Selam kızlar ben de 20 yaşındayım. 1 yıldır evliyim ve çeşitli sebeplerden dolayı üç tane farklı doktora gittim. İkisi herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Ama bi doktor bende pko olduğunu söyledi. Kafam çok karışık diğer iki doktor da hiç bişeyimin olmadığını söylüyor. Nasıl anlayacağm pkonun olup olmadığını. Bide pko var diyen doktor ptogestan verdi 10 gün kullandm. Şimdi de adet düzenleyici kullanıp bi dahaki ayda serophene kullanmam lazmmış. Ama benim adet düzenim gayet iyi gününü bilr geçmiyor. Sizce bu adet düzenleyiciyi kullanmalımıym.
Evet öyle olduYazdigin icin saol cnm.umut oluyorsunuz bana Allah razi olsun...benimde oyle iste.kizken 6ay olmadigimi bilirim.inat ederdim kendi gelsin diye genede yasmin ic3rdim.yada tarlusal.2kere asilama oldum nasib olmadi;(ilk korunmasiz iliskidemi hamile kaldin??????
Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetimklomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin (((
ben varim. 1.5 yil sonra oldu. benim hafif derecedeymis gerci. burda kk dan bir uyenin israrli tavsiye ile bir doktora gittim. onun ileri derece olmasina ragmen o doktorun tedavisiyle hamile kaldigini soylemisti. erkek doktor dusunmuyordum ben ama o uyenin israri ve tesvikiyle gittim. iyki de gitmisim. benimki hafif derece oldugu icin dr ne klomen ne baska bisiye gerek yok dedi. ilk olarak rahim filmi cektirmemiz lazim dedi. o ay rahim filmi cektirdim. birde farkli olarak eczaci arkadasim pko lularin kullandigi insulin direncini dusuren bi ilac vermisti bana. hangisi fayda etti bilmiyorum ama ertesi ay hamileydim. ben rahim filminden sonra oldugunu dusundum ama bilemiyorum tabi.Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetimklomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin (((
bide burda kk da gordum infolic diye bi folikasit. pkolulara iyi geliyormus. 3-4 ay sonra ikinci cocuk dusunuyorum. nasilsa folikasit kullanmam gerekecek. onu alcam bende.
Canim okurken kendi yasadiklarimi hatirladim. Ben de pko hastasiydim. Su an 14 haftalik hamileyim rabbime bin sukur. Sogan kuru ve incir kuru yaptim kendime. Adetlerim tikir tikir duzene girdi yumurtlamam hormonlarim hepsi duzeldi ve dogal yoldan hamile kaldim denemeni tavsiye ederim. Yalniz tedaviye ara verdigin bir donemde dene derim. Cunku hem ilaclar hem bu kurler zararli olabilir. Pozitif dusun kimsenin soyledigini kafana takma. Hic inanmazdim ama sunu gordum, ne zaman ki cocuk olsun dusuncesinden uzaklasip kafama takmadim o zaman hamile kaldim. Rabbim isteyen herkese yasatsin bu duyguyu sana da insallah....
benim kullandığım da glukofendi sanirim. rahim filmi çektirdin mi hicAynen cnm kurler ters tepio bazen.aynen bende 2 aydir inofolic combi ve glukofen kullaniom.insulin direncim icin glukofen.ama tozu daha iyi diolar onami gecsem bilemedim
benim kullandığım da glukofendi sanirim. rahim filmi çektirdin mi hic
Ah kuzum bi ciksa o fikir aklimdan inan bnde rahatlicam ;( ben denedim sogan kuru ama 2 ay gtirdi adeti 3.ay gene tikandi.suan inofolic ve seker hapi iciuorum.tebruk ederim buarada
Hayirli olsun canim. Ben su yerine degil gunde 2 kez ictim 15 gun. Ibrahim Saracoglunun tarifine gore yaptim. Faydasini goren cok kisi biliyorum. Sogan kurunu yaptigim ay adet olduktan sonra incir kurune basladim onu da 2 ay yapiyorsun. Sonrasinda benim doktorum da yumurtaliklarin tertemiz olmus tikir tikir calisiyor ne yaptin dedi. Ama tabi en onemlisi strese girmemek. Hep cocuk olsun stresiyle yumurtlama takibi yaparak iliskiye girdik olmadi. Tasindigimiz ay yerleselim obur ay baska doktora gidelim dedik hic dusunmedik nasil olsa doktora gidecegiz diye o ay hamile oldugumu ogrendim strese girmemek cok onemliymis gercekten.
Aynen canım, stres en büyük sebep. Sırf çocuk olsun diye, kafanda o düşünce ile birlikte oluyorsan olmuyor. Kafan rahat olacak. Allah bağışlasın hayırlı evlat olsunlar inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?