Polisin tc ile sorgu yapması

olmaz.
polis olanın bakmaması normal.kişisel bilgilerde her zaman gizlilik esastır. akrabanın dedikodusuna osuna busuna malzeme olsun dıye verılmıyor o yetkıler.
ben senin nıyetının kötü olmadığını nereden bileyim.
iyi niyetlıysem gider kişiye sorarım davan var mı yok mu diye.
yoksa bana faydası ya da zararı dokunmayacak birinin davasından ,mahkemesinden banane. dıdısının dıdısın da banane derim.

Kişisel verilerin korunması kanununda işle ilgili olmayan verilerin kullanılmasında görevi kötüye kullanma olur.
bahsedilen şahsın aranması var ise alıkoyulması gerekir öteki türlü polis memuru sorgulanır, şahıs hakkında işlem yapmadığı için.

Konudan bağımsız bu kdr önemli neyi sorgulatacaksınız onu merak ettim ben, otelde kalmis falan aldatma peşindesiniz galiba :KK62:

Konudan bağımsız bu kdr önemli neyi sorgulatacaksınız onu merak ettim ben, otelde kalmis falan aldatma peşindesiniz galiba :KK62:
Olay benlik değil
Arkadasim bisilerden süpheleniyor
Polis tanıdiğına rica edicekti bakması için ama adamın başı belaya girermiş bu yuzden hiç boşuna dillendirmemek için bişey demicek adama

Kişisel verilerin korunması kanununda işle ilgili olmayan verilerin kullanılmasında görevi kötüye kullanma olur.
bahsedilen şahsın aranması var ise alıkoyulması gerekir öteki türlü polis memuru sorgulanır, şahıs hakkında işlem yapmadığı için.
Şahsın alikoyulması yoksa peki?

Kendisi,babası,eşi polis olan yok mu hiç ?
Sorsanız onlara bana cevap verseniz

Şikayet sonucu sorgulattigi ortaya çikarsa ne olur nasıl ispatlanir sorguladigi
Keyfiye sorgu yapamaz mı

Meslegine bi zarari olir mu
Cok önemli bizim icin bu

Teşekkürler
Şimdi bişey söylicem ama ... inşallah mesleğine bi zararı olur cidden. Yani bi insan polis diye her istediğine bakamaz kardeşim ne alaka. Benim dayım polis yemin ediyorum benim otel kayıtlarıma baksa ben şikayet ederdim ne geliyorsa gelsin başına. İnsanların özellerine bu kadar müdahale etmeyin ayıp ya.

Eğer yoksa aranması

Sadece bi akrabasına merak ettiğinden dolayı bakmış olmazmı
Baktigi ortaya ciktiginda suçmu oluyor bu

O zaman herkes merak ettikleri kisilere baksin. Özel hayat diye birsey kalmasin, herkes ifsa olsun.

Ya bu ne saçma sorular. Umarim kimse bu tarz düsüncelerden dolayi basi belaya girmez.

Oradaki görevine, mevkisinde göre değişiyor. Her polisin her erisime açıklığı yok.
Özellikle 15 temmuzdan sonra çok kısıtlamalar geldi.

Biri beni arastirsa dava açarım diyorsunuz da , arastirilmadiginizi nereden biliyorsunuz, buna emin olamazsınız ?

Ayrıca elinizdeki telefonlar ile yediğiniz içtiğiniz, gezdiginiz, konuştuğunuz her şey ortada zaten.
Kişisel Bilgiler diyince bu geldi aklıma .

Her polis kafasina gore istedigini goremez. Fakat bunu gorebilecek yetkide birine normal bir vatandastan daha kolay ulasir. Oda baska bi tanidigindan rica edip öğrenebilir. Fakat baktığı kisi ogrenir dava acarsa buyuk sorun olur meslegi kotuye kullanmaktan. Boyle bir kisi biliyorum cunku. Iyi de olur. Bakan polis yakininiz mi bilmiyorum ama kimsenin haddi degil baskasinin hayatini kurcalamak bence

Eskidendi o hadi şuna bakalım TC'den filan işi. Yapan polisi açığa bile alabilirler. Havadan yaptığı sorgulama yüzünden.
Nerden mi biliyorum benimde eşim polis 🤦🏼‍♀️ Geçen kafam attı birini sorgulatsana dedim yavaş gel dedi 😂

Eğer yoksa aranması

Sadece bi akrabasına merak ettiğinden dolayı bakmış olmazmı
Baktigi ortaya ciktiginda suçmu oluyor bu
Mantıken elbette öyle bir hakkı yok. Öyle merak ettim diye kimsenin kişisel bilgilerine bakamaz, bakmamalı. Polis de burda yetkisini kötüye kullanmış olur bence. Ama ben yetkili biri değilim, insanların temel hakkı olan özel hayatın gizliliği ilkesini düşünerek böyle bir mantıksal çıkarım yaptım.

İspatlanır mi bilmiyorum ama savcilıga şikayette bulunurken söylerim ifademde kimse beni durdurup kimliğimi isteyip GBT taraması yapmadı derim. O zaman ortaya çıkar belki kimin GBT taraması yaptığı.

Birine GBT yapıldığında o kişi nereden nasıl bilgileniyor ? SMS mi geliyor

Burada bir üyeden şöyle bir yokum okumuştum “arkadasım polise sevgilisinin tc’sini sorgulattı adam evli çıktı” yazmıştı. :) çok gülmüştüm.

Back
X