Pko lu 7 kadından biri tedavisiz hamile kalabilirmis evet sansliydım çok şükür inşallah ikinci isteğimde sorunsuz olur. Rabbim hepimize nasip eder ins[/QUOT
Amiinn insallah canim
Söylemiştim ama tekrar söyliyim pcos luyum ilk cocugum glifor tedavisyle oldu nasilsa cocugum olmuyor diye korunmuyordm ve istemiyordum ama dogal yolla hamile oldugumu ogrendm dün. Rabbim isteyenn herkese versin
incir kürü deneyin yumurtalıgn kalıtesını arttırıp yumurtlamayı kolaylastırıyor ben buna gercekten ınanıyorum gecen ay bı doktor yumurtlama hucrelerını gordu ozaman rahımdekı yaram dondrulmustu ılıskı yasaktı bu haftada kontrolum var keske bu ay devam etseydım kullanmaya tekrar deneyecegım
Düşüklük yaşayanlarda yükseltebilir ama yüksek olanlar dikkat etmeli doğru dıyorsun onu belırtmeden yazdım canımProlaktini yukseltiyor benimki 18 zaten prolaktin gebeligi engelliyor
7,91 doktor normal dedı ama dusukse bıraz yukseltebılır emzıren bayanlara bırebır aslındaAmin amin amin
ya eeeffa gerçekten harika anlatmışsın sabırla uzun uzun. eline yüreğine sağlık. çok zor zamanlar geçirmişsin gerçekten seninkini okuyunca şuan endişelenmek için çok acele ettiğimi anladımMerhaba canım.tabiki...ben olumlu sonucu gördüm cok şükür ama hala endiselerim var ya birşey olursa diye...Allah hepimizin gonlune göre versinben iki yildir tedavi gördüm.
* ilk klomenle başladık.6 ay klomen denedik.bi kere ise yaradi o ilac ama hamile kalamadim.daha sonra yumurtalarim tepki vermedi klomene.
*öyle olunca iğne tedavisine geçtik. Yumurtam 1 yada 2 gelişiyordu bu sefer ama yine hamile kalamadım.
*aşılamaya geçtik.2 kez aşılama yaptırdım yine olmadi.hemde aşılamanın tutma olasılığıda zaten çok düşüktü..
*3 ay ara verdim.ve tüp bebege başladık.
Bu sefer ignenin dozunu yuksek verdi doktorum.polikistiklerin yumurtasi cok oluyor fakat gelişemiyor.iğne sayesinde cok sayida yumurtam gelisti.
*günü geldiginde yumurtalarim toplandi donduruldu.2 ay sonrada transfer yaptılar.
* cok şükür simdi guzel haberi aldim.ama endişelerim bitmis degil..onemli olan sag saglim kucagimiza alabilmek.
* size tavsiyem cok iyi bi doktor bulun.ve sabredinnn.doktorum iki yil once benden sadece sabir istemisti...şöyle düşünün olucak, ama zamani var..eninde sonunda olucak... bolca dua edin...
***ve psikolojiniz...komşularınıza akrabalariniza tedavi gördüğunuzden bahsetmeyin!!!soranlara daha düşünmüyoruz diyin!!insanin canini okadar cok sıkıyolarki...en yakinlariniz bilsin tedavinizi ama digerlerine anlatmak zorunda değilsiniz!
* hepimizin kucağı tez zamanda dolsun insallahh
ya eeeffa gerçekten harika anlatmışsın sabırla uzun uzun. eline yüreğine sağlık. çok zor zamanlar geçirmişsin gerçekten seninkini okuyunca şuan endişelenmek için çok acele ettiğimi anladımöncelikle rabbime çok içten dua ediyorum ki hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsınn :) ben de kendi hikayemi anlatayım madem belki bana da yorum yaparsın. bir de doktor demişsin ya benim doktorum sanki bana çok rahat geliyor emin olamıyorum devam edip etmemekte. 4 aydır tedavi ediyor gerçi daha ama sence ne yapmalıyım sürecimi anlattıktan sonra yorumlar mısın ? doktorum ılk muayenemde ultrasonda pco goruntu gordu. fsh,lh,tsh testlerını yaptı. normaldı. spermogramı ıstedı. o da normal geldı. sonra klomene basladı. 2 ay kullandırdı. solda bır yumurta gelıstı her 2 ayda da ve ıgnesız catladı ama bebek olmadı. 1 ay ara verdık gunumu kacırıp gıtmıstım. sonrakı ay yanı bu ay da femara verdı. sagda 2 yumurta gelıstı bırı catladı ama yıne olmadı dun adet oldum sorunum şu ; goguslerımde kıllanma sorunum var. testesteronuma bakalım dıyorum gerek yok dıyor doktorum. hala bakılmadı. sonra prolaktın cok onemlı bakmyacakmısınız dedım ona gerek yok dedı ama tum arkadaslarım baktırmıstı tedavı goren ben de gıttım dısarıdan kendım baktırdım allahtan normal degerlerde cıktı. ınsulın dırencıme bakın dedım gerrk yok dedı kendım baktırdım o da normal cıktı gercı :) ama testesteronuma bakılmadı. ve doktor da gerek yok dıyor ıste. yani nasıl herseye gerek yok dıyor anlamıyorum bu ay da pts gorecek benı tatıle gıttıgı ıcın mecburen tabı ıllakı kadının da bırılerı ıle gunu denk gelmeyeblır. bu ay adetım bıtınce goruceksınız ama dedım olsun onemlı degıl dedı. demek kı ılac vermeyecek. acaba asılama falan mı yapıcak ? onda adet gununden snra yapılıyor mu ? ya da hsg mı cekıcek bılmıyorum. hepsı boyle ıste. sence bu doktora devam etmelı mıyım ? coook tesekkur ederım canım sımdıden.
ya eeeffa gerçekten harika anlatmışsın sabırla uzun uzun. eline yüreğine sağlık. çok zor zamanlar geçirmişsin gerçekten seninkini okuyunca şuan endişelenmek için çok acele ettiğimi anladımöncelikle rabbime çok içten dua ediyorum ki hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsınn :) ben de kendi hikayemi anlatayım madem belki bana da yorum yaparsın. bir de doktor demişsin ya benim doktorum sanki bana çok rahat geliyor emin olamıyorum devam edip etmemekte. 4 aydır tedavi ediyor gerçi daha ama sence ne yapmalıyım sürecimi anlattıktan sonra yorumlar mısın ? doktorum ılk muayenemde ultrasonda pco goruntu gordu. fsh,lh,tsh testlerını yaptı. normaldı. spermogramı ıstedı. o da normal geldı. sonra klomene basladı. 2 ay kullandırdı. solda bır yumurta gelıstı her 2 ayda da ve ıgnesız catladı ama bebek olmadı. 1 ay ara verdık gunumu kacırıp gıtmıstım. sonrakı ay yanı bu ay da femara verdı. sagda 2 yumurta gelıstı bırı catladı ama yıne olmadı dun adet oldum sorunum şu ; goguslerımde kıllanma sorunum var. testesteronuma bakalım dıyorum gerek yok dıyor doktorum. hala bakılmadı. sonra prolaktın cok onemlı bakmyacakmısınız dedım ona gerek yok dedı ama tum arkadaslarım baktırmıstı tedavı goren ben de gıttım dısarıdan kendım baktırdım allahtan normal degerlerde cıktı. ınsulın dırencıme bakın dedım gerrk yok dedı kendım baktırdım o da normal cıktı gercı :) ama testesteronuma bakılmadı. ve doktor da gerek yok dıyor ıste. yani nasıl herseye gerek yok dıyor anlamıyorum bu ay da pts gorecek benı tatıle gıttıgı ıcın mecburen tabı ıllakı kadının da bırılerı ıle gunu denk gelmeyeblır. bu ay adetım bıtınce goruceksınız ama dedım olsun onemlı degıl dedı. demek kı ılac vermeyecek. acaba asılama falan mı yapıcak ? onda adet gununden snra yapılıyor mu ? ya da hsg mı cekıcek bılmıyorum. hepsı boyle ıste. sence bu doktora devam etmelı mıyım ? ya da sen hangı ıldesın kıme gıtmıstın ? bılgı verbılırmısın. coook tesekkur ederım canım sımdıden. he bir de ben aslında yalnızca aıleme soylemıstım anneme kayınvalıdeme falan ama sagolsun ıkısı de herkese syledıgı ıcın cogu akraba duymus maalesef allahtan onlardan kımse sormuyor ama bılıyor olmaları bıle strese sokuyor benı bir de benım asıl sorunum ıs arkadaslarım hepsı bılıyor ve hatta 2 tanesı hamıle. sureklı hamıle muhabbetı var ofıste. bu sebeple ben cok uzuluyo ve sıkılıyorum. ama dedıgın gıbı cogu arkadasıma vs. henuz dusunmuyoruz dıyorum :)
ya eeeffa gerçekten harika anlatmışsın sabırla uzun uzun. eline yüreğine sağlık. çok zor zamanlar geçirmişsin gerçekten seninkini okuyunca şuan endişelenmek için çok acele ettiğimi anladımöncelikle rabbime çok içten dua ediyorum ki hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsınn :) ben de kendi hikayemi anlatayım madem belki bana da yorum yaparsın. bir de doktor demişsin ya benim doktorum sanki bana çok rahat geliyor emin olamıyorum devam edip etmemekte. 4 aydır tedavi ediyor gerçi daha ama sence ne yapmalıyım sürecimi anlattıktan sonra yorumlar mısın ? doktorum ılk muayenemde ultrasonda pco goruntu gordu. fsh,lh,tsh testlerını yaptı. normaldı. spermogramı ıstedı. o da normal geldı. sonra klomene basladı. 2 ay kullandırdı. solda bır yumurta gelıstı her 2 ayda da ve ıgnesız catladı ama bebek olmadı. 1 ay ara verdık gunumu kacırıp gıtmıstım. sonrakı ay yanı bu ay da femara verdı. sagda 2 yumurta gelıstı bırı catladı ama yıne olmadı dun adet oldum sorunum şu ; goguslerımde kıllanma sorunum var. testesteronuma bakalım dıyorum gerek yok dıyor doktorum. hala bakılmadı. sonra prolaktın cok onemlı bakmyacakmısınız dedım ona gerek yok dedı ama tum arkadaslarım baktırmıstı tedavı goren ben de gıttım dısarıdan kendım baktırdım allahtan normal degerlerde cıktı. ınsulın dırencıme bakın dedım gerrk yok dedı kendım baktırdım o da normal cıktı gercı :) ama testesteronuma bakılmadı. ve doktor da gerek yok dıyor ıste. yani nasıl herseye gerek yok dıyor anlamıyorum bu ay da pts gorecek benı tatıle gıttıgı ıcın mecburen tabı ıllakı kadının da bırılerı ıle gunu denk gelmeyeblır. bu ay adetım bıtınce goruceksınız ama dedım olsun onemlı degıl dedı. demek kı ılac vermeyecek. acaba asılama falan mı yapıcak ? onda adet gununden snra yapılıyor mu ? ya da hsg mı cekıcek bılmıyorum. hepsı boyle ıste. sence bu doktora devam etmelı mıyı? bılgı verbılırmısın. coook tesekkur ederım canım sımdıden.
Dikkat ettim de aynı sorun bende de var hormonlar normal ultrasyonda pko goruntusu var dedi. Benim o zaman prolaktin yüksek çıkmıştı ilaç kullandım dustu. Sadece ultrasyon goruntusuyle pko denilebilir miya eeeffa gerçekten harika anlatmışsın sabırla uzun uzun. eline yüreğine sağlık. çok zor zamanlar geçirmişsin gerçekten seninkini okuyunca şuan endişelenmek için çok acele ettiğimi anladımöncelikle rabbime çok içten dua ediyorum ki hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsınn :) ben de kendi hikayemi anlatayım madem belki bana da yorum yaparsın. bir de doktor demişsin ya benim doktorum sanki bana çok rahat geliyor emin olamıyorum devam edip etmemekte. 4 aydır tedavi ediyor gerçi daha ama sence ne yapmalıyım sürecimi anlattıktan sonra yorumlar mısın ? doktorum ılk muayenemde ultrasonda pco goruntu gordu. fsh,lh,tsh testlerını yaptı. normaldı. spermogramı ıstedı. o da normal geldı. sonra klomene basladı. 2 ay kullandırdı. solda bır yumurta gelıstı her 2 ayda da ve ıgnesız catladı ama bebek olmadı. 1 ay ara verdık gunumu kacırıp gıtmıstım. sonrakı ay yanı bu ay da femara verdı. sagda 2 yumurta gelıstı bırı catladı ama yıne olmadı dun adet oldum sorunum şu ; goguslerımde kıllanma sorunum var. testesteronuma bakalım dıyorum gerek yok dıyor doktorum. hala bakılmadı. sonra prolaktın cok onemlı bakmyacakmısınız dedım ona gerek yok dedı ama tum arkadaslarım baktırmıstı tedavı goren ben de gıttım dısarıdan kendım baktırdım allahtan normal degerlerde cıktı. ınsulın dırencıme bakın dedım gerrk yok dedı kendım baktırdım o da normal cıktı gercı :) ama testesteronuma bakılmadı. ve doktor da gerek yok dıyor ıste. yani nasıl herseye gerek yok dıyor anlamıyorum bu ay da pts gorecek benı tatıle gıttıgı ıcın mecburen tabı ıllakı kadının da bırılerı ıle gunu denk gelmeyeblır. bu ay adetım bıtınce goruceksınız ama dedım olsun onemlı degıl dedı. demek kı ılac vermeyecek. acaba asılama falan mı yapıcak ? onda adet gununden snra yapılıyor mu ? ya da hsg mı cekıcek bılmıyorum. hepsı boyle ıste. sence bu doktora devam etmelı mıyım ? ya da sen hangı ıldesın kıme gıtmıstın ? bılgı verbılırmısın. coook tesekkur ederım canım sımdıden.
Malesef benim de olmadı 1 yıla yaklaştı. Artık doktordan tedaviye başlayacak gelecek ayakorkmaz87 sonrasında bebeğiniz oldu mu peki ? benim prolaktinim de normal aslında ama işte olmuyor
cnm bende bir ay denedim aslında soğan kürünü ama fayda etmedi malesefCanim ben evlendikten 6 ay sonra gebe kaldım. Pko olmasına rağmen tedavisiz kaldım. Soğan Kuru yaptığım ay hamiş kaldım. Şimdi oğlum 4 yasinda. Şimdide kardes istiyoruz bu ikinci ay denememiz.
da gözün aydın tatlım darısı bize inşallahSöylemiştim ama tekrar söyliyim pcos luyum ilk cocugum glifor tedavisyle oldu nasilsa cocugum olmuyor diye korunmuyordm ve istemiyordum ama dogal yolla hamile oldugumu ogrendm dün. Rabbim isteyenn herkese versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?