Polikistik Over le İlgili ?

Eylülcüüüük sende benim kaderdaşımsın bende de pko var.. Bence doktorun demediği ilaçları kendine göre kullanma.. Mutlaka kontrole gitt.. Doktorunun seni çağırması gerekiyordu ama :26: Ben Marmara eğitim araştırma hastahanesine gidiyorum. Sen hangi hastahaneye yada doktora gidiyorsun? Ben 2 seneyi geçiyor tedavi olmaya başladım. Sen ne zaman başladın tedaviye?

o da doğru herşeyin fazlası zarar tabi inşallah fayda eder ama yaa

ohoo ben hiç öyle şeyler yapmadım doktor niye böyle yaptı ki ben şimdi 6 sına kadar bekliyim mi kendim olacak mıyım bakalım :26::26:
cnm doktorun sana verdiği adet söktürücü.yani adetini düzenleyici bir etkisi yok.düzenli adet görmek istiyosan doğum kontrol hapı kullanman gerek.tüylenmen fln var mı
sorma evet bana vermemiş öyle bişey bende tarlusal ı düzenlemesi içi n sanıyorum

yok şükür hormonlarımda da bişey yok dedi ama
aa hadi yaaa

doktor bana pko bşlangıcı dedi ama yaa anlamadım ben bu işi tedavi felan vermedi ki bana tarlusal verdi gönderdi sonrasında ne olacak belli değil , sen memnun musun doktordan orası da uzak bana gerçi :26: ben özele gittim medical park hastanesine ama ne biliyim :26:
doktora 2 kez gittim işte bana ne düzenleyici ilaç vermiş ne de çağırdı yaniii tekrar aynı doktora mı gitsem ki :44::44::44:

Ben ilk gittiğimde şeker yüklemesi yapıp değerlerime baktılar. Sonra sürüsüne bereket kan tahlilleri.. Doğum kontrol hapı kullandım. Uzun bir süre kullanmadım. Bu arada ilaçlı mr çekildim. Birşey çıkmadı. Hormonlarda da öyle.. Ultrasyon çekildim. Orada kistler gözüküyor zaten. Benimkilerin Allah'tan çapı küçük.. Şimdi de 5 ay boyunca matofin kullanıcam bakalım bu arada yorumlara baktım da Allah'tan kilo almadım aksine verdim.. Sivilce tedavisi oldum tabi ozaman pkolu olduğumu bilmiyordum Yemek düzenine dikkat edersen veriyorsun zaten. Doktorunun çağırması gerekiyor ki :26: düzenleyici ilaç bitince ne olcak peki şişli etfal yakınmı istersen birde oraya git.. doktor çağırmamış yine aynı ilacı yazar yollar.. çünkü onu kullandın hop geçti gibi bir hastalık değil bu

o da doğru herşeyin fazlası zarar tabi inşallah fayda eder ama yaa

ohoo ben hiç öyle şeyler yapmadım doktor niye böyle yaptı ki ben şimdi 6 sına kadar bekliyim mi kendim olacak mıyım bakalım :26::26:

İnşallah canım bu ay oldun mu eğer yakın zamanda tarlusalla olduysan rahat 1 ay geçmesi gerekir ki olup olamayacağını anlayasın :26oktordan doktora da farkediyor geçende gittiğim kadın geldi aklıma bana diyor ki pko doğup pko ölünür bunu değştiremezsin hep dikkat edeceksin bir araştırma hastanesine gitmiştim nasıl moralim bozuldu sinirim zıpladı izne ayrıldığımda başka bir doktora gidicem tekrar kontrole

bana hormon testi , ultrason falan yapıldı işte çok önemli bir şey yok dedi bana ciddi bişey yok dedi öyle ileri düzeyde bir pko hastalığı yok yani bende başlangıcı var sadece ; adet olmanı engelleyen bişeyler var demişti hatırlamıyorum şimdi tam :26:

bende de yok öyle aşırı kilo artışı, tüylenme , sivilcelenme falan çok şükür işte bende onu anlamadım ilaç bitince ne olucak haber yok kadın herhalde bir kere sökülünce bir daha kendilğinden olur sandı

dünde burdaki bir kadınla konuştuk işte korkuttu biraz beni 2 yıldır çocuğum olmuyo falan diye yakın yakın da ne biliyim devlet hastaneleri daha iyi mi anlar ki bilemedim :26: ahh ahh neler geldi başımıza

tekrar ..................

