Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mrb..bende laparoskopi ve histeroskopi oldum.ve endometriozis ve rahimde polip teşhisi kondu.polipler alınmış ve dr.temizledim dedi.aşılamaya hemen geçelim dedi.yani ilk adetimle başlanacak.bekleyelim demedi.aksine hemen gebelik sağlayalım dedi..
merhaba
cevap verdigin için tesekkür ederim
tam tüp bebege geçmeyi düsünüyorduk histerografi ve ultrason sonucu bende polip çikti
çok üzÜldüm korktum bir anda
cuma günü jinekologum aradi beni laparoskopi yöntemiyle kürtaj yapilacak içini temizlememiz gerekiyor dedi tüp bebege geçmeden önce
bebegin tutunmasini sagliyormus
banada dedi tedaviden sonrak ilk adetinde baslariz uzun protokole
peki sana sormak istedigim kürtaj sonrasi adetlerin zamaninda geldimi yoksa geciktimi
hemen düzene girdi mi ?
merhaba....rica ederim.ben genel anesteziyle laparoskopi oldum.aynı anda histeroskopi yapılmış.polipler o zaman görülmüş ve almışlar.zaten polip bebeğin tutunmasını önlermiş,iyiki ameliyat olmuşum dedim.birsürü tüp bebek deneyip üzülecektim belkide.kanamaya gelince;ben ameliyattan çıktığım gün kanamam oldu ve 6 gün sürdü.bu normalmiş(rahim işlem gördüğü için).15 nisanda olmam gereken adetimin 10-15 gün aksayacağını söyledi doktor.zaten bi önemi yok.biz daha önce bi işlem yapılmadığımız için aşılamayla başlanacak..bu arada endometriozis 4.evrede imiş.tüpler sağlam ama rahimin yapışmadığı organım kalmamış.poliplerin tespit edilmiş olması belki bi şans:) umarım hemen arkasından gebe kalırsın:)
anladim canim
sen yeni mi ameliyat oldun ?
Bende haziran ayi gibi ameliyat olmayi düsünüyorum benimkide genel anestezi altinda olucak. Temmuz gibi ne zaman adet olursam o zaman baslariz tüp bebege
Hayirlisi olsun.
Simdilik bende tüplerim açik yumurtaliklarimda sorun yok.
Tek problem polipler insallah en kisa zamanda kurtulurum bu sorundan.
Beni aydinlatin için tekrar sagol.
Birde unutmadan sorayim sana ne zaman ameliyat oldun adetinden kaç gün sonra laparoskopi yapiliyor ?
Sizde sorun neydi sadece sende mi yoksa esindede var mi sorun ?
Bizim ikimizde.
ben 17 mart adet günümdü..30 martta ameliyat oldum..hala adet olmadım,gecikir dedi doktor zaten.eşimde sayı 92 milyon,ileri hız:%9 morfoloji :%3.... morfoloji düşük ama doktor bendeki durum netleşmeden bile eşimde bi sorun olmadığını söyledi.zaten laparoskopide bende sorun çıkınca fikri kesinleşti.eşimin durumuyla sadece geç olur ama olur dediler.neticede aşılama yada tüp bebekte işe yarar durumda:) adet olunca aşılama süreci başlayacak...korkma,bu işlem yapılmazsa gebelik şansımız az..işlem yapılınca normale döner inşallah..
