- 30 Nisan 2016
- 3.708
- 4.664
- 133
- Konu Sahibi isimsiz871
-
Olay benlik değilKonudan bağımsız bu kdr önemli neyi sorgulatacaksınız onu merak ettim ben, otelde kalmis falan aldatma peşindesiniz galiba
Şahsın alikoyulması yoksa peki?Kişisel verilerin korunması kanununda işle ilgili olmayan verilerin kullanılmasında görevi kötüye kullanma olur.
bahsedilen şahsın aranması var ise alıkoyulması gerekir öteki türlü polis memuru sorgulanır, şahıs hakkında işlem yapmadığı için.
Şimdi bişey söylicem ama ... inşallah mesleğine bi zararı olur cidden. Yani bi insan polis diye her istediğine bakamaz kardeşim ne alaka. Benim dayım polis yemin ediyorum benim otel kayıtlarıma baksa ben şikayet ederdim ne geliyorsa gelsin başına. İnsanların özellerine bu kadar müdahale etmeyin ayıp ya.Kendisi,babası,eşi polis olan yok mu hiç ?
Sorsanız onlara bana cevap verseniz
Şikayet sonucu sorgulattigi ortaya çikarsa ne olur nasıl ispatlanir sorguladigi
Keyfiye sorgu yapamaz mı
Meslegine bi zarari olir mu
Cok önemli bizim icin bu
Teşekkürler
Eğer yoksa aranması
Sadece bi akrabasına merak ettiğinden dolayı bakmış olmazmı
Baktigi ortaya ciktiginda suçmu oluyor bu
Bunu kimse bilemez o yüzden de kimse yüz yüze olmadan keyfi gbt sorgulamaz.Şahsın alikoyulması yoksa peki?
Meslek etiği denen bir şey var. Bilmem haberiniz var mı?
Yoo girmezSorum cok kısa
Arkadaşım şunu merak ediyor
Polis olan bi yakınına
bi tc numarası verse polis bunu sorgulasa ne olduğunu söylese
Polisin başı belaya girer mi yasak mı bu
Bilenler yazarsa sevinirim
Teşekkürler
Alıkonulması olmasa dahi keyfiyetten meraktan bakılması doğru değil, sonuçta kişinin özeline giriliyor.Şahsın alikoyulması yoksa peki?
Mantıken elbette öyle bir hakkı yok. Öyle merak ettim diye kimsenin kişisel bilgilerine bakamaz, bakmamalı. Polis de burda yetkisini kötüye kullanmış olur bence. Ama ben yetkili biri değilim, insanların temel hakkı olan özel hayatın gizliliği ilkesini düşünerek böyle bir mantıksal çıkarım yaptım.Eğer yoksa aranması
Sadece bi akrabasına merak ettiğinden dolayı bakmış olmazmı
Baktigi ortaya ciktiginda suçmu oluyor bu
İspatlanır mi bilmiyorum ama savcilıga şikayette bulunurken söylerim ifademde kimse beni durdurup kimliğimi isteyip GBT taraması yapmadı derim. O zaman ortaya çıkar belki kimin GBT taraması yaptığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?