Polikistik Over Olan Arkadaşlar Yardım :(

Hastaneden yeni geldim hayatımda ilk defa 14 gün gecikti adetim gebelik diye düşündüm normalde cunku olan bişey değil ondan sonra hormon testi yaptı ve bana pco dedi hem cok şaşırdım hem ne diyim bilemedim hem bebegim olmcjmı diye cok korkuyorum bana genetik bi rahatsızlık oldugunu bi 8 kilo felan vermem gerektiğini soyledi kilo vermem için ve regl olmam için söktürücü verdi şimdi bu hastalık nedir ne değildi ben normale göre regl olmuş olsaydım şuan yumurtlama zamanım olacaktı ben ilişki yaşayıp bekleyeyim mi yoksa bu adet söktürücüyü kullanayım mı. Kafam allak bullak :(( adet olacak gibi durmuyor dedi cunku

Önce sakin olmalısın. Ben 17 yaşında bu hastalığa yakalandım 3 ay regl olmamıştım üstündede durmamuştım yaklaşık 10 yıldır kadın doğumcularla kankayım yani. O yaşlarımda bu hastalık yeni yeni yaygınlaşıyordu ve bana çocuğun olmayabilir diyen dahi oldu. Düşün 17 yaşındaydım ağır bnalımlar yaşadım bu hastalık yüzünden. Öncelikle ilacını kullanmalısın yoksa kiste çevirebilir yumurtan çatlamadığı için. Sana tavsiyem bu konuda doktoruna güveniyor musun onu tart. Çünkü doktor ve motivasyonu çok önemli. Evlenmeden önce gittiğim doktorum saçmalama tabii ki çocuğun olacak demişti öyle rahatlamıştım. Allah izin verirse seninde olacak merak etme sadece biraz sabır. Bilmelisinki bu süreçte doktorla koordineli olmalı ve tedavini yarım bırakmamalısın. Strestende uzak dur çok etkiliyor. O söktürücülerden çok kullandım ben onla birlikte korunma hapını :) Geçen ay bebek kararı aldık ilk denememizde kimyasal gebelik yaşadım ama bu da güzel bir haber sonuçta hamile kalmamda sıkıntı yok inşallah sende de olmayacak sakin ve sabırlı ol :dua:

Yani şuan ilk kez gecikme yaşasam da hamile kalınca bebegime bişey olma ihtimali mi var benim lh 16,6 cıktı şuan

Doktorun bana dediği kilo aldın mı son zamanda dedi bende 5 aylık evliyim aldım kilo 7 kilo felan adet oldugun kiloya geri dönmen lazım dedi ben gecen aydan beri belki 3-4 kilo daha aldım belki o azcık kilo yüzünden olamadım cunku aşırı yüksek değil değerlerim fsh 5.87 lh 16.6

Vücuttaki değişimler etkiliyor tabi sonuçta düzen değişiyor ama çok aşırı kilolu değilsen şayet çok da etikeleyeceğini sanmam yani ben bu hastalığı yaşarken 50li kilolardaydım doktorda demişti aşırı kilolu değilsin hiç bir karakteristiği yok sende hastalığın ama bunu yaşıyosun diye tavsiyem bir doktora daha gözükebilirsin içini rahat ettirecek

Bende pko hastasiyim 18 yaşımda falan öğrendim. reglim düzenli, kanamalarim hep yoğun ve cok sancılar çekerdim. tedavi oldum ve ilacıma da tam gaz devam ettim hala da kullanırım (glifor). Sancilarim azaldi. Kanamamin yoğunluğu da duzeldi.Bebek düşünüyoruz bizde son iki aydır. zaten öncesinde de Dr a gitmiştim. Bende çok sorun bulmadı ama yumurtaliklarimdaki kistler fazla olduğu için korkuyorum. kilom da yok ama bakalım hayırlısı. Ama doktorunun dediklerine uyarsan herşeyin normale döner canım. bu aralar kime sorsam pko hastası zaten. Neden bu kadar arttı kadınlarda anlamış değilim.

Ya ben kendimi bildim bileli yaşıtlarımdan kilolym ve şuan da kilom 80 küsür yok değil var yani zaten kilo almaya meilli idir dedi genetik dedi Vs Vs dedi dedi doktorum iyi bi doktor adet oldugun kiloya geri dönünce dedi düzelir dedi yani 5-6 kilo versem adet olacak tekrar tamam vercm kiloyu o sorun değil de şimdi yumurtlama nasıl oluyor ben 16 cıktı mesela nette lh yüksekliği ovülasyon da oluyor yazıyor e şuan adet olmuş olsam tam yumurtlama günüm cunku 14.gün adet olmadığım yani bundan bi hafta once yaptırdgmda 11 cıkmış lh şimdi 16 acaba yumurtlama zamanı diye mi yüksek tamam hani pco vardır o ayrı da acaba şimdi tam denesek cocuk kullanmasam adet söktürcü 2 hafta beklesem bişey olur mu ki

Bende pko hastasiyim 18 yaşımda falan öğrendim. reglim düzenli, kanamalarim hep yoğun ve cok sancılar çekerdim. tedavi oldum ve ilacıma da tam gaz devam ettim hala da kullanırım (glifor). Sancilarim azaldi. Kanamamin yoğunluğu da duzeldi.Bebek düşünüyoruz bizde son iki aydır. zaten öncesinde de Dr a gitmiştim. Bende çok sorun bulmadı ama yumurtaliklarimdaki kistler fazla olduğu için korkuyorum. kilom da yok ama bakalım hayırlısı. Ama doktorunun dediklerine uyarsan herşeyin normale döner canım. bu aralar kime sorsam pko hastası zaten. Neden bu kadar arttı kadınlarda anlamış değilim.

Yediklerimiz içtiklerimiz hormon içeriyor baktığımız zaman sancısı gelip normal doğum yapan kadın sayısıda maalesef azaldı hep suni sancı epidural vs. :(

Ya ben kendimi bildim bileli yaşıtlarımdan kilolym ve şuan da kilom 80 küsür yok değil var yani zaten kilo almaya meilli idir dedi genetik dedi Vs Vs dedi dedi doktorum iyi bi doktor adet oldugun kiloya geri dönünce dedi düzelir dedi yani 5-6 kilo versem adet olacak tekrar tamam vercm kiloyu o sorun değil de şimdi yumurtlama nasıl oluyor ben 16 cıktı mesela nette lh yüksekliği ovülasyon da oluyor yazıyor e şuan adet olmuş olsam tam yumurtlama günüm cunku 14.gün adet olmadığım yani bundan bi hafta once yaptırdgmda 11 cıkmış lh şimdi 16 acaba yumurtlama zamanı diye mi yüksek tamam hani pco vardır o ayrı da acaba şimdi tam denesek cocuk kullanmasam adet söktürcü 2 hafta beklesem bişey olur mu ki

Bu ayı adet olmadan geçirmiş olursun. Pko hastalığı yumurtan olamaması değil yumurtanın çatlamamasından kaynaklanıyor. Şuan yumurtlaman vardır ama çatlamadığı için adet görmüyorsun. Bu durumda çocuk denemenin bir faydası olacağını düşünmüyorum açıkçası ama istersen doktoruna da danış.

Lh yüksek canım. pko da yumurtlama olmaz. kilo ver soğan suyu iç hem kilo vermeye hem de pkonun etkisinin azalmasına yardımcı oluyo. bununla ilgili açılmış konular var oraları oku. yardımcı olacaklardır. A aysnrkrks

Bna yumurtalık da kist yok yumurtaların gayet iyi kist yok dedi

Dediğim gibi yumurtan var ama çatlamıyor zaten söktürücüyü de yumurtalarının çatlaması için verdi. İstersen dene ama gebelik durumu yokken adeti geciktirmek sağlıklı olmaz kanaatindetyim.

O an şokla soramadım bunu zaten 1 hafta once az bişey pembemsi lekelenme oldu 2 parmak kadar ama sonrası gelmedi ama alttan bakınca yumurtlamamşsn bir buck aydır dedi hani 44 gn oldu ya adet olmadıgı

Yediklerimiz içtiklerimiz hormon içeriyor baktığımız zaman sancısı gelip normal doğum yapan kadın sayısıda maalesef azaldı hep suni sancı epidural vs. :KK43:

Hersey hormon bi de genetik olduğunu düşünüyorum ben nedense. bekarken turkiyede gittiğim Dr um bana normal dogum yaparsam hatta 2 çocuğunu normal yap sende hiçbirsey kalmaz kist adına dedi. hatta hep mesajlaşıriz Dr um ile. her sorumu cevaplar sağolsun. cok ama cok iyi bir Drdur.

Hersey hormon bi de genetik olduğunu düşünüyorum ben nedense. bekarken turkiyede gittiğim Dr um bana normal dogum yaparsam hatta 2 çocuğunu normal yap sende hiçbirsey kalmaz kist adına dedi. hatta hep mesajlaşıriz Dr um ile. her sorumu cevaplar sağolsun. cok ama cok iyi bir Drdur.
Benim için de sorabilir misin peki

Doktorun bana dediği kilo aldın mı son zamanda dedi bende 5 aylık evliyim aldım kilo 7 kilo felan adet oldugun kiloya geri dönmen lazım dedi ben gecen aydan beri belki 3-4 kilo daha aldım belki o azcık kilo yüzünden olamadım cunku aşırı yüksek değil değerlerim fsh 5.87 lh 16.6
Ayıptır sorması kac kilodun ve boy kaç ben 60 kilo oldugumda zayifla demisti su an 68 kiloyum kiloyla alakası var malesef o yüzden sordum daha doğrusu yumurtaliklarla ilgili

80 küsür canım bana dediği adet oldugun kiloya dön dedi cunku ilk kez bu Ay olmadım ve yeni oluştu denek ki cunku 28-29 günde bir hep ama her ay oluyordum daha yeni öğrendim ama son zamanda 7 kilo felan aldım onu verince düzelecek ddi

Bu konuda iyi doktorunun olması büyük şans gerçekten stresini de alıyor insanın

Back
X