Son düzenleyen: Moderatör:

hımmmmm :26::26: ben şimdi Mart ın 6-7 sinde tarlusal ilacını kullanarak adet oldum ; bu ay (Nisan) da 6 sında falan normalde olmam gerekir ama bakalım

o ne demek öyle pko doğunur falan ben bir de doktora gidene kadar hiç duymamıştım bilmiyodum pko felan insan başına gelmeden bilmiyor bende iyi bir doktor araştırayım bari sne istanbulda mıydın canım

hmmmm
oda iyiydi kendiliğinden olur sanması korkmana gerek yok kabullenmemiz gerekn birşey üstüne düşmemiz lazım sadece okadar özele gitmişsin üstüne düşmemiş anlamak yetmiyor bence.. Devamlılık önemli olan. Hem neden anlamasınlar aaaa ben gidiyorum gayet ilgililer ve anlıyorlar..

bende geçen sene özel bir hastanede pco olduğumu öğrendim
1 senedir çalıştığımız halde bebiş gelmedi,doktor da yeteri kadar bilgilendirmedi beni 1 sene deneyin olmazsa klomene başlarız dedi ve o an benim bu durumlardan hiç haberim yoktu resmen baştan savdı
bu yıl bir yakınımın vasıtasıyla baska bir doktora gittim testlerim gayet normal çıktı rahim filmi çektirdim,yara vardı onu yaktırdım doktor
Allahın izniyle olmaması için hiçbir sorun yok dedi
tedaviye en baştan başladık her şeyi anlatıyor bizi bilgilendiriyor zaten zor bir süreç doktoru iyi seçmek lazım
bu arada geçen bir yıl zarfında işe başladım kilom normal olmasına rağmen 4 kilo verdim adetimi çok düzenledi
kilo vermek bu pcosun baş kuralı umarım herşey gönlünüzce olur

Biraz daha geç olur ama olması gerekir yoksa ilaç kullanmaya başlaman gerekebilir onunla düzene giriyor çünkü tarlusal sadece adet söktürücüdür düzenlemezÇok sinirlenmiştim ben doktoraEvet İstanbul'dayım canım sanırım iyi bir doktora gitmeliyim

Diana35 miydi neydi tam hatrlayamiyorum oyle aptal bir ilac verdi banada doktor sakin kullanma derm cnku cok Sacma bi ilacc eger kilon fazlaysa hemen acilinden bir diyete basla ben kilo verdikce duzenlendi bunhn yani sira ne yaptigimi da soyleyeym prof.dr ibrahim saracoglu sogan suyu küru bire bir saglicakla kal

yeni pcolu adayıda benim...
hatta dün ögrendim...
bütün moralim bozuldu...
kilo almışım 65 kilo olmuşum...
doktor ultrasyon ile baktı minik minik karartı halindeler daha ilk evresi bile değil dedi...
kilo vermem lazım sanırım diyete başlıycam
banada tarlusal verdi adet söktürücüymüş..
ama hastaneden çıktığım gibi hastalandım ilacı günde 3 defa almam gerekiyor 2 defa aldım ve hemen yan etkilerini gördümm:2::2:

Bende adetimi bekliyorum canım 3.gününde tahlil verecegim korkuyorum biraz yani çünkü kiloda aldım
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=141726&page=4823 buradan devam edelim canım daha rahat konusabiliriz..

POLİKİSTİK OVER NEDİR?

Polikistik Over Sendromu’nun (PKO) tıp literatürüne ilk tanıtımının Stein ve Leventhal adlı bilim adamları tarafından yapıldığı kabul edilir (“Stein-Leventhal Sendromu”). Bu iki bilim adamı 1935 yılında bir tıp dergisinde yayınladıkları makalede bu sendromu meslektaşlarına aşırı tüylenme, adet görememe, gebe kalamama, aşırı kilo alma ve diğer bazı belirtilerden oluşan bir durum olarak sunmuşlar ve yumurtalıklarda çok sayıda kistik oluşumdan bahsetmişlerdir.

Aynı bilim adamları 1948 yılında Polikistik Over Sendromu olan kadınlara patolojik tanı koyma amacıyla yumurtalıklarından ameliyat yoluyla “wedge resection” (kama şeklinde parça çıkarma) şeklinde uyguladıkları biyopsi sonrasında sendromun belirtilerinin hafiflediğini veya kaybolduğunu gözlemlemişler ve bu kadınların %90’ının gebe kalabildiğini yazmışlardır. Bundan sonra, temel amacı patolojik tanı koyma olan bu yumurtalıklardan parça çıkarma yöntemi uzun süreler boyu PKO’nun standart bir tedavisi haline gelmiştir. Günümüzde PKO için çok sayıda ilaç tedavisi yöntemi geliştirilmiş olmasına karşın bu yöntemin modifiye edilmiş ve yumurtalıklara ince iğneler batırılması şeklinde uygulanan “drilling”yöntemi dirençli PKO olgularında halen kullanılmaktadır.

