Merhabalar
Daha önce de konu açmıştım adet düzensizliğinden dr a gittiğimde ilaç vermişti , dr a gittiğim günün akşamı sanırım regl olmuştum verdiği ilacı içmeme gerek kalmamıştı yani ,Sonra 3.cü günü gidip hormon testi yaptırdım hormon bozukluğu falan çıkmadı pko başlangıcı var sıkıntı stres üzüntüden uzak dur , bu ilacı kullan falan dedi ve ilerde hamile kalmak için belki ilaç kullanman gerekebilir dedi , daha sonra gel falan demedi :26:
Sonra ki ay ilacı içmedim ama yine geç oldum ( geç dediğimde 2 - 2,5 ay gecikiyor) , bu seferde baktım ki böyle olmuyor geçen ay yani mart ayında ilacı kullanarak regl oldum :
Şimdi sorum şu bu ay yani Nisan ayında da ilaç kullanmam gerekir mi yoksa kendim olmasını mı beklemeliyim :26: Hiç bir şey anlamadım geçen ay ilacı kullandım ve bitti zaten tekrar o ilaçtan almalımıyım yoksa dr a gitmeli miyim :44:
Doktor bana tekrar gel falanda demedi ki , bugün de lavaboda burada çalışan bir bayanla konuştuk onunda sürekli bu problemi varmış 2 yıllık evli hala düzensizlik yaşıyor ve şu an çocuğu olmuyormuş sakın ihmal etme ben zamanında pek üstüne düşmedim mutlaka tekrar doktora git dedi bende korktum biraz açıkçası :18::18:
Bir bilen var mı bunu daha önce yaşayan
ilacın adı tarlusal dediğim gibi kullandım ilacın bitmesine 1 gün kala oldum şimdi tekrar içecek miyim bilmiyorum :26:canım bende pko hastasıyım doktorun verdıgı ılac senın adetını duzenleme amaclı canım ve sureklı kullanman lazım ısmı dıana 35 mı??? ılacın kullanımı su sekılde ılacı ıcıceksın her gun bıttıkten sonra regl olmayı beklıceksın kı 3-4 gun sonra olursun oldugun zaman adetın 1. gunu gene aynı ılacı alıp kullanıcaksın. ıcmessen kendı kendıne gelmez canım malesef1 yıl sonra tekrar tahlıll yaptır hormonlarına bakısnlar canım
bana da hormon testi yapıldı ultrasonla bakıldı falan ; hormon bozukluğu , kist vs bir sorun yok dedi ama evet kilo vermeni zorlaştırır bir kaç kilo versen iyi olur senin için dedi ama öyle kilolu biri de değilim :44:Eylülcüm bende pko hastasıyım canım ergenliğe girdiğimden bu yaşa kadar uğraşıyorum senelerdir doğum kontrol hapı kullanıyorum doktorlar fazla bilgi vermiyor kullan devam diyor sadece başka yolu olsa yapardım inan başka bir çözüm yolu göstermediler inşallah sen bulursun testler yapıldı mı pko rahatsızlığı için birçok test var bazı oranlara bakılıyor yumurtalıklarına ultrasyonla bakıp anlamıştır büyük ihtimal küçük kistler oluyor kilo vermek gerekiyor etkisini azaltmak için bazılarında adet düzensizliği bazılarında tüylenme kilo alımı bazılarında sivilcelenme saç dökülmesi bunun gibi etkileri var işte kilo problemi olur genelde fazla kilo olur ve vermek zor olur şeker hastalığı ilerde tedavi edilmezse bir çok pko hastası olup sorunsuz hemen hamile kalan var birçokta senelerce yumurta takibi aşılamayla uğraşan umutsuzluk yok canım 6 ay kullan ara ver tekrar git ilaca 1-2 ay ara vermek gerek 6-12 ay aralığında kullanıp
evet öyle canım ama bugün o bayanla konuşunca tedirgin oldum bekarken pek umuramıyodum şimdi 2 yıl olmuş evleneli ve ilaçlardan doolayı 2 yılda 20 kiloaya yakın kilo almış çok moralım bozuldueylülcüm.doktoru ihmal etme.tekrar git ve aklındaki soruları tek tek sor.soru işareti kalmasın kafanda.
