Merhabalar
Daha önce de konu açmıştım adet düzensizliğinden dr a gittiğimde ilaç vermişti , dr a gittiğim günün akşamı sanırım regl olmuştum verdiği ilacı içmeme gerek kalmamıştı yani ,Sonra 3.cü günü gidip hormon testi yaptırdım hormon bozukluğu falan çıkmadı pko başlangıcı var sıkıntı stres üzüntüden uzak dur , bu ilacı kullan falan dedi ve ilerde hamile kalmak için belki ilaç kullanman gerekebilir dedi , daha sonra gel falan demedi :26:
Sonra ki ay ilacı içmedim ama yine geç oldum ( geç dediğimde 2 - 2,5 ay gecikiyor) , bu seferde baktım ki böyle olmuyor geçen ay yani mart ayında ilacı kullanarak regl oldum :
Şimdi sorum şu bu ay yani Nisan ayında da ilaç kullanmam gerekir mi yoksa kendim olmasını mı beklemeliyim :26: Hiç bir şey anlamadım geçen ay ilacı kullandım ve bitti zaten tekrar o ilaçtan almalımıyım yoksa dr a gitmeli miyim :44:
Doktor bana tekrar gel falanda demedi ki , bugün de lavaboda burada çalışan bir bayanla konuştuk onunda sürekli bu problemi varmış 2 yıllık evli hala düzensizlik yaşıyor ve şu an çocuğu olmuyormuş sakın ihmal etme ben zamanında pek üstüne düşmedim mutlaka tekrar doktora git dedi bende korktum biraz açıkçası :18::18:
Bir bilen var mı bunu daha önce yaşayan
o da doğru herşeyin fazlası zarar tabi inşallah fayda eder ama yaaYok canım kullanmadım soğan suyu içmiştim bir kaç kere bıraktım şöyle bir şey var ben bu tarz şeylerin bazı oranları yükseltip düşürebileceğini düşünüyorum üreme yumurtalık için çok önemli test oranlarının normal olması için o aralıkta olması gerekir bu tarz içecekler bazen ters tepip yükseltebiliyormuş o yüzden düşünmedim hiçİlacı bıraktım ara verdim doktorun dediği gibi 2-3 ay düzenli oldum bu ay hala olamadım mesela tarlusalı içtim bekliyorum hasta olduktan sonra tekrar doğum kontrol hapına başlıycam
sorma evet bana vermemiş öyle bişey bende tarlusal ı düzenlemesi içi n sanıyorumcnm doktorun sana verdiği adet söktürücü.yani adetini düzenleyici bir etkisi yok.düzenli adet görmek istiyosan doğum kontrol hapı kullanman gerek.tüylenmen fln var mı
aa hadi yaaaEylülcüüüüksende benim kaderdaşımsın bende de pko var.. Bence doktorun demediği ilaçları kendine göre kullanma.. Mutlaka kontrole gitt.. Doktorunun seni çağırması gerekiyordu ama :26: Ben Marmara eğitim araştırma hastahanesine gidiyorum. Sen hangi hastahaneye yada doktora gidiyorsun? Ben 2 seneyi geçiyor tedavi olmaya başladım. Sen ne zaman başladın tedaviye?
o da doğru herşeyin fazlası zarar tabi inşallah fayda eder ama yaa
ohoo ben hiç öyle şeyler yapmadım doktor niye böyle yaptı ki ben şimdi 6 sına kadar bekliyim mi kendim olacak mıyım bakalım :26::26:
sorma evet bana vermemiş öyle bişey bende tarlusal ı düzenlemesi içi n sanıyorum
yok şükür hormonlarımda da bişey yok dedi ama
aa hadi yaaa
doktor bana pko bşlangıcı dedi ama yaa anlamadım ben bu işitedavi felan vermedi ki bana tarlusal verdi gönderdi sonrasında ne olacak belli değil , sen memnun musun doktordan orası da uzak bana gerçi :26: ben özele gittim medical park hastanesine ama ne biliyim :26:
doktora 2 kez gittim işte bana ne düzenleyici ilaç vermiş ne de çağırdı yaniii tekrar aynı doktora mı gitsem ki :44::44::44:
o da doğru herşeyin fazlası zarar tabi inşallah fayda eder ama yaa
ohoo ben hiç öyle şeyler yapmadım doktor niye böyle yaptı ki ben şimdi 6 sına kadar bekliyim mi kendim olacak mıyım bakalım :26::26:
Ben ilk gittiğimde şeker yüklemesi yapıp değerlerime baktılar. Sonra sürüsüne bereket kan tahlilleri..Doğum kontrol hapı kullandım. Uzun bir süre kullanmadım. Bu arada ilaçlı mr çekildim. Birşey çıkmadı. Hormonlarda da öyle.. Ultrasyon çekildim. Orada kistler gözüküyor zaten. Benimkilerin Allah'tan çapı küçük.. Şimdi de 5 ay boyunca matofin kullanıcam bakalım bu arada yorumlara baktım da Allah'tan kilo almadım aksine verdim.. Sivilce tedavisi oldum tabi ozaman pkolu olduğumu bilmiyordum Yemek düzenine dikkat edersen veriyorsun zaten. Doktorunun çağırması gerekiyor ki :26: düzenleyici ilaç bitince ne olcak peki şişli etfal yakınmı istersen birde oraya git.. doktor çağırmamış yine aynı ilacı yazar yollar.. çünkü onu kullandın hop geçti gibi bir hastalık değil bu
