Polikistik Over le İlgili ?

gideyim en iyisi içim rahat etmeyecek olamayınca daha çok sıkıntı yapıyorum :26:

tamam teşekkürler , bana kist var falan demedi gerçi :26::26:

polikistik over: adı üstünde çok fazla kisttten oluşuyor. netten bakabilirsin. minik oluyor bunlar genelde. kimisi regl ile yokoluyor kimisi bir sonraki regl döneminde çatlayamadığı için kist olarak kalıyor. başlangıç evresindeysen şimdi yoksa ileri de oluşabilir. bunlar hamileliğini engelleyebilir de, engellemeyebilir de. PCOS hastası tedavi görmeden hamile kalan çok kişi var. adet düzensizliği en belirgin belirtisi. göbek, bacak arası, göğüs arası, göğüs uçlarında anormal (erkek tipi yani) tüylenme gibi başka belirtileri de var.
Bu forumda soğan suyunun kistlerine iyi geldiğini söyleyen çok kişi var. o yüzden ben de başladım. bakalım ben de işe yarayacak mı?
Bilgin olsun diye yazdım. haftasonu durumlarımı da ayrıca paylaşırım. inşallah azalmışlardır.

gideyim en iyisi içim rahat etmeyecek olamayınca daha çok sıkıntı yapıyorum :26:

Canım gittiğinde kafandakileri sor tamamen değerlerim normal mi kist var mı pko durumunu neye dayanarak söylüyor kendini belli eder pko sonuçta Sıkıntı yapma bu rahatsızlığa iyi gelmiyor kafana takmamaya çalışacakmışsın ben deniyorum ama işte

banada başlangıcı dedi sadece düzensizlik var onun dışında başka bir şey yok tüylenme vs
bana söktürücü vermişti onu kullanarak geçen ay oldum bu ay ilaç falan yok yine olmadım tabii o yüzden tekrar bir gitmek istiyorum doktora bakalım

teşekkürler

bana da öyle dedi sıkıntı yapma stres yapma daaaa mümkün müüüü

evet acaba aynı doktora mı gitsem yoksa test sonuçlarımı alıp başka doktora mı gitsem :26:

bana da öyle dedi sıkıntı yapma stres yapma daaaa mümkün müüüü

evet acaba aynı doktora mı gitsem yoksa test sonuçlarımı alıp başka doktora mı gitsem :26:

Özelemi gidiyorsun devletemi canım farklı bir doktora gidebilirsin araştırma hastanesi olabilir bir de başka göz görsün bazen her doktora güven olmuyor belkide pko diye söyleyip başından gönderdi

Özelemi gidiyorsun devletemi canım farklı bir doktora gidebilirsin araştırma hastanesi olabilir bir de başka göz görsün bazen her doktora güven olmuyor belkide pko diye söyleyip başından gönderdi

olabilirrr

özele gidiyorum canım tamam başka doktora gideyim

olabilirrr

özele gidiyorum canım tamam başka doktora gideyim

Araştırma hastanesi tercih edebilirsin canım daha iyi araştırırlar en azından aklında kalmamış olur başka bir doktorda lazım ben rahat 5-6 doktor gezmişimdir özel devlet baktım başka çaresi yok arada araştırma hastanesine gidiyorum 6 ayda bir ya da senede bir hastalığımın 3.günü gidiyorum ultrasyona giriyorum testlerimi yaptırıyorum anormal bir durum var mı uzun süre ilaç kullanımında ciğer filmi falanda çektirmek lazım şeker testi gerekli bunları yaptırıyorum sonra aynen devam

anladım canım çok sağolasın

bende başka bir hastaneden randevu alayım o zaman bakalım ne diyecek gelişmleri yazarım

Tamam canım yaz merak ederim
Gittim doktora yine tarlusal verdi olmak icin bir de yasmin verdi kizlaaarrr 3 ay kullanip gelirsin dedii kilo aldirir mi dogum kontrol hapi cok korkuyorum ya alirsam :18::18:

Son düzenleyen: Moderatör:
Gittim doktora yine tarlusal verdi olmak icin bir de yasmin verdi kizlaaarrr 3 ay kullanip gelirsin dedii kilo aldirir mi dogum kontrol hapi cok korkuyorum ya alirsam :18::18:

Sanmıyorum canım bana aldırmıyor zaten çok zayıf bir insanda olmadım belki hastalıktan belki ilaçtan bilmiyorum ama korkmaz 3 ay iç git bakalım ne diyecek yasminin etkileri daha az yan etkileri benim kullandığımın daha fazla mesela geçmiş olsun

sağol canım

uff bilmiyorum ki umarım aldırmazzz peki regl olduğum ilk gün içmeye başlayıp 3 ay her gun içicem dimi başımıza gelenlerr :96::96:

sağol canım

uff bilmiyorum ki umarım aldırmazzz peki regl olduğum ilk gün içmeye başlayıp 3 ay her gun içicem dimi başımıza gelenlerr :96::96:

Canım doktor sana hastalığının kaçıncı günü kullanman gerek dedi ben diane ilacını 5.günü alıyorum bittikten 2-3 gün içerisinde hasta oluyorum sonra tekrar 5.gün alıyorum öyle devam ediyor

bende bir pco hastasıydım yıllar yıllar var ki bu sıkıntım devam ediyor. pco geçip kurtulacağın bir durum değil maalesef. sadece tedavi kapsamında baskılayabileceğin etkilerini azaltabileceğin bir durum. pcolu kadınların yumurtaları gelişir ama çatlamaz. ya da bir ay normal çatlarkan bir ay çatlamaz. ya da uzuuuun süreler yumurtaları olgunlaşmaz. olgunlaşsa da çatlamaz ve rahim de sürekli yumurta beklediği için adeti geciktirir. eğer bebek istiyorsan gidip yumurtlama takibi yumurta uyarıcı ilaç iğne tedavisi görürsün ki yumurtalıklarının ikisinin de tamamen yumurtalardan tıkalı olmaması gerekir bunu yapman için. eğer tamamen tıkalılarsa doktor eritmek için doğum kontrol habı verir daha da açılmıyorsa yumurtalıklarını temizlemek için küçük bir operasyon geçirmen gerekebilir. bu tabi ki hamile kalma süresini uzatan hatta uzattıkça uzatan sitresli bir dönemdir. bunu o zamana kadar tedavini yaptırmazsan yaşayabilirsin. ama senin durumunda bebek istemiyorsan düzenli d. kontrol ilaçlarıyla yumurtlamayı baskılayıp yumurtalıklarındakilerin de atılmasını sağlayabilir yumurtalıklarını güçlendirebilirsin. ama tabi arada ara vermen ve vücudunu da dinlendirmen lazım. ben 2 çocuk sahibiyim ve ilk bebeğimi yumurta takibi ve yumurta uyarıcılarla hamile kalmıştım. kızım 10 aylıkkan birdaha kendi kendime hamile kaldım. ben de düzenli adet görüyordum adette sıkıntı yoktu ama kilo alıyordum sürekli ve tüylenme aşırıydı. bence tedavini ihmal etme. hem bu zamanın için hem de ilerisi için.

Canım doktor sana hastalığının kaçıncı günü kullanman gerek dedi ben diane ilacını 5.günü alıyorum bittikten 2-3 gün içerisinde hasta oluyorum sonra tekrar 5.gün alıyorum öyle devam ediyor
ben şimdi tarlusal içiyorum hasta olmak için yasmini hasta olunca ilk olduğun gün içiceksin 3 ay boyunca dedi
mecburum artık ilaç vermeye bu zamana kadar kendliğindne düzelir diye bekledik ama düzelmiyor dedi

yok zaten bekarım canım o yüzden bir an önce kurtulmak istiyorum bu sorundan
benim sadece adet düzensizliğim var başka bir sorunum yok :2: ihmat etmiyorum tabi inşallah bu ilaçla düzene girer
sen şanslıymışsın canım 2 çocuğun olmuş , teşekkürler

ben şimdi tarlusal içiyorum hasta olmak için yasmini hasta olunca ilk olduğun gün içiceksin 3 ay boyunca dedi
mecburum artık ilaç vermeye bu zamana kadar kendliğindne düzelir diye bekledik ama düzelmiyor dedi

Anladım canım yasmin daha farklı demek ki kullan tabi ki başka doktora gitmeyi ihmal etme ama

Anladım canım yasmin daha farklı demek ki kullan tabi ki başka doktora gitmeyi ihmal etme ama

evet canım gidicem işte bakalım bir olayım da

bir de bişey sorucam çekiniyorummm

benım regl zamanları dışında da akıntım oluyor sürekliii bu arada kahverengi akıntı oluyor nedendir acaba

evet canım gidicem işte bakalım bir olayım da

bir de bişey sorucam çekiniyorummm

benım regl zamanları dışında da akıntım oluyor sürekliii bu arada kahverengi akıntı oluyor nedendir acaba

Canım normal akıntı genelde herkeste olan bir şey ama çok koyu ise bir sorsaydın doktora belki farklı bir şey vardır mantar falan mı acaba :26:

ah ah oldular şükür ama o kadar sancılı iç sızlatıcı zamanlar geçiriyorsun ki olana kadar şükür mevlama. canım sıkma canını biliyor musun pcolu kadınlar daha geç menepoza girerlermiş. ve sonuçta allah izin verirse birşeye mani bir hastalık değil. kurtulabileceğin ama tekrarlayabilecek bir sorun. sürekli kontrollerle iyileşecek bir hastalım. allah beterinden saklasın canım. allah dermansız dert vermesin.

Canım normal akıntı genelde herkeste olan bir şey ama çok koyu ise bir sorsaydın doktora belki farklı bir şey vardır mantar falan mı acaba :26:

herkeste var ama bende sürekli var herkeste böyle mi

internetten baktım da koyu renkli regl dönemi yaklaşınca ve bittiğinde olurmuş :26: ne biliyim soramadım ama akıntılardan gına geldi artık :2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…