• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromum var, bebeğim olurmu?

merhaba yaklaşık 6 ay önce 2. evliliğimi yaptım son 2 aydır korunmuyoduk geçen gün doktora gittim ağrım olduğundan dolayı çünkü daha önceden rahim ağzında yara vardı şimdi gittiğim zaman doktor küçük bi yaran ve iltihabın var dedi ama ultrasonla muayene sırasında yanındaki kıza bişeyler yazdırırken duydum polistik over kistik filan bişeyler diyodu ama ne olduğunu anlayamadım ve bana bir sürü ilaç verdi sizce bende polistik over mı var ve ilk evliliğimden de 8 haftalıkken sorunlu bi gebeliğim olduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım aradan 2.5 sene geçti en son 15 kasım regl olmuştum ve en son 3 aralık korunmadık hamile kalma olasılığım var mıdır? biraz karışık oldu kusura bakmayın ama nasıl anlatıcağımı bilemedim

merhaba, bahsettiğiniz bir diyologtan sonra size konmuş hastalığın teşhisinin ne olduğunun yanıtını ben veremem. bunu sizi muayene eden doktorunuzla paylaşın lütfen. ve size hangi ilaçları ne amaçla verdiğini anlamaya çalışın. 2 ay korunmasız ilişki sonrası gebe kalmamamış olmak korkulacak birşey değildir 1 yıl beklemek gerekir. sonra araştırmalar yapılmalıdır. sevgiler.

merhaba yaklaşık 6 ay önce 2. evliliğimi yaptım son 2 aydır korunmuyoduk geçen gün doktora gittim ağrım olduğundan dolayı çünkü daha önceden rahim ağzında yara vardı şimdi gittiğim zaman doktor küçük bi yaran ve iltihabın var dedi ama ultrasonla muayene sırasında yanındaki kıza bişeyler yazdırırken duydum polistik over kistik filan bişeyler diyodu ama ne olduğunu anlayamadım ve bana bir sürü ilaç verdi sizce bende polistik over mı var ve ilk evliliğimden de 8 haftalıkken sorunlu bi gebeliğim olduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım aradan 2.5 sene geçti en son 15 kasım regl olmuştum ve en son 3 aralık korunmadık hamile kalma olasılığım var mıdır? biraz karışık oldu kusura bakmayın ama nasıl anlatıcağımı bilemedim

merhaba doktorunuzla izlediğiniz yol doğrudur, ilaçlar gebelik durumunda bebeğinize zarar vermez endişelenmeyin. eşinizin sperm testini de bu arada yaptırmanızı öneriririm. sevgiler, bolşşans

Doktor hanım cevabınız için çok teşekkür ederim, önerdiğiniz gibi eşimin sperm testini de yaptıracağız..

Daha öncede dediğim gibi ben 35-40 günde de olsa her ay adet oluyorum genellikle (geçen ay dışında) peki bu benim yumurtlamamın olduğunu göstermiyor mu?
Bu durumda hamile kalmam yinede zor mudur?
Doktorum benden herhangi bir test istemedi, rahim normal dedi, sadece muayene etti ve dediğim gibi Farlutal verdi.
Bana çok olumlu konuştu tedaviniz öncelikle adetlerinizi düzenleyecek ve bu sırada gebe kalmanız da mümkün dedi.

Acaba test yapılması gerekir miydi? Çünkü burada diğer PKO hastalarının yazdıklarını okuduğumda çoğuna testler yapıldığını görüyorum.
Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.

Merhaba doktor hanım. Ben 20 yaşındayım. 5 aylık evliyim. Ergenlikten bu yana adet düzensizliğim var. Önceleri pek önemsemiyordum doktorlar düzelir diyorlardı uzun zaman olmadığımda farlutal veriyorlardı.

