Hanımlar konu taa geçen yılın konusuydu, arkadaşımla sohbetimiz sırasında acaba burda sorsam ne olur diye düşünüp buraya konuyu öylesine açmıştım kendi çapımda kamu oyu yoklaması idi. Onlardan bağımsız olarak yani. Bunu en başta diyeyim.
Gelelim konuya onlar evleneli 3 ayı geçti mis gibi geçiniyorlar. Rabbimize şükür herhangi bir sıkıntıda yok benim görüp, işittiğim kadarıyla.
Şimdi diğer insanların bahsettiği statü vs., ya da arkadaşımın özgüveni konularına.
Bu insanlar arkadaşım daha fakültedeyken birliktelerdi yani neyin ne olacağı belli değildi kaldı ki belli olsa dahi artık ateş bacayı sarmıştı. Onların bu durum inanın bir gram umurlarında olmadı. İkiside sünnetin ışığında, sizler ahlaklı olanı seçiniz diyen Peygamberin (s. a. v) ümmetinden gençler olduklarının farkındalardı. Öylede yaptılar.
Özgüven konusuna gelecek olursakta yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla inanın çoğu kişiye örnek olmak için elinden geleni yapan kızdır. Allah yollarını, bahtlarını açsın.
Yani herkes paradan, statüden, aileden, kültürden girmiş. Ama dinden, imandan bakmamış olaya. Onlar birbirlerine artık farz kılındıklarını ve bir an önce bunu yapmalarını gerektirdiğini bilen kişilerdi. Yani her şeyin bir gün toprak olacağına, her şeyi Allah'ın rızasını gözeterek yapmaya çalışmanın en önemlisi olduğuna inanan insanlar. Yani sizlerin takıldığı konulara uzaktan, yakından takılmadılar.
Herkes, bende dahi takılmış olabilerek buraya bu konuyu açtım ama onlar en doğrusunu gözeterek şuan yuvalarını kurdular.
Şunu da diyeyim damat beyimiz hayatınızda görüp görebileceğiniz en efendi, saygılı, sabırlı, ahlaklı, kültürlü, çalışkan bir insandır. Eşi için yapamayacağı çok az şey vardır. Haram bir şeyse yapmaz ama gerisini yapar yani.
Anlayacağınız onlar dünyevi kaygıları bırakarak yol alıyorlar. Ne diyeyim darısı başıma.