Polikistik over

Canim normalden 13 ila 15 kilo fazla kilo aldim dogum ve emzirme donemlerimde...
6 ay adet olmadim ...
Emzirme kaynakli diye dusunuyordum fakat gittigimde nurtopu gibi 6 adet kistim olusmustu...
Polikistiksin artik dedi ...
Simdi 5 6 kilo verdim ilk ayimda tarlusal ile adet olmustum simdi ise duzenli goruyorum sukur....
Kahverengi lekelenmelerim oluyor yumurtlama donemlerimde o kadar...
Kil tuy sivilce yok ama sac dokulmesi mevcut :(

Bende pko hastasiyim 22 yasindayim 12 yasimda ilk reglmi oldum 18byasindsn snra hep duzensiz adet ve en sonunda doktors gittim 6ay yasmin kullandım iki ay once bıraktım gecen ay normal gunumde oldum ama bu ay 10 gun gecikti stresi sıkıntısı yetiyor insana ::((

Polikistik Over muayene ile anlaşılır. Yumurtalık kistleri demektir yani..
Normal bir bayan 1 yılda her ay adet görürken, Polikistik Overli bi bayan 2-3-4 ayda görebilir..
Yumurtalık kistleri kendiliğinden yok olup yenilebilir.. Belirtileri adet düzensizliği ve tüylenme.. Ama ultrasonda kitscikler görünmeden bilinemez pco olduğu..
Doktorlarda agiz aliskanligi oldu heralde her onune gelene pko diyolar ismini zaten uktrasondaki gorunumden aliyo bu hastalik ve bende pkoluyum gebelik imkansiz degil tabiki vi cok insan var pko olup hamile klan sadece gec olmasina sebeo oluyor cunku yumurtlamalar gec adetler duzensiz o yuzden bn evliligimin 14. Ayinfa hamilr kaldim ve kilomda var hemde yuz kusurler Rabbim ol dedimi hicbir gucluk yok kg verilebilse amenna tabiki iyi etki eder ama kilo tam bir engel degil kizim suan 1 yasinda Rabbim her isteyene versin dilerim umudunuzu kaybetmeyin

Back
X