1 bucuk sene evvel bu sorunu ciddiye aldım ve iyi bir hastaneye gittim orada da pko gerçeğiyle yüzleştim. O günden beri de diane 35le adet oluyordum. Evlendikten sonra yasmine geçtim fakat bu ay yasmini bıraktım. Adetime 16 gün var. Hapsız adet olacakmıyım onu da bilmiyorum. Doktor evlenince düzelme ihtimali olduğunu da söylemişti. Bu arada seneye çocuk istiyoruz. Biliyorum yaşım için erken ama eşimde bende istiyoruz. Erkenden yapabileceğim birşey var mı. Ne önerirsiniz. Yaklaşık 10 gündür korunmuyoruz.

merhaba, adet düzensizlikleri gene yaşayabilirsiniz, polikistik over evlenince düzelen bir hastalı değildir. çocuk sahibi olmak için önünüzdeki engel yumurtlama boukluklarından kaynaklı olabileceğinde, korunmayı bıraktığınızda infertilite uzmanı tarafından takip edilmenizdir. yani yumurtlamanızı takip edecek gerekirse bunu destekleyiciilaçlar önerecektir. şimdiden yapmanız gereken ise eğer fazla kilolarınız varda onlardan kurltulmak olamlıdır. sevgiler.

Merhaba doktor hanım. Ben 20 yaşındayım. 5 aylık evliyim. Ergenlikten bu yana adet düzensizliğim var. Önceleri pek önemsemiyordum doktorlar düzelir diyorlardı uzun zaman olmadığımda farlutal veriyorlardı.

1 bucuk sene evvel bu sorunu ciddiye aldım ve iyi bir hastaneye gittim orada da pko gerçeğiyle yüzleştim. O günden beri de diane 35le adet oluyordum. Evlendikten sonra yasmine geçtim fakat bu ay yasmini bıraktım. Adetime 16 gün var. Hapsız adet olacakmıyım onu da bilmiyorum. Doktor evlenince düzelme ihtimali olduğunu da söylemişti. Bu arada seneye çocuk istiyoruz. Biliyorum yaşım için erken ama eşimde bende istiyoruz. Erkenden yapabileceğim birşey var mı. Ne önerirsiniz. Yaklaşık 10 gündür korunmuyoruz.

merhaba tekrardan 35-40 günde bir adet oluyor iseniz yumurtlama zamanınız muhtemelen adetin 20-25. günlerine uzuyor ve siz doğru zamanı bulamıyor olabilrsiniz. çocuk isteminizi de gözönünde bulundurursak benim gibi infertilite uzmanlarıyla takiplerinizin devam etmesi daha doğru olacaktır.

Doktor hanım cevabınız için çok teşekkür ederim, önerdiğiniz gibi eşimin sperm testini de yaptıracağız..

Daha öncede dediğim gibi ben 35-40 günde de olsa her ay adet oluyorum genellikle (geçen ay dışında) peki bu benim yumurtlamamın olduğunu göstermiyor mu?
Bu durumda hamile kalmam yinede zor mudur?
Doktorum benden herhangi bir test istemedi, rahim normal dedi, sadece muayene etti ve dediğim gibi Farlutal verdi.
Bana çok olumlu konuştu tedaviniz öncelikle adetlerinizi düzenleyecek ve bu sırada gebe kalmanız da mümkün dedi.

Acaba test yapılması gerekir miydi? Çünkü burada diğer PKO hastalarının yazdıklarını okuduğumda çoğuna testler yapıldığını görüyorum.
Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.

ben 20 yaşında pcos lu olduğumu öğrendim, dönem dönem doğum kontrol haplarıyla ve glukofajla tedavi oldum, hep bebeğim olacak mı endişesi yaşardım. 26 yaşında evlendim, hemen çocuk istemedik ama oğlumuz bize sürpriz yaptı, ben yine adetim gecikti diye düşünüp adet söktürücü hap kullanayım derken her ihtimale karşı bir test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim. çok şükür bütün endişelerim boşunaymış, bebek kendi geleceği zamanı biliyor, o nedenle boşuna kendinizi üzmeyin ve pozitif düşünün. bol bol da dua edin.
Allah isteyen herkese evlat nasip etsin.

