• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polisler ve polis eşleri yardımcı olursanız

Merhaba arkadaşım için soruyorum internette çok araştırdık ama net bir yanıt bulamadık. Hemşire arkadaşım bir polisle birlikte ve erkek arkadaşı istihbaratta çalışıyor ilişkileri ciddiye giden boyutta . Erkek arkadaşı biz evlenmeden önce sana evlilik tahkikatı yapılacak demiş örgüt otel kayıtları vb.sıkıntı var mı diye Arkadaşımın da geçmişin de tek bir sevgilisiyle iki üç kere otel de kalmış ve bu durumun ortaya çıkmasından olumsuz bir durum yaşanmasından korkuyor isteğe bağlı yazıyor nette ama erkek arkadaşı yaptırır gibi örgütsel bi sıkıntı yok ama otel kayıtları sorun yaratır mı erkek arkadaşı istese ulaşır mı
erkek arkadaşı evlilik öncesi ilişkiye karşıysa tahkikata gerek yok.Kız dürüstçe anlatsın.Arkadaşı da ya kızla devam etsin ya da yoluna baksın.İnsanların dünya görüşü farklı olabilir.Otelde kalmasa bile ilişkilerim oldu diye dürüst olması gerekir.Belgelenmesine gerek yok.Iki taraf içinde geçerli bu tabi.Sağlıklı bir evlilik için 2 tarafta dürüst olmalı.2 si de evleneceği kişiden beklentisini söylemeli özellikle bu konuda.Yoksa en başından bir huzursuzluk güvensizlik alır gider.adamın ne sorduğu gayet açık.Arkadaşın kayıtlar ortaya çıkar mı öğrenir mi diye korkacağına kendisini açıklasın.Yargılamak haddime değil onun için söylemiyorum ama yaptığımız şeylerin yaşadığımız hayatın sorumluluğunu almak zorundayız.Saklayıp gizlemek karşı tarafa haksızlık olur.Bu 2 taraf için de geçerli.Evlilik varsa ufukta bunlar yalan söylenecek şeyler değil. Benim için bu önemli diyip bitirebilir de geçmişin beni ilgilendirmez diyebilir de.Ama olması gereken bu.

erkek arkadaşı istihbaratta çalışıyor ilişkileri ciddiye giden boyutta . Erkek arkadaşı biz evlenmeden önce sana evlilik tahkikatı yapılacak demiş örgüt otel kayıtları vb.sıkıntı var mı diye
1633895120965.webp

:işsiz:
:işsiz:

Bundan yaklaşık 10 sene önce çok yakın bir arkadaşım Mit personeliyle sevgiliydi, aynı muhabbet döndü. Senin bilgilerini vereceğim araştıracaklar dedi arkadaşıma adam. Onlarda öyleymiş, önlerine gelenle evlenemiyorlarmış, onaylanması gerekiyormuş falan filan demişti. Velhasıl arkadaşım da epey çapkın bir kadındı, ama yaşadıklarını taşıyabilen bir kadın olduğu için çok kasmadı.. Sonra evlendiler. Biz de zaten örgütsel bağlantısı var mı yok mu ona bakacaklardır demiştik. Kim ne yapsın kimle yatıp kalktığını..

Evlilik tahkikati istege bagli yapiliyor onceden mecburiydi suan degil. Otel kayitlarina bakmazlar tabiki bu o kadar detayli bir arastirma degil cunku

Merhaba arkadaşım için soruyorum internette çok araştırdık ama net bir yanıt bulamadık. Hemşire arkadaşım bir polisle birlikte ve erkek arkadaşı istihbaratta çalışıyor ilişkileri ciddiye giden boyutta . Erkek arkadaşı biz evlenmeden önce sana evlilik tahkikatı yapılacak demiş örgüt otel kayıtları vb.sıkıntı var mı diye Arkadaşımın da geçmişin de tek bir sevgilisiyle iki üç kere otel de kalmış ve bu durumun ortaya çıkmasından olumsuz bir durum yaşanmasından korkuyor isteğe bağlı yazıyor nette ama erkek arkadaşı yaptırır gibi örgütsel bi sıkıntı yok ama otel kayıtları sorun yaratır mı erkek arkadaşı istese ulaşır mı
Bu bir göz korkutma degil aslında gayet de mümkün bir durum.
Evlilik tahkikatı denilen şey zorunlu olmasa bile belki de kendi istedigi icin bile yaptırabilir. Çünkü polisler için sistem açık ve ordan olaylarla ilgili şüphelileri araştırabiliyorlar. O kısma kimin adını veya TC'sini yazsa onla ilgili bilgiler çıkıyor sonuçta. Otellere girişlerde alınan TC kimlik bilgilerini de polis tarafından aranan şüphelilerin oralarda kalıyor olma ihtimali için alıyorlar ve bu bilgiler de sisteme kaydediliyor.

Bende polis esiyim nikah öncesi yapılıyor tahkikat ama o kadar derine bakılmıyor yani otelde kalıp kalmaması sıkıntı yaratmaz

Otel kayıtlarına her polis memuru ulaşamıyor birimine göre değişiyor ama kendisi ulaşamasa da ulaşabilen bir arkadaşına baktırır. Bence o arkadaş bakmış görmüşte arkadaşınızın itiraf etmesini bekliyor gibi geldi..Evlllik tahkikatında da zorunluluk kalktı isteğe bağlı yaptırılıyor..

Özel harekat, istihbarat gibi şubelere özel şöyle bir bakıyorlar. İstihbaratta biraz ince eleyebiliyorlar ama bu terör örgütleri ile bağlantılarına yönelik olur otelde kimle kaldığına yönelik değil. Ayrıca otel kayıtları 5 sene gibi bir süre tutuluyor neden söylemiyor ki sevgilisine anlamadım. Madem evlenecekler bir birlerinden bir şey gizlemesinler. Ve ayrıca telefon kayıtları, otel kayıtları vs’ye çocuk zaten illegal bir şekilde ulaşabilir istediği an.

Evet bu dogru yapiliyordu biz 9 yıl once evlenirken yapildi hâlâ devam ediyormu bilmiyorum

Evlilik öncesi bir tahkikat yapıldığı doğru, ama öyle otel kaydına falan bakan yok, onlar daha çok siyasi ve adli işlere bakıyorlar. ayrıca bu kayıtları eşin olacak kişinin eline vermezler.

Benim eşim de polis .Evlenmeden önce bir kız arkadaşımla öğretmen evinde kalmıştım .Oda numarama kadar bakmış .İki kişiyi görünce korktum ama.kiz ismi çıkınca rahatladım demişti .

az çok işin içindeyim. keşke istihbaratta çalışıyor vs yazmasaydınız. bu yazdığınızı bile bulurlar neyse.

sözlü değil ciddi ilişkin olan kız arkadaşını bile söylüyorsun ve araştırıyorlar. otel kayıtlarına ulaşılır önemli olan o değil. terörle iltisaklı mı ona bakacaklar.

Istese ulaşır. Hatta evlilik tahkikatı zımbırtısını uyduruyor.
Uydurma değil gerçekten bazı bölümlerde çalışanlar için var hatta benim tayinim başka ildeydi her o ilde,doğduğum ilde ve eşimin ilindeki emniyetten onay çıkmadı lazım biz o yüzden eş dueumuna yetisememistik.Arkadasin yazdığı bölüm kritik bir bölüm .Eşi o bolumdeyse her şeyimne bakılıyor .Okuduğu liseye kadar .Hatta beni emniyetten aradılar .Ne iş yapiyorsunuz falan gibi birkaç kısa soru sormuslardi .

Back
X