tekrar ..................Ben ilk gittiğimde şeker yüklemesi yapıp değerlerime baktılar. Sonra sürüsüne bereket kan tahlilleri..Doğum kontrol hapı kullandım. Uzun bir süre kullanmadım. Bu arada ilaçlı mr çekildim. Birşey çıkmadı. Hormonlarda da öyle.. Ultrasyon çekildim. Orada kistler gözüküyor zaten. Benimkilerin Allah'tan çapı küçük.. Şimdi de 5 ay boyunca matofin kullanıcam bakalım bu arada yorumlara baktım da Allah'tan kilo almadım aksine verdim.. Sivilce tedavisi oldum tabi ozaman pkolu olduğumu bilmiyordum Yemek düzenine dikkat edersen veriyorsun zaten. Doktorunun çağırması gerekiyor ki :26: düzenleyici ilaç bitince ne olcak peki şişli etfal yakınmı istersen birde oraya git.. doktor çağırmamış yine aynı ilacı yazar yollar.. çünkü onu kullandın hop geçti gibi bir hastalık değil bu
İnşallah canım bu ay oldun mu eğer yakın zamanda tarlusalla olduysan rahat 1 ay geçmesi gerekir ki olup olamayacağını anlayasın :26oktordan doktora da farkediyor geçende gittiğim kadın geldi aklıma bana diyor ki pko doğup pko ölünür bunu değştiremezsin hep dikkat edeceksin bir araştırma hastanesine gitmiştim nasıl moralim bozuldu sinirim zıpladı izne ayrıldığımda başka bir doktora gidicem tekrar kontrole
bana hormon testi , ultrason falan yapıldı işte çok önemli bir şey yok dedi bana ciddi bişey yok dedi öyle ileri düzeyde bir pko hastalığı yok yani bende başlangıcı var sadece ; adet olmanı engelleyen bişeyler var demişti hatırlamıyorum şimdi tam :26:
bende de yok öyle aşırı kilo artışı, tüylenme , sivilcelenme falan çok şükürişte bende onu anlamadım ilaç bitince ne olucak haber yok kadın herhalde bir kere sökülünce bir daha kendilğinden olur sandı
dünde burdaki bir kadınla konuştuk işte korkuttu biraz beni 2 yıldır çocuğum olmuyo falan diyeyakın yakın da ne biliyim devlet hastaneleri daha iyi mi anlar ki bilemedim :26: ahh ahh neler geldi başımıza
hımmmmm :26::26: ben şimdi Mart ın 6-7 sinde tarlusal ilacını kullanarak adet oldum ; bu ay (Nisan) da 6 sında falan normalde olmam gerekir ama bakalım
o ne demek öyle pko doğunur falanben bir de doktora gidene kadar hiç duymamıştım bilmiyodum pko felan insan başına gelmeden bilmiyor bende iyi bir doktor araştırayım bari sne istanbulda mıydın canım
Merhabalar
Daha önce de konu açmıştım adet düzensizliğinden dr a gittiğimde ilaç vermişti , dr a gittiğim günün akşamı sanırım regl olmuştum verdiği ilacı içmeme gerek kalmamıştı yani ,Sonra 3.cü günü gidip hormon testi yaptırdım hormon bozukluğu falan çıkmadı pko başlangıcı var sıkıntı stres üzüntüden uzak dur , bu ilacı kullan falan dedi ve ilerde hamile kalmak için belki ilaç kullanman gerekebilir dedi , daha sonra gel falan demedi :26:
Sonra ki ay ilacı içmedim ama yine geç oldum ( geç dediğimde 2 - 2,5 ay gecikiyor) , bu seferde baktım ki böyle olmuyor geçen ay yani mart ayında ilacı kullanarak regl oldum :
Şimdi sorum şu bu ay yani Nisan ayında da ilaç kullanmam gerekir mi yoksa kendim olmasını mı beklemeliyim :26: Hiç bir şey anlamadım geçen ay ilacı kullandım ve bitti zaten tekrar o ilaçtan almalımıyım yoksa dr a gitmeli miyim :44:
Doktor bana tekrar gel falanda demedi ki , bugün de lavaboda burada çalışan bir bayanla konuştuk onunda sürekli bu problemi varmış 2 yıllık evli hala düzensizlik yaşıyor ve şu an çocuğu olmuyormuş sakın ihmal etme ben zamanında pek üstüne düşmedim mutlaka tekrar doktora git dedi bende korktum biraz açıkçası :18::18:
Bir bilen var mı bunu daha önce yaşayan
yeni pcolu adayıda benim...
hatta dün ögrendim...
bütün moralim bozuldu...
kilo almışım 65 kilo olmuşum...
doktor ultrasyon ile baktı minik minik karartı halindeler daha ilk evresi bile değil dedi...
kilo vermem lazım sanırım diyete başlıycam
banada tarlusal verdi adet söktürücüymüş..
ama hastaneden çıktığım gibi hastalandım ilacı günde 3 defa almam gerekiyor 2 defa aldım ve hemen yan etkilerini gördümm:2::2:
Kızlarrrr kızlarrrr :2::2:
2-3 gün geçti yine zamanında olmadımmm
Hafta sonuna randevu alıp gideyim mi doktora :44::44:
Canım sana önerim ilaçla da olsa hasta ol ve hastalığın 3.gününe randevu alıp git derim bütün testleri yaptır en etkili sonuç 3.gün yapılan ve yumurtalıklara bakılan sonuç:26:
canım ben onu yaotım zaten tüm testleri yaptırdım ilaç falan yok elimde şu an içebileceğim :26::26::26:
gideyim en iyisi içim rahat etmeyecekTekrar git canım ama yine doğum kontrol ilacını verecektir en farklısı adet söktürücü veriliyor
ben de PCOS'um. soğan suyuna başladım. haftasonu dr randevum var. azalmışsa kistler size de haber veririm. çünkü ilaçlarla tam kesin çözüm bulunmuyor. Eğer kistlerim azaldıysa soğan suyunu denersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?