bebeğe gelince kulüpte çok var bu sıkıntıyı çekip hamilik süreci uzayan.şuda varki kız kardeşimde vardı bu sıkıntı evelndi hemen ikinci ayında hamile kaldı..aynı şekilde arkadaşım aylarca hastalanmazdı...5ay..6ay gibi oda evlendiğinde bikaç ay sonra hamilekalmıştı .ve böyle diyeceğim iki tane daha örnek var çok yakınımdan.bana gelince..adetlerim saat gibidir.şaşmaz....günümde olurum neredeyse saati bile hemen hemen aynıdır yani.ama 3 yıldır tık yok bende bebek adına...sen bebek kısmını şimdiden kafana takma ama önleminide al.kontollerine git ..ilaçlarını düzenli kullan.
hayıt tohumu ne işe yarayacak canımBence ilacı kullanmadan önce başka bir doktora git önceki doktorun yazdıgı ilacları sonuclarıda sakla poşete koy bunu yazdı diye gösterirsin canım banada biri var biri yok dedi Qlairista hapını verdi kullanmadım hayıt otu kullanıyorum belirtilerim başladı bile kahveden,koladan uzak dur ve ilaçtan önce hayıt tohumu,civan perçemi falan dene ben baya yarım poşete yakın hayıt tohumunu 3 tlye aldım tadı değişik balla tatlandırabilirsin
canım bende pko hastasıyım doktorun verdıgı ılac senın adetını duzenleme amaclı canım ve sureklı kullanman lazım ısmı dıana 35 mı??? ılacın kullanımı su sekılde ılacı ıcıceksın her gun bıttıkten sonra regl olmayı beklıceksın kı 3-4 gun sonra olursun oldugun zaman adetın 1. gunu gene aynı ılacı alıp kullanıcaksın. ıcmessen kendı kendıne gelmez canım malesef1 yıl sonra tekrar tahlıll yaptır hormonlarına bakısnlar canım
Merhabalar
Daha önce de konu açmıştım adet düzensizliğinden dr a gittiğimde ilaç vermişti , dr a gittiğim günün akşamı sanırım regl olmuştum verdiği ilacı içmeme gerek kalmamıştı yani ,Sonra 3.cü günü gidip hormon testi yaptırdım hormon bozukluğu falan çıkmadı pko başlangıcı var sıkıntı stres üzüntüden uzak dur , bu ilacı kullan falan dedi ve ilerde hamile kalmak için belki ilaç kullanman gerekebilir dedi , daha sonra gel falan demedi :26:
Sonra ki ay ilacı içmedim ama yine geç oldum ( geç dediğimde 2 - 2,5 ay gecikiyor) , bu seferde baktım ki böyle olmuyor geçen ay yani mart ayında ilacı kullanarak regl oldum :
Şimdi sorum şu bu ay yani Nisan ayında da ilaç kullanmam gerekir mi yoksa kendim olmasını mı beklemeliyim :26: Hiç bir şey anlamadım geçen ay ilacı kullandım ve bitti zaten tekrar o ilaçtan almalımıyım yoksa dr a gitmeli miyim :44:
Doktor bana tekrar gel falanda demedi ki , bugün de lavaboda burada çalışan bir bayanla konuştuk onunda sürekli bu problemi varmış 2 yıllık evli hala düzensizlik yaşıyor ve şu an çocuğu olmuyormuş sakın ihmal etme ben zamanında pek üstüne düşmedim mutlaka tekrar doktora git dedi bende korktum biraz açıkçası :18::18:
Bir bilen var mı bunu daha önce yaşayan
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=14363&highlight=plikistik+over
daha önce bu konuyla ilgili açılmış bir başlık var linki yazdım umarım faydalı olur
daha önce bu konuyla ilgili açılmış bir başlık var linki yazdım umarım faydalı olur