Çok kısa bir şekilde özetlenecek olursa PKO, yumurtalıklarda çeşitli nedenlerle oluşan bir hormonal ortam dengesizliği sonucu yumurtlamanın bozulması ve yumurtalıklardan aşırı miktarlarda androjen (erkeklik hormonu) salgılanması durumudur. Olayda genel olarak kan şekerinin normal sınırlar içerisinde kalmasını sağlayan insülin hormonu metabolizmasında bozukluk da söz konusu olabildiğinden dışarıdan görünen yüzü çoğu durumda yalnızca bir adet düzensizliği ve tüylenme olan PKO, olaya insülin hormonunun da katılmasıyla aslında tüm vücudu etkileyebilen bir metabolizma hastalığıdır.

Polikistik Over Sendromu dışavurumu ve belirtileri çok değişken olabilen bir durumdur. Stein ve Leventhal’in ilk tanımladığı PKO, sendromun ağır ve nispeten ender görülen bir şeklidir. Gerçekte ise PKO yalnızca bir adet düzensizliği ve beraberinde hafif bir tüylenme şeklinde belirti verebileceği gibi bazı durumlarda tek belirti tüylenme olabilir.

Bazı kadınlarda temel sorun gebe kalamama şeklinde olabilirken, hiçbir belirti vermeyen ve ancak ultrasonografi veya laboratuvar yöntemleriyle saptanabilen PKO olguları çok enderdir. Bu nedenle PKO belirtilerini bilmek, kadının PKO’dan şüphelenerek doktora başvurmasını sağlamada yeterlidir.

Pratik olarak söylemek gerekirse, PKO sinsi bir hastalık değildir.

PKO yaklaşık %5 kadında görülen ve çoğu durumda belirti veren, uzun vadede yaratması muhtemel sorunlar için oldukça etkili önlemler alınabilen bir hastalıktır.

Özellikle yeni PKO tanısı almış olan kadınlarımızın bilmesi gereken, kendi haline bırakıldığında PKO’nun ciddi sağlık sorunları yaratabileceği, etkili bir şekilde tedavi edildiğinde ise çocuk sahibi olabilme de dahil, hiç PKO’su olmayan bir kadın gibi hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirmelerinin mümkün olduğudur.

Kızlarrrr kızlarrrr :2::2:

2-3 gün geçti yine zamanında olmadımmm

Hafta sonuna randevu alıp gideyim mi doktora :44::44:

Kızlarrrr kızlarrrr :2::2:

2-3 gün geçti yine zamanında olmadımmm

Hafta sonuna randevu alıp gideyim mi doktora :44::44:

Canım sana önerim ilaçla da olsa hasta ol ve hastalığın 3.gününe randevu alıp git derim bütün testleri yaptır en etkili sonuç 3.gün yapılan ve yumurtalıklara bakılan sonuç:26:

Canım sana önerim ilaçla da olsa hasta ol ve hastalığın 3.gününe randevu alıp git derim bütün testleri yaptır en etkili sonuç 3.gün yapılan ve yumurtalıklara bakılan sonuç:26:

canım ben onu yaotım zaten tüm testleri yaptırdım ilaç falan yok elimde şu an içebileceğim :26::26::26:

ben de PCOS'um. soğan suyuna başladım. haftasonu dr randevum var. azalmışsa kistler size de haber veririm. çünkü ilaçlarla tam kesin çözüm bulunmuyor. Eğer kistlerim azaldıysa soğan suyunu denersiniz.

Tekrar git canım ama yine doğum kontrol ilacını verecektir en farklısı adet söktürücü veriliyor
gideyim en iyisi içim rahat etmeyecek olamayınca daha çok sıkıntı yapıyorum :26:
ben de PCOS'um. soğan suyuna başladım. haftasonu dr randevum var. azalmışsa kistler size de haber veririm. çünkü ilaçlarla tam kesin çözüm bulunmuyor. Eğer kistlerim azaldıysa soğan suyunu denersiniz.

tamam teşekkürler , bana kist var falan demedi gerçi :26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…