bende pcosluyum ve bebek ıstıyorum ama 6aylık evlıyım adetlerım cok duzensızdoktora gıttım glufor,cyclo progynova ve folik asit hapı yazdı hamıle kalabılcegımı soyledı ama kalamadım bu duruma cok üzülüyorum ve doktoru degıstırmeyı dusunuyorum napmalıyım yardımcı olun lütfen?

merhaba çocuk sahibi olma isteğiyle daha detaylı biz infertiliteci kadın doğum doktorları uğraşıyoruz. dilerseniz detaylı testlerinizin yapılması ve tedavilerinizin ciddiyetle başlayabilmesi için bizlere başvurabilirsiniz. sevgiler.

bende pcosluyum ve bebek ıstıyorum ama 6aylık evlıyım adetlerım cok duzensızdoktora gıttım glufor,cyclo progynova ve folik asit hapı yazdı hamıle kalabılcegımı soyledı ama kalamadım bu duruma cok üzülüyorum ve doktoru degıstırmeyı dusunuyorum napmalıyım yardımcı olun lütfen?

canım arkadaşım allahım yardımcın olsun..
bu pcos gerçekten garip bi hastalık..kimi normal yolla gebe kalıyo kiminin tüp bebeği bile tutmuyor..
dediğim gibi her bünyede farklılık gösteriyor..
ben 2 yıllık evliyim.senin gibi bende ilaçla adet oluyorum.pcos var bendede.şuan yasmine başladım.
ama ben zayıfım hormonlarım normal tüylenmem yok ama genede yumurtalıklarım inci gibi maşallah:9::9:
yani etrafı olgunlaşmamış yumurtayla dolu.
mesela benim ablamdada varmış pcos yasmin kullanmış 3 ay şuan 3.bebeği bekliyoruz.korunurkende yasmin içmişti.
en önemlisi moral.daha çok erken olacak inşallah hepimizin.
benim anlamadığım herşeyim normalken nasıl oluyoda bende pcos görülüyor??????
banada yardımcı olursanız sevinirim:44:

Arkadaşlar selam,ben yeni üye oldum.PCO liyim ben de ..12 yıllık evliyim,2 kızım var.Arka arkaya oldu kızlarım,8 yıl geçti 2yıldır bebek istiyorum ama sonuç alamıyorum.

Bende de polisikistik over sendromu hastasıyım. henüz evli değilim. düzenli olarak doktora gidiyorum. glifor ve ferlutal kullanıyorum. ulturasana girildiğinde yumurta oluşumu olup olmadığı görülür mü?

merhaba...adet dönemi gelmeden yapılan tahlillerden pko teşhisi konabilir mi? hatta adet dönemi gelmeden ve hiçbir tahlil yapılmadan sadece vajinal ultrasonla bu teşhisi koymanın doğruluk derecesi nedir? doktor bana hamile kalmamın zor olduğunu ve uzun zaman alabileceğini söyledi :(

Merhaba polikstik over hastalığında birkaç bulgu birlikte değerlendirilir, adet düzensizliği hormon düzeyleri ve ultrason bulguları ve bundan yola çıkarak sizin ihtiyacınıza göre tedavi düzenlenir. Yumurtlama bozukluğu temel sorun olduğu için gebelik zaman alabilir. Sevgiler.

merhaba...adet dönemi gelmeden yapılan tahlillerden pko teşhisi konabilir mi? Hatta adet dönemi gelmeden ve hiçbir tahlil yapılmadan sadece vajinal ultrasonla bu teşhisi koymanın doğruluk derecesi nedir? Doktor bana hamile kalmamın zor olduğunu ve uzun zaman alabileceğini söyledi :(

Merhaba allah bağışlasın evlatlarınız var çok güzel. şimdi tekrar çocuk istediğiniz ve denemenize rağmen olmadığı için infertilite uzmanlarıyla görüşmenizde fayda var. Ikincil infertilite (seconder) dediğimiz durumu yaşıyorsunuz. Gerekli testler yapılarak doğru yönlendirilirsenz gene çocuk sahibi olabilirsinizç. Sevgiler.

arkadaşlar selam,ben yeni üye oldum.pco liyim ben de ..12 yıllık evliyim,2 kızım var.arka arkaya oldu kızlarım,8 yıl geçti 2yıldır bebek istiyorum ama sonuç alamıyorum.

Merhaba evet adetinizin 13-16.günlerinde gelişen ve çatlayan yumurtanız ultrasonda izlenebilir. Sevgiler.

bende de polisikistik over sendromu hastasıyım. Henüz evli değilim. Düzenli olarak doktora gidiyorum. Glifor ve ferlutal kullanıyorum. Ulturasana girildiğinde yumurta oluşumu olup olmadığı görülür mü?

doktor bey benımde bır sorum var suan gıdıcem doktora randevum var bendede polıkıstlık ower var tedavı asamasındayım klomenle yumurta buyutulup catlatıcı ıgnesını oldum 1ci ayda tutmadı sımdı 2 aydayız tekrar klomen verdı doktor onun yanında estrofem dıye bır hap verdı fakat haptan cok korkuyorum ıcınde cok kotu seyler yazıyorum ve her ıcmemde pskolojım cok bozuluyor meme kanserınden tutunda hersey yazıyor bılgı verırsenız cok sevınırımm sımdıden tesekkur ederım :(

Merhaba polikstik over hastalığında birkaç bulgu birlikte değerlendirilir, adet düzensizliği hormon düzeyleri ve ultrason bulguları ve bundan yola çıkarak sizin ihtiyacınıza göre tedavi düzenlenir. Yumurtlama bozukluğu temel sorun olduğu için gebelik zaman alabilir. Sevgiler.

doktor bey benımde bır sorum var suan gıdıcem doktora randevum var bendede polıkıstlık ower var tedavı asamasındayım klomenle yumurta buyutulup catlatıcı ıgnesını oldum 1ci ayda tutmadı sımdı 2 aydayız tekrar klomen verdı doktor onun yanında estrofem dıye bır hap verdı fakat haptan cok korkuyorum ıcınde cok kotu seyler yazıyorum ve her ıcmemde pskolojım cok bozuluyor meme kanserınden tutunda hersey yazıyor bılgı verırsenız cok sevınırımm sımdıden tesekkur ederım :(

Merhaba öncelikle doktor hanım olarak düzeltme yapmak isterim. Sorunuza gelince klomen tedavilerinde rahim içi kalınlaşması istediğimiz gibi olmadığında kısa süreli östrojen desteği veriririz. Bu sürede kullanacağınız hormon ilacı size zarar vermez. O uyarılar uzun yıllar menapoz tedavisi nedeniyle bu ilacı kullanacak hastalar içindir. Bol şans.

Merhaba öncelikle doktor hanım olarak düzeltme yapmak isterim. Sorunuza gelince klomen tedavilerinde rahim içi kalınlaşması istediğimiz gibi olmadığında kısa süreli östrojen desteği veriririz. Bu sürede kullanacağınız hormon ilacı size zarar vermez. O uyarılar uzun yıllar menapoz tedavisi nedeniyle bu ilacı kullanacak hastalar içindir. Bol şans.

aytun hanım cok cok cok ozur dılerım kusurumu maruz gorun ben sıteye yenı uye olanlardanım bilemedım özür dilerim ınanın kendı doktorumda bısey olmaz dedı bugun ama genede sormak ıstedım baska bır doktora daha ıcımı rahatlattınız cok tesekkur ederım hapı ıctıgım andan ıtıbaren pskolojık olarak cok etkılenmıstım kendıme zor geldım

olursun canım bende pcoluyum ılacsız adet olmazken suan bırı 2 yasında bırıde 2aylık ıkı bebegım var

merhaba aytun hanım. bende pco hastasıyım ve 1 yıldır hamile kalabilmek için uğraşıyorum. doktorum hamile kalabilmem için kilo vermemin yeterli olacağını söyledi. şimdi diyet yapıyorum 5 kilo verdim. fakat bu arada bir de endektrinoloji bölümüne gittim. glukophage adlı ilacı verdi. onu kullanıyorum. sizce doğru yoldamıyım? şimdiden teşekkürler.

Back
X