bu topiklerde aktif değil ki cevap veren olmaz 5 ay
bir de buna bak bakalım eylul05
ilacın adı tarlusal dediğim gibi kullandım ilacın bitmesine 1 gün kala oldum şimdi tekrar içecek miyim bilmiyorum :26:
bana da hormon testi yapıldı ultrasonla bakıldı falan ; hormon bozukluğu , kist vs bir sorun yok dedi ama evet kilo vermeni zorlaştırır bir kaç kilo versen iyi olur senin için dedi ama öyle kilolu biri de değilim :44:
çok şükür tüylenmeyle ilgili bir sorunum da yok saç dökülmesi vs. doktor çok tatlı ilgili bir kadındı sevdim aslında ama anlamadığım ilacı bir kez kullandık diğer ay ne yağacağız onu demedi :44:
evet öyle canım ama bugün o bayanla konuşunca tedirgin oldum bekarken pek umuramıyodum şimdi 2 yıl olmuş evleneli ve ilaçlardan doolayı 2 yılda 20 kiloaya yakın kilo almış çok moralım bozuldu
bir de doktor stres sıkıntı üzüntü çok etkiler dedi ama sıkıntı stres yapmamak ne mümkün
doktora tekrar gitsem mi yani
hayıt tohumu ne işe yarayacak canımbu ilacı kafama göre gidip tekrar eczaneden almayayım dimi
baktım baktım sağolasın canım
Bende bu ay kullandım 2 gün oldu hala hasta olamasım tarlusalı kullandımKist görmediyse nasıl pko olduğun kanısına vardı bir başka doktorada git derim canım:44:Normalde kullanıyorsun 1 hafta geçmeden hasta oluyorsun ilaç bittikten sonra daha sonra hastalığın 5.günü tekrar kullanmaya başlıyorsun 6 ay 1 sene sonra bir kaç ay ara verip tekrar devam ediyorsun hastalığın sonu yok gibi evlenince de sanırım hamile kalabilmek için başka ilaç kullanıcam ya da Rabbim nasip ederse kendiliğinden kalmayı deniycem ilk başlarda
Hımmm :26: bilmem öyle çok önemli bir durum yok dedi bana daha çok psikolojik felan dedi aynı şeyleri işte sıkıntı stres vs
ben ilacın bitmesine 1 gün kala oldum yani bir hap kalmıştı oldum normalde nisan ın 6 sında olmam gerekir ama olmam yine sanırım :26::26: başka bir doktora gitsem mi ki dediğin gibi hiç bişey anlamadm bu işten doktor biraz hafife aldı galiba şu an genç kızlarda çok sık rastlanan çağımızın hastalığı falan dedi fast food sağlıksız beslenme spor yapmama vs etken falan dedi
evet bana da öyle dedi ilaç kullanman gerekebilir diye allah şifa versin evet
Olmazsın canım tarlusal zaten adet kanı şeklinde görülür söker canım vücudunda birikilenleri şimdi hastalığının 5.günü kullanmaya başlaman gerekir ama ben anlamadım doktorun dediklerinden tamam hastalık böyle nedenlerden oluyor ama hafife almış kist yok ortadaAmin canım cümlemize
evet bende onu anlamadım annemde pek önemsemedi bişey yok bişey yok diye
başka doktora gitmek istesem annem şimdi ne gerke diycekbende anlamadım gecikme oldukça da ben sinir oluyorum niye hala olamadım dye evet doktor niye hafife aldı ki sonuçta bana ilaç bitince tekrar ilaçtan al demedi bende ilacın bir kerelik oldugunu bilmiyodum
çokta kullanmak istemiyorum ama doğal yollardan da olmuyo işte ne yaıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?