Doğuma Hazırlık Plasentanin aşağıda olmasi acil yardim lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sakinkafa

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
31
18
8
30
Merhaba kizlar 27+2 haftalık hamileyim 22. Hafta detaylı ultrasyonda Dr plasentanin aşağıda olduğunu söyledi jendi Dr söylediğim de beni gecistirir gibi konuştu kanamam falan yok benim gibi olup sağlıkla doğum yapan var mı

Merhaba kizlar 27+2 haftalık hamileyim 22. Hafta detaylı ultrasyonda Dr plasentanin aşağıda olduğunu söyledi jendi Dr söylediğim de beni gecistirir gibi konuştu kanamam falan yok benim gibi olup sağlıkla doğum yapan var mı
Ben.
9. Haftada agir kanama yasayip acile gitmistim.
Bilmiyordum o zaman plesanta previa ne demektir..
Plesantanin asagida olmasi demekmis.
Kalp atislarini duyana dek yasiyor oldugunu dusunmedim oglumun..
Kan olmamasi olmayacagi anlamina gelmiyor cok dikkat etmelisin.
Agir is yapma fazla yurume, tuvalette dahi ikinma.
Kendine cok dikkat et.
Son aylara dogru yukari cekilebilir ama o da cok az.
Yani tamamen yukari cekilmedikce normal dogum sansi pek yok.
Hayirli dogumlar.

Benim de aşağıdaydı. Sağlıkla aldım kızımı kucağıma. Sezaryen olur demişti doktorum. Pnun haricinde öneride bulunmadı. Daha önceki de mecburi sezaryen olduğundan çok sıkıntı etmedim bu durumu.
Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Teşekkür ederim 5 ocakta kontrolüm var dr her şeyi sormak istiyorum. Doktorum iliski ve normal hayatına devam et demişti hiç bir riskten bahsetmedi

Benim de aşağıdaydı. Sağlıkla aldım kızımı kucağıma. Sezaryen olur demişti doktorum. Pnun haricinde öneride bulunmadı. Daha önceki de mecburi sezaryen olduğundan çok sıkıntı etmedim bu durumu.
Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Saolun kaçıncı hafta da doğum yaptınız

Benim de aşağıda doktor dikkat et dedi bu ay yukarı çıkar dedi ama aşağıya baskı yapıyor erken doğum riski olabilir mis

Bnm de plesanta rahmime yapışıktı 1 hafta arayla 1 hafta süren kanamalarım oluyordu devamlı Bn 12. haftamda öğrenmiştim 1 ay boyunca hiç kalkmadan yattım kalktıkca agrım oluyordu dikkat et dedikleri gibi fazla ayakta durma oturma ayaklarını yukarı dikerek uzan sık sık bide normal doğum yapamıyorsun bnm bildiklerim bukadar dı rabbim hayırlısıyla saglıklı kucagı a almayı nasip etsin inş

Bnm de plesanta rahmime yapışıktı 1 hafta arayla 1 hafta süren kanamalarım oluyordu devamlı Bn 12. haftamda öğrenmiştim 1 ay boyunca hiç kalkmadan yattım kalktıkca agrım oluyordu dikkat et dedikleri gibi fazla ayakta durma oturma ayaklarını yukarı dikerek uzan sık sık bide normal doğum yapamıyorsun bnm bildiklerim bukadar dı rabbim hayırlısıyla saglıklı kucagı a almayı nasip etsin inş
Insallah Rabbım sizede sağlıkla büyütmeyi nasip etsin kacinci haftada doğum yaptınız

Benim doktorum hiç birsey demedi ben aşağıda olduğunu 22.haftada detaylı ultrasyonda öğrendim
Merhaba bende 18. Haftadayim ve 3 haftadır kanamam var. Plesenta prova dan dolayi oluşan bir kanama. Doktorum plasenta asagida ama normal hayatına devam et dedi. Boyle normal hayatıma devam ettikçe kanamaları arttı. Geçtiğimiz sali günü fazlaca kanama geldi ve doktor yatış verdi. Yatış işlemleri yapılırken tuvalete gitmemle tuvalete parcalar düşürdüm ve bebeği kaybettim zannettim. Tuvalet tıkandı her yer kan gölü oldu. Muayene ettiler şükür ki bebeğimi kaybetmemistim ama çok büyük korku yaşadım.
Senin kanaman yok ama çok dikkat et. En şu anda sadece yatiyorum. Biraz kalksam veya oturmaya çalışsam kanama oluyor. Doğuma kadar bu durum sürebilir ya da daha erken bitebilirmiş.

Ben İzmir de yaşıyorum doktorum ilk çocuğumu da doğumunu yaptırdı ancak bu kanama döneminde bazı tavırları beni endiselendirdi, plesantam asagida ve kanama olmasına rağmen alttan muayene etti ve bu durumlarda asla alttan muayene olmazmış. İzmir de yaşayan ve bana doktor önerebilecek var mı?

Allah hepimize şifa versin, yavrularimizi sağlıkla, mutlulukla kucağımıza alalım inşallah

Hayırlı ugurlu olsun. Saglıcakla kucagınıza alırsınız ınsallah. Cok cok dikkat etmelisinız. Kendınızı yormayınız. Normal hayatına devam et diyen doktorları anlayamıyorum. Ben ılk oglumda 4. ayda yasadım bu durumu. Bi sure daha ckmazsa yukarı sezeryan demıstı. Dıkkat et demıstı tabıkı. Kendini yorma vs. Gıbı. Dikkat edin.. Ama belirli bir haftadan sonra aşağı da ınmezmıs eger asagı da ıse yukarı da cıkmazmıs.onun tam donemini netten bulabilirsiniz.. Cok cok gecmıs olsun. ALLAHIM yuzunuze baksın Insallah saglıcakla gelsın bebecık :) korkmayın tabıkı bıcok ınsan yasıyor bu durumu. Iste benim sıpa suan 12 yasında🧿 ve şuan odasından sesi geliyor netten oyun oynuyorlar arkadaslarıyla 🐥🤗
Teşekkür ederim 5 ocakta kontrolüm var dr her şeyi sormak istiyorum. Doktorum iliski ve normal hayatına devam et demişti hiç bir riskten bahsetmedi

1 ay yattıktan sonra kanamaniz nasil oldu? Kesildi mi ? Ben oturunca bile kan sızıyor. Doktoruma da güvenemez oldum rahat konuşuyor normal yaşa sadece ağır kaldırma diyor ama habire kanama geliyor nasil böyle söyleyebiliyor anlamiyorum.

Hayırlı ugurlu olsun. Saglıcakla kucagınıza alırsınız ınsallah. Cok cok dikkat etmelisinız. Kendınızı yormayınız. Normal hayatına devam et diyen doktorları anlayamıyorum. Ben ılk oglumda 4. ayda yasadım bu durumu. Bi sure daha ckmazsa yukarı sezeryan demıstı. Dıkkat et demıstı tabıkı. Kendini yorma vs. Gıbı. Dikkat edin.. Ama belirli bir haftadan sonra aşağı da ınmezmıs eger asagı da ıse yukarı da cıkmazmıs.onun tam donemini netten bulabilirsiniz.. Cok cok gecmıs olsun. ALLAHIM yuzunuze baksın Insallah saglıcakla gelsın bebecık :) korkmayın tabıkı bıcok ınsan yasıyor bu durumu. Iste benim sıpa suan 12 yasında🧿 ve şuan odasından sesi geliyor netten oyun oynuyorlar arkadaslarıyla 🐥🤗
Allah razı olsun güzel dileklerin için rabbim bütün evlatları anne babalarına bağışlasın 🥰

Back
X