiş yerlerim biraz uzun olsun diyorum oğlum saglıkli. Tabi oglumda plasenta previa yüzünden kansızlık var. Benimde lohusa kanamam biraz fazla geliyor 32 günlük oldum sanki yeni doğum yapmış gibi o da normalmis. Allah kimseye yaşatmasin kızlar size tavsiyem son zamanları bol bol dinlendim kalkmadim kafa dağıtmaya fazla takmamaya çalıştım inşallah hepiniz benim gibi rahatlikla kucağına alırsınız evlatlarinizi.

Resmen kendi doktorun sen olmuşsun.doktora kalsa belki çok kötü şeyler olabilirdi asla normal doğum yapamazsın mesela o durumda bide teşhisi çok geç yapmış sen Allah'a emanet iyi dayanmışsın 38haftaya kadar.riskli bir ameliyata girdiğini dr bile gark edememiş son dk ya kadar.neyse sağlıkla almışsın kucağına sağlıklada büyüt inşallah darısı basımıza

Belinayidil bana da totalis oldugumu ayrica accreta olabileceginj soyluyor doktorlar ama 31 haftam bitti bugun ve bugune kadar sadece iki kez kanama denemeyecek kadar cok az kan geldi bir kac damla. sence de tuhaf degil mi hic kanama gelmemesi. Ilaclarin etkisinden dolayi kanaman olmuyor diyor doktor. 3 defa adalat ve magnezyum aliyorum her gun. sen ilac kullanmis miydin? Normal bir hastanede mi yoksa universite hastanesinde mi dogum yaptin dogumunu? Birde kanamalarin cok yogun muydu?

.

Bende de totalis ve accreata vardı. 24.08.2016 da planlı olarak sezeryan a girdim. Bende de 28. haftaya kadar hiç kanama olmadı 28de aşırı yorgunluk ve uzun yolculuk tan dolayı oldu, hastalığı bilmediğim için yolculuk yaptım. Ardından hiç kanama olmadı üstelik magnezyum dışında ilacda kullanmadım. Kişiye göre değişiyor sanırım. Hastane tam teşekküllü olduktan sonra sıkıntı edecek bişey yok şimdi bende bebeğim de iyiyiz çok şükür. Darısı sizlere inşallah.Allah yardımcınız olsun

Adiloss tesekkur ederim cevabin icin.... Ilki de sezeryan ama boyle durumlar yoktu
Simdi cok korkuyorum. Rahim alinmasini falan gectim artik asiri kanama olur bebege bana birsey olur diye cok endiseliyim. Bir yavrum daha var. Senin rahimini kurtarabildiler mi? Kan kaybin falan oldu mu?

Malesef rahmimi kurtaramadilar benimki biraz ilerlemisti ameliyatt an önce mesanem in bile bir kısmının alınabileceğini söylemişti perinatoloji uzmanı, ben mesane ye birşey olmadığına şükrediyor um o zaman iyilesmek biraz uzun sürüyor, benimde bir kızım daha var 3.5 yaşında. Aynı korkularla girdim ameliyata. Ameliyat 4saat sürmüş, plasenta yi rahimden ayırmaya çalışmışl ar kanama başlamış oyuzden hemen rahmi almışlar, 4ünite kan verilmiş. Zaten plasenta rahmin içinden mesane sınırların a kadar ilerlemisti oyuzden ayirmakla çok ugrasmadilar sanırım, öyle olunca zaten ayrılmıyor çünkü. Endişe etmeyin ben en kötü taniyla girdim ameliyat a, hayati sıkıntı olmuyor. Hastane iyi olduktan sonra gerisi problem değil. Ben çapa da yaptım doğumu çok memnun kaldım, Allah hepsinden razı olsun. Sizde hiç endişe etmeyin, korktuğunuz şeylerin hiçbir ini yasamayacaksiniz inşallah. Dualarim sizinle...

Merhabalar; bende yaklaşık 2 yıl önce plasenta previa totalis ile 37. haftada doğum yaptım. 6 aylık hamileyken ilk büyük kanamamı geçirdim. Beylikdüzü medicanaya yetiştirebildiler. Onlarda kanamamı yavaşlattıktan sonra burada tutulamayacağımı söylediler, kendi doktorum da kabul etmedi ve hastahane arayışına başladık. Medipol ya da Kanuni Sultan Süleyman Araştırma hastanesini önerdiler. Medipol de kabul etmedi. Çok şükür Kanuni Sultan Süleyman Araştırma hastanesi kabul etti. 2 hafta yattım sonrasında 2 günde bir sürekli kontrole gittim. Bu konuda hastane ve doktor bilgisi çok önemli arkadaşlar. Devlet hastanesinde kendinize özel ilgi beklemeyeceksiniz tabi ki. Sizi özel bölümde yatırıyorlar ve kaç tane bizim gibi hasta ile ilgileniyorlar. Ben hem kendi doktoruma gittim hem kanunide devam ettim kontrollerime ve doğum um Kanuni de oldu. Riskli bir ameliyattı ama çok şükür herşey geçti gitti. Darısı şu anda bu durumu yaşayanlara...

merhaba bende hastane çok araştırdım süleymaniye kadın doğum hastanesindeki bi doktor da bana burası sizin için çok uygun değil dedi ve bende medipol megada bi doç te gittim ustesinden geliriz tarzında kendinden emin bi şekilde doktor gayet aydınlatıcı bişekilde olabilecek şeyleri anlattı ve sık sık görüşücez dedi istersen kanunı hastanesini bende düşündüm ama bu alanda ameliyatta acil girmem gerekirse stajyer ler bakar gece nerden bulucaklar bu alanda iyi olan birini ve daha sonrasında daha kötü şeyler yaşarım diye vazgeçtim sen böyle yazınca acaba bi gidip görüşsemmi diye geçti içimden açıkçası

Merhaba kızlar bende14+4 hamileyimgeçen Dr gittim ve bebeğin eşi dağınık muhtemelen toplar dedi araştırdım dağınık diye birşey yok sanırım eşin aşağıda olması durumu herhangi birşey söylemedi bu konuda bilgisi olan varmı cevap yazın kızlar

Tesekkur ederım adiloss, inşallah hersey guzel olacak. mesane gıbı bır durumdan bahsetmedı prof ama senon kendı hayatın bebegın bile hayatının onune gecer dedi yani rahimi eger kanamayı durduramazsak muhakkak alırız dedi. Benimde dilegım artık rahımı falan gectim, mesaneye bagırsaklara zarar vermesin. Ikımızde sag salım cıkalım ameliyattan.

Dagınık dıye bırse duymadım hıc ama dagınık derken bır kısmı rahım agzında bır kısmı bıraz daha yukarıda mı demek istedi acaba?

Hiç endişe etme aynı şeyleri bana da söyledi doktorlar. Zaten öyle bir durumda annenin hayatını tehlikeye atmamak için rahmi alıyor lar bende öyle oldu. Bebegi ilk çıkardıkları için bebekle ilgili sıkıntı olmuyor. Yoğun kanamalı ve çok kan kaybıa ardından ameliyat olunca bebekle ilgili sıkıntıo olabiliyor inşallah sizlerde planlı bir şekilde girersiniz ameliyat a. Yani en kötü ihtimal rahim gidiyor oda bu kadar risk arasında cok da önemli olmuyor.

Adilosscum moral veriyorsun tesekkur ederim. Bebegime bana birsey olmasinda rahim falan onemli degil artik. Uzun zamandir kendimi hazirladim zaten bu duruma.

Adilosscum moral veriyorsun tesekkur ederim. Bebegime bana birsey olmasinda rahim falan onemli degil artik. Uzun zamandir kendimi hazirladim zaten bu duruma.
Rica ederim canım ne demek ameliyat tan önce burda yazılanların nerdeyse hepsini okudum, hayalimdi doğumdan sonra sırf sizlere moral olmak için yaşadıklarımı buraya yazmak... Şimdi kucagimda minik prensesimle birşey ler yazmak gayet güzel... Hamileliginizin yatarak da olsa tadını çıkarmaya bakın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…