Polikistik Overi Olup Tüp Bebek Yaptıranlar?

motherofcatss

🌙
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
1.406
En iyi cevaplar
1
1.851
133
Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım 2 senelik evliyim 2 senede hiç gebelik yaşamadım. Kışın 1 kez klomen+ovitrelle kullandım hamilelik olmadı ben de bıraktım tedaviyi daha doğrusu erteledim. Şimdi tekrar tedaviye başlamak istiyorum. Ama defalarca yumurta takibi yaptırmaktansa tüp bebek yaptırmak istiyorum. Aceleci mi davranıyorum? Eşim de hiç problem yok değerleri çok güzel. Bende ileri derece pco değilim 40 45 günde adet oluyorum hormonlarım da kötü değil. Polikistik over tüp bebekte şanslı diye biliyorum bu yüzden sanırım hemen sonuca ulaşmak istiyorum. Bana fikir verecek var mı aynı yollardan geçen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Merhaba öncelikle Allah kolaylık versin dilekleriniz en kısa zamanda gerçekleşsin . Bende pcos hastasıyım ayrıca eşimde de ileri hızlı hareketlilik yoktu . 3 aşılama yaptırdık klomen kullandım hiç pozitif sonuç alamadım . Tüp bebeğe geçtik çok şükür yumurta toplamada 22 yumurta toplanmıştı pcos olduğum için tabi 5.güne ilerleyen 9 yumurtamız vardı . Haziran ayında embriyo transferini olduk çok şükür şuan 9 haftalık hamileyim
keşke diyorum bu kadar 3 aşılama aklıma gelmeyen bir sürü ilacı kullanıp boşuna Zaman kaybetmeseydik direkt tüp bebeğe geçseydik hem zaman olarak hem uğraş olarak çok yıprandık Allah o günleri de unutturdu çok şükür

Bende pkovar ve eşimde ileri hızda sperm sayısı 0 bizde tüp bebek yaptık 8 blast dondurulmus yumurtamız var ikisi transfer edildi şuan beklemedeyim ayın 13 ü test günüm bekliyorum bakalım

Merhabalar çok sevindim sizin adınıza sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Dediğiniz gibi bende şimdi düşünüyorum birkaç defa ilaçlı yumurta takibi yapılsa en az 3000 lira gidecek ilaçlar zaten pahalı muayene pahalı. Böyle olmasındansa tüp bebek daha garanti geliyor en azından ilk denemede olmaz ise belki dondurulmuş embriyo olur tekrar transfer edilir. Gerçekten yorucu bir süreç. Abimin eşi de 1 yıldır tedavi görüyor harcanan paranın yıpranmışlığın haddi hesabı yok şimdi tüp bebek tedavisinde. Onu da göz önüne alıp direkt tüp bebeğe geçmek daha mantıklı diye düşündüm ben de.

Teşekkür ederim rabbim herkese nasip etsin . Canım eğer tüp bebeği raporlu düşünüyorsan en az iki aşılama denemiş olman gerek tüp bebek raporunda bi şart bu . Maalesef o zamanlar harcadığımız paranın hiç haddi hesabı olmadı sürekli kredi kartları ödüyoruz çok yeme içme gezme şeyimiz de yok millette para biriktirirler bunlar sanıyor bilmiyorlar ki her ay eczaneye bir servet yatırıyoruz maalesef hala daha borçları bitmedi

Tüp bebek zor bi süreç inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan normal yollardan hamile kalırsınız. Hergün karnınızdan, kolunuzdan iğne yapmak bir sürü hormon ilaçlarını kullanmak inanın hiç kolay değil

merhaba,
bence ortada sorun yokken tüp bebeğe başlamak mantıklı değil çünkü çok zor bi süreç ayrıca maliyetli. size tavsiyem öncelikle adetin 2.-3. günü yapılan kan tahlillerinizi yaptırın onlarda bir problem yoksa eğer ovulasyon testleriyle 3 ay gün aşırı şekilde deneyinİ yumurtlama günlerinizde peşpeşe 3 gün deneyin. Pko olduğunuz için yumurtlamanız geç olabilir. eğer 3-6 ay içerisinde hamile kalmazsanız rahim filmi çektirin. rahimde herhangi bi sıkıntı varmı onu öğrenmiş olursunuz. çıkan sonuca göre doktorunuz sizi tüp bebeğe yönlendirebilir.
Birde glutensiz ve tavuk, süt ve süt ürünleri tüketmeden bir beslenme haftada bir mevsiminde balık yiyerek beslenin ve günde 45 dk yürüyüş yapın mutlaka. adetin 2-3. günü hormanal kan testinizin yanında d vitamini b12 vitamininize de baktırın mutlaka cünkü bunlarda hamile kalmayla orantılı değerler. bu süreçte folik asit, d vitamini ve omega3 takviyeleride kullanabilirsiniz.
inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalıp, yavrunuza kavuşursunuz :)

Merhaba ben de 3 yıllık evliyim.hiç korunmadık anne olmayı çok istiyordum. Polikistik over olduğumu biliyordum ama gebeliğe bu kadar engel olacağını düşünmemiştim. 1 yıldan sonra doktora gitmeye başladım tahliller vs normaldi. Eşimde morfoloji sorunu varmış. Önce klomen birkaç ay denedik. Daha sonra femara. Sonra da iğneyle yumurta büyütüp çatlattık ama sonuç vermedi. Son aşama olarak artık tüp Bebek yaptırmaya karar verdik. Trabzon medikal parkta başladık tedaviye mayısta . 29 yumurta toplandı.bunların 19u döllendi. 5. Güne ulaşan 10 embriyo dondurduk. Çünkü çok fazla yumurta oluştuğu için (ohss durumu) karnımda sıvı oluştu ve bu şekilde transfer uygun görmedi doktorum 3 adet döngüsünden sonra yapıcaz dedi transferi. Zaten ben de kendimi iyi hissetmiyordum. Şimdi ekimi bekliyorum inşallah bir an önce adet olabilirim :)

Eğer eşinizde problem yoksa aşılama ya yumurta çatlatıp doğal yollardan gebe kalmayı deneyin yaşınız genç çünkü . Ama 1 seneden fazla da beklemeyin çünkü süreç psikolojiyi bozuyor beklemek ve belirsizlik de öyle . Maddi açıdan probleminiz yoksa tüp bebek için korkmanıza çok gerek yok. Ben pişman oldum beklediğim için açıkçası.

Merhaba tedaviniz hayırlı olsun inşallah mutlu sona ulaşırsınız . Bende aynı yerde tedavi görüyorum . Embriyolarım donduruldu . Ekim başı gibi transfer olucak inşallah

Bugün doktora gittim arkadaşlar artık kesin olarak tedaviye başlamak istediğim için. Doktorumu instagramdan buldum yorumlarını da inceledim herkes memnun kalmış. İnstagramda yumurta takibi ile oluşan gebelikleri paylaşmış sık sık o yüzden aslında gitmek istedim çünkü bazı doktorlar pko olunca başından savıyor önceki gittiğim doktor gibi.. Muayene oldum iki yumurtalıkta pko. Bir de Aralık ayında kullandığım klomenden sonra bir yumurta çatlamayıp kist olmuş 19 mm. Doktor önemli değil dedi fakat doktorun çatlatma iğnesi sonrası çağırıp çatlayıp çatlamadığını bakması gerekirmiş beni çağırmamıştı. İnsülin direncim yok ama önlem amaçlı Glifor verdi sabah öğle akşam yarım içecekmişim. Folik asit yazdı ve klomen. Adetin 5.günü başlayacağım pazar günü. 27sinde kontrole gideceğim. Ama şimdi içimi korku sardı yine çatlamaz kiste dönüşürse diye. Bu arada hsg sordum doktor şuan gerek görmediğini 3 kez ilaçla takip sonrası gebelik oluşmaz ise çekeceğini söyledi. İnşallah hayırlısı olur bu defa.

Eklentiler

• 953FC4D6-B756-42C4-AD7A-43C02A46AAEB.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 414
Merak etme o kadar yumurtadan mutlaka bir tanesi büyür. İlaçlarını aynı saatlerde almaya dikkat et bu arada :)

yumurta takibinde ilaca adetin 5. günü başlatıp sonra ilk randevuyu kaç gün sonraya v erdi doktorunuz

Merhaba ben de sizin duruma benzer şeyler yaşadım 10 embriyo dondurduk 3. Adet döneminde transfer olucak inşallah. Size sormak istedim yumurta dondurduktwn sonra adetinizde gecikme oldu mu ? Olduysa kaş gün oldu? Çünkü benim adet 1 dne itibaren 39. Gün oldum. Bu ay da 40. Gün halen olmadım? Başına böyle bir şey gelmiş olan arkadaşlar yazabilir mi ?

Bende pkovar ve eşimde ileri hızda sperm sayısı 0 bizde tüp bebek yaptık 8 blast dondurulmus yumurtamız var ikisi transfer edildi şuan beklemedeyim ayın 13 ü test günüm bekliyorum bakalım
Merhaba tedaviniz hayırlı olsun inşallah güzel haberi alırsınız. İki embriyo transfer edilmiş sanırım. İlk tedaviniz mi ve yaşınız kaç diye merak ettim. Ben de iki embriyo transferi istiyorum 10 embriyo dondurduk . Fakat 35 yaş altı olduğum ve ilk tüp bebek denemesi olduğu için yasal değilmiş maalesef. Yine de doktora ısrar etsem mi acaba diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…