Adetinden iki hafta sonra ameliyat olsun geçmis olsun
su an adetin sadece bir hafta gecikti
adet oldugun zaman bana haber ver insallah en kisa zamanda olursun
ben haziran adetiminden sonra ameliyat olurum
temmuz'da adet oldugum zaman tüp bebege geçicez allahin izniyle
insallah en kisa zamanda kavusuruz bebeklerimize
bu islemi yaptirmak zorundayim yoksa tüp bebek yapmiyorlar sanslar yÜksek olmasi için gerekiyormus bebegin tutunmasi için
hayirlisi olsun
evet.muhtemelen ameliyatla başlayan kanamamı adet gibi düşünmem lazım..ve 1 haftaya kadar olurum..endometriozis yüzünden ağrılarım çoktu..adet olmaktan korkuyorum:) bölee iyi:) bu işlem bizim iyiliğimiz için..tüp bebek tutmadı diye ağlamaktansa ameliyat olmak daha iyi..senin vaktin var biraz daha..polipler alınıca bebeğin rahatca tutunur inşallah.eşinin durumu nasıl?aşılama yaparlar belki sizede?burda yazarım olanı biteni..hepimiz için hayırlısı olsun:)
ilk önce duydugumda üzülmüstüm ama simdi daha iyim sonuçta bebek için oldugunu biliyorum allah bundan daha kötü dert vermesin
iki gündûr sogan kürüne basladim ameliyatta kadar belki faydasi olur
esime gelince onun spermleri ameliyat yöntemiyle bulundu ve donduruldu
benim islem bitince direk tüp bebege baslicaz allahin izniyle
benimde adetlerim sancili geçiyor her ay birde bende çok lekelenme var kahverengi renginde demekki bunlara polip sebeb oluyormus
bakalim ameliyattan sonra bir degisiklik olucak mi
birbirimize haber verelim
tabii ilk tepkiler hep aynı.ama insan her fikre ve olaya alışıyo.bizde hep eşimin morfoloji sorunundan olmuyo diye düşünüyorduk,ona üzülüyodum..sonra ovülasyon olamadığımı farkettim ona üzülmeye başladım..en sonunda endometriozis olduğumu öğrendim..insan kendine konduramıyo.hep başkalarını duyardım çocukları olmuyomuş diye,hiç acaba benimde başıma gelirmi diye bile düşünmedim..neyse bende lekelenme falan yoktu sadece adet dönemimde adet ağrısından çok karın ve mide ağrım oluyodu.bence tüp bebekte şansın artar.herşey normal hale gelirse şansımızda başarılı olanlarla aynı derece olur..
sana katiliyorum gulem
esimin ameliyatti pozitif geçince tamam dedim artik tüp bebege baslaya biliriz
ki öyle olmadi bende polip olayi çikti
yani simdide sira bende
sanki hiç bitmeyecek
bunada sükür allah bundan daha kötü dert vermesin
sen adet olur olmaz mi baslayacaksin asilamaya ?
Asilama nasil oluyor ?
biter inşallah..nolursa olsun dayanmaya çalışıyorum..sınandığımı düşündüğüm çok oldu.burda yazmadığım çok sıkıntılı günler geçirdim..ama Allah dermansız dert vermesin diyorum.benim eşimde hafif varikosel var,ve müdahaleye gerek yok dediler.ama bi gün 92 milyon olan sayı pat diye düşerse inan hiiiçç şaşırmam:) gülüyorum artık.demekki bu dertlerle başedebilecek bi yapımız varmışki başımıza gelmiş:))) adet olunca 2.gün doktora gidicem.hormon ilaçları verilecek.sonra yumurta oluşursa gerekli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılacak.iğneden yaklaşık 36 saat sonra falan eşimden alınan sperm ler benim rahmim içine bırakılacak.yumurtaya doğru hızlı ilerlemeleri sağlanacak.(özetle anlattım)...dışarda bi müdahale olmuyo aşılamada.normal gebe kalmayla arada pek başarı farkı yok aslında..ama aşılamayla hamile kalanda çok insan var..beni bulurmu bilemiyorum:) buradan yazarım her aşamayı...
Insallah bu hasretlik biter
çok zor birsey ama dayanmak zorundayiz güçlü olmak zorundayiz
dedigin gibi bundan daha kötü dert vermesin allaha çaresiz dert vermesi sonuçta çare bulmaya çalisiyoruz deniyoruz bir umut kapisi var bizim için
inaniyorum bizde hamile olucaz inan derim
sen halen hastalanmadin mi ? kaç gün oldu ameliyat olali ?
merhaba..bugün adet oldum.yani ameliyat günü başlayan kanamaya göre tam günü oluyo..yarın doktora gidiyorum.ağrıdan duramazdım;şimdi adet olduğumu bile hissetmiyorum:) yeni doğmuş gibi oldum.ameliyat bu açıdan işe yaramış görünüyo..bakalım neler yaşayacağız,,,pek umudum yok gerçi...
merhaba
ne güzel haber adet olmusun fazla gecikmemis doktorun dedigi gibi oldu
sancilarin kayboldu desene ne güzel darisi basima :)
artik baslarsin tedavine sakin umudunu kaybetme inan insallah sonuç iyi olur
merhaba..aşılama yapılacak.ilaçlar verildi.kontrollere gideceğiz artık.umudum yok ama üzgün değilim..olacağı zaman olsun diyorum artık..güzel dileklerin için teşekkürler.
Neden umudun yok ki ? Pozitif düsÜn ki pozitif sonuç alasin.
insallalh iyi haberini alicam
benim laparoskopi ve kürtaj tarihim belli oldu allahin izniyle 15 haziran olucak.
Bir ayim daha var ancak.
Su an sogan suyu kürü uyguluyorum. Bu sali on bes gün olacak.
Sonra ameliyattan önce bir hafta daha yaparim.
Insallah